Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mamudo yeşil pasaport sahiplerini schengen bölgesi seyehatlarinde sadece "yurt dışı çıkış pulu" alacaklar ve istedikleri ülkeye seyehat edecekler. başkaca birşey yapmanız gerekmiyor.

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar VFS randevusu olayı tam bir mücadeledir, bulunduğunuz şehir dışındaki VFS birimlerinden de randevu sorgulayın neyse ki, ikamete bağlı değil Avusturya VFS. B planınız olsun, başka ülke için de sebebiniz varsa deneyin randevu almayı…


  • Avusturya dışından vize alacak arkadaşlara bir uyarı yapmak istiyorum.
    Başka bir ülkeden vize aldığınızda o ülkeye gitmeden viyana bileti almayın sakın. Daha TR'den çıkmadan vizeniz iptal edilebilir. (tecrübe ile sabittir)
    Örn : Yunanistan'dan aldığınızda önce yunana girin sonra viyanaya seyehat edin.


  • Dosya taşımayı başaran tüm talihlileri kutlar mülakatınızda başarılar dilerim. Amerika Viyana elçiliğine de dosya kabul ettiği için teşekkür ederiz umarım bu yıl daha fazla mülakat vermeyi başarırlar.

  • Yasaklı

    @merve26 merhaba, ne zamana mülakat vermişler acaba


  • @Lifepark-0 Merhaba,9 nisan tarihi öğleden sonra 1'e randevu verdiler


  • Öncelikle dosyasını Viyanaya taşıyan bütün arkadaşlara hayırlı olsun.Umarım bir an önce vizelerinize kavuşursunuz.Hafta başında oturum işlemleri için Karadağ'a gittik.Çalışma izni ve oturum belgesine,asıl talihli olan eşim için başvurusunu yaptık ve başvuru belgesini aldık.Mart 19'una kadar oturumu almış olacağı yazıyor.(Karadağ Devleti resmi belgede bu şekilde yazıyor)Bugün saat 18:00 gibi kcc'ye dosyamızın belgrad'a taşınma talebi için oturum başvuru belgesi ile birlikte mail attık.2 saat içinde hızlı bir red maili aldık kcc'den malesef.Aşağıda size mailin orjinalini bırakıyorum.Forumda önceki seneler ve bu sene içinde karadağ dan oturum alıp dosyasını taşıyan arkadaşlardan yardımlarını bekliyoruz.

    ''Thank you for your inquiry.

    KCC has reviewed your request to change your interview location. Based on the circumstances of your case, KCC denies your request to be reassigned.

    The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions.''

  • ⭐⭐

    @gacal Geçmiş olsun, maalesef kalıcı oturum olmadan kabul etmiyorlar Karadağ oturumunu. Bu geçen sene de bu şekildeydi . Doğrudan Belgrad konsolosluğuna yazmanızı öneririm, düşük ihtimal ama KCC den daha makul olabilir.


  • @lumos teşekkür ederim.

  • Yasaklı

    @merve26 çok yakınmış o tarihe vize ve evrak işleri biter umarım


  • Bugün yine 5-6 ülkeye mail attıktan sonra viyanadan şaka gibi bir mail geldi, hala dosya taşımayı düşünüyor musun dediler😃 aylardır bunun için çabalayan birine bu sorulur mu diyemedim. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Mülakat bekleyen arkadaşlarımıza da tez vakitte böyle güzel mailler gelmesi dileğiyle. Viyanadan kabul alan arkadaşlarla telegram vs grup yapsak mükemmel olur, tecrübeli biri de önderlik etse ne dersiniz @lumos hanım?


  • @Lifepark-0 umarım çok teşekkürler

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Yıldız Tebrikler, bütün yardım burada zaten, aktardık her şeyi, deneyimlerde ve diğer paylasimlarimizda bulabilirsiniz. Kişisel olarak benim buna vaktim yok forum dışında maalesef ki. Yolunuz açık olsun. Buradan her zaman ulaşabilirsiniz.


  • @merve26 dosya taşıma kabul mailini ne zaman aldınız acaba


  • @serkan-kılıç-0 bugün akşam 6da mail geldi


  • @beceke Bir ekleme olarak vizeyi aldıktan sonra başka bir ülkeye sıkıntısız giriş yapan arkadaşlarım oldu ancak bu alınılması gereken bir risk pek değil. Ayrıca eğer öyle bir şey yaparsanız daha sonradan tekrar vizeye başvurduğunuzda o ülkeden vize reddi alma olasılığınız biraz artabilir.


  • @Hope-Breaker Kanuni yapamasa da torunları Viyana’yı fethediyor 🙂


  • sabah işe gider gitmez yaptığım ilk iş foruma göz atıp gözüme kestirdiğim konsolosluklara mail atmak. viyanaya da yine tam 1 ay önce mail atmıştım, olumsuz döndü. bugün öğleden sonra işim yoğun olduğundan takip yapamadım. eve gelince de telefonuma bakasım gelmedi, ta ki şu ana kadar. viyana’nın dosya kabulünü görünce anlık çok mutlu olmakla birlikte “neden kontrol etmedim” diye hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım, tutamadım kendimi. ya yarın kabul etmezse, ya bir daha olumsuz maili görürsem yüreğim bu pişmanlığı kaldırmayacak. beni en iyi anlayacak sizlerden başka bunu anlatacak kimse de yok…

    uzun lafın kısası dostlarım mail attım viyanaya tekrardan. umarım olumlu dönerse şayet hemen güncelleyeceğim, bilin ki alımlar devam 🙏🏼 yılmayacağız, ışık ilk defa bize de göründü 🎈

    güncelleme1: bazı arkadaşlara gitti mail ama bana cevap verem olmadı 😞

    güncelleme 2: olumsuz döndü


  • Dosyasını Viyana’ya taşıyan arkadaşları tebrik ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Vize alma konularında tecrübeli birisi olarak, Schengen vizesine başvuracak arkadaşlara tavsiyem; başvurunuzda kesinlikle açık olun, tüm evraklarınız tercümeli ve eksiksiz olsun, destekleyici bir mektupla neden Avusturya’ya gideceğinizi belirtin. Konsolosluk mülakat ve sağlık randevusu maillerini, green card talihlisi olduğunuzu belgeleyen DOS mektubunu mutlaka ekleyin. Ayrıca kendinize 8-10 günlük (ne kadar kalacaksanız) bir Avusturya tur programı da yapın derim, bu programa mektubunuzda da yer verin. Tamam ABD vizesi için geliyorum ama falanca yerleri de gezeceğim, Mozart dinleyeceğim şeklinde. Gelirinize orantılı bir otel rezervasyonu yapın, yani sırf otel rezervasyonu göstermek için göstermelik pahalı bir otel seçmiş olmayın. Ve vizenizi alana kadar o otel rezervasyonunu iptal etmeyin.
    Bir arkadaşımızın da belirttiği gibi, hali hazırda Schengen vize redleriniz yoksa, daha önce birden fazla kez Schengen vizesi almışsanız, mevcutta bir işte çalışıyorsanız, geliriniz iyiyse vs., Amerika’dan hiç bahsetmenize gerek bile yok aslında. Bunun kararı tamamen sizin.


  • Dosya taşıyan arkadaşları tebrik ederim. Umarım bir an önce mülakat alırlar ve vizelerine kavuşurlar. Benim merak ettiğim bir şey var, dosyasını Viyana’ya taşımak isteyen bir kişi dosyasını taşıdı diyelim ama vize alamadı, Türkiye’deki konsolosluk dosyayı geri taşımayı kabul etmedi Viyana için vizesi de yok mülakata giremiyor bu durumda arafta kalmış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Böyle bir durumda ne yapılmalı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum