Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @zge tesekkur ederım🙏🏽😌

• @GOKAY-0
    Ben Nisan ayında GC çıkmadan önce İrlanda dil okulu için bir dil okulu ile görüşmüştüm 6ay sürüyor o süreç belki hızlı gönderen yerlerde vardır ancak o şekilde çok maliyetli olur

• @Aslı-Uslu yoktur.

• Sanırım bu sene Ankara konsolosluğu çok yoğun sıra daha 2000- 3000 lerde şuan Avrupa’da current list 13500 olmasına rağmen İran ve Afrika vatandaşlarından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum geçen seneki mülakat deneyimlerine baktığımda şubat ayında 11k lı numaralar mülakat mail almış oluyordu ve senenin 3 -4 aynına mülakat alıyordu sizin düşünceleriniz nedir arkadaşlar ben kendi şahsım adına konuşuyorum ve temmuz ayı gibi belki gelir diye düşünüyorum mülakat mailinin

• Değerli arkadaşlar, Sayın @gucarslan ben bir konuda daha danışmak istiyorum. Unganlarda sağlık muayenesinde "daha önce alkol sebebiyle ehliyetine el konuldu mu" sorusuna yanıt olarak 15 sene önce gerçekleşen olaydan bahsettim, drug test istediler. Sağlık muayenesine ek olarak drug testimi de verdim (malum hiçbir bağımlılığımız yok) ve sonrasında kapalı zarflarımızı teslim ettiler, bir sorun var mı dediğimde de "herhangi bir sorun yok" dediler. Bu durum mülakat sürecine herhangi bir olumsuz etkide bulunuyor mu?

• @mrts00 merhabalar benim numaram 11203 idi ve geçen sene Ağustos ayının sonunda mülakat gelmişti umarım sizlerin daha erken gelir

• Arkadaslar merhaba,

Kontrol etmek adina siteden giris yaptim ve bu uyari cikti, bilgisi olan var mi?

(fotoğraf cn açık ayazıldığı için kaldırılmıştır)

• @Armağan-Yılmaz olsa sağlık raporu alamazsınız zaten.

• Merhabalar,

DV-2024 talihlisiyiz. Asıl talihli eşim ve kendisi devlet memuru. Ücretsiz izin konusunda problem yaşamamız halinde yıllık izinini kullanarak Amerikaya giriş yapsak ve kendisi geri dönüş yapsa onun yerine ben greencard ve ssn'i teslim alabiliyor muyum ? Türkiye'ye döndüğümde ona teslim etsem bir sonraki ABD girişinde sorun yaşanır mı?

NOT:Bir varsayım üzeri sorulmuş bir sorudur. Öğrenmek istenilen şey ; greencardı teslim almayı beklemeden geri dönen talihliye, eşi teslim alıp Türkiye'ye döndüğünde teslim etse bir sonraki giriş çıkışlarında sorun teşkil eder mi?

• @ozpirinc

fiziksel greencard almadan çıkış yapılacaksa mutlaka advance parole kartı ile çıkıp girmesi gerekir ve bu kart sadece Adjustment of Status ile alınabiliyor.
    orunuzun cevabı hayır. Greencardını almadan ABD yi asla terk etmemeli, kartın teslim tarihinden önce ABD'den çıktığı görülürse kapıdan sokmama ihtimalleri ve yetkileri var.
    İkinci sorunuzun cevabı greencard posta ile geliyor ve taahütlü değil direk posta kutusuna atıp gidiyolar yani alabilirsiniz, SSN de aynı şekilde.

(yukarıdaki ifadeler hatalı bilgiler içermektedir, bu yüzden moderesyon tarafından işaretlenmiştir. @gucarslan)

Zaten greencardınız giriş yaptıktan sonra 2 3 hafta içinde basılıp gönderilir bence bekleyin

• @zzehirbazz Green cardi teslim almadan ülkeden çıkan birçok insan var ve sonraki girislerinde pasaporttaki vizeyi kullanabiliyorlar. 2-3 hafta çok iyimser bir sure.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Nüfus kayıt örneğini vukuatlı olarak edevletten aldı eşim her aile ferdi gözüküyor bir de tek tek herkes için syrıca aldık ama 7 yaşında çocuk için alamıyoruz ayrıca bu gerekli mi bizim aile için aldığımızda gözüküyor.Küçük çocuklar için nasıl yaptınız ? Ayrıca belge edevletten alınmıyor? Bilgi verebilir misiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aysegul-Yorulmazlar bu başlıkta bu soruyu çokça cevapladık.
    çocuğunuz için kendinizinkinden bir nüsha daha alın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zzehirbazz lütfen detaylarına hakim olmadığınız ya da emin olmadığınız konular hakkında bilgi vermekten kaçının.

@ozpirinc elbette alabilirsiniz.
    eşinizin pasaportundaki damga ile vizeyle ülkeye 1 sene giriş çıkış yapabilir.

• @gucarslan teşekkürler

• Merhabalar,

DS formunu doldurduğumuzda yeni evlenmiştik ve eşim pasaportunu henüz yenilememişti. Formu erken doldurmak adına soyadı kısmına evlilik sonrası soyadını yazdık. Pasaport numarası kısmına da o an sahip olduğu kızlık soyadı ile kullandığı pasaportun numarasını yazdık. Şu an pasaportu yenilemek konusunda kararsızız.

1. Eşime yeni pasaport alabiliriz ama bu durumda formdaki pasaport numarası eski kalacak. Daha önceki mesajları okuduğumda küçük değişiklikler için dosya açtırılması önerilmiyor. Bu tahminimce mülakat sırasında basitçe söyleyebileceğimiz bir değişiklik değil gibi. Dosya açtırmamı önerir misiniz?

2. Yeni pasaport almama durumunda ama bu sefer de soyadı bilgisi pasaportta eskisi gibi kalacak. Bu pasaport numarasına göre daha büyük bir sorun mu olur?

3. Pasaport numarası ya da soyadı değişikliklerinden birini yapmaya karar verirsek, dosya açtırma talebini cut-offdan önce ya da sonra yapmam farkeder mi? Numaram 16500 lerde ve bu ay cut-off olmayı bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim, paylaşacağınız her bilgi çok değerli olacaktır.

• @gucarslan @datanist değerli cevaplarınız için teşekkür ediyorum. 🙏

• Merhabalar bizim mülakatımız sonrası balgam testi beklendiği için vizemizin onaylandığını sağlık raporu gelince basılacağı söylendi. Yalnız statüye baktığımda refused görünüyor. Açıklamada şöyle yazıyor: idari işlem kaynaklı böyle görünebilir şeklinde bir açıklama mevcut. Bu bekleme kaynaklı mı böyle görünüyor bunu mu anlamalıyım buradan?

• @ssoydan88 forumdaki iletileri okumanız gerektiğini anlamalısınız;

https://yesilkartforum.com/forum/post/240589

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k