Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @jtcarlos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Busem-Ateş ilk okudugum yorumda gorunmuyordu ama bunda gorunyor, pardon ☺️mulakatinizda basarilar diliyorum 👍

    Sorun değil siz üstünüze düşeni yapmayı çalıştınız …


  • @yusufalak Merhaba. Size yanlış bilgi verilmiş. Eski 100 dolarlık banknotlar tedavülden kalkmış değil. Hala geçerliliklerini koruyorlar ve korumaya da devam edecekler. Ben de geçen sene haziran ayında bankaya içlerinde eski 100'lüklerin olduğu bir miktar dolar yatırdım, banka hiç sorun etmedi. Geçerliliğini yitirmiş bir banknot olsa banka almazdı herhalde. Döviz bürosunun Amerika'ya gidince sorun yaşarsın yorumuna da güldüm açıkçası. İnsanların bilgisi yok ama fikri çok maalesef. Para sayma makineleri yeni nesil paralara göre tasarlandığı için eski paralarda sorun yaşıyor olabilirler zaman zaman. Bu sebeple böyle bir bilgiyi uydurmuş olabilirler.

  • ⭐⭐

    @yusufalak Amerika'da halen kullaniliyor hic bir sorun yasamazsiniz birden fazla kez kullandim oyle bir uygulama yok burada gorevli yanlis beyanda bulunmus.

  • ⭐⭐

    @Lifepark-0 Ilk attiginiz maile cevap olarak kullanici adiniz ve sifre gibi bilgiler de gelmis olmali tekrra kontrol eder misiniz ?

  • ⭐⭐

    @achillesoag

    Teşekkür ederim hocam. Beni de acabamı diye kuşkulanma sebebim türkiye şartları örneğin;

    Başka bir ülkedeki biri türkiye ye gelmek istese ve elinde;

    25-30 yıl öncesinde kullanımda olan 100 TL olsun bununla türkiyeye gelse kullanamaz.

    Gibi gibi sonuçta bende de 1970 de basılan dolar yok ama insan olabilir mi acaba diye bir merak etti.

  • ⭐⭐⭐

    @yusufalak Size şöyle bir örnek vereyim rahatlamanız açısından, Türkiye’den bankadan çektiğimiz nakit dolarlar çok yeni olduğu için bankada (ki bu Chase Bank) para sayacında birbirine yapıştığı için sorun çıktı, defalarca sayıldı. Biz hesabımızı bilmeseydik bir kaç yüz dolar eksik yatacaktı hesaplara. Konsolosluğa yırtık olmadığı sürece bir para vermeniz yeterli, para tam olsun ve ne olur ne olmaz kartınız hazır olsun, mülakatta bol şans.


  • @Busem-Ateş böyle dusundugunuz icin tesekkur ederim.

  • ⭐⭐

    @yusufalak arkadaş tl ile git dolarla git farketmez yeterki mülakat gelsin:beaming_face_with_smiling_eyes:


  • Merhabalar ,
    vukuatli nufus orneginin edevletten tum aile fertlerini iceren bir belgenin asli ve her aile ferti icin bir fotokopisi disinda Turkiye disinda dogmus kisiler icin dogum belgesinin yeminli tercumandan tercumesi gerekiyor diyor . Oglum ve kizim yurtdisi dogumlu. Kuzim Ingiltere olunca zaten Ingilizce ama oglum Iran dogumlu ve Farsca onun belgesini yeminli tercumnadan cevirttirelim mi yoksa dependant oldugu icin bu gerekli degil midir


  • @yusufalak ben 4 kişi için ödeme yaparken (4x330:1320 usd) 13x100 usd sorunsuz geçti, ama 20 usd makineden geçmemişti.
    330 geri verdi bana, 1 kişilik ücreti kredi kartından ödemiştim.
    önlem olarak ; 1) yanınızda en azından götürdüğünüz banknot çeşidinden 1-2 yedek olsun.
    ( toplamda kaç kişi olduğunuzu bilmediğim için kendimden örnek vermem gerekirse ; 2 adet 100 usd banknot ve 2 adet 20 usd banknot yedek alırdım)
    2) kredi kartınız veya nakit TL mutlaka yanınızda bulunsun . bir de kredi kartınız online'a ve yurtdışına açık olması gerekiyor.

  • ⭐⭐

    @Aysegul-Yorulmazlar Mulakata Ankara'da girecekseniz turkce ve ingilizce olmayan tum belgelerinizin ingilizce cevirisini yaninizda bulundurmaniz gerekmekte.


  • @Busem-Ateş merhaba,

    1- elbette yaratmaz, sonuçta size verilen pasaport resmi makamlarca hazırlanmış.
    2- onlar sormadan söylemenize gerek yok.

    bu kadar stres yapmayın, mülakatınızda başarılar..


  • @gucarslan
    Cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏 biraz olsun içim rahatladı 🙏 açıkçası ben mail atmayı denedim ama sistemde bir sorun var ye yazı geldi her seferinde ve atamadım … umarım sorunsuz bir mülakat olur …


  • Son olarak emin olmak için bir soru daha sorayım. Eğer yanlış anlamadıysam çalışma geçmişi ile ilgili evraklar sadece mesleki yeterlilik arananlardan istenmiş benim üniversite diplomamda var.
    Üniversite diploması yeterli mi? Yoksa İşverenlerin sigorta dökümü, işveren olduğuna dair gerekli dökümanları götürmeleri gerekiyor mu?


  • @Busem-Ateş diplomanız yeterli, bol şans.


  • Merhaba arkadaşlar.

    Durumu sorgulamak için ara sıra KCC ye mail atıyorum. Geçen gün ilk defa şöyle bir mesaj aldım.

    “ Your case number is now current for interview processing. ”

    Case number: 92xx civarında

    Size de bilgi vermek istedim.


  • Merhabalar, sayın @gucarslan 7 Şubat'ta mülakatımız var ancak mülakattan bir hafta önce gönderilen ve istenen evrakları içeren mail henüz tarafıma ulaşmadı. Bu mail gelmezse bir problem olur mu? Toplanacak evrakları zaten sizlerin & forumun desteği sayesinde biliyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @LaughingFox normal çünkü cn'niz current.
    16K altı herkes bu cevabı alır.


  • @Armağan-Yılmaz olmaz merak etmeyin.
    gerekli bütün evrakları hazırlamanız yeterli, bol şans.


  • @Armağan-Yılmaz benim de 7subatta mulakatım var bana da mail gelmedi


Benzer Başlıklar

  • 6 Oy
    316 İleti
    21k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum