Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @asper foruma aylar sonra girdiğimde gördüm cevabınızı kusura bakmayın ve teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. mülakat mailimizi aldık dün. en alttaki ''beneficiers'' olarak ismim gözükmüyor yani derivative değilim. bu bağlamda ben yararlanamayacağım ondan emin oldum. fakat ds-260 doldurup, babamın formunda da kendimi ''birlikte gideceğim'' olarak işaretlemem, babamın dosyasını olumsuz etkiler mi? en nihayetinde add applicant kısmından kendimi ekleyip ds-260 doldurdum. babamın dosyası düşer mi? teşekkürler


  • @melikemim Ben sizin gibi düşünmüyorum şahsen.Konsolosluk verilerine bakıldığında hep sonlara doğru hızlarını artırmışlar.Dolayısıyla ben haziran ayı itibariyle hızlarını artırcaklarını, şu an olduğu gibi yavaş hızda az kişiye mülakat vermeyeceklerini, case number olarak aralığı daha da genişletip daha fazla kişiye mülakat verceklerini düşünüyorum. Tabi bunları geçmiş yılların verilerine bakarak söylüyorum.Dediğim gibi hep son aylarda hızlanmış konsolosluk.Umarım her şey güzel olur. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda @gucarslan


  • @mustafa_27 @gucarslan hep dediği gibi Ankara’ya güvenmeyin ile hep en kötü senaryoya göre durum belirlemeye çalışıyorum aslında; yoksa bu ay toplu mülakat geleceğine inancım tamdı ama yine 46XXlerde kaldı maalesef.


  • @melikemim Bu gerekçeyi nereden öğrendiniz? Konsolosluğun sitesinde bir yerde mi yazıyor deprem olduğu için boş geçiyoruz bu ayları diye?

  • Yasaklı

    Arkadaslar saglik mulakatina gittim. Kan testi akciger röntgeni ve 2 tane sanirim aşi vuruldum. Sonra 1 saat ya da 1.5 saat bekledim. Mehmet Ungan bey muayene etti. Tansiyonumu ölçtü sorular sordu, psikiyatrik bir sorunun var mi baska bir hastalik gecirdin ilac kullaniyor musun gibi. Bende bunlarin hicbiri yoktu hayir dedim sonra genel bir muayene etti. Ben ameliyat olmustum eskiden o ameliyat dosyami da kendilerine verdim bana gecmis olsun orada bir sorun yasamadim. Ucret olarak önce 1458 lira ödedim. Sonra 340 dolar istediler onu da turk lirasi olarak ödedim. 16 subat günü tahlil verdim 17 subat saat 11.00 de yine unganlar'daydim. Gider gitmez hemen sonuclarimi aldim. Suan icin sagliktan gectim. Ancak dolar uzerinden ödeme yapacak arkadaslar ustlerinde bozuk para verebilecek kadar 5 dolar 1p dolar hatta 2 dolar gibi para bulundurmalari gerek. Ben hiçbir sorun yasamadim ozellikle Mehmet Ungan kibar ve pozitif bir yaklasimdaydi. Vize görüşmesine girince güncelleyecegim. Umarim en yakin zamanda sizlere de vize mülakati verilir.
    Edit: Arkadaslar benim unganlardaki bekleme süremde Iranli bir kiz vardi ve kiza sekreter seslendi. Kizin kan testinde bir ilac tespit edilmis ve bu normalde psikiyatrik bir ilacmis kiza hu ilqci neden kullandigini sordu sekreter. Ve kiz da kalp icin kullandigini söyledi. Fakat sekreter bu cevaba pek inanmadi sanirim. Doktorunla iletisime gec ve bize neden o ilaci sana verdigine dair ingilizce email yazsin dedi. Bunu özellikle sunun icin anlatma geregi duydum. Kullandiginiz agri kesiciyi bile oradaki görevliye bildirin. Çünkü zaten kan testinde hersey cikiyor. Söylemediginizde muhtemelen güvenilirliginiz sorgulaniyor.


  • @melikemim Merhabalar, yanlış bildiğiniz birşey var ki DV23 sürecinde Ankara'nın boş geçtiği hiçbir ay olmadı. Aslında sadece sizin değil birçok talihlinin yanlış bildiği bir durum bu. Sebebi ise konsolosluk verilerinin biz talihliler tarafında kontrol edilmemesi. Buyrun durumu kendinizin de görebileceği kaynak ; Monthly Immigrant Visa Issuance Statistics .


  • @Cumutey 700 1000 olarak gitmesi bu aralarda çok Türk olmasından dolayı olabilir mi ?


  • @Buğra97 Bana sorarsanız Ankara'nın hem DV vizeleri için az kota ayırması hem de ayırdıkları kotalarla sadece Türklere değil AS dosyalarına da mülakat dağıtmaları bu duruma sebep oluyor. Bizlere dağıttıkları mülakatlara ek olarak AS dosyalarına dağıttıkları mülakatları da onlar yerine bize verseler sıra 1500-2000 ilerlerdi her ay.


  • @asper Merhaba,
    Hocam dv en çok kontejan ayrılan en büyük 2. ülkeyiz diye biliyorum ilk sırada hindistan geliyor ama dediğiniz gibi iran,suriye,ırak,gürcistan,ermenistan'Nın evraklarını ankara işlemesi işleri baya zorluyor ve erteliyor...


  • @baran-bozdogan Aslında öyle bir şey yok geçen sene bahsettiğiniz aylarda AS ve AF dosyalarına mülakat verilmiş.

  • Yasaklı

    @batuhanalgul-tr buna katılıyorum. Söyle ki bwn saglik icin unganlara gittigimde oradakilerin çoğunluğu iranliydi. isimleri soyisimlerinden bu anlaşılıyordu


  • @batuhanalgul-tr Merhabalar. Bu bilgiye nereden ulaştınız bilmiyorum ama teyit edebilmek adına şu linkten basılan DV vizesi sayılarını 2022 için (en güncel veri o yıl çünkü) incelediğimde Türkiye'den daha fazla çeşitlilik vizesi basılmış en az 8-10 ülke sayabildim: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableVII.pdf

    Hindistan ile ilgili verdiğiniz bilgiyi de teyit edemedim çünkü onlar zaten DV kategorisinden başvuru yapamıyorlar bildiğim kadarıyla. Dvcharts verilerine göre de Hindistan'daki konsolosluklar oldukça düşük sayıda mülakat dağıtmış gibi görünüyorlar. Belki siz başka bir vize kategorisi ile ilgili verilen bir bilgiyi hatırlıyorsunuzdur. Zaten Ankara görünene göre kapasitesi oldukça yüksek bir konsolosluk. Tek sorun bu kapasiteyi DV'ye yeterince ayırmaması. Diğer vize kategorileri ile oranladığımız zaman çok az kalıyor DV için ayırdıkları vizeler. Benim de belirtmek istediğim buydu aslında zaten.


  • @batuhanalgul-tr Hindistan DV cekilisine katilamiyor. Asagida gorebilirsiniz:

    For DV-2025, natives of the following countries and areas are not eligible to
    apply, because more than 50,000 natives of these countries immigrated to the
    United States in the previous five years:

    Bangladesh, Brazil, Canada, The People’s Republic of China (including
    mainland and Hong Kong born), Colombia, Dominican Republic, El Salvador,
    Haiti, Honduras, India, Jamaica, Mexico, Nigeria, Pakistan, Philippines,
    Republic of Korea (South Korea), Venezuela, and Vietnam.

    -Natives of Macau SAR and Taiwan are eligible.


  • @batuhanalgul-tr Merhabalar, vermiş olduğunuz bilgiler komple yanlış. Bu bilgiyi nerden aldınız bilmiyorum ama buyrun öncelikle DV24 için hangi ülkeden kaç kişinin kazandığının açıklandığı bülten ; Visa Bulletin For September 2023 . Yani bülteni kontrol ettiğimizde çeşitlilik vizesi çekilişinde 2. ülke değiliz, hatta Ülkemizden kazanan kişi sayısı diğer ülkelerle karşılaştırılınca ilk 10 içerisinde bile değil ayrıca Hindistan çeşitlilik vizesi için 2024 yılında kota dışındaydı yani Hindistan çeşitlilik vizesinde bırakın ilk sırada olmayı uygun ülkeler arasında bile değildi. Ayrıca saymış olduğunuz ülkelerden Suriye kazananları Ürdün'de(2017)*, Irak kazananları Irak'ta, Gürcistan kazananları Gürcistan'da, Ermenistan kazananları Ermenistan'da, İran kazananları ise Türkiye, B.A.E. ve Ermenistan'da mülakata girmekte. Bu şekilde düzeltmekte fayda var.

    *:2017 verisi olmasından dolayı daha güncel bir bilgi varsa düzeltirseniz sevinirim.


  • Herkese merhaba,

    Sonunda dün mülakat mailini biz de aldık. Önemle sormak istediğim bir husus bulunmakta. Sağlık muayenesi için randevu alacağım unganların sitesinde daha önce başka bir ülkede yaşadınız mı seçeneği var normalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşadım. Bunu DS-260 formunda belirttim ve hatta polis belgesi vs gibi evraklarımı dahi tamamladım ancak randevu alma ekranında Kuzey Kıbrıs seçenekler arasında yok Cyprus var ancak uluslararası hukuk kapsamında o güney tarafını temsil etmekte kuzey tarafı da tanınmamakta bu sebeple cyprus seçeneği tercih etmenin doğru olmayacağı kanaatindeyim ama yine de sizlere bir danışmak istedim. Şimdiden görüş bildiren tüm herkese teşekkür ederim.


  • @ozpirinc

    Mülakatınız hayırlı olur inşallah. Benzer bir durum bende de var. Daha öncesinde konuşulmuştu. Bir sorun olmayacağı yönünde bilgilendirme olmuştu.


  • @ozpirinc Eğer varsa bulunduğunuz diğer ülkeleri belirtiniz ve Kıbrıs’ı belirtmenize gerek yoktur. Bu sorunun daha çok bulaşıcı hastalıkların yoğun olduğu ülkelere yönelik olması gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐

    @ozpirinc cyprus seçebilirsiniz sorun yok


  • @Vildan-0 merhaba 46XX mail geldi 3 nisana excelli guncelleyebilirmi ilgilenenler


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 2938
  • 247
  • 654
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum