Amerika'da Ehliyet Almak
-
@Erkan-Gürsoy çok teşekkür ederim.
-
@Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@skvgt_55 Yeni ehliyette yeni tarih yazar her zaman, uber hesabi acarken eski ehliyetinizi beyan edebilirsiniz sorun olmaz. Eski ehliyetinizin tarihini baz aliyor uber. Sadece destek ile iletisime gecip durumu anlatmaniz lazim, yoksa ustune dusmuyorlar olayin.
Bol sans.
Nasıl yani. Türkiyede ehliyetim vardı ama burda yeni ehliyet aldım dediğimiz zaman uber yolcu alımı yapabiliyor muyuz?
-
@korkmazunal Tr ehliyetinin geçmişi burada geçerli değil.
-
Florida da ,TLSAE Drug and Alcohol Course
Testi basıl oluyor, online olarak..
Zorunlu birtest mi bu -
Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben k1 vizesiyle geldim ve evlilik yaptım. Bmv şubesine gittik bana work permit olmadığı için sınava alamayız dediler. Oysa sosyal güvenlik numaram vardı. Bilgisi olan varmı? Work permit şart mı?
-
@tncymz Merhaba, vize turu ile alakali mi bilmiyorum ama benim esim J-2 vizesi ile burada ve J-2 vizesinin calisma izni yok, ama hic sorun yasamadan ehliyet alabildi, bence tekrar bir DMV ile konusun bir yanlis anlasilma olabilir,
-
@tncymz @suzmanoglu dediği gibi çalışma vizesi olmayanlar çatır çatır ehliyet alıyor. Göçmen olmayan tüm vize türleri turist vizesi bile ehliyet alıyor sen hemen başka bir dmv gidebilir misin. Hangi eyalettesin ona göre forum ailesinde ki üyeler sana yardımcı olacaktır.
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim. Ben indianadayım o halde başka en yakın bir şube bakayım.
-
Çoğu eyalette sadece Türk ehliyeti geçerliymiş neden state dmv'sinden yerel ehliyeti almalıyız ki?
-
@celica süreli geçerli ömür boyu değil ondan almalısın. Ayrıca delivery işlerini türk ehliyeti ile yapamazsın
-
@celica ABD'de eyaletlerden alinan ehliyetler ayni zamanda kimlik olarak da kullaniliyor. Yani herhangi bir resmi islemde sizden ID (kimlik) istediklerinde, eyalet tarafindan verilen ehliyeti sunmak yeterlidir.
-
@celica normal şartlarda türk ehliyeti geçici olarak geçerli. türk ehliyetine araç sigortalarının bir tık daha fazla çıkmasıda var. Ayrıca olurda delivery vs gibi işler yapmak isterseniz türk ehliyetiniz geçerli değil vs gibi bir kaç neden daha sayabiliriz
-
Merhaba Arkadaslar ,
Flordada ehliyet yenileme ( renew ) nasil oluyor?
Belgeler harici DMV ofisine gidince herhangi bir test yapiliyor mu?
Goz testi vb?
-
Merhabalar,
Bir konuda fikrinizi rica edeceğim. Beyhude bir çaba ise mecburen bekleme devam edeceğim. Ocak 2024 döneminde I-485 formu, geçici çalışma izni ve seyahat izni ile işlemlerimi başlattım. Bir sonraki aşama olan, parmak izini verdim ve beklemeye devam ediyorum. Dolayısıyla işlemler tamamlanmadığı için "SSN" numaram doğal olarak yok. (İnşallah tüm süreci tamamlar ve green card'ı alırım.) Ocak ayında DMV ofisine gittim ve ehliyet için başvuru yaptım. Durumu anlattım. Turist olarak buradayım ama green card kazandım, işlemlere devam ediyor diyerek içinde bulunduğum süreci anlattım. Görevli hanımefendi SSN olmadığı için SSN ofisine giderek SSN'im olmadığıma dair bir belge almamı söyledi. Sonrasında üstüne düşmedim. Neyse Nisan ayının başında SSN ofisinden gidip söz konusu belgeyi aldım ve 3 tane DMV ofisi gezdim. Ocak ayında İlk gittiğim yani SSN olmadığına dair belge isteyen ofise gittim ve ehliyet alamayacağımı ifade etti. Uzun uzun derdimizi anlattık, siz söylemiştiniz vs vs diye anlattık ama nafile bozuk plak gibi aynı şeyi ifade ettiler ve tabir-i caizse kovdular bizi. Amerika'da bir ofisin yapmadığını başka bir ofis yapabilir mantığı ile (Banka hesabını öyle açmıştım.) Aynı şehirde 2 tane daha DMV ofisine gittik, Yine aynı şekilde cevap aldık ve New Orleans Şehrinde - LOUISIANA eyaletinde "Turist Vizesi" ile ehliyet alamayacağımı kabullendim. Green Card çıktıktan sonra ehliyeti alacağım ama şimdiden almak istiyorum. Malum "Uber-LYft-Doordash" gibi işler ile ilk başta gelir elde etmek için. Toparlamak gerekirse: Öncelikle biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Hem gelecek soruları bazıları es geçmiş olmak için. Turist Vizesi ile ehliyet alabileceğim eyalet yada şehirleri nasıl araştırabilirim? Bununla ilgili bir web sitesi var mı? Yada tecrübeli bir forum üyesi vaktini ayırıp yanıt verirse çok sevinirim. Saygılarımla... -
@Redbeard bende merak ediyorum bunu, youtube videolarında turist vizesiyle ehliyet alanları görüyoruz. Newjersey ve atlanta’da alanlar video koymuşlar. Ne kadar doğru bilemiyorum anlattıkları, hangi eyaletlerden alınır öğrenmek istiyorum bende
-
@actorhandsome georgiada tourist vizesiyle ehliyet aldim.
Nevada da alanlar var 4 senelik. -
@Redbeard merhaba, biz ailece turist vizesi ile Florida' dayiz ve E2 + EB2 surecindeyiz. Ben ilk sinavda kaldim gerci ama esim gecti ve yol testine de tarih aldik, gecerse alacak ehliyeti. Burada bizim bulundugumuz bolgede en azindan hic aciklma vb yapmamiza gerek kalmadan ulkeye giristeki i-94 formunu direk bilgisayardan girip bakiyorlar ve son tarihle yani giriste size taninan kalma suresi ile sinirli olmak uzere ehliyeti veriyorlar.
-
@hknsnk Çok teşekkürler bilgilendirme için..
-
@hknsnk merhaba, hangi bölgedesiniz acaba ?
-
@actorhandsome merhaba, biz Güney batı Florida’dayız. Cape Coral
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum