• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozpirinc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 35
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozpirinc

@ozpirinc

Florida/İzmir
    Avukat
    Arabulucu
    İnstagram:@atakanozpirinc

40
    İtibar
    176
    Profil Görüntülemeleri
    35
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Florida Yaş: 31

ozpirinc Takip etme Takip Et

ozpirinc tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Vize Mülakatı Deneyimi (03.04.2024 - 08:00)

Mülakat tarihinden bir gün önce Ankara’ya gelerek sabah 08:00'deki randevumuza yetişmek için erken saatte (07:00) konsolosluğun önünde yerimizi aldık. Kapıların açılmasıyla birlikte güvenlik kontrolünden geçip pasaportlarımızı teslim ettik, güvenlik noktasından geçtikten sonra pasaportlarımız geri teslim edildi ve mülakatların gerçekleştiği binaya yönlendirildik. Burada sırayla çağrılarak vize türümüzü belirtip bir sıra numarası aldık. Greencard mülakatı için ayrılan bekleme alanında oturduk. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra sıramız geldi ve ödememizi yaptık (kişi başı 330 USD nakit verdik). Ardından evraklarımızı teslim etmek ve kontrol ettirmek için yönlendirildik. Güleryüzlü bir Türk görevli, belgelerimizi alarak işlemleri hızlıca tamamladı. (Bu esnada adres değişikliği yapmak istediğimizi belirttik) Belgelerimizi teslim ettikten sonra, mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğimiz soruldu ve Türkçe tercih ettiğimizi belirttik.

° Pasaportlarımız ve fotokopileri
      ° 2’şer adet 5x5 boyutunda Amerikan vizesi standartlarına uygun fotoğraflarımız
      ° Vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devlet)
      ° Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (E-devlet)
      ° Asıl talihlinin üniversite diploması ve fotokopisi
      ° 6 aylık banka hesap dökümü (2 yetkili tarafından imzalanmış) ve imza sirküleri
      ° Ds260 formundaki adresi değiştirip yeni bir adres yazdığımız kağıt
      (Yanına gideceğiniz kişinin isim soyisim ve telefon numarasını da yazmanızda fayda var)
      °Unganlar sağlık muayene dosyası
      °Askerlik durum belgesi (E-devlet)
      °KKTC'den alınan adli sicil belgesi

Görevli, mülakat için numaramızın yanacağı veznenin olduğu koridorda beklememizi söyledi. Numaramız çağrıldığında, eşimle birlikte en soldaki görüşme alanına geçtik. Karşımızdaki konsolosluk memuru, Türkçe olarak bize hoş geldiniz dedi ve mülakata başladık.

Görevli, sağ elimizi kaldırarak doğruluk yemini ettirdikten sonra asıl talihli olduğu için eşime hitaben sorular sordu. Bir yandan da belgelerimiz kontrol ediyordu. Eşim, üniversite mezunu olduğunu, banka hesabındaki miktarı (30bin $), Amerika'da nereye gideceğimizi(Naples,Florida), yanlarına gideceğimiz kişilerin arkadaşlarımız olduğunu ve ne iş yapacağını (güzellik sektörü olarak) belirtti. Görevli, daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Eşim, “hayır çıkmadım” dedi. Ben ise bir süre KKTC'de yaşadığımı ifade ettim. Görevli, KKTC İzmir Konsolosluğundan alınan adli sicil belgesinin eksik olduğunu söyledi. Belgenin posta pulu eksikliğini tamamlamamız gerektiğini belirtti. Sonunda görevli, eşimin vizesini onaylayarak başarılar diledi. Eşimin pasaportu ve dosyası 08.04.2024 tarihinde teslim edildi. Görevli, elinde o meşhur sarı renkli kağıda bir şeyler yazarak pasaportumla birlikte bana geri uzattı ve “Sorun yok eksikleri tamamladıktan sonra vizeni onaylayacağız” dedi.

Buradan sonra yaşadıklarımı kısaca anlatmak istiyorum. Bu AP sürecine dair hiçbir bilgim yoktu ve açıkçası demoralize olduğum için sağlıklı da düşünemiyordum. Hele de benim AP’ye kalmama sebebiyet veren posta pulu eksikliği olan aynı belgenin, benden sonra başka talihli tarafından sunulduğunda kabul edildiğini öğrendiğimde başımdan vurulmuşa döndüm. Neyse başka bir platformda burayı daha detaylıca anlatırım. Sadede gelecek olursam mevcut eksikliği ertesi gün tamamlayarak daha önce oluşturduğumuz AİS kaydından yeni bir kayıt oluşturarak (Yeni üyelik açılmayacak) eksikliğin giderildiği belgeyi, sarı kağıdı ve AIS kaydını zarfın içine ekleyerek anlaşmalı PTT şubesine gittim. Bu arada zarfın üzerine “IV UNIT DİKKATİNE” şeklinde uyarı yazısını yazdım ve 05.04.2024 tarihinde gönderdim. Kargom Büyükelçiliğe 15.04.2024 tarihinde teslim edildi. Bu arada sürekli “ https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV “ sitesinden durumumu kontrol ediyordum. Mülakat sonrası “Refused”, 18.04.2024 tarihinde “Ready”, 22.04.2024 tarihinde “Administrative Processing” ve nihayet 25.04.2024 tarihinde ise “Issued” şeklinde gözüktü. 27.04.2024 tarihinde vize basılmış şekilde pasaportum teslim edildi.

Bu AP sürecinde çok fazla bilgi eksikliğim olmasına rağmen desteklerini esirgemeyen yardımları dokunan Yeşilkart Forum yöneticilerine ve @beykentli ‘ye teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla.

DİPNOT: Sonraki süreçlerde benim gibi eksik evrak nedeniyle AP’ye kalan tüm talihli arkadaşların bana ulaşmaları halinde kendilerine yardımcı olacağımı da belirtmek isterim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      ozpirinc
      ozpirinc

12.03.2024 Unganlar Deneyimi

İzmir'den Ankara'ya kendi aracımızla muayene günü sabahı geldik ve 10:05’de ki randevumuz için 9.10’da Ungan’lara vardık, öncelikle 4. kata çıktık. Çok kalabalık ve hiç Türk yoktu. Sıra bize gelince kayıt işlemlerini yaptırdık. Kayıt esnasında covid aşı kartınızı ve pasaportunuzu istiyorlar. Bu esnada daha önce vurulduğumuz aşıları gösterir belgeyi de sunduk. Sonrasında fotoğrafınızı çekiyorlar, kayıt belgenize imza attırıyorlar. O belge ve pasaportunuzla kan alımı için 5. kata yönlendiriliyorsunuz. Burada (5. Katta) 2 kişi için toplamda 95$ karşılığı TL olarak kredi kartından ödememizi yaptıktan 10 dk sonra kan alımı yapıldı ve yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra pasaportlarımızla birlikte belgeleri bize geri verip 3. kata akciğer grafisi çekilmesi için yönlendirildik. 3. katta dosyaları teslim edip yine bekledik yaklaşık 10 dakika sonra eşimle birlikte akciğer grafilerimiz çekildi. (burada belden yukarınızı çıkartmanız gerekiyor-kadınlara önlük veriliyor- dolayısıyla kolay giyinip soyunacağınız şeyler tercih etmenizi tavsiye ederim) Bu işlemden sonra 4. kata tekrar çıkıyorsunuz evraklarınızı teslim ediyorsunuz. Ve ilgili görevli arkadaş fiziki doktor muayenesi için size bir süre belirtiyor (yaklaşık 1 saat kadar sonrasıydı bizim için). Fiziki doktor muayenesi için belirtilen saatte 4. Kata geldiğimizde ise yine yaklaşık 1 saat kadar bekledik. Sonrasında önce beni sonra eşimi aldılar. Doktor muayenesine girerken yanınızda sürekli kullandığınız ilaç varsa onları ve raporlarını veriyorsunuz. Handan hanımın muayenesine girdim, üzerimdekileri çıkarıp o meşhur yeleği giydim (kesik olan taraf öne gelecek, sadece iç çamaşırınız kalacak) ve Handan hanım geldi, önce maskenizi aşağıya indirip suratınıza bakıyor ve Forum sitelerinde de yer alan klasik bazı hastalıkları olup olmadığımı sordu, dövme ve piercingi sordu, uyuşturucu, alkol, sigarayı sordu, hiç sohbet etmedi ve çok asık suratlıydı. Bu esnada sırtımı dinledi karnıma dokundu sonra oturmamı söyledi ve 2 sol koluma 2 de sağ koluma aşıyı çoktan yapmıştı bile, sonrasında hayırlı olsun dedi ve çıktım.

Burada şunu belirtmek istiyorum hem eşim hem de ben de aynı sorunu yaşadık. Handan Hanım ne yazık ki aşı yapma konusunda gördüğüm en kötü sağlıkçı olabilir; enjektörün içindeki havayı almadan aşı yaptı. Enjektörün içindeki ilacın yarısını kolumuza yarısını dışarı akıttı, iğneyi çok sert ve hızlı bir şekilde kolunuza sokup çıkarttığı için kolunuzu kanatıyor ve acıtıyor ne yazık ki!

Ertesi gün saat 15:00-17:00 arasında yine Ungan’lara giderek sorunsuz bir şekilde raporumuzu teslim aldık.

ozpirinc
      ozpirinc
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@lumos Büyük harf kullanmaktaki niyetim asla bir ses yükseltmek değildi, şayet yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Şimdi ABD Türkiye Büyükelçiliği'nin sitesinde yer alan yönergeye göre; "İngilizce veya Türkçe olmayan belgelerin yeminli tercüman tarafından yapılmış
      tercümesi gereklidir."
      şeklinde hüküm amirdir. Ayrıca mahkeme kayıtları başlığı adı altında 3 ayrı alt başlık altında değerlendirilme yapılması gerekmektedir.

1) Boşanma:
      İlgili yönergeye göre şayet boşanma Türkiye'de gerçekleşmiş ise, orijinal boşanma ilamını üzerinde mahkemenin damgaları bulunmak şartıyla mahkemeden temin edilmesi gerektiği belirtilmiştir. İngilizce çeviri şartı bulunmamaktadır. Bu belgelerin aslı ve 1 fotokopisi gerektiği belirtilmiş. Ancak boşanma Türkiye dışında gerçekleşmiş ise, boşanma belgelerinin İngilizceye çevrilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

2) Ceza Davası:

İlgili yönergeye göre; herhangi bir suçtan hüküm giymiş kişilerin daha sonradan suçu affedilmiş veya hüküm para cezasına çevrilmiş olsa dahi mahkeme kayıtlarının asıllarını (yine mahkeme mührü şartı bulunmakta), İngilizce tercümelerini ve kopyalarını getirmeniz gerekmektedir.

3) Diğer Mahkeme Kayıtları:
      Bu başlıkta da yukarıda belirtilmeyen mahkeme kayıtları yer almaktadır. Ancak bu her dava dosyanızı kapsamamaktadır. İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemler içindir. Bahse konu bu mahkeme kayıtlarının mahkeme kayıtlarının asıllarını (yine mahkeme mührü şartı bulunmakta), İngilizce tercümelerini ve kopyalarını da getirmeniz gereklidir.

Şimdi sizlere ilgili yönerge ve konsolosluk sayfasının linklerini paylaşıyorum. İlgilenen arkadaşlara faydalı olması dileğiyle...

EKLER:

1. İlgili yönerge için; https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf
      2. Konsolosluk sayfasında yer alan bilgiler için; https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/interview-guideline/step-3-interview-guideline/
      ozpirinc
      ozpirinc
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@bernat Bizim kedimiz yukarıda belirttiğiniz cinslerden değil, British Shorthair. Peki veterinerden kısırlaştırıldığına dair belgeyi bizlerde almak zorunda mıyız ?

Yolculuk içinde yayımlandı
      ozpirinc
      ozpirinc

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. 😁 @crazycells

ozpirinc
      ozpirinc
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@bernat Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Umarım sıkıntısız bir yolculuk yaparsınız. 😃 🙏

Yolculuk içinde yayımlandı
      ozpirinc
      ozpirinc

@crazycells, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Ben bir şey sormak istiyorum mülakat için gereken olan belgeler arasında TERCÜMESİ ZORUNLU olan belge var mıdır? Varsa hangileri? Yoksa Türkçe veya İngilizce olması yeterli mi belgelerin?

ozpirinc
      ozpirinc

Çok teşekkür ederim 🙏 @hsn-kartal

ozpirinc
      ozpirinc

Çok teşekkürler 🙏 @Huseyin-Cavus

ozpirinc
      ozpirinc

ozpirinc tarafından gönderilen son iletiler

Çok teşekkür ederim darısı başınıza 🙏😊 @kkaya

ozpirinc
      ozpirinc

Çok teşekkürler 🙏 @Huseyin-Cavus

ozpirinc
      ozpirinc

Çok teşekkür ederim 🙏 @hsn-kartal

ozpirinc
      ozpirinc

Vize Mülakatı Deneyimi (03.04.2024 - 08:00)

Mülakat tarihinden bir gün önce Ankara’ya gelerek sabah 08:00'deki randevumuza yetişmek için erken saatte (07:00) konsolosluğun önünde yerimizi aldık. Kapıların açılmasıyla birlikte güvenlik kontrolünden geçip pasaportlarımızı teslim ettik, güvenlik noktasından geçtikten sonra pasaportlarımız geri teslim edildi ve mülakatların gerçekleştiği binaya yönlendirildik. Burada sırayla çağrılarak vize türümüzü belirtip bir sıra numarası aldık. Greencard mülakatı için ayrılan bekleme alanında oturduk. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra sıramız geldi ve ödememizi yaptık (kişi başı 330 USD nakit verdik). Ardından evraklarımızı teslim etmek ve kontrol ettirmek için yönlendirildik. Güleryüzlü bir Türk görevli, belgelerimizi alarak işlemleri hızlıca tamamladı. (Bu esnada adres değişikliği yapmak istediğimizi belirttik) Belgelerimizi teslim ettikten sonra, mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğimiz soruldu ve Türkçe tercih ettiğimizi belirttik.

° Pasaportlarımız ve fotokopileri
      ° 2’şer adet 5x5 boyutunda Amerikan vizesi standartlarına uygun fotoğraflarımız
      ° Vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devlet)
      ° Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (E-devlet)
      ° Asıl talihlinin üniversite diploması ve fotokopisi
      ° 6 aylık banka hesap dökümü (2 yetkili tarafından imzalanmış) ve imza sirküleri
      ° Ds260 formundaki adresi değiştirip yeni bir adres yazdığımız kağıt
      (Yanına gideceğiniz kişinin isim soyisim ve telefon numarasını da yazmanızda fayda var)
      °Unganlar sağlık muayene dosyası
      °Askerlik durum belgesi (E-devlet)
      °KKTC'den alınan adli sicil belgesi

Görevli, mülakat için numaramızın yanacağı veznenin olduğu koridorda beklememizi söyledi. Numaramız çağrıldığında, eşimle birlikte en soldaki görüşme alanına geçtik. Karşımızdaki konsolosluk memuru, Türkçe olarak bize hoş geldiniz dedi ve mülakata başladık.

Görevli, sağ elimizi kaldırarak doğruluk yemini ettirdikten sonra asıl talihli olduğu için eşime hitaben sorular sordu. Bir yandan da belgelerimiz kontrol ediyordu. Eşim, üniversite mezunu olduğunu, banka hesabındaki miktarı (30bin $), Amerika'da nereye gideceğimizi(Naples,Florida), yanlarına gideceğimiz kişilerin arkadaşlarımız olduğunu ve ne iş yapacağını (güzellik sektörü olarak) belirtti. Görevli, daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Eşim, “hayır çıkmadım” dedi. Ben ise bir süre KKTC'de yaşadığımı ifade ettim. Görevli, KKTC İzmir Konsolosluğundan alınan adli sicil belgesinin eksik olduğunu söyledi. Belgenin posta pulu eksikliğini tamamlamamız gerektiğini belirtti. Sonunda görevli, eşimin vizesini onaylayarak başarılar diledi. Eşimin pasaportu ve dosyası 08.04.2024 tarihinde teslim edildi. Görevli, elinde o meşhur sarı renkli kağıda bir şeyler yazarak pasaportumla birlikte bana geri uzattı ve “Sorun yok eksikleri tamamladıktan sonra vizeni onaylayacağız” dedi.

Buradan sonra yaşadıklarımı kısaca anlatmak istiyorum. Bu AP sürecine dair hiçbir bilgim yoktu ve açıkçası demoralize olduğum için sağlıklı da düşünemiyordum. Hele de benim AP’ye kalmama sebebiyet veren posta pulu eksikliği olan aynı belgenin, benden sonra başka talihli tarafından sunulduğunda kabul edildiğini öğrendiğimde başımdan vurulmuşa döndüm. Neyse başka bir platformda burayı daha detaylıca anlatırım. Sadede gelecek olursam mevcut eksikliği ertesi gün tamamlayarak daha önce oluşturduğumuz AİS kaydından yeni bir kayıt oluşturarak (Yeni üyelik açılmayacak) eksikliğin giderildiği belgeyi, sarı kağıdı ve AIS kaydını zarfın içine ekleyerek anlaşmalı PTT şubesine gittim. Bu arada zarfın üzerine “IV UNIT DİKKATİNE” şeklinde uyarı yazısını yazdım ve 05.04.2024 tarihinde gönderdim. Kargom Büyükelçiliğe 15.04.2024 tarihinde teslim edildi. Bu arada sürekli “ https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV “ sitesinden durumumu kontrol ediyordum. Mülakat sonrası “Refused”, 18.04.2024 tarihinde “Ready”, 22.04.2024 tarihinde “Administrative Processing” ve nihayet 25.04.2024 tarihinde ise “Issued” şeklinde gözüktü. 27.04.2024 tarihinde vize basılmış şekilde pasaportum teslim edildi.

Bu AP sürecinde çok fazla bilgi eksikliğim olmasına rağmen desteklerini esirgemeyen yardımları dokunan Yeşilkart Forum yöneticilerine ve @beykentli ‘ye teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla.

DİPNOT: Sonraki süreçlerde benim gibi eksik evrak nedeniyle AP’ye kalan tüm talihli arkadaşların bana ulaşmaları halinde kendilerine yardımcı olacağımı da belirtmek isterim.

ozpirinc
      ozpirinc

12.03.2024 Unganlar Deneyimi

İzmir'den Ankara'ya kendi aracımızla muayene günü sabahı geldik ve 10:05’de ki randevumuz için 9.10’da Ungan’lara vardık, öncelikle 4. kata çıktık. Çok kalabalık ve hiç Türk yoktu. Sıra bize gelince kayıt işlemlerini yaptırdık. Kayıt esnasında covid aşı kartınızı ve pasaportunuzu istiyorlar. Bu esnada daha önce vurulduğumuz aşıları gösterir belgeyi de sunduk. Sonrasında fotoğrafınızı çekiyorlar, kayıt belgenize imza attırıyorlar. O belge ve pasaportunuzla kan alımı için 5. kata yönlendiriliyorsunuz. Burada (5. Katta) 2 kişi için toplamda 95$ karşılığı TL olarak kredi kartından ödememizi yaptıktan 10 dk sonra kan alımı yapıldı ve yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra pasaportlarımızla birlikte belgeleri bize geri verip 3. kata akciğer grafisi çekilmesi için yönlendirildik. 3. katta dosyaları teslim edip yine bekledik yaklaşık 10 dakika sonra eşimle birlikte akciğer grafilerimiz çekildi. (burada belden yukarınızı çıkartmanız gerekiyor-kadınlara önlük veriliyor- dolayısıyla kolay giyinip soyunacağınız şeyler tercih etmenizi tavsiye ederim) Bu işlemden sonra 4. kata tekrar çıkıyorsunuz evraklarınızı teslim ediyorsunuz. Ve ilgili görevli arkadaş fiziki doktor muayenesi için size bir süre belirtiyor (yaklaşık 1 saat kadar sonrasıydı bizim için). Fiziki doktor muayenesi için belirtilen saatte 4. Kata geldiğimizde ise yine yaklaşık 1 saat kadar bekledik. Sonrasında önce beni sonra eşimi aldılar. Doktor muayenesine girerken yanınızda sürekli kullandığınız ilaç varsa onları ve raporlarını veriyorsunuz. Handan hanımın muayenesine girdim, üzerimdekileri çıkarıp o meşhur yeleği giydim (kesik olan taraf öne gelecek, sadece iç çamaşırınız kalacak) ve Handan hanım geldi, önce maskenizi aşağıya indirip suratınıza bakıyor ve Forum sitelerinde de yer alan klasik bazı hastalıkları olup olmadığımı sordu, dövme ve piercingi sordu, uyuşturucu, alkol, sigarayı sordu, hiç sohbet etmedi ve çok asık suratlıydı. Bu esnada sırtımı dinledi karnıma dokundu sonra oturmamı söyledi ve 2 sol koluma 2 de sağ koluma aşıyı çoktan yapmıştı bile, sonrasında hayırlı olsun dedi ve çıktım.

Burada şunu belirtmek istiyorum hem eşim hem de ben de aynı sorunu yaşadık. Handan Hanım ne yazık ki aşı yapma konusunda gördüğüm en kötü sağlıkçı olabilir; enjektörün içindeki havayı almadan aşı yaptı. Enjektörün içindeki ilacın yarısını kolumuza yarısını dışarı akıttı, iğneyi çok sert ve hızlı bir şekilde kolunuza sokup çıkarttığı için kolunuzu kanatıyor ve acıtıyor ne yazık ki!

Ertesi gün saat 15:00-17:00 arasında yine Ungan’lara giderek sorunsuz bir şekilde raporumuzu teslim aldık.

ozpirinc
      ozpirinc

@Emre-Kurtulmuş belirtmesem bir problem oluşturur mu peki ?

ozpirinc
      ozpirinc

Herkese merhaba,

Sonunda dün mülakat mailini biz de aldık. Önemle sormak istediğim bir husus bulunmakta. Sağlık muayenesi için randevu alacağım unganların sitesinde daha önce başka bir ülkede yaşadınız mı seçeneği var normalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşadım. Bunu DS-260 formunda belirttim ve hatta polis belgesi vs gibi evraklarımı dahi tamamladım ancak randevu alma ekranında Kuzey Kıbrıs seçenekler arasında yok Cyprus var ancak uluslararası hukuk kapsamında o güney tarafını temsil etmekte kuzey tarafı da tanınmamakta bu sebeple cyprus seçeneği tercih etmenin doğru olmayacağı kanaatindeyim ama yine de sizlere bir danışmak istedim. Şimdiden görüş bildiren tüm herkese teşekkür ederim.

ozpirinc
      ozpirinc

@gucarslan @datanist değerli cevaplarınız için teşekkür ediyorum. 🙏

ozpirinc
      ozpirinc

Merhabalar,

DV-2024 talihlisiyiz. Asıl talihli eşim ve kendisi devlet memuru. Ücretsiz izin konusunda problem yaşamamız halinde yıllık izinini kullanarak Amerikaya giriş yapsak ve kendisi geri dönüş yapsa onun yerine ben greencard ve ssn'i teslim alabiliyor muyum ? Türkiye'ye döndüğümde ona teslim etsem bir sonraki ABD girişinde sorun yaşanır mı?

NOT:Bir varsayım üzeri sorulmuş bir sorudur. Öğrenmek istenilen şey ; greencardı teslim almayı beklemeden geri dönen talihliye, eşi teslim alıp Türkiye'ye döndüğünde teslim etse bir sonraki giriş çıkışlarında sorun teşkil eder mi?

ozpirinc
      ozpirinc
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Amerika'ya geldiğimizde Türkiye'den yanımızda getirdiğimiz dizüstü bilgisayarı (macbook) prizlerdeki akım ve güç farklılığı sebebiyle şarj etme konusunda problem yaşar mıyız? Yoksa adaptör değişikliği veya priz dönüştürücü ile bu sorun çözülebilir mi ? Telefonlarda sorun olmuyor diye biliyorum ama bilgisayarlarda durum ne merak ettim açıkçası bu konuda bilgili olmadığım için bilen arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      ozpirinc
      ozpirinc