Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Quixotem unganlarda olunan aşıları farklı bir yerde mi oldunuz? Yoksa covid aşısından mı bahsediyorsunuz?

• Hadi bakalım bugünden umutluyum 🤩

• @melikemim bende stresin dozu artmaya başladi, eger bu ay mulakat dagitilmazsa bana siranin gelemeyecegini dusunuyorum 😔

• @Fatma-Yılmazoğlu twitterdan, “TCNufusDestek” üzerinden pasaportun aciliyeti için talep/şikayet oluşturun dilerseniz. Belki daha kısa sürede pasaportunuz elinize geçebilir.

• iyi günler, Mülakatta gösterilecek banka hesap dökümleri konusunda, tavsiye edilen tutarı direkt olarak döviz hesabı üzerinden göstermemiz gerekiyor değil mi? foruma sorarak doğrulatmak istemiştim.
    Teşekkür ederim.

• @madeby mümkünse döviz üzerinden gösterin ama döviziniz yoksa tl'de gösterebilrisiniz elbette.
    tavsiyemiz her zaman döviz, mümkünse dolar.

• @gucarslan Tmmdır , Çok teşekkür ederim

• @Fatma-Yılmazoğlu 199 u arayın bir ihtimal de olsa pasaportu erken yollayabilirler.

• @Emre-Kurtulmuş evet mantıklı dusununce turist vizesi almak mantıklı,zaten zıyarete gelırler 10sene gıbı uzun bır sure verılıyor zaten,sonradan ben de aynı sekılde dusundum😌🙏🏽

• @madeby hangı bankayı kullanıyorsunuz bilemiyorum ama bankanızdan mevcut bakıyenızı usd cınsınden ne kadar ettıgıne dair bir belge alabılıyorsunuz.iş bankası halk bankası yapıyor ıkısını net bılıyorum.ziraat bankası yapmıyor.ama mulakata gırmeden once mevcut kur fıyatıyla dolara cevırın ve ne kadar paranız var dıyınce sozel olarak usd cınsınden soylersınız.belgelerı de yanınızda goturun tabı.

• Var mı bir hareket arkadaşlar 😂

• ⭐⭐

@melikemim, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Var mı bir hareket arkadaşlar 😂

Yok

• Murat 4M Murat 4 bu başlıktan bahsetti

• @Oguzhanyesildag Ben kendim antikorlarima baktirdim ve dr randevusundan 2 gun once kizamik negatif cikinca yaptirmam gerektigini ogrenince kendim aile hekimine karma asi yaptirdim. Canli asi oldugu icin sorun oldu.Dr Ungan bunun dogru olmadigini ve Amerika'dan izin almasi gerektigini soyledi.Muayene etmedi ve 1 hafta sonra izin alinca raporumu alabildim. Benim asi icin tavsiyem dr randevunuzdan 1 ay once aile hekiminize ya da baska bir doktora bu asilari yaptirabilirsiniz. Biz aile hekimine gene dr randevusundan 35 gun once tetanozu da yaptirmistik. Daha sonra esime de bana da karma asi (bana aile hekimi yapti) hepatit b , influenza ve varicella yapti Dr Ungan. Bu asilari aile hekimi ucretsiz yapiyor. Hepatit B parali olabilir. Ama tercih size kalmis. Kesin bunlari yapiyor 40 yas civarina eger bir saglik sorunu yoksa tabi. Siz de 1ay oncesinden yaptirip hazirlikli olabilirsiniz. Covid ayrica yaptirmistik zaten onu da randevudan once. Ama onun 12 ay icinde yapilmis olmasi gerekiyor. Son 1 ayda da yapilmasinda sorun yok.

• Arkadaslar merhaba, esimin sag alt kosesi biraz yirtik pasaportuna vize basilacagina dair umudumu kaybettim artik :) dolayisiyla mulakat gununden sonra hemen Rusya’ya gidip yeni pasaport alacak, onu konsolosluga kargolayagiz buyuk ihtimalle. Konsolosluk tamam, sizce saglik raporu icin unganlarda o pasaportu kabul edecekler mi? Bir fikri olan var mi?

• Arkadaşlar selam. Bizim mülakatta göstermemiz gereken belgelerin hepsinin yeminli tercümanla ingilizceye çevrilmiş olması gerekir mi? Bir de bizim almamız gereken bir üniversite diploması var fakat farklı bir şehirde olduğu için git gel yapmamız biraz zor, e devletten alınan diploma aslı yerine geçer mi?

• @CANBILBEY bir diger mesele, evlendikten sonra esim Rusya konsolosluguna veya Rusyaya gidip evlendigimizi bildirmedi, ve soyadini degistirmedi. Dolayisiyla suan pasaportundaki soyadi neyse o var tum evraklarda. Bunla alakali tecrubesi olan var mi? Ben iyisi hic kurcalamayalim kartlari alalim sonra hallederiz o isleri diyorum.

• @CANBILBEY Hocam aynı kararsızlığı ds 260 formunu doldururken ben de yaşadım. Türk medeni kanununda kadın evlendikten sonra eski pasaportu isim soy isim değişikliği sebebi ile geçersiz sayılıyor, o nedenle biz eşimin ds 260 formuna pasaport bilgilerini yeni pasaportunu aldıktan sonra ekleme kararı aldık. Ülkeler farklı olduğu için işleyiş farklı olabilir. Okyanusu geçip derede boğulmanızı istemem. Tavsiyem nüfus müdürlüğü veya ihtimal varsa konsolosluk ile iletişime geçmeniz olur.

• @yusufalak çatladım artık 😂

• ⭐⭐

@melikemim, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak çatladım artık 😂

Yat yat ben öyle yapıcam :) bugün zor artık bence :)

Sleep

• @Hanhun cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Biz las vegasta evlendik, evlilik sertifikamiz abd’den. Konsoloslugun buna takilacagini zannetmiyorum, sonucta soyadini değiştirip degistirmemesi kendi karari. Nevada’dan aldigimiz evlilik sertifikasinda apostil olmadigi icin Turkiyede isletemedik evliligimizi ve eylul ayinda Turkiyede tekrar evlendik. Iki tane evlilik sertifikam var yani. Pasaportu Turk pasaportu olmadigi icin, Turkiyede veya Abdde yapilan evliligin baska bir ulkenin pasaportunu iptal edebilecegini zannetmiyorum ki baska ulkere giris cikis yaptik bu pasaportla. Buradaki tek problem pasaportun kosesini kopek isirdi ne yazik ki, kopekler pasaport yemeyi cok seviyor :)

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k