Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • Merhabalar, NIW başvurusu hakkında bazı sorularım olacaktı, bu konuyu bazı resmi sitelerden araştırsam da net bilgilere ulaşamadım, daha önce bu başvuruyu yapmış konu hakkında bilgi sahibi kişiler varsa iletişim kurmak isterim

    1. Bu başvuruyu herhangi bir alanda doktora yapmış kişiler gerçekleştirebiliyor mu ? Akademisyen olma şartı var mı ?

    2. NIW için izlenilmesi gereken başvuru yol haritası, gerekli evraklar ve masrafları nereden öğrenebiliriz ? Örnek bir başvuru dosyasına ihtiyacımız var, çünkü anladığımız kadarıyla doçentlik başvurusu benzeri bir başvuru dosyası hazırlamak gerekiyor.

    3. Başvurumuzun kabul alma ihtimalini nasıl tespit edebiliriz, bununla ilgili ön değerlendirme yapan resmi makamlar mevcut mu ?

    4. Kabul aldıktan sonra başvuru yapılan sektörel alanda çalışma zorunluluğu mevcut mu ? (örneğin gıda alanında doktora yapmış kişi NIW başvurusu yaptı ve kabul aldı, gıda alanında çalışmak zorunda mıdır ? )


    @crazycells edit: Lutfen EB-2 NIW yolunda ilerleyen tum forum uyeleri sureclerine dair bilgileri su excel'e aktarsinlar: https://bit.ly/EB2NIWBasvuruTakibi


  • Merhabalar, National Interest Waiver (NIW) başvurusu hakkında bazı sorularım olacaktı, bu konuyu bazı resmi sitelerden araştırsam da net bilgilere ulaşamadım, daha önce bu başvuruyu yapmış konu hakkında bilgi sahibi kişiler varsa iletişim kurmak isterim,

    1. Bu başvuruyu herhangi bir alanda doktora yapmış kişiler gerçekleştirebiliyor mu ? Akademisyen olma şartı var mı ?

    2. NIW için izlenilmesi gereken başvuru yol haritası, gerekli evraklar ve masrafları nereden öğrenebiliriz ? Örnek bir başvuru dosyasına ihtiyacımız var, çünkü anladığımız kadarıyla doçentlik başvurusu benzeri bir başvuru dosyası hazırlamak gerekiyor.

    3. Başvurumuzun kabul alma ihtimalini nasıl tespit edebiliriz, bununla ilgili ön değerlendirme yapan resmi makamlar mevcut mu ?

    4. Kabul aldıktan sonra başvuru yapılan sektörel alanda çalışma zorunluluğu mevcut mu ? (örneğin gıda alanında doktora yapmış kişi NIW başvurusu yaptı ve kabul aldı, gıda alanında çalışmak zorunda mıdır ? )


    Terzi kendi söküğünü diker misali bu konuyla ilgili kaynaklardan edindiğim bilgileri Türkçeye çevirerek buraya ekleyeceğim ve "Edit-x" şeklinde numaralandıracağım:

    Edit-1:

    Bu başvuru çeşiti özellikle bilimsel niteliğe sahip yada bazı alanlarda ortalamanın üzerinde başarılı kişiler için ortaya çıkmış (bilim insanları, modeller, sporcular vb.) ve bu başvurunun ortaya çıkışı 2016 yılında ABD'de NASA'da çalışan ve ardından görev süresi biten bir personelin dava açmasıyla oluyor sanırım
    (olayın linkini buldum: https://www.justice.gov/eoir/page/file/920996/download) ve bu personel için sonuç kısmında 3 adet kriter belirlenmiş:

    "The record demonstrates by a preponderance of the evidence that:
    (1) the petitioner’s research in aerospace engineering has both substantial
    merit and national importance; (2) the petitioner is well positioned to
    advance his research; and (3) on balance, it is beneficial to the United
    States to waive the requirements of a job offer and thus of a labor
    certification"

    Yani

    1. Bu kişinin araştırmalarının ulusal çıkarlara hizmet edebildiği
    2. Bu kişinin alanında uzman olduğu (dolayısıyla devamlı katkı sağlayabileceği)
    3. Bu kişinin bir iş başvurusu olmadan, doğrudan greencarda başvurmasının ABD'nin menfaatlerine olabileceğine hüküm veriliyor

    Bu sayede NIW isimli vize kategorisi 2016'den itibaren popüler olmaya başlıyor, bilimsel alanda çalışmaları olanlar bu kategoriyi değerlendirebilir. Anladığım kadarıyla başvuru dosyaları ve kriterleri "Doçentlik" dosyasına benzer, akademik çalışmaları içeren bir portfolyö şeklinde olması gerekiyor. Tabii bu başvuruyu yapmış kişilerden bizzat cevap almak isteriz, teşekkürler.


  • Bildigim kadariyla herhangi bir alanda doktora yapmis kisiler basvurabilir. Akademisyen olma sarti yok ama son 5 yil icinde yayinlanan makalelerinizin olmasi lazim aktif olarak research yaptiginizi gostermesi acisindan. Ayrica yaptiginiz calismalarin da Amerika acisindan faydali oldugunu dosyada gostermeniz gerekiyor. Bu konuda muhtemelen en bilinen avukatlik sirketi:

    Bir cok bilgiyi web sayfalarinda bulabilirsiniz. Ayrica CV gonderirseniz ucretsiz degerlendirme yapiyorlar. %99 civarinda kabul oranlari var. Eger sizi uygun gorurlerse, iyi bir dosyayla %99 oraninda kabul alabilirsiniz. Basvuru ucreti 700 USD. Avukatlik ucreti de web sayfalarinda vardi. Zaten kabul alamazsaniz da avukatlik ucretini iade ediyorlar.


  • @unique Bu firma ile daha önce çalışan var mı bildiğiniz?


  • Vallahi ben avukatsız tek başıma kimseye sormadan NIW-E2 başvurusu yaptım ve 1 yıldan fazladır Greencard sahibiyim. Şubat 2021'de aldım.

    Doktoram var ve aslında eski akademisyenim. Dosyam fena değildi. 650 sayfa gönderdim. Memur küfür etmiştir herhalde benim dosyaya bakan. Ama damdan düştüm derler ya bu konuda çok şey biliyorum artık. Avukat neden tutmadın derseniz. Siz tutun bana bakmayın avukat şart.

    Ben iyi bir E2 avukatı buldum. Beni ilk mülaktta elinden geldiği kadarıyla E-2 vizesine yöneldirmeye çalıştı. Biraz da fazla ısrarcı oldu. Dedim yahu neden? Anlattı durdu. Sonra ben ona kendimi anlattım bak dedim 6 kıstas var. Bunun 2'si yeterli. Ben 6'sını birden yerine getiyiroum. O da bana dedi ki ben %98 üzeri başarı ile çalışıyorum. Her dosyaya çok sıkı bakıyorum dedi. Seni kabul etmeyebilirim. Sonra bedava randevu verdi. Uzuncana snlattım kendimi. Hatta önyargılı birine kabul ettirmek iyi de oldu. Kani. oldu. Sonunda tamam senin avukatlığını yaparım dedi.

    Tamam, dedim. Çek yazıcam ama o konuda bir konuşmak istedim. "Ücretin belirli bir bölümünü yatırayım da o bölüm ilk etapta biraz az olabilir mi" diyeceğim zira form ücretleri de var. Çalışma iznim yok cepten yiyyorum o aralar. 765 cevabı gelince işe girersem hemen arayı kapatırım diyeceğim. Avukat hanıma teleofnla ulaşmaya çalışıyorum ulaşamıyorum. Akabinde ofisine gittim. Bekledim bekledim kimse ilgilenmedi. Sonra bir daha telefon faslı.

    Sonra dedim ki ben bu hanıma zaten kısıtlı olan paramı vereceğim bir de konuşamayacağız. Baksana para vereceğim o konuda bile görüşemiyorum. b2 vizesiyle girmişim ülkeye 6 ay doldu dolacak. Ben illegal de çalışmam. Kimseye yük olamam. Ayrıca dosyayı hazırlamak çok zaman alıyor. Dedim ben kendim vereyim. Kendim hallettim.

    NIW düşünenler iyi bir avukat ile çalışın. Ya da kendiniz hazırlanın.

    Doktora şart mı bilemeyeceğim. Yüksek lisansı olmayan bile başvurdu ancak dosyanızı tehlikeye atabilirsiniz. Doktorası olmayanların dosyasını didik didik ediyorlar. Bir de NIW demek ulusal çıkarlara hizmet edebilen demek. Ben öyle bir yerden yakaladım ki, referans mektuplarından birinde ben istemeden referans verecek kişi yazmış "kabul etmeyecek memura dava bile açarım" o kadar iddalıydı. Ben de pna sığındım biraz. Hızlıca çıktı.

    Durum bu.


  • Selamlar,
    Basligi yeni gordum. Guncelleme acisindan durumumu paylasmak istedim. Yukarida da verilen firma ile calistim. Acikcasi oldukca disiplinli, her detaya hakim, ve proaktif bir is yapis sekilleri var. Herkese tavsiye ederim. NIW icin lisans ustu egitim almis olmaniz sart (cok istisnai makale ya da basarilariniz yoksa). Bunun yaninda uluslararasi hakemli dergilerde makale (hatta son yila ait bir makalenizin olmasi neredeyse sart gibi), ve hatiri sayilir atif sahibi olmaniz da dosyanizi guclendirir.

    Ocak 14'te gonderdigimiz dosya, Haziran 22'de (toplam 6 ay icinde) kabul oldu. USCIS'in kendi web sayfasinda ortalama islem suresi 14.5 ay olarak gorunmesine ragmen bu kadar cabuk onay gelmesini, firmanin iyi is cikarmasina bagliyorum. Inanilmaz titiz bir dosyaydi. 13 Yasimdan beri ingilizce konusmama ve 50 sayfa uzerinde bir dokumanla akademik islerimi kendilerine anlatmis olmama ragmen, firmanin hazirladigi Petition Letter'i gordukten sonra, aslinda kendimden utandim. Olasi her acigi dusunerek gerekli cevaplar yerli yerinde verilmis, gerek makalelerimden gerekse literaturden orneklerle durumum anlatilmis, ve her bir ayrintinin aslinda ABD icin nasil bir cikara hizmet ettigi cok guzel adreslenmisti. Hatta bana guzellik olsun diye ciktilari bile kendileri alip, dosyayi olusturdular. Ne bir cikti, ne kagit isi, ne postalama, ne de burokrasi ile ugrasmam gerekmedi. PayPal uzerinden ucretlerini odedim o kadar. Dosyanin kabul olmamasi durumunda, avukatlik ucreti iadesi de sozlesmemizde vardi.

    Long story short, hukuk bilen birilerinden destek almak ya da bu alanda onde gelen firmalarla calismak her zaman en iyisi. Asagida tanidigim kisiler tarafindan da destek alinan iki firmayi yaziyorum. CV incelemesini ucretsiz yapiyorlar. Web sayfalarindan CV'nizi iletebilir ya da e-posta atabilirsiniz.
    Cok kolay gelsin.

    Tavsiye-1: North America Immigration Law Group
    Tavsiye-2: Ellis Porter Immigration Attorneys

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SAYIM-GÖKYAR gözünüz aydın, tebrikler. detay verdiğiniz için teşekkürler.
    eğer sakıncası yoksa kendi dosyanızdan bahsedebilir misiniz?
    eğitim durumunuzdan, üzerinde çalıştığınız bilim dalından vb. ve mümkünse avukatlık ücretinden.


  • @gucarslan
    Tesekkur ederim. Oncelikle kolay yerden baslayayim :). Avukatlik ucretleri firmalarin web sayfalarinda yaziyor. Ucretsiz CV incelemesi sonrasinda guncel bir fiyat teklifi de veriyorlar. Ornegin benim durumumda (2021 Ocak ayinda CV incelemesi yapmislardi), North America Immigration sirketi su anki fiyati da olan 5000 dolar istemisti. Ellis Porter sirketi ise 3500 aliriz demislerdi. Acikcasi risk almamak adina ilk sirketi (tabi tavsiyeler uzerine de) sectim. Ancak gecen sure zarfinda gordum ki eger guclu bur CV'niz varsa, cok fazla ugras gerektirmeyecek sekilde Ellis Porter'in onerdigi, ucuz ve hizli yontem secilebilir. Cunku Ellis Porter, diger sirketten farkli olarak dosyayi daha az materyal (ornegin daha az referans mektubu, makale atiflarina cok girmeden vs.) hazirlamak istemisti.
    Akademik olaraksa hangi universiteden mezun oldugunuzu burada kimse takmiyor. Bilkent Elektrik Elektronik'ten doktoram var ve iki yil Cornell'de postdoc yaptim. Sonrasinda USC'ye gectim ve NIW basvurusunu USC'den gonderdim. Doktoramin olmasi, MRI alanindaki makalelerim, patent, atiflar, elektrik-muhendisliginin revacta olmasi (Aslinda tum STEM alanlari revacta) nedeniyle islerin kolay oldugunu tahmin ediyorum. Tabi unutulmamasi gereken bir 'sans faktoru' de var. Eger belali bir adjudicating officer'a denk gelirseniz, isler farkli da olabilirdi.
    Tekrar etmekte fayda var, TR'deki universitenizin isminin bu konuda bir onemi yok. Muhim olan uluslararasi kabul goren sartlarda (makale, patent, atif, proje destegi, uyelikler vb,) CV'nizin guclu olmasi gerekli.
    Umarim aciklayici olmustur. Kolayliklar.


  • Bu çok güzel bir alternatifmiş. Ben J1 ile ABD'deyim, ilk senem. Acaba bu şekilde GreenCard'a başvursam, reddedilirse J1'i yenilemek zorlaşır mı? Sonuçta J1 göçmen olmayan bir vize.


  • @mutlu234
    Selam,
    NIW basvurmaniz durumunda herhangi bir zorluk yasamazsiniz. Zira DS-2019 formunuzu egitim kurumunuz yeniliyor (DHS'e bagli SEVIS uzerinden). DOS (Department of State) ya da USCIS ile dogrudan onay almalarini gerektiren bir durum yasamiyorlar.
    Ancak NIW kabulu aldiktan sonra GreenCard basvurusu yapmak icin, ayni zamanda home residency requirement waiver (2-year rule) da almaniz gerekir. Bu durumda artik J1 vizeniz yenilenemez. Biliyorsunuzdur, J-1 vize sahipleri icin 2-year home residency rule nedeniyle almalari gereken bir waiver var bircok kiside, onu almalisiniz. Bu ise DOS tarafindan koordine edilen ve USCIS'e bildirilen bir durum. Yani eger 2-year rule waiver'a basvurursaniz, iste o zaman J1 vizeniz yenilenemez. Bu konunun da bircok detayi var. Bununlar ilgili ayri bir baslik acilmis durumda. Oraya da bakmanizi tavsiye ederim. Kolayliklar.


  • Selamlar, çok değerli paylaşımlar yapmışsınız. Emeğinize sağlık, teşekkürler.

    Genel olarak akademik kariyeri olanlar paylaşmış.
    Bilginiz var mı; MIS yüksek lisans mezunu ve 25 yıldır bilişim, internet ve e-ticaret alanlarında profesyonel deneyimi olan biri olarak şansım olur mu?
    Yerli ve global iyi şirketlerde önemli projelerde görev aldım. Türkiye'de ilk defa diyebileceğimiz işler yaptım.

    Bu arada bir ön hazırlık dosyası yaptım ve birkaç avukat ile North America Immigration Law Group'a gönderdim. Ön değerlendirme dönüşü bekliyorum.

    Son olarak; B1/B2 vizem olduğu için, EB-2 NIW başvurusunu ABD'de yaparsam, sonuçlanana kadar çalışma izni olabiliyor gibi birşey duydum. Doğru mudur?
    Tabii EB-2 NIW çıkması çok düşük olasılıksa, buradaki işimi, düzenimi bozup, ailemin düzenini de riske atmayı tercih etmeyebilirim.

    Tekrar teşekkürler.


  • @Burak
    Selamlar,
    Hukuk firmalarinin geri donuslerini bekleyin. Istatistiki anlamda onlardaki veri, eminim baska kimsede yoktur. Benim nacizane tahminim, NIW ile GreenCard ihtimali bu aralar oldukca yuksek. Sadece sure olarak birkac yili bulabiliyor. TR'den basvurmaniz durumunda elbetteki GC cikana kadar ABD'de calisamiyorsunuz. Buradan basvurmaniz durumunda ise basvuru yaparkenki vize durumunuza gore calisma ve ulkeye giris cikis yapma imkanlariniz farklilasiyor.

    Akademik ciktilarin olmasi elbette bazi konularda somut veriler sagliyor ve NIW alma surecini hizlandirabiliyor ya da kolaylastirabiliyor. Ancak NIW sartlarina iliskin su baglantiya goz atmak isteyebilirisiniz. Sizinki gibi bir tecrube de pek ala kabul sebebi olabilir:

    Ornek vermek gerekirse, NIW basvuru surecine ABD'de baslanmasi, calisma izniniz oldugu/olacagi anlamina gelmiyor. Ornegin benim icin, su anda J1 statusunde calisma iznim var (sadece mevcut universitem icin calisabiliyorum, baska bir sirkete gecemiyorum mesela), ancak vizem bittiginde, calisma iznim de bitiyor ve I-485 basvurumla verilecek calisma izni belgem (EAD:Employment Authorization Document) elime ulasana kadar calismama musaade edilmiyor. Yani, ABD'de kalabiliyorum ama calisamiyorum. Mevcut durumda EAD cikma sureleri 12-18 ayi bulabiliyor. Yani eger 3 ay sonra vizem bittiginde, mevcut isverenim DS2019 formumu yenilemezse, ABD'de kalabiliyor ancak EAD cikana kadar (belki 12 ay daha) calisamiyor olacagim. Boyle bir risk var. Konu tamamen benim vizem durumumla ilgili. Farkli bir kisi ile konustugunuzda bambaska bilgiler duyabilirsiniz. Ozellike turistik vize ile gelip, NIW basvurusu yollayani hic duymadim. Hukuki sureci icin ilgili firmalardan bilgi almak daha saglikli olur sanirim.
    Kolayliklar dilerim.


  • @SAYIM-GÖKYAR teşekkürler.

    Bu arada wegreened.com - North America Immigration Law Group'tan yanıt geldi. Benim başvuru sürecimle ilgilenmeyeceklerini belirtmişler. Para iade garantisi verdiklerinden, sanırım şansı daha yüksek adaylar ile ilgilenmeyi tercih ediyorlar. Biz sizinle çalışmıyoruz diye, kesin çıkmaz diye birşey yok, şu sitedeki avukatlar ile irbata geçmenizi öneririz gibi bir web sitesi paylaşmışlar.

  • ⭐⭐

    @SAYIM-GÖKYAR Sayım hocam bilgiler için çok teşekkürler. Yeni bir şey daha öğrendik sayenizde.


  • @SAYIM-GÖKYAR, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @mutlu234
    Selam,
    NIW basvurmaniz durumunda herhangi bir zorluk yasamazsiniz. Zira DS-2019 formunuzu egitim kurumunuz yeniliyor (DHS'e bagli SEVIS uzerinden). DOS (Department of State) ya da USCIS ile dogrudan onay almalarini gerektiren bir durum yasamiyorlar.
    Ancak NIW kabulu aldiktan sonra GreenCard basvurusu yapmak icin, ayni zamanda home residency requirement waiver (2-year rule) da almaniz gerekir. Bu durumda artik J1 vizeniz yenilenemez. Biliyorsunuzdur, J-1 vize sahipleri icin 2-year home residency rule nedeniyle almalari gereken bir waiver var bircok kiside, onu almalisiniz. Bu ise DOS tarafindan koordine edilen ve USCIS'e bildirilen bir durum. Yani eger 2-year rule waiver'a basvurursaniz, iste o zaman J1 vizeniz yenilenemez. Bu konunun da bircok detayi var. Bununlar ilgili ayri bir baslik acilmis durumda. Oraya da bakmanizi tavsiye ederim. Kolayliklar.

    Çok teşekkür ederim açıklayıcı ve uzun cevabınız için. Evet 2 yıl kuralı bende de var. ABD'ye geleli henüz 2 ay olduğu için NIW başvurusunu hemen yapmayacağım. Şimdilik önceliğim İngilizce ve akademi. Ama şartların çoğunu sağladığım için aklımın bir kenarına yazdım. Size kolaylıklar dilerim.


  • @Burak benzer durumlardayiz ben ogrenci olarak giris yaptim ve NIW EB2 dusunuyorum. Avukatlarla gorustum, cogu surecin olabilecegini soyluyor. 15 yillik bilgisayar muhendisiyi, ydisi masterim var. Bircok firmada yonetici vs pozisyonlarim oldu. Acikcasi NIW , Sayim bey'in dedigi gibi bu aralar populer ve sizin basvurdugunuz firma bana da yok dedi 🙂 onlar paperlari olan akademisyenlerle calisiyorlar. Gelmek ve ugrasmak isteyen maceraperestlerin yeri burasi. Risk almak istiyorsaniz burada siz her turlu vize ve is bulursunuz. Ben cevremde basaranlarda bunu gordum. Bizim milletin genelde negatif negatif yorumlarina da hic aldirmayin.


  • @Adam-Oz, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @Burak benzer durumlardayiz ben ogrenci olarak giris yaptim ve NIW EB2 dusunuyorum. Avukatlarla gorustum, cogu surecin olabilecegini soyluyor. 15 yillik bilgisayar muhendisiyi, ydisi masterim var. Bircok firmada yonetici vs pozisyonlarim oldu. Acikcasi NIW , Sayim bey'in dedigi gibi bu aralar populer ve sizin basvurdugunuz firma bana da yok dedi 🙂 onlar paperlari olan akademisyenlerle calisiyorlar. Gelmek ve ugrasmak isteyen maceraperestlerin yeri burasi. Risk almak istiyorsaniz burada siz her turlu vize ve is bulursunuz. Ben cevremde basaranlarda bunu gordum. Bizim milletin genelde negatif negatif yorumlarina da hic aldirmayin.

    @Adam-Oz umudumu kesmiştim. B1/B2 ABD vizem var ama ben şu an TR'deyim. EB-2 NIW için bizim profilimizde alabilen var mı? Ya da avukat ne diyor? Özellikle deneyimli bir avukat var mı bildiğiniz?


  • Degerli bilgiler icin çok tesekkurler, yazilim alanında yaklasik 9 yillik TR ve EU is tecrubem var, suanda da Almanya'da bir Amerikan şirketinde calisiyorum. 4 kez Amerika'da bulundum. Son gidişimde 1 aydan fazla kaldım ve gercekten Amerika'da yasamak istediğime karar verdim. Gitmek icin kura disinda bir yol bulmaya calisiyorum, çünkü kura cikmiyor. Turkiye'de ODTU Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum ve Almanya'da da yine bilişim alanında tezli master yaptım. North America Immigration Law Group ile ben de iletişime geçtim ancak dosyamla ilgilenemeyeceklerini söylediler. Sadece güçlü akademisyen dosyalari ile ilgileniyorlar orneklerden gördüğüm kadarıyla. Dosyami kendim hazirlayip başvurmayı dusunuyorum. Benim gibi akademik gecmisi olmayan birisi icin NIW alma ihtimali nedir? Benzer profil olup da deneyenler ve basarili basarisiz olanlar oldu mu acaba? Son olarak da elinde başvuru icin ornek dokümanı olan varsa gonderebilirse çok mutlu olurum. Tek yol NIW gibi duruyor, çünkü buradaki hayatimi riske atıp vize olmadan Amerika'ya gidip is aramak istemiyorum. Green Card olmadıgı surece de hic bir şirket ise almak icin sponsor olmak istemiyor. Hele ki suanda her isi uzaktan yaptirabiliyorlarken. Amerikan şirketlerinin Avrupa ofislerinde bile onlarca kisi H1B veya Green Card icin sirada bekliyor.


  • merhaba herkese, 3 farkli avukata danismanlik ucretiyle NIW surecini sordum. Yuzde 50 olur deniyor. Master ve 10+ is tecrubesi. olanlar icin. Bakalim kaybedecek birsey yok sanirim. Dunya farkli bir yere gidiyor malum.


  • %50 yuksek olasilik, bence de denemeye deger ve dediginiz gibi kaybedecek bir sey yok 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum