DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @emre71 bir de genel olarak islemleri bir yerde toplamak isterseniz, bu konu başlığının ilk sayfasında ilk post’da tüm bilgiler bir yerde toplanmış durumda. Bu post’dan detaylı bilgi edinebilirsiniz 👍

    B1/B2 göçmen olmayan vize mülakatına katılanların mülakat deneyimlerine de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz, çok yardımcı olacaktır.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları

    Bir de ailenizin daha önceden alınmış göçmen olmayan vizesi yok ise, konsolosluk’un en yakın vize mülakat tarihini 2024 yılı Ağustos ayına verdiğini de belirtmek isterim (tarihin öne çekilme ihtimali var, bununla ilgili farklı yollar da mevcut). Bol şans


  • @emre71, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Ben 2017 yilinda K-1 vizesiyle Abdye geldim.
    Bu yaz nasib olursa Annem Babam ve kardesim ziyaretime gelecekler. Bircok mesaj okudum ama tam bi cevap goremedim. ben davetiyeyi Konsoloslugami yoksa annemlere mi yolluyacagim?

    bide genel olarak islemleri bi yerde toplamak adina;

    1 Ds160 formu doldurulacak
    2 sonra konsolosluk sitesinden hesap acip,para yatirip ve randevu tarihi aliniyor
    3 istenilen belgelerle gorusmeye gidiyoruz
    kabaca islem bu degilmi? ben zamaninda j1 b2 ve k1 vizesi aldim ama cok seneler once tam hatirliyamiyorum tum islemleri 🙂

    simdiden cok tesekkur ediyorum

    Davetiye yollamanıza gerek yok. Normal DS160 formu doldurup görüşmeye gidecekler. Ne amaçla gidiyorsunuz dediklerinde sizi ziyaret edeceklerini söylemeleri yeterli. Tabi DS160 formunda girilen bilgilere sadık kalarak


  • arkadaslar tekrar merhaba birsey sormak istiyorum, ben varsayiyorum ki ds 160 formunda agustos ayi icin 2 haftalik otel konaklama bilgisi girdim. Bu sekilde kisa sureli kalma durumunda vizenin suresi degisir mi ? yani 10 senelik vize fix mi yoksa 1 sene falanda veriliyor mu ? ve birde ben suan randevu almaya kalksam ta 2025’e atiyor beni, randevuyu one cekmeye calissamda cekemedim diyelim, formda agustos ayindaki otel randevumu guncelleyip ileri bir tarihe mi atmam gerekir?
    tesekkur ederim simdiden


  • @rhyten Vize verilirse fix 10 yıllık veriliyor, kalış sürenizin bir önemi yok. Eğer sistem randevuyu 2025’e veriyorsa Ağustos’taki planınızın bir anlamı olmaz, onu ileri tarih olarak belirtmek daha mantıklı.


  • @rhyten merhabalar. Ds160 formunda belirttiğiniz kalma süresi sizin vize sürenizi genelde belirlemez. Amerika eskiden 5 yıl veya 10 yıllık vize veriyordu ancak son birkaç yıldır sadece 10 yıllık vize veriyor. Vize randevunuzu öne çekmek için de siteyi sık sık kontrol etmelisiniz. Formun güncellemeniz ne kadar önemli bilmiyorum ama AIS'teki AA numaranızı bir kereliğine mahsus güncelleyebilirsiniz. Yani eğer randevunuzu öne çekerseniz, randevunuzdan 2 hafta gibi bir süre önce DS160 formunu tekrar doldurup AIS'te güncelleyebilirsiniz. Size kalmış. Bol şanslar dilerim.


  • @Muhtaradana durumum AP görünmüyor. Mailde gelmedi. Açıkcası biraz korktum


  • @duzmuhendis bana da ne mail ne AP durumu görünüyor. Ne yapacagımı bilemedim.


  • @merzer sadece bekleyin


  • Herkese selamlar,
    bu iş green card çekilişini bekleyerek olmayacak gibi.
    Ben B1/b2 vize başvurusu yaptım. Fakat red alma oranı çok yüksekmiş. Benim pasaport şuan zayıf, şimdi balkan ve arap gezi planları yaptım.
    Şuan 2 tane balkan ülkesi gezdim, geçen ay 1 tane bu ay 1 tane.

    Shengen vize başvurusu yapamıyorum bir türlü boş yer yok, bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum.
    7 ülke daha gezmek istiyorum, böylelikle pasaportum da damga sayısı 10'u bulacak.
    Ülke önerisi verebilir misiniz? Bir de sizce çok mu kasıyorum ben bu durumu.

    1 Ocak 2025 de mülakatım var. Sonrasında kısmetse E2 yatırımcı vizesine çevirmek istiyorum.


  • @Darko
    Cruise turları pahalı ama vize almak için avantajlı oluyor.


  • @Darko İngiltere 👍 ABD ile olan antlaşmasına istinaden güvenlik bilgi paylaşımı da yapıyorlar ve İngiltere’ye yapacağınız gidiş & dönüş tarihlerine uyacağınız sorunsuz bir seyahat size iyi bir referans olacaktır 😉


  • @ATS16 uk vizesi olsa ancak abd mülakatı öncesinde vizeyi kullanmamış olsak yine de olumlu etkisi olur mu. yoksa seyahat edip dönmek mi daha etkilidir.


  • Merhaba,

    Kısa bir sorum olacak;
    Türkiye'de turist vizesi mülakatım var, ancak randevu tarihinde iş nedeniyle Karadağ'da olacağım, ayrıca Karadağ vatandaşıyım. Önceden vize mülakatımı Karadağ'a taşıma imkanım var mı? Benzer bir tecrübe yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


  • @Darko japonya, kore, diğer asya ülkeleri


  • @mesut1905 ilk mesajımda yazdığım gibi alacağınız vize ile İngiltere’ye yapacağınız gidiş & dönüş tarihlerine uyacağınız sorunsuz bir seyahat size iyi bir referans olması muhtemel. Bir diğer vize de İsrail vizesi olabilirdi ancak şu sn ki mevcut diplomatik ilişkiler nedeniyle İsrail’den vize süreci sıkıntılı olacaktır. Bol şans 👍


  • Yeni ds-160 doldurup sistemden güncellemek randevu tarihinde sorun yaratır mı?

    21 Martta randevum var, pasaportum boş ama schengen vizesine sahibim, vize için kolaylık yaratmak adına randevudan önce 4-5 gün süreli bir almanya-hollanda yapmayı düşünüyorum? Ne tavsiye edersiniz?

    ds160 formunu aralık gibi doldurduğum için güncel değil. o ülkelere giriş yaparsam ve önce ki formda yazdığım maaşımı güncellemek için ds formunu değiştirmem gerekecek , tarihi kaybetmeden ds numarasını değiştirmek mümkün mü?
    10 Mart - 18 Mart arası almanya- hollanda ziyareti planlıyorum, randevum 21 Mart tarihinde , ds-160 formunu 19-20 Mart gibi randevuya yakın tarihte güncellesem sorun yaşar mıyım?


  • @ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Darko İngiltere 👍 ABD ile olan antlaşmasına istinaden güvenlik bilgi paylaşımı da yapıyorlar ve İngiltere’ye yapacağınız gidiş & dönüş tarihlerine uyacağınız sorunsuz bir seyahat size iyi bir referans olacaktır 😉

    Evet mantıklı aslında, İngiltere vizesine bakmadım, bir bakayım. Cevap için teşekkür ederim

    @Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
    Cevap

    @Darko japonya, kore, diğer asya ülkeleri
    Cevap için teşekkür ederim. Japonya ve Kore yi de bir araştırayım


  • @ATS16 benim 2016’da ingiltere girisim olmustu ozamanlar lise 2’ idim. Vize suresi de 6 aylikti. Bu seneki amerika vizesi basvurumda bana kolaylik saglar mi yoksa hemen hemen 8 sene once oldugu icin farkettirmez mi sizce?


  • @Darko bende tam foruma bu nedenle girip mesaj yazıp sorayim dedim. Sizinle hemen hemen aynı durumdayım. Sadece pasaportumda 2019 Aa anlaşması oturumuyla gittiğim uk vizesi var. 3 4 defa giriş çıkış yaptım. Onun dışında pasaportum bomboş. İngiltere den başka bir yere gitmedim. Aktif bir vizemde bulunmuyor maalesef. 21 Martta olan randevumu erteleyerek onun öncesinde bi balkan turu ve asya ülkeleri planlıyorum.


  • Arkadaşlar merhaba . Bir sorum olucak. Şirket sahibiyim . Ds 160’ta mevcut iş bilgilerini girdikten sonra ayrıca “daha önce çalıştınız mı ?” Sorusu çıkıyor . Şirketim 7 yıllık , kurmadan önce bir kaç ay okul için staj yaptığım yer sigorta yaptığı için bir kaç ayda ailemin şirketinde sigortalı gözüktüm . Bunları daha önce çalıştınız mı sorusuna evet diyip eklemeli miyim yoksa hayır deyip geçmem mi gerekiyor ? Bir de mevcut işi girerken “briefly describe your duties” sorusuna ne yazmamız gerekiyor? “Şirket sahibi” yazmam doğru ve yeterli midir ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

  • 553
  • 19
  • 5
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum