Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
-
Bu ileti silindi! -
@Duygu-Çelik merhabalar benimde EB3 profosyenel başvurum var sizin başvuruya en yakın benim . sizden ricam sizin prioety date vize bülteninde current olduktan ne zaman sonra NVC evrak talebinde bulundu ve DQ oldunuz ? ben artık kafayı yiyecem I-140 onayı geleli 5 ay oldu hala nvc evrak istemedi şubat ayı vize bülteninde artık current oldu . bu ay umarım evrak talebinde bulunur
-
Benim priorty date 01/08/2020 avukatım 2 3 hafta için de yolladı ama henüz NVC dönüş yapmadı DQ olmadım sanırım hala evraklar NVC de bakmadılar sanırım daha bekliyorum ben de
-
@Duygu-Çelik normalde sizin dosya cruent olmuş , NVC evrakları isteyip DQ olması lazım saçma sapan inanılmaz kötü ilerliyor süreç ,bana avukatın I-140 onayı sonrası söylediği 6 ay içinde Amerika’da olursun dedi , 12 Eylül I-140 onayı çıktı , ama hala NVC evrak talebinde bulunamadı, inşallah şubat ayından ümitliyim cruent oldu benim PD 25:08:2022
-
Evrakları yolladık diye biliyorum ben de Ds260 eşimin pasaport ve evlilik cüzdanı istedi avukatım ilettim geçen hafta ayın 23 de avukatımdan mail geldi evraklar teslim edildi diye inceleyip dönüş yapacaklar dedi benim de I140 27 Eylül 2023 de geldi sonrasın da Ds260 işin 2 ay da ancak ilettiler vize numarasını current olmasını bekledik current olunca evraklar geçen hafta iletildi inanın ben de hiç bu konulara hakim değilim çok saçma bir süreç ilerliyor ve son aşama daha çabuk biter dedik en uzun aşama buymuş sanırım avukatım da bir sene daha var demişti
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.htmlBu linkte hangi tarihte oldukları yazıyor bana sıra gelmedi daha diye düşünüyorum
-
@yunus-karataş sizin consular processing me yoksa AEO musunuz Amerika içinden mi yapılıyor dosyanız ?
-
@Duygu-Çelik hayır istanbulda yaşıyorum , demekki cruent olduktan sonra mail geliyor evrak isteniyor , avukat bana I-140 onayı sonrası 6 ay sonra amerikadasınız dedi, eyerki konsolos süreci 1 tıl sürüyorsa mahvoluruz walla
-
Herkese merhaba, bugün bizimde randevu mailimiz geldi 14 Mart için. Kategorimiz EB5 vizesi DQ tarihimiz 19 nisan 2023 idi. Darısı tüm bekleyen arkadaşlara 🙏
-
Bu ileti silindi!
-
@yunus-karataş, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@Duygu-Çelik hayır istanbulda yaşıyorum , demekki cruent olduktan sonra mail geliyor evrak isteniyor , avukat bana I-140 onayı sonrası 6 ay sonra amerikadasınız dedi, eyerki konsolos süreci 1 tıl sürüyorsa mahvoluruz walla
Üzülerek söylüyorum ama avukatınız çok iyimsermiş, benim I-140 ım Şubat 2022 de onaylandı daha bgn randevu mailim geldi, en iyi ihtimalle 1 yıl olarak düşünün umarım bu süreler kısalır dediğiniz gibi 6 aya düşer
-
Mulakata girecek arkadaslar, AIS kaydi yapmayi unutmayin lutfen.
https://ais.usvisa-info.com/
Bu adresten mulakat sonrasi pasaportlarinizin gonderilecegi adresi girmeniz gerekiyor. Sizinle birlikte mulakata girecek olan tum aile bireyleri icin ayri ayri kayit olusturmalisiniz. Herkese sorunsuz mulakatlar dilerim. -
Mülakata girenlere bir sorum var: mülakatınızı gerçekleştiren ve red/ onay ya da AP kararı veren konsolosluk çalışanı Türk mü yoksa Amerika'lı mı?
-
@u2rem umarım en kısa sürede çözülür herkesin işi , sizin de hayırlı olsun tebrikler
-
@begumm Mulakati gerceklestiren, yani sizin icin nihai karari verecek olan konsolos Amerikali. Mulakati Turkce yapacaksaniz yanlarinda Turkce bilen gorevli tercuman oluyor.
-
@dpdemir cevap için çok teşekkür ederim.
-
@begumm karar veren herkes Amerikan.
-
@ktur tesekkur ederim
-
Yeni mülakat mailini alan tüm arkadaşları da kutlarım, çok sevimdim adınıza, umarım güzelce alırsınız Yeşil KArtları.
-
6 Şubat 2024 Salı 8:30'da EB2-NIW mülakatım vardı. Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Emanet konusu: Aşti'de 40-60 TL'ye 24 saatlik elektronik kilitli dolaplara valizlerinizi emanet edebiliyorsunuz. Telefon bırakacağım için başka bir yere bırakmak istemedim.
Konsolosluğa alınmayanların listesi: https://tr.usembassy.gov/visas/accessing-u-s-mission-in-turkey-facilities/
Normal saat, cüzdan, kredi kartı vs gibi şeyler bu listede yok ve onlarla girmekte bir sorun yok.Aşti'den konsolosluğa ulaşım: 30 dk yürüme mesafesi var. Aşti çıkışından otobüsle de gidebilirsiniz. 419'la Kızılırmak durağına gidip yürüdüm.
Konsolosluğa giriş: Çalışanlar, polisimiz çok yardımcı oluyor, onların dediklerine uymanız yeterli. Güvenlikten geçtikten sonra ayrı bir binaya gidip sıra alıyorsunuz. Göçmen ve göçmen olmayan vize mülakatlarının sırası farklı.
Mülakat:
-
aşama: Önce belgeleri vermek için çağrılıyorsunuz. Bir Türk memur ve ara sıra onun yanına gelen Türkçe konuşan bir Amerikalı memur vardı. Önceden kopyasını gönderdiğim belgelerin aslını sırayla istediler. Mülakattan 5 gün önce bir email gelmişti. Bu emailde fazladan CV ve iş teklifi isteniyordu. CV'mi DS260'ta yazdığım iş geçmişiyle tutarlı olmasına dikkat ederek düzenleyip getirdim. Türk memura iş tekflim yok ama başvuruda muafiyet var diyince, muafiyet belgesi sordu. Bu başvuru türünün zaten temel olarak iş teklifinden muaf olduğunu söyledim. Muayene sonuçlarımı sistemlerinde bulamadılar.
-
aşama: Tekrar sıra bekliyorsunuz. 3 Amerikalı memurdan ortadaki gözlüklü sarı saçlı erkek olana denk geldim.
Sorular: How long have you lived in the USA? So, are you a researcher? What is your field? What type of physics? Where do you plan to work in the US? (Industry dedim bir şirket ismi söylemem gerekmedi, zaten iş teklifi yok)
Muayeneye gidip gitmediğimi sordu. Gittim, size sonuçları gelmiştir diye düşünüyordum, onlara ulaşamıyorum bilmiyorum dedim. Ben ulaşıp soracağım dedi. Parmak izimi aldı. Eve gidebilirsin dedi. Pasaportum onlarda kaldı. Vizemin onaylanıp onaylanmayacağına dair bir şey söylemedi ama muayene sonucu olumlu gelince onaylacağını anladım. Yoksa pasaportumu ve parmak izimi almazdı. (unganlarda muayene tecrübemi paylaşmıştım. Orayı okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4702/abd-de-bir-i̇ş-teklifi-gerektirmeyen-green-card-başvurusu-eb-2-veya-niw/1725?_=1707990816970)
8 Şubat sabahı vizemin onaylandığını https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV sitesinden öğrendim. (ANK ile başlayan kodu girmeniz gerekiyor). 7 Şubat'ta baktığımda Administrative Processing yazıyordu.
12 Şubat'ta pasaport ve köşesi kesilmiş kalınca bir zarfın içindeki göçmenlik paketini PTT'den aldım.
Genel tavsiye: Size gelen bütün emailleri ve dosyaları ayrıntılı bir şekilde okuyun bu bilgilerin çoğu zaten orda var.
Güncel CV istemelerini anlıyorum sonuçta aradan zaman geçmiş. Ama mülakata 5 gün kala "Job offer letter (Original), Provide a current job offer letter from your petitioner." istemeleri yanıltıcı. NIW self-petition zaten, teklif verecek bir şirket yok. İnsanları gereksiz yere strese sokuyor. Konsolosluk değerlendirmem bu yüzden 4/5 :)
Bunlar benim bilgi ve tecrübelerim. Hukuki veya tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Yanılıyor olabilirim. Kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz.
Herkese başarılar diliyorum. Sizler de burada önceden yazılanlardan faydalandıysanız sonrakiler için tecrübelerinizi paylaşarak katkıda bulunabilirsiniz.
-
-
B Burak Aslan bu başlıktan bahsetti
-
@Burak-Aslan hocam harikasınız, en gerekli ve işimize yarar şekilde mülakatı da anlatmışsınız, zaten sağlık muayenesini de kayda değer şekilde açıklamıştınız. Teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
