Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @sertas tebrik ediyorum gözünüz Aydın yeni hayatınızda mutluluklar


  • @cokbekledik86 çok teşekkür ederim darısı en kısa zamanda size olsun inşallah


  • @sertas inşallah teşekkürler


  • @sertas tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @ecom çok teşekkür ederim 🙂


  • @sertas Vizeniz hayirli olsun. Tebrik ederim.


  • @Ataberk-Karabulut Çok teşekkür ederim ☺


  • @sertas Tebrikler yeni hayatınızda başarılar dilerim.

    Sizden ricam bir sorum olacak, evidence olarak kaç tane fotograf ve kaç adet whatsapp yazışması kullandınız? Ne kadar fotograf veya kaç adet konusma çıktısı götürmeliyiz tavisyeniz neler?


  • @fenercag çok teşekkür ederim, farklı zamanlarda çekilen fotoğraflar istedi 15 tane ye yakın verdim, whatsap yazışması her aydan bir ekran görüntüsü aldım yaklaşık 15-16 adet instegram , facebook, Signal Yazışmalarındanda 2-3 ekran görüntüsü aldım


  • @sertas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba , bugün mülakatımız vardı, saat 08:00 elçilikteydik, bizden istenilen belgeler evlilik cüzdanı Aslı, fotoğraf, boşanma evrağı Aslı eşimin ve benim, nüfus kayıt örneği, arşivli adli sicil kaydı, fotoğraflar ve whatsap yazışmaları…evrakları alan kişi hangi tarihte evlenmiştiniz diye sordu , Türkçe İngilizce olarakmı görüşme seçeceği sundu, sonra beklemeye başardık 10 dk sonra çağrıldık, yemin etmemiz istendi, parmak izi alındı, eşinizle nerde nasıl tanıştınız, eşiniz ne iş yapıyor, eşiniz nerede yaşıyor, daha önce ABD gittinizmi,başka ülkede yaşadınızmı… sorular sadece bunlardı.. kızıma hiçbirşey sorulmadı sadece parmak izi alındı…..herşey çok iyi görünüyor dedi ve sonra tebrikler dedi…🙏🙏🙏 sadece 40 dk sürdü tüm işlemler….bekleyen herkese başarılar dilerim, sürecin bittiğine inanamıyorum 😍

    Hayırlı olsun inşAllah. Çok sevindim.


  • @MYusuf çok teşekkür ederim, sizinde güzel haberlerinizi bekliyoruz


  • @sertas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf çok teşekkür ederim, sizinde güzel haberlerinizi bekliyoruz

    Teşekkürler. Hayırlısıyla inşAllah.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ayşe-Bahar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba, forum için öncelikle çok teşekkür ederim. İlk defa kullanıyorum ve yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben 5 yıl önce evlendim, eşim ABD vatandaşı ama TR de yaşıyoruz. 3 yıl önce eş durumundan dolayı greencarda başvurdum, ödemeleri yaptım. En son aşamada eşim ABD de olmadığı için sponsor istediler ve 1 yıl içinde sayfaya giriş yapmam gerektiği gelen mektupta yazıyordu. Geçen yıl mektup gelmişti. Ancak o süreçte babam çok hastaydı-vefat etti vs takip edemedik bir de doğum tedavisi görüyordum, bu sebeple National visa center numarasına giriş yapmadık. Geçtiğimiz haftalarda bir mektup aldım, geçerli bir sebebim var ise yeniden ödeme yaparak başvurmam ile ilgili. Şimdi ben yeniden devam etmek istiyorum. 5 ay önce kızım doğdu. Ne yapmam lazım, lütfen bana yardımcı olur musunuz?

    Yeniden ödeme yapacağım, bunu nasıl ve nereye yapmam gerekiyor? Bir de başvurum artık son aşamaya gelmişti, en başa mı dönecek? Nasıl hızlandırabilirim?

    Surada soyle yaziyor:

    9 FAM 504.13-2(A) Termination of Inactive Cases

    (CT:VISA-1413; 11-03-2021)

    INA 203(g) provides for termination of registration of the visa petition of any individual who fails to apply for an IV within one year following notification to the applicant of the availability of a visa. But INA 203(g) also permits reinstatement of the registration where the individual establishes within 2 years following the date of notification of the availability of such visa that such failure was due to circumstances beyond their control.

    Yani 1 yil boyunca islem yapmazsaniz dosya kapaniyor ama eger bu gecikmenin elinizde olmayan nedenlerden dolayi oldugunu gosterebilirseniz, 2 yil gecmeden yeniden dosyayi acabilirsiniz. Fakat bu surece dair cok fazla bilgim yok, o nedenle zaman kaybetmeden Muslu Hukuk Burosu'yla iletisim kurmanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurcanaydin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Cevap: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
    Merhaba,
    Esimin IR-1 vize gorusmesi 17 Eyluldeymis fakat ne bana ne de avukatima bir email geldi. Ben konsolosluga 6 Ekimde basvuru durumunu sordugumda gorusmemizi kacirdigimizi ogrendim. Gonderdikleri linkten Ankaradaki konsoloslugun randevu sistemine kayit oldum. Sonucunda tekrar randevu olusturmak icin 8 Ekimde onay aldim fakat bu tarihten beri websitesinde randevu icin tarih yok mail attigimda konsolosluk randevuyu musaitlik durumuna gore olusturacaklar diyorlar. Avukatim durmadan beklememiz gerekdigini soyluyor. Benzer bir durumla karsilasan var mi acaba?
    Tesekkurler.

    Avukatiniza email gelmis olmasi lazim (kendi email adresini verdigini tahmin ediyorum); fakat problem degil. AIS uzerinden yeniden randevu talep edebilirsiniz, konsolosluk kendi programina gore size yeni bir tarih verecektir.

    Dosyaniz konsoloslukta oldugu icin telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emreecs, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır ABD vatandaşı bir kız arkadaşım var kendisi Meksikada yaşıyor. Türkiye'de bir evlilik yapıp ABD de yaşamayı planlıyoruz. Fakat genel anlamda ne yapmam gerektiğini tam olarak anlayamadım. Kafamda çok fazla soru işareti var yardımcı olmak isteyen ve bu sürecin nasıl başladığını anlatmak isteyen olursa sevinirim. Aynı zamanda şu sorularıma cevap vermek isteyen olursa çok mutlu olurum ;

    1. Süreci bir avukat ile başlatmam gerekli mi yoksa kendim de yapabilir miyim?
    2. Evlendikten hemen sonra sürece başlayabilir miyim ?
    3. Kız arkadaşım ingilizce bilmiyor ispanyolca anlaşıyoruz bu bizim için sorun teşkil eder mi ?
    1. Kendiniz yapabilirsiniz.
    2. Evet.
    3. Sorun olmaz.

    Turkiye'de resmi olarak evlendikten sonra sorunuzu bir daha sorabilirsiniz, bu resmi evlilige gore ancak basvuru yapabilirsiniz 👍 Simdiden tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    CR2 dosyamiz vardi. CR1 dosyamiza yani esime mulakat tarihi gelince hizlandirma ile oglumuzada ayni gun tarih verdiler. Fakat bir turlu ais PTT sistemine kayit yaptiramiyorum. Teknik hata veriyor yani mulakat tarihini gormuyor ve PTT kayiti yaptiramiyor. (schedule appointment diye takilmis durumda) Telefon ilede aradim yardim eden kadinda ayni ekranda takildi kaldi. Konsolosluk ve teknik ariza ekibine yazdim hala cevap bekliyorum. Sanirim NVC yerine Konsolosluktan email geldigi icin sistemde bir hata olustu. Cok gicik bir durum. Mulakat tarihimiz yaklasti cunku 😞

    Boyle durumlar problem olmuyor, PTT kaydini randevudan sonra da yapabilirsiniz. Bir sorun yasamazsiniz.

    Randevu gunune dogru problem giderilecektir 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cang, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Selamlar, forumda emegi gecen herkese, ozellikle @crazycells saygilarimi iletiyorum gercekten cok yararli bir platform. Forumdaki ilk postum, lafi uzatmadan derdimi anlatayim.

    • 2021 Mayis' da aile ziyareti icin Los Angeles' a seyahat ettim. 3 ay kalacagimi bildirmistim daha sonra nisanlim ile tanistigim icin 1 ay daha uzattim ve donus Eylul' de donusumu yaptim.
    • Nisanlim beni Istanbul' da ziyarete geldi, yilbasini beraber gecirdik vs.
    • Ocak ayinda kendisinin yanina 2 aylik bir tatil planladim fakat giriste onceki ziyaretimde "Unauthorized Employment" ile turist vizemi ihlal ettigim gereceksiyle expeditel removal oldum. 212(a)(7)(i)(I) altinda Inadmissability ve 5 yil yasaklandim. Ben Amerika'daki bir sirket ile uzaktan calisiyordum ve ziyaretimde calistigim insanlarla da gorustugum icin boyle birsey geldi basima.
    • Simdi nisanlim ile Turkiye' de evlenip CR1 surecine basvuracagiz. Ayni zamanda extreme hardship ile I-601 waiveri da almam gerekecek. Basima gelen bu olay bu sureci zaman veya sonuc acisindan negatif etkileyecek midir? Birkac avukat ile gorustuk yapilmasi gerekenlere az cok hakimim. Gorustugum avukatlar California' daki avukatlar ve bu surec icin verdikleri fiyat $7000 civarinda. Sizce ilgili ve duzgun Turk bir avukat ile bu surec yurutulup, maddi olarak cok yipranmadan yurutulmeli midir?
    • Bir diger sorum, nisanlim Los Angeles' da yasiyor, gordugum kadariyla California USCIS subesinin application process suresi cok uzun. Farkli bir bolgedeki ofisde CR1 surecini baslatmasi mumkun mudur, tavsiyeniz nedir?

    Aklima gelen sorularimi yazdim bunlarin disinda vereceginiz tavsiyeleri de duymayi cok isterim. Tum hayat planimiz yerle bir olmus durumda, tecrubesi olan arkadaslarin tecrubelerini ve tavsiyelerini duymayi cok isterim. Cok tesekkurler, herkese iyi forumlar.

    ABD'de izinsiz calismaniz genelde konsolosluklardaki gocmenlik surecini pek etkilemiyor, ama eger bu izinsiz calisma sizi statu disi biraktiysa ve 6 aydan uzun sure statu disi kaldiktan sonra ABD disina ciktiysaniz 3 yillik ban aliyorsunuz, eger sure 1 yildan uzunsa 10 yillik ban aliyorsunuz... bu banlar genelde gocmen vize surecini etkiliyor, ama sizin aldiginiz yasagin gocmenlik surecinizi etkilememe ihtimali var.

    Siz surecinizi baslatin ve islemleri yurutun, zaten waiver alip almamaniz gerektigine konsolos karar verecek ve sizi mulakat gunu yonlendirecek.

    Bu surede isterseniz elinizdeki bilgileri Muslu Hukuk Burosu ile paylasip, kategorik olarak bu banin ne amacla verildigini ogrenin. I-601 veya I-212 waiver'larinin alinmasini gerektirmeyen bir yasak olabilir; bu durumda gocmenlik surecinizi etkilememesi lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Saadet-I, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Dosyamız USCIS onayına gideli 1 ay oldu hala onay gelmedi:( genelde 1 hafta içinde geliyor sanırım. Şuan yavaş mi acaba bilen var mı ? 😞

    Ilk birkac hafta icinde genel NOA belgesi, USCIS'in dosyanizi onayladigi anlamina gelmiyor, sadece formlari aldigini ve dosyanizi actigi anlamina geliyor... Dosyanizin onaylanmasi aylari buluyor genelde...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Can-Uğur-0, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @myusuf merhabalar benim istediğim türkiyede evlenmek için doğum belgesi ve bekarlık belgesini nişanlım amerikadan hazırlayabilirmi kendisi meksikalıydı daha yeni amerikan vatandaşı oldu örneğin doğum belgesini nereden almalı

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/507/türkiye-de-yabancı-bir-vatandaşla-evlilik

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sertas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba bizim ABD avukat nvc required documents te doğum belgesi olarak yanlış belge yükledi, nasıl bir sorun olur? Orada düzeltme yapamadı? Optional documents altında doğru belgeyi tekrar yükledi…bu durum sürecimizi uzatır mı? Konu hakkında fikri olan varsa paylaşabilir mi?

    sorun degil, "optional documents" bolumune ayni isimle yuklemesi yeterlidir.


Benzer Başlıklar

  • 116
  • 2
  • 9
  • 654
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum