Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

14 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek kişi için öneriler


  • ...turkiyeyi ziyarete gitmekde korkulacak bir sey yok tabi her seyler degisiyor,is yerleri iflas edip kapaniyor baska is yerleri ve magazalar aciliyor.kendinizi saglama alin,her kes aman abi, abla diye yaklasir, shen gorunup iyi cene yaparlar,her soylenene inanmamak lazim, esnaf turisti kaziklamak ister bu cok uzun yillardan beri alisa gelinmis bir seydir,kendimiz ilk gittigimiz yillarda turkiyeden bir seyler alip getirirdik, simdilerde ise turkiyede olan her sey her yerde var tasimaya degmez..en son gittigimizde hatun bir magazadan tava beyenmisti,alicamda alicam diye kafaya takti, yahu australyada tavami kalmamis alasi vardir,zar zor ikna ettim.
    ....yurt disinda yasiyan kisiler turkiyeye geldiklerinde altin alip goturmek isterler ziynet esyalari filan,bir yerde mali durum normalsa altin almayada ihtiyac yoktur diye dusunuyorum.

    ....turkiyeye giden kisi fazla yabanci dil konusmiyacak, gerci kucuk cocuk varsa ve yabanci dilde egitim almislarsa onlari susturmak zordur.gerci her ne yapsak karsimizdakiler yurt disindan geldigimizi anliyorlar.internet ve tik tok facebook yayildiktan sonra turkiyede bir ahlak patlamasi oldu, evli adam tv kanalina cikip gogsunu gere gere ben karimi aldattim diyor, evli kadinda ayni seyi soyluyor.bizim gencligimizde anamiz veya babamiz kizimin sevgili var diyemezdi,ya sozlu olurdu ya da nisanli,ama simdi devir degismis evet kizimin sevgili var oglumun sevgilisi var diyorlar.... dul veya evlenmemis serveti olan kadinlari evlilik vaadiyle dolandiran erkekler cok, hem evli ve coluk cocuk sahibiler,bekarim diye hem kadinlarin gururlariyla oynuyorlar hemde paralarindan ediyorlar, hani hazir parayi alsalar okay birde bankalardan kredi cektirip parayi kadinin elinden aliyorlar..erkek veya kadin turkiyeden es ararsaniz cok ama cok dikkatli olunmasini tavsiye ederim..

  • ⭐⭐

    @sir-altan bir genç olarak türkiye'de yetişen her hangi birinin pisikolojisinin normal olacağını düşünmüyorum. erkekleri gösteriş meraklısı, şekilci ve içi boş egoya sahip olurken kadınları da bir o kadar çöp ve karaktersiz oluyor ilişki durumlarında. Bu dediklerim 20-25 yaş için geçerli şu anda benim neslim için yani. Önceden evlenenler kendini şanslı saymalı bence :-]


  • Yillar cabuk geciyor


  • @sir-altan Altan bey siz Australia'ya gittiginizde Turkiye'den nasil haber aliyordunuz. Biz sizin kadar eski gelmedik Birlesik Devletler'e ama geldigimizde internet yok gibiydi. Dial-up kullananlar vardi ama IT meraklisi gencler genelde. Ben cocuktum ve babam pek technology sevmezdi o nedenle ilk interneti eve 90larin sonunda lisedeyken ben getirdim. Sanirim 1997 veya 1998. Turkiye'de cok az site vardi ve google yokdu. Site addresslerini bilmek gerekiyordu. Ama bazi haberleri ordan almaya basladik. Ilk yillarda tek haber telefon gorusmelerinden akrabamlardan geliyordu.


  • @patriot, içinde söyledi: 14 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek kişi için öneriler

    @sir-altan Altan bey siz Australia'ya gittiginizde Turkiye'den nasil haber aliyordunuz. Biz sizin kadar eski gelmedik Birlesik Devletler'e ama geldigimizde internet yok gibiydi. Dial-up kullananlar vardi ama IT meraklisi gencler genelde. Ben cocuktum ve babam pek technology sevmezdi o nedenle ilk interneti eve 90larin sonunda lisedeyken ben getirdim. Sanirim 1997 veya 1998. Turkiye'de cok az site vardi ve google yokdu. Site addresslerini bilmek gerekiyordu. Ama bazi haberleri ordan almaya basladik. Ilk yillarda tek haber telefon gorusmelerinden akrabamlardan geliyordu.

    .....birader biz ilk australyaya gittigimizde sadece mektupla haberlesiyorduk,bir mektup yazar haftalarca bazen aylarca cevap gelmesini beklerdik,,,1970 lerde turkiyede herkesin evinde telefon yoktu, telefon hatlari altin gibi kiymetliydi.....turkiyeye tatile gidip donen olursa,veya turkiyeden yeni gocmen gelmisse hemen turkiye nasil o nasil bu nasil emlak fiatlari nasil diye sorardik.. o zamanlar mektup ve telegraf vardi.telefon lukusdu..... daha sonralari gocmen radyosu kuruldu haftada bir gun turk programi yapmaya basladi,tabi dogru haberi kim verir,radyo bir sagcilarin eline gecer bir solcularin eline.

    ..daha sonralari trt int adli turk kanali uydu yayini yapmaya basladi,biraz biraz memleket hasreti gidermeye basladik.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum