Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
Merhaba arkadaşlar,
Konsolosluk tecrübeme gelince 7 aralık 06:15 te kalktık. Hava zifiri karanlık. Ankara'nın -3 derece havası ve şansımıza ince kar serpiştiriyordu ara ara. Konsolosluğa şahsi arabamla gitmedik. Tüm cep telefonlarını, yüzük, bozuk para madeni ne varsa otelde bıraktık. Taksi çağırdım ve 07:05 te konsolosluğun vize işlemlerinin yapıldığı millet kapısı dedikleri yerdeydik. Kahvaltı yapmamıştık. İçerde çocuklar bir şeyler atıştırsınlar diye kapının çaprazı yakınlarında olan büfeden su ve bisküvi tarzı şeyler aldım. Giriş kapısında bizden başka 2 aile daha vardı. Kırmızı bir çizgi vardı onun gerisinde beklememizi söyleyen bir görevli içeride su var ve içeriye yiyecek içecek sigara çakmak alınmayacağını tüm elektrik-elektronik malzemelerin alınmayacağını söyleyince aldıklarımı büfeciye geri götürüp çıktığımda alacağımı söyleyerek poşeti ona teslim ettim. 07:30 randevusu olanlardan ilk sırada biz vardık. Güvenlik kontrolü için giriş kapısına davet ettiler. Pasaport ve yanımda getirdiğimiz fotoları kontrol ettiler. Önce bir görevli montumuzun önlerini açtırarak bir kağıda sürülmüş üzerimizde kimyasal bir patlayıcı madde olup olmadığını anlamayı sağlayan sisteme ait olduğunu düşündüğüm bir sıvıyı hızlıca kıyafetlerimize sürdü. Ardından tek tek montlarımızı bant xray cihazına verdik üzerimizde ne varsa kemer vs kutuya koyduk ve vücut xrayinden geçtik. Oğlumun montunun iç cebinde lipstick tespit edilince çöpe attırdılar
sorunsuzca bekleme salonu içinde bir deske yönlendik. Yanımızda getirdiğimiz her bireye ait 2 şer adet 5×5 cm lik biyometrik foto kontrolünü tekrar yaptıktan sonra pasaportlarımızı istediler ve tracing number denilen bankoya davet edilen 2 adet numaramızı verdiler (200) idi. Ve bekleme salonuna ilk giren bizmişiz. Sütunun arkasında bulunan koltuklarda beklememizi söylediler saat 07:32 idi. İçeride sebil su var 2 adet tv ekranı. Birinde trt çocuk diğerinde cnn türk açıktı. Cnn de kudüs gerilimi alt yazısı vardı. Ve konsolosluğa giden yolların kapalı olmasını o zaman anladım. Abd büyükelçiliği önünde o gün protesto yapılacağını çok daha sonra öğrendim ve kapalı olması anlam kazandı o haberi okuyunca. Sanırım işlemleri yapacak görevliler henüz gelmemiş ya da hazırlık yapıyorlardı mesaiye başlamak için ki hiçbir ses ve yanan numaratör yoktu ortalıkta. Saat 07:55 gibi veznede bir bey yerini aldı. 08:12 de 10 numaralı bankodan 200 numarası yandı. Ailecek gittik. Aksanlı konuşmayan Türk bir bayan sırasıyla evraklarımızı istedi. İstenenler;
Belgeleri teslim ettikten 15 dk sonra 200 tekrar yandı hemen gittim belgeleri alan bayan bana verilen 2 adet numaratörden birini benden almayı unuttuğunu vermemi rica etti. Güldüm kendi kendime uyanamamış hala diye
tekrar oturdum. 10 dakika sonra vezneden 200 yandı ödeme yapmak için kredi kartımı verdim. 1320 dolar çekildi 4 kişi için. Şifre girişi yapmadan tahsil edildi kredi kartımdan ve slibi verdi veznedar. Tekrar beklemeye devam 2 dk sonra uyanamayan görevlimiz tekrar 200 bastı. Bu sefer ödeme yapmadan önce size bilgilendirme formu vermeyi unutmuşum afedersiniz diyerek yaptığım ödemeden sonra verdiği notu okudum
(kısaca vizeniz onaylansada onaylanmasada iade yok diyordu) 08:48 de tekrar 200 yandı. Tüm aile bireyleri bankonun önünde yer aldık. Bu sefer genç bir kafın görevli aksanlı türkçesiyle günaudın dedikten sonra sağ elini kaldırarak söyleyeceklerinizin doğru olduğuna yemin edermisiniz diye sordu güleç yüzüyle. Biz de ederiz dedik. Hepimizin parmak izlerini istedi. Kızımın 6 yaşında olmasından dolayı asıl talihli olarak sadece baş parmak izini onun yerine ben verdim. Ardından bana ve eşime ne iş yaptığımızı sordu. ABD de nerde yaşamayı düşündüğümüzü sordu ve son soru olarak ABD de bir akrabanız veya tanıdığınız var mı? Diye sordu var bir arkadaşım dedim. Müsade isteyip 30 saniye sonra elinde
Vizeniz onaylandı yazan matbu bir kağıt ile beraber vizeniz onaylandı diyerek güler yüzle evlilik cüzdanı ve diploma aslımı bana teslim etti. 5 iş günü içinde pasaportlarınıza vizeniz asılmış olarak belirlediğiniz ptt şubesine ulaşacak diyerek vedalaştık kendisiyle ve diğer bekleyenlerle vedalaşarak konsolosluktan ayrılıp saat 09:03 idi büfeye emanet ettiğim poşeti alıp karşısında bulunan simit dükkanına karnımızı doyurmak için attık kendimizi. Poğaçaları çok güzeldi bu arada tavsiye ederim.
11 Aralık 2017 itibarıyla istanbulda seçtiğimiz PTT şubesinden vizlerimiz işlenmiş ve ABD'ye girişte teslim edeceğimiz zarflarla beraber pasaportlarımızı teslim aldık. Tüm forum ve grup dostlarının darısı başlarına diyoruz. Sağlıcakla kalın... 

DV2018 (Case no: 4xxx)
DS-260 Submit : 17.05.2017
Muayene Tarihi : 04.12.2017 11:00-11:15
Mülakat Tarihi : 07.12.2017 07:30
Vize onayı : 07.12.2017
ABD'ye son giriş : 04.06.2018
Mutluluklar dilerim, yolunuz açık olsun, ayrıntılı paylaşım için teşekkür ederim.
Her şey gönlünüzce olsun.
@mesaha tebrikler, maceranın geri kalanında size ve çocuklarınıza mutluluklar dilerim...
@gunay-eliyeva çox sağ olun Günay x. Minnətdaram . Siz də green card qalibiniz ? Məni tanıyırsınız hardansa ? )
@mesaha çok geniş ve aydın anlatmaya göre teşekkürler. Size Amerikada ailenizle beraber güzel bir hayat arzu ediyorum. Sizi bir daha təbrik edirəm 
@azeusa Salam xeyir tanımıram. Gördüm yazmısız yeniyəm mendə düşündüm yerlimi tapdım:)) mende fb adresim ele budur axtar ora yaz. Basqa green cart usaqları ilə orda danışırıq.Ama artıq onlar alıb gediblər.
5 aralıkta görüşmemiz gerçekleşti fakat halen vizelerden haber yok, onaylandı, adres eksikti mail atmıştım ulaşmamış, beni aradılar direkt telefondan verdim adresi 2 gün önce halen haber yok. Herhani bir yorumu olan ya da aynı şeyleri yaşayan biri var mı?
@tırtık bir sorun oldugunu zannetmiyorum
bir hafta verin konsolosluga, buyuk ihtimal dosyanizi kapatip vizeleri gondereceklerdir.
@crazycells umarım dediğiniz şekildedir durum, bir ftürlü rahatlayamafım onaylandığı halde
teşekkür ederim yorumunuz için
Merhaba, vizesini eşiyle almış bir kimse olarak sürecimi özetlemeyi isterim. Sevgili @crazycells 'in sabırlı, bilgili ve doğru yönlendirmeleri karşısında ise ne kadar teşekkür etsem az. Uzatmadan özetleyeyim: sürece bekar olarak başladım, formumu Mayıs ayı içerisinde bekar submit ettim, case number'ım 13xx idi. 2 Ekim 2017 tarihine mülakat verildi. Paralelde süren bir ilişkim vardı. Evlilik kararı kolay değildi. 5 düşünüp 3 karar verdik, öyle dedik böyle dedik, sonunda evlenmeye karar verdik. Mülakatıma gitmedim, aralarda konsolosluğa mail attım içimi döktüm, @crazycells 'e yazdım, foruma yazdım, neler yaşadım bir ben bilirim.
Neler mi oldu? Mülakata (2 Ekim) 3 hafta kala evlilik kararı verilmişti, fakat biz o tarihe kadar 3 hafta içerisinde evlenip mülakat için gerekli evrakları da yetiştiremezdik, kendimizi de. Karalar bağladım, allara boyandım, kurudum yeşerdim, mülakata bekar gidip daha sonra mı eşimi ekletsem yahut mülakata hiç gitmesem mi, dedim durdum, 23 Eylül tarihli sağlık raporu randevum için Ankara'ya kalkıp her durumda gitsem ve raporumu alsam mı, risk nedir, diye sorular sordum kendime. Paralelde aileler ile tanışılıyor, 24 Eylül'de aileler arası söz yapılması planlanıyor, çalıştığım yerde işler çok yoğun ve ben de yeni sayılırım firmada ve elbette şirketim bilmiyor bu süreci. Eşim "sen kaç kendini kurtar beni sonradan ekleyebilirsek ekleriz ekleyemezsek kısmet "diyor, ben ise en doğrusu ne olur derdinde sağı solu tırmalıyorum. Velhasılı kelam ben 23 Eylül'de Ankara'ya muayeneye gitmemeye 22 Eylül cuma akşamı karar verdim, çıktım üzerine 2 bira içtim, o hafta 3 kilo filan vermişimdir düşünmekten. 2 Ekim mülakatıma da gitmedim. Karar vermek kararsızlıktan iyidir derler ya, yüzüme renk geldi. 24 Eylül'de sözlendim. 11 Kasım'a gün aldık nikah için. Bir yandan eşimin 1 aylık yurt dışı seyahati çıktı, nikah hazırlıkları için buralarda bir başına koşturan bir ben (kilo vermeye devam). Bu arada konsolosluğa attığım maillerden birine gelen cevabı aynen paylaşıyorum, faydalı olacaktır:
"Gocmen vize gorusmenize katilamayacaksaniz randevu tarihi degisiklik talebinizi randevu gununuz gectikten sonra hizmet saglayici firmamiz CSC’ye https://ais.usvisa-info.com adresinden veya 0850 390 2884 numarali telefondan iletebilirsiniz. Talebiniz ofisimizle paylasilacak ve randevu degisikliginiz internet uzerinden yapilarak tarafiniza bilgi verilecektir. Ancak DV kategorisinde vizeler her ay kisitli sayida verilebilmektedir ve size sadece gorusme gununuzun oldugu ay bir vize numarasi rezerve edilir. Programin sonuna yaklastikca (Eylul 30) vize numaralari azalir ve yeni randevu taleplerine cevap verilemeyebilir"
Ben Ekim ayı ortasında meraktan bu numarayı bir aradım (0850 390 2884). Kontrolünü yapalım dediler, yeni mülakat için bir engeliniz yok, not alayım dediler. 11 Kasım'da evleneceğimi, o tarih sonrası çağrılmak istediğimi, ama evlilik sonrası evrak toparlama işlemlerim de olacağı için bu genişlikte bir zamanın bana bırakılmasını talep ettiğimi söyledim, bunun notunu aldılar, bilgileri konsolosluğa ileteceğiz dediler, teşekkür ettim kapadım telefonu. İçime bir kurt düştü, acaba yeni tarih alma talebi mi iletildi benim adıma diye. Çünkü evlilik sonrası yapılacak prosedürel işler hiç kısa sürede halledilir işler değil, malum soyadım değişiyor, bundan sebep nüfus cüzdanı değişmeli ve ardından pasaport. Ve bunların hiçbiri kısa sürede olmuyor. İstanbul'daki nüfus müdürlüklerinden herhangi birine randevu almak üzere randevu hattını aradığımda 2017 sonuna kadar tüm randevuların dolduğu bilgisini alıyorum, içime kurtlar düşmeye devam ediyor. Bu arada bir detay daha: evlilik sonrası evlendiğinizin bilgileri belediyelerden nüfus müdürlüklerine gönderiliyor (ortalama 5-10 gün içerisinde), nüfusa randevu alabilen şanslı insanlardan iseniz, randevu için gittiğinizde geçici kimlik belgesi alıp o belgeyi kimlik yerine emniyetteki pasaport başvurusunda kullanabiliyorsunuz ama pasaportun yenilenip size ulaşması 5-7 gün. Hepsi gün. Hepsi zaman. Hepsi ömür törpüsü. Hepsi belirsiz. Diye diye düşünürken konsolosluktan gelen mail: 27 Kasım'a mülakat verilmiş! Benim kalkıp o numarayı aramam ve ortalığı habersiz ve şuursuz hareketlendirmem sebebiyle, nikahımdan tam 2 hafta sonrasına mülakat verildi. Ben tekrar eridim. O 2 haftada tüm bu işlemlerin yürümesi bayağı imkansızdı. 11 Kasım'da evlendik mi, evlendik. Balayına çıkmadık, şirkete yalan söylemeye devam. Nikah Cumartesi gerçekleşti. Pazar evlilik cüzdanının fotoğrafını çekip konsolosluğa ilettim eşim için de form açtılar, Pazartesi belediye ile görüştüm, nüfusa yalvardım, telefon görüşmeleri, eş dost derken, sonuç: Pazartesi günü hem belediyeden evraklarımı nüfusa göndertmiş, hem nüfustan randevusuz kimlik başvurusu yapabilmiş, hem aldığım geçici kimlik belgesiyle emniyete kapanmadan 5 dk evvel varmıştım, emniyette de o gün tüm gün ekranlar çalışmıyormuş, tüm türkiye'de bir sıkıntı varmış, ama son anda sistem çalıştı (16:57 filandır saat, bayağı son anda), pasaport başvurumu da yaptım ve gelecek günleri beklemeye koyuldum, evet hepsi 1 günde oldu, bayağı çılgınlık, bayağı başarı, bayağı şans, bayağı yorucu. Mülakata gittik, sıkıntısız rahat, ilişki kanıtları, fotoğraflar, whatsapp yazışmaları, bayağı titiz çalıştık ve ilişkimiz ya da evliliğimizle ilgili tek bir soru gelmedi! Kısmet. Hayırlı olsun dediler, duygularımız alınmış gibi çıktık mülakattan, neden bilmiyoruz.
Bu arada ne oldu peki? Şirket bir seyahat koydu yurt dışına, ve benim mülakatımdan 4 gün sonraya! Mülakatım sonrası ya pasaportum elime ulaşmamış olursa ne olur, benim adıma hızlıca schengen alınmış eski pasaportuma o arada, tüm ayarlamalar yapılmış, içim içimi yiyor. O pasaport konsolosluktan 3 gün sonra elime ulaşmazsa büyük bir yalanla ben gidemiyorum diyeceğim yine mecbur, çünkü eski pasaportuma iptal basılmış/delinmiş yurt dışına çıkamam, yenisi konsoloslukta. Ve ne oldu? Pazartesi mülakat, Çarş akşamı ptt'den gelen sms, Perşembe pasaportum ptt'deydi, gidip gönül rahatlığıyla aldım, Cuma da yurt dışına çıktım. Bayağı engelli, bayağı engelleri aşmalı geçen bir kaç ay. Perşembe pasaportumu aldım ya, bünye artık direnmeyi mücadeleyi bıraktı zaar, o akşam hayatımın en korkunç diş ağrısını yaşadım, tüm seyahat boyunca kutu kutu ağrı kesici içtim, dönüşte ateşlendim. Hayat sürprizlerle dolu arkadaşlar!
Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise, o olsun. Sevgiler.
Her şey güzel olacak.
Hayla açıklanmadı çkçkçkçk
Niycin gecikdi? 
@uzay tekrardan tebrikler! Bundan sonraki surecte bol sanslar!
Vize bulteni birkac gun icinde aciklanacaktir arkadaslar. Telas yapilacak bir durum oldugunu zannetmiyorum 
Sayılar yüksek açıklanacak o yüzden bir iki gün gecikme oluyor 
not: bu bir temennidir.
Herkese selam,
Ocak ayindaki mulakat icin evrak hazirliklarina basladim.
Polis kayidimi daha onceden almistim.
Saglik olayini da londra da anlasmali ozel bi doktorda hallettem sadece bi kac evrak istediler.
Bunlar aradina polis kaydi,
Mahalle doktorunda hastalik gecmisi filan gibi bilgiler vardi.
3 asamalai bi teste aldilar.
Ilk asamada bi tane bayan doktor goz ve genel muayene yapti.
Sonra x ray icin cagirdilar ciger filmi.
Son asamadi ise asi olayi vardi.
Kadin 3 tane asi olmami bunlarin 3 tanesinin 102 pounds oldugu soledi.
Ilk olara biz mi yapalim yoksa mahalle doktor dan ucretsiz mi olacaksin dedi.
Bende ilk aile hekimden olur dedim ama yasadigim yer kucuk oldugu icin belki asilarda bi kaci yoktur dusuncesiyle para ile orda hemen vuruldum ve islem tamamlandi. Raporu bana vermediler onlar direk Konsoloslugu yollacaklar mis.
300 pounds rapor
102 de asilar
402 pounds toplam tutu
Gayet raad ve sorunsuzdu
Umarum mulakatta ole gecer.
Herkese selam, ocak ayı mulakatım ıcın dun Unganlardan saglık raporumu aldım. benim gibi tek kişi olacak arkadaslara fiyat bilgisi vermek istedim. hic bir aşı kaydınız yoksa benim gibi toplam 4 aşı oluyorsunuz yani 280 dolar... ve alt katta düzen lab.' a da 117,5 dolar ödeyeceksiniz. toplamda 397,5 dolar ödüyorsunuz. case numberları yuksek arkadasların sımdıden kontrol amaclı gogus rontgenı kontrolu yapmalarını onerırım... herkese saygılar
Merhaba,
Dv2018 talihlisiyiz. Ds-260 formu Mayıs ayında submit ettim. Randevumuz Ocak ayı için verildi. Eşim Geçtiğimiz mart ayında çocuğun okulunu değiştirmek için kendi ve çocuğun adresini farklı biryere taşımış ben bunu evrak hazırlarken farkettim. Haliyle şimdi vermiş olduğumuz son adres bilgisi yanlış oldu. Bunu nasıl durumda ne yapmamız gerekiyor.
Teşekkürler
@wolverine35 DS260 formundaki adres bilgisinin ikametgah belgesinde yazildigi gibi olmasina gerek yok. Gercek fiziksel adreslerinizi yazdiysaniz DS260 formuna, o durumda hicbir sorun yok.
Eger buna ragmen verdiginiz adreslerin yanlis oldugunu dusunuyorsaniz, yapmaniz gereken sey konsolosluga mesaj atip, "formda farkettiginiz bazi hatalari duzeltmek icin formunuzu acmalarini" talep etmek.
Konsolosluga suradan ulasabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum