Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @erenist
    sigorta şirketlerinin sayfalarından gitmeyi düşündüğünüz eyaleti seçerek, co-payment veya kullandığınız düzenli ilaçlar varsa bunlara ne kadar ödeyeceğiniz veya kapsamı gibi detaylı bilgiler bulabiliyorsunuz.
    Henüz ABD'de değilim fakat kişisel meraktan araştırmıştım 🙂 Genelde en kapsamlı sigortalar aylık kişi başı 180-200 dolar civarı oluyor sanırım.


  • @chemistontheroad O şekilde bakmıştım ama siteler ingilizce olunca pek bir şey anlayamadım. Ortalama fiyatları merak ettim bütün videoları izledim ama herkes işyerinin destek olduğunu felan yüzeysel şeyler anlatıyor. Açıkçası gitmeden bi gelir-gider hesabı yapmaya çalışıyorum tek belirsiz olan sigorta var kafamı kurcalayan. Kapsamlı paketler aylık 700-800 e kadar çıkıyor sanıyordum. Kızımız belki devlet tarafından yapılır ama eşimle ben ne kadar öderiz diye düşündüm hep.

  • ⭐⭐

    @erenist Eger kurumsal bir firmada calisirsaniz genellikle sigorta destegi veriyor firmalar. Mesela ilk geldigimde amazon depoda calismaya baslamistim amazon genelde once sezonluk olarak sizi ise alir bir sure sonra devam ederseniz tam zamanliya gecis yapar ve bu destekten yararlanmaya baslarsiniz. Tam zamanliya gecis hakki kazandigim hafta is degisikligi sebebiyle biraktim amazon'u fakat diger calisanlardan dinledigim kadariyla cok kapsamli bir sigorta degildi ama tum aileyi dahil edebiliyorsunuz hic yoktan iyidir. Saglik sigortalarinin icerikleri ve kapsamlari degisken oldugu icin cikacak sabit bir ucret yok bunu sisteme dahil olmadan bilemezsiniz. Medeni durum , cocuk durumu , kapsamlar , isyerinin destegi gibi degiskenler var odeyeceginiz primde. Size paket icerigi olarak birden fazla secenek sunacaklardir bunlardan birisini secerek ek kapsamlari ve aile uyelerini bu pakete dahil edebilirsiniz , her eklemede priminiz artacaktir. Bazi isyerleri sadece calisan destegi verirken bazilari tum aile icin destek verebiliyor.


  • Selam, güncel aylık giderlerimiz (Dayton/OH):

    Kira (Apt): 1.574$
    Elek.: 99$
    Su:42$
    Çöp/comn./tax: 21$
    Araç sigortası: 350$ ( Henüz US ehliyeti almadık.)
    İnt. : 60$ (At&t sınırsız fiber)
    Cep tlf. faturası: 110$ (T-mobile 3 hat için)
    Yakıt:160$ (Araç 2.4 lt. Accord, haftanın 5 günü işe gidip geliyorum. Günde ortalama 85 mil.)

    • Aylık mutfak ve diğer giderler var. Kişiye göre çok değişkenlik göstereceği için detaylı yazmadım mutfak giderlerini. Ama biz 3 kişilik bir aile için hiç bir şeyden kısmadan ama abartmadan aylık 900-1000$ ödüyoruz. ( Deterjan vs dahil.)

  • Henuz kredi skorum yokken finance ile arac aldim.

  • ⭐⭐

    18 oz Blueberry 6.49$
    18 oz Raspberry 5.49$
    18 oz Blackberry 2.99$
    2 Ibs dilimli ananas 6.99$
    Organic sut 1 galon 5.99$
    Organic paket salata 2.98$
    5 Ibs patates 2.98$
    1 Ibs brokoli 1.45$
    1 Ibs kabak ( zuccini ) 1.38$
    1 adet karnabahar 2.87$
    1 Ibs Mantar 2.99$
    10 oz 1 paket ispanak 2.2$
    Kahvaltilik organic ceri domates 5.98
    1 Ibs kiyma ( %5 yagli) 3.89$
    1 Ibs Soslu tavuk but 0.99$
    Regular benzin ( Costco) 2.48$

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Murat 4 Murat 4 
  • Yasaklı

    New Jersey için 2 kişilik bir ailenin ortalama giderleri nelerdir ?

    Saatlik 15,15 asgari ücretten maaşı hesaplıyorum bu fiyatın üzerine çıkılma şansı var mı ? Doordash de ?

    Cevaplarsanız sevinirim iyi forumlar


  • @Prm-oguzhan O tarz uygulamalar çok değişken, size verilecek yüksek fiyatlı teslimatlar da sistemde kalma sürenize, istikrarınıza ve teslimat oranınıza göre değişiyor. Doordash saatlik 15$+tip uygulaması da başlattı. Garanti para kazanmak isteyenler onu seçiyor. Size tavsiyem tek seçenek olarak yalnızca bu tarz uygulamaları düşünmeyin, muhakkak size düzenli gelir ve sigorta sağlayacak işler de bakın.

  • Yasaklı

    @EasternStar teşekkür ederim hocam doordashı ek iş için düşünüyorum ama iyi getirisi olursa düzeni kurana kadar doordash ile ilerleyebilirim bunu oraya gidince göreceğiz tabi


  • @Prm-oguzhan $5000 minimum kazanmaniz gerekir 2 kisilik bir aile icin bence.


  • @Prm-oguzhan E tabi düzen kurulana kadar akmasa da damlatan, tencereyi kaynatan bir gelir kapısı, büyük maddi beklentiler olmazsa ilk başlarda hayatta kalmak için ideal olur.


  • Selam arkadaşlar,

    Florida batı tarafindayiz biz. Cape Coral. Burası için giderleri paylayalım belki bir arkadaşımızın işine yarar veya fikir verir. 4 kişilik bir aileyiz, single familiy house 3+2 çok büyük değil iyi bir okul bölgesinde evimiz;
    2200 kira
    180 elektrik(evde cafe yapılan ürünler için fırın sürekli aktif)
    85 internet (oğlumuz malum 800MB internet)
    185 cepler 3 hat sınırsız 1 iPhone 15 pro max, 14 pro
    212 araç sigorta 2 sürücü
    80 su, bu bize ait çoğunda kiraya dahil sanırım
    250 benzin, iş alışverişlerinde vb de kullanıyoruz aracı
    1000 -1200 arası mutfak, çocuk oyuncak vb az dışarda gezme
    Aylık yaklaşık bu civarlarda giderlerimiz. Tabi Türkiyede devam esen bazı ödemelerimiz var onları listeye koymadık haliyle


  • @hknsnk Merhaba, bilgilendirmeniz için teşekkürler biraz da cape coral dan bahsedermisiniz rica etsem.
    sosyal ve ekonomik durumu iş olanakları gibi artıları eksileri nelerdir.


  • Gecen hafta bir tesisat sorunu yasadik. Bir tikanma vardi ve ben ilk once kendi cabalarimla acmaya calistim ama ise yaramadi. Daha sonra profesyonel bir plumbing sirketini aradim. Gelip kontrol ettiler. Evden ana hatta kirli sulari tasiyan ana boruda tikanma varmis. Iki kisi yaklasik 4 saatlik bir calisma sonrasi tikanmayi actilar. Ana hatta agac koklerinden dolayi tikanma olmus. Hatta tikayan kokleri de cikartip gosterdiler. Sonucta 4 saatlik calismanin bize maliyeti $1,096 oldu. 😞


  • @hknsnk Merhaba saglik sigortasi icin ne kadar oduyorsunuz acaba?


  • @MySea ovv bu tip işler çok sıkıntılı anladığım kadarıyla. kusura bakmazsanız ev sahibi misiniz ? kiracılar bu tip sorunlarda ev sahibine mi yönlendiriyor bilginiz var mı ?


  • @serel sıkıntılı değil, lakin abd gibi ülkelerde bu tür işler gayet güzel para kazandırdığı için bizim gibi 3.dünya ülkesi vatandaşına garip geliyor. Biz genelde ne yaptı da bu kadar para kazandı diye düşünüyoruz çünkü.


  • @charon yok ben sizin düşündüğünüz anlamda düşünmedim. emek eden herkes emeğine karşılık değerini alsın hakkıdır. benm sıkıntılıdan kastım ilk girişte kısıtlı imkanlarla orda tutunmaya çalışan insanlar için 1000 doların büyük bir tutar olduğuydu. işini düzgün yapan herkes hakkını alıcak tabii ki de....


  • @serel Ev sahibiyim. Boyle bir durum basiniza gelirse, eger kiraciysaniz, siz karismazsiniz. Yaptirtmak ev sahibinin sorumlulugundadir.


  • @charon Aslinda garip yada tuhaf degil. Ben zaten plumbing sirketini aradigim zaman faturanin asagi yukari bu miktarlarda cikabilecegini biliyordum.

    Burada yazmamim sebebi ise baskalarina bu konuda bilgi vermek amacli. Yani boyle bir durum basiniza gelirse, faturasi ortalama bu sekilde. Veya eger boyle bir mesleginiz varsa, ABD'de ac kalmazsiniz, para yapabilirsiniz seklinde yasanmis bir ornek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum