Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @baran-bozdogan Aslında öyle bir şey yok geçen sene bahsettiğiniz aylarda AS ve AF dosyalarına mülakat verilmiş.

• @batuhanalgul-tr buna katılıyorum. Söyle ki bwn saglik icin unganlara gittigimde oradakilerin çoğunluğu iranliydi. isimleri soyisimlerinden bu anlaşılıyordu

• @batuhanalgul-tr Merhabalar. Bu bilgiye nereden ulaştınız bilmiyorum ama teyit edebilmek adına şu linkten basılan DV vizesi sayılarını 2022 için (en güncel veri o yıl çünkü) incelediğimde Türkiye'den daha fazla çeşitlilik vizesi basılmış en az 8-10 ülke sayabildim: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableVII.pdf

Hindistan ile ilgili verdiğiniz bilgiyi de teyit edemedim çünkü onlar zaten DV kategorisinden başvuru yapamıyorlar bildiğim kadarıyla. Dvcharts verilerine göre de Hindistan'daki konsolosluklar oldukça düşük sayıda mülakat dağıtmış gibi görünüyorlar. Belki siz başka bir vize kategorisi ile ilgili verilen bir bilgiyi hatırlıyorsunuzdur. Zaten Ankara görünene göre kapasitesi oldukça yüksek bir konsolosluk. Tek sorun bu kapasiteyi DV'ye yeterince ayırmaması. Diğer vize kategorileri ile oranladığımız zaman çok az kalıyor DV için ayırdıkları vizeler. Benim de belirtmek istediğim buydu aslında zaten.

• @batuhanalgul-tr Hindistan DV cekilisine katilamiyor. Asagida gorebilirsiniz:

For DV-2025, natives of the following countries and areas are not eligible to
    apply, because more than 50,000 natives of these countries immigrated to the
    United States in the previous five years:

Bangladesh, Brazil, Canada, The People’s Republic of China (including
    mainland and Hong Kong born), Colombia, Dominican Republic, El Salvador,
    Haiti, Honduras, India, Jamaica, Mexico, Nigeria, Pakistan, Philippines,
    Republic of Korea (South Korea), Venezuela, and Vietnam.

-Natives of Macau SAR and Taiwan are eligible.

• @batuhanalgul-tr Merhabalar, vermiş olduğunuz bilgiler komple yanlış. Bu bilgiyi nerden aldınız bilmiyorum ama buyrun öncelikle DV24 için hangi ülkeden kaç kişinin kazandığının açıklandığı bülten ; Visa Bulletin For September 2023 . Yani bülteni kontrol ettiğimizde çeşitlilik vizesi çekilişinde 2. ülke değiliz, hatta Ülkemizden kazanan kişi sayısı diğer ülkelerle karşılaştırılınca ilk 10 içerisinde bile değil ayrıca Hindistan çeşitlilik vizesi için 2024 yılında kota dışındaydı yani Hindistan çeşitlilik vizesinde bırakın ilk sırada olmayı uygun ülkeler arasında bile değildi. Ayrıca saymış olduğunuz ülkelerden Suriye kazananları Ürdün'de(2017)*, Irak kazananları Irak'ta, Gürcistan kazananları Gürcistan'da, Ermenistan kazananları Ermenistan'da, İran kazananları ise Türkiye, B.A.E. ve Ermenistan'da mülakata girmekte. Bu şekilde düzeltmekte fayda var.

*:2017 verisi olmasından dolayı daha güncel bir bilgi varsa düzeltirseniz sevinirim.

• Herkese merhaba,

Sonunda dün mülakat mailini biz de aldık. Önemle sormak istediğim bir husus bulunmakta. Sağlık muayenesi için randevu alacağım unganların sitesinde daha önce başka bir ülkede yaşadınız mı seçeneği var normalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşadım. Bunu DS-260 formunda belirttim ve hatta polis belgesi vs gibi evraklarımı dahi tamamladım ancak randevu alma ekranında Kuzey Kıbrıs seçenekler arasında yok Cyprus var ancak uluslararası hukuk kapsamında o güney tarafını temsil etmekte kuzey tarafı da tanınmamakta bu sebeple cyprus seçeneği tercih etmenin doğru olmayacağı kanaatindeyim ama yine de sizlere bir danışmak istedim. Şimdiden görüş bildiren tüm herkese teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@ozpirinc

Mülakatınız hayırlı olur inşallah. Benzer bir durum bende de var. Daha öncesinde konuşulmuştu. Bir sorun olmayacağı yönünde bilgilendirme olmuştu.

• @ozpirinc Eğer varsa bulunduğunuz diğer ülkeleri belirtiniz ve Kıbrıs’ı belirtmenize gerek yoktur. Bu sorunun daha çok bulaşıcı hastalıkların yoğun olduğu ülkelere yönelik olması gerekiyor.

• @ozpirinc cyprus seçebilirsiniz sorun yok

• @Vildan-0 merhaba 46XX mail geldi 3 nisana excelli guncelleyebilirmi ilgilenenler

• Bu ileti silindi!

• @cimengozlu hayırlı olsun , benim bir sorum olacaktı. Karadağa dosya taşımak için mail attığımda göçmen vizelerine belgrad konsolosluğunun baktıklarına dair mail gelmişti, acaba siz Podgorica üzerinden mi Belgrada taşıdınız dosyanızı, teşekkürler.

• Bu ileti silindi!

• @dkagan55 çok teşekkür ederim. Oturum Karadağ olunca kcc mülakat yerini Belgrad olarak ayarlıyor

• @misha90 Karadağa dosya taşıyan ilk kişi ben değilim. Zahmet edip forumu araştırrısanız görürsünüz. Ben de forumdan bu konuyu gördüğüm için denedim ve oldu. Mesajımda şirket adından bahsetmedim bana mesaj atın dosya taşımaya yardımcı olayımda demedim. Dosyamı Karadağa taşıdım ve orada şirket kurarak taşıdım dedim. Mantıken mesajı okuyup googledan araştırmasını yapar gönlüne yatan bir şirketle anlaşır dosyasını taşır siz neden farklı yorumladınız anlamadım.

• @Emre-Kurtulmuş belirtmesem bir problem oluşturur mu peki ?

• @cimengozlu Tebrikler, sürecinizde başarılar dilerim. Dosya transfer işlemi ile kaçak türk göçmenlerin ne alakası olduğunu anlamış değilim, bu konuda biraz daha bilgi verir misiniz?

• @ugursway Öncelikle çookk teşekkür ederim. şahsi kanaatim konsolosluklara mail attığımızda zaten cn numaramızdan hangi ülkeden kartı kazanmışız görünüyor. Türkiyeyi gördüklerinde maili okuduklarına bile inanmıyorum. Siz 22 kazananısınız. 24 kazanan telegram kanallarına girseniz Ekim ayından beridir haftalık olarak hatta günlük olarak konsolosluklara mail yağdıran bissürü kişi var. Konsolosluklardan aldığım mailler de birçoğu kesin dille reddetmiş. Yoğunluktan dosyanızı alamıyoruz değil bakın. Bazılarıda doaya taşımsk için vize almayın diye bariz yazmışlar maillere. Buradan yola çıkarak kaçak göçmenlerden ve mail yoğunluğundan dolayı bize önyargılı yaklaştıklarını algılıyorum

• Bu ileti silindi!

• @cimengozlu Argümanlarınız çok sığ, siz kendi sürecinizde, çevrenizde sadece Türk kazananlar gördüğünüz için bu şekilde düşünüyorsunuz. Bu mücadelenin herhangi bir ülke vatandaşlarıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir konsolosluk yeteri kadar kaçak türk var, şunun dosyasını transfer etmeyelim demez. İnanın onların umrunda bile değil.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k