Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Muhtaradana durumum AP görünmüyor. Mailde gelmedi. Açıkcası biraz korktum

• @duzmuhendis bana da ne mail ne AP durumu görünüyor. Ne yapacagımı bilemedim.

• @merzer sadece bekleyin

• Herkese selamlar,
    bu iş green card çekilişini bekleyerek olmayacak gibi.
    Ben B1/b2 vize başvurusu yaptım. Fakat red alma oranı çok yüksekmiş. Benim pasaport şuan zayıf, şimdi balkan ve arap gezi planları yaptım.
    Şuan 2 tane balkan ülkesi gezdim, geçen ay 1 tane bu ay 1 tane.

Shengen vize başvurusu yapamıyorum bir türlü boş yer yok, bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum.
    7 ülke daha gezmek istiyorum, böylelikle pasaportum da damga sayısı 10'u bulacak.
    Ülke önerisi verebilir misiniz? Bir de sizce çok mu kasıyorum ben bu durumu.

1 Ocak 2025 de mülakatım var. Sonrasında kısmetse E2 yatırımcı vizesine çevirmek istiyorum.

• @Darko
    Cruise turları pahalı ama vize almak için avantajlı oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Darko İngiltere 👍 ABD ile olan antlaşmasına istinaden güvenlik bilgi paylaşımı da yapıyorlar ve İngiltere’ye yapacağınız gidiş & dönüş tarihlerine uyacağınız sorunsuz bir seyahat size iyi bir referans olacaktır 😉

• ⭐⭐

@ATS16 uk vizesi olsa ancak abd mülakatı öncesinde vizeyi kullanmamış olsak yine de olumlu etkisi olur mu. yoksa seyahat edip dönmek mi daha etkilidir.

• Merhaba,

Kısa bir sorum olacak;
    Türkiye'de turist vizesi mülakatım var, ancak randevu tarihinde iş nedeniyle Karadağ'da olacağım, ayrıca Karadağ vatandaşıyım. Önceden vize mülakatımı Karadağ'a taşıma imkanım var mı? Benzer bir tecrübe yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• @Darko japonya, kore, diğer asya ülkeleri

• @mesut1905 ilk mesajımda yazdığım gibi alacağınız vize ile İngiltere’ye yapacağınız gidiş & dönüş tarihlerine uyacağınız sorunsuz bir seyahat size iyi bir referans olması muhtemel. Bir diğer vize de İsrail vizesi olabilirdi ancak şu sn ki mevcut diplomatik ilişkiler nedeniyle İsrail’den vize süreci sıkıntılı olacaktır. Bol şans 👍

• Yeni ds-160 doldurup sistemden güncellemek randevu tarihinde sorun yaratır mı?

21 Martta randevum var, pasaportum boş ama schengen vizesine sahibim, vize için kolaylık yaratmak adına randevudan önce 4-5 gün süreli bir almanya-hollanda yapmayı düşünüyorum? Ne tavsiye edersiniz?

ds160 formunu aralık gibi doldurduğum için güncel değil. o ülkelere giriş yaparsam ve önce ki formda yazdığım maaşımı güncellemek için ds formunu değiştirmem gerekecek , tarihi kaybetmeden ds numarasını değiştirmek mümkün mü?
    10 Mart - 18 Mart arası almanya- hollanda ziyareti planlıyorum, randevum 21 Mart tarihinde , ds-160 formunu 19-20 Mart gibi randevuya yakın tarihte güncellesem sorun yaşar mıyım?

• @ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Darko İngiltere 👍 ABD ile olan antlaşmasına istinaden güvenlik bilgi paylaşımı da yapıyorlar ve İngiltere’ye yapacağınız gidiş & dönüş tarihlerine uyacağınız sorunsuz bir seyahat size iyi bir referans olacaktır 😉

Evet mantıklı aslında, İngiltere vizesine bakmadım, bir bakayım. Cevap için teşekkür ederim

@Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
    Cevap

@Darko japonya, kore, diğer asya ülkeleri
    Cevap için teşekkür ederim. Japonya ve Kore yi de bir araştırayım

• @ATS16 benim 2016’da ingiltere girisim olmustu ozamanlar lise 2’ idim. Vize suresi de 6 aylikti. Bu seneki amerika vizesi basvurumda bana kolaylik saglar mi yoksa hemen hemen 8 sene once oldugu icin farkettirmez mi sizce?

• @Darko bende tam foruma bu nedenle girip mesaj yazıp sorayim dedim. Sizinle hemen hemen aynı durumdayım. Sadece pasaportumda 2019 Aa anlaşması oturumuyla gittiğim uk vizesi var. 3 4 defa giriş çıkış yaptım. Onun dışında pasaportum bomboş. İngiltere den başka bir yere gitmedim. Aktif bir vizemde bulunmuyor maalesef. 21 Martta olan randevumu erteleyerek onun öncesinde bi balkan turu ve asya ülkeleri planlıyorum.

• Arkadaşlar merhaba . Bir sorum olucak. Şirket sahibiyim . Ds 160’ta mevcut iş bilgilerini girdikten sonra ayrıca “daha önce çalıştınız mı ?” Sorusu çıkıyor . Şirketim 7 yıllık , kurmadan önce bir kaç ay okul için staj yaptığım yer sigorta yaptığı için bir kaç ayda ailemin şirketinde sigortalı gözüktüm . Bunları daha önce çalıştınız mı sorusuna evet diyip eklemeli miyim yoksa hayır deyip geçmem mi gerekiyor ? Bir de mevcut işi girerken “briefly describe your duties” sorusuna ne yazmamız gerekiyor? “Şirket sahibi” yazmam doğru ve yeterli midir ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@rhyten tabii karar ve takdir görüşmeyi yapacağınız konsolosun. Kendi adıma başvurduğum turistik vizelere istinaden ve mantığım bu tür konularda yeniden eskiye doğru yapılan seyahatler ve alınan vizeler kişinin değerlendirmesinde daha büyük etken. Bol şans, randevu tarihinizi de alma esnasında kolaylıklar 👍

• @SkLuxury-Leather Son 5 senelik çalışma geçmişinizi soruyor. Mevcut işinizde 5 sene ve daha fazladır çalışıyorsanız geçmiş işinizi eklemenize gerek yok. “briefly describe your duties” şirket sahibi olduğunu yazabilirsiniz, bu görev dışında başka sorumluluklarınız var ise ekleyebilirsiniz. ( İngilizce olarak yazarsanız daha iyi olur) Örnekse ben hem şirket sahibiyim hem de şirketim için yazılım geliştiriyorum ve bu şekilde belirttim formda.

• Arkadaşlar bir sorum olucaktı vize mülakatına 2 haftadan az kaldı, ds formumu güncelleyemiyorum. Kimliğimde doğum yeri ilçe yazıyor(pasaportumda da) ama ben ili yazdım bu bir sorun olusturur mu ? Teşekkürler şimdiden.

• ⭐⭐⭐⭐

@alihan1314 imzalanmış form güncellenemez ancak yeni bir form doldurulur. geçmiş iletilerde çok kez anlatıldı bu. https://yesilkartforum.com/forum/post/397786
    tek hata bu ise bence değiştirmenize gerek yok, bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

• ben randevudan önce yurt dışına çıkacağım. randevu tarihinden 2-3 gün önce döneceğim. ds-160 formunu değiştirmek için son bir tarih var mı?

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    608 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k