Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Herkese selamlar,
    Mülakat yaklaştıkça heyecan ve sorular artıyor :)
    Ben askeri personelim ve aktif görevdeyim, dolayısıyla askerlik belgemi edevletten alamıyorum. Sanırım görevli olduğum birliğimden almam gerekiyor, aldıktan sonra bu belgeyi ingilizce tercüme ettirmeli miyim bu konuda bilgisi olan var mı?


  • @keyifteyiz evet ettirmelisiniz.
    mülakatta bol şans.


  • @gucarslan hızlı dönüşünüz için çok teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Selamlar,

    Konsoloslukta mülakat görüşme ücretini eski basım şeritsiz dolar ile ödeme yapan oldu mu?

    Yada eski basım dolar ile ödeme alırken bu para eski mühabeti yapıldı mı hiç?

    Bugün döviz bürosundan döviz alırken oradaki kişi ile böyle tartışma yaptık. Personele göre şeritsiz dolarlar tedahülden kalkmış. Abd de bu para ile sıkıntı yaşarsın gibi bir tartışma yaptıkda. (Konsoloslukta benzer olabileceği düşüncesi ile)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yusufalak eski yıllarda bir arkadaş vardı, "mülakata terlikle gitsem olur mu acaba?" diye sormuştu bir gün.
    sonra "sıcakta şort giyiyorum ben, konsoloslukta sıcak olur pantolon giyemem" demişti.
    bunları dert ederken kendine eksik evrakla gitmiş mülakata, sonra AP'ye kaldı.

    öyle işte..

  • ⭐⭐

    @gucarslan hocam terlik yada şortu normal hayatımda da hiç giymedim. Sanırım mülakatta da giymem.

    Ödeme sırasında sahte/geçerliğini yitirmiş vb para durumu olan oldu mu diye merak ettim. Olma ihtimalinin çok düşük olduğunun farkındayım hatta hiç sorun çıkmadığınıda düşünüyorum. Birinci önceliğimizin mülakat almak ve eksiksiz evrak ile mülakata girmeye çalışmak olduğununda farkındayım.

    Bunlar çok ufak tefek konular haklısınız. Ama denizi geçip derede boğulmamak adına sormuştum.

    Açıklama için teşekkürler.


  • @yusufalak ben de aynı psikolojideyim şuan..😅🥹


  • @yusufalak elinizdeki eski tip dolarları bankamtikten yatırıp gişeden çekerek yenileyebilrsiniz :D


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar herkese tekrar merhaba.
    Gerçekten bu sürecin en zor kısmı beklemek 🥺. Aylardır geçmiş deneyimleri okuyorum ve halen daha bazı sorularıma cevap alamadım.

    1- TC pasaportunun KKTC deki elçilikten alınmış olması sorun yaratır mı? Değiştirmeli miyim?
    2- KKTC vatandaşlığımı ben ds-260 formunda belirlemedim fakat geçmişte KKTC pasaportuna bile greencard çıktığını görüyorum. Bu konuyla ilgili ne yapmalıyım neyi yanlış yaptım? Konsolosluğa mail mi atayım? Yoksa gidince yüz yüze mi konuşayım?

    Mülakatıma çok az kaldı ve gerçekten çok stresliyim. Bilen birilerinin ciddi anlamda yönlendirmesine ihtiyacım var…

  • ⭐⭐

    @rektinpeace

    Hehehe bir bankamatikden yatır başka bankamatikden çek :) diyorsun.


  • @Busem-Ateş aylardir surecinizi imzaniza
    tasimamanizin bir nedeni var mi?


  • @jtcarlos bende taşınmış görünüyor


  • @Busem-Ateş ilk okudugum yorumda gorunmuyordu ama bunda gorunyor, pardon ☺️mulakatinizda basarilar diliyorum 👍


  • Bu ileti silindi!

  • @jtcarlos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Busem-Ateş ilk okudugum yorumda gorunmuyordu ama bunda gorunyor, pardon ☺️mulakatinizda basarilar diliyorum 👍

    Sorun değil siz üstünüze düşeni yapmayı çalıştınız …


  • @yusufalak Merhaba. Size yanlış bilgi verilmiş. Eski 100 dolarlık banknotlar tedavülden kalkmış değil. Hala geçerliliklerini koruyorlar ve korumaya da devam edecekler. Ben de geçen sene haziran ayında bankaya içlerinde eski 100'lüklerin olduğu bir miktar dolar yatırdım, banka hiç sorun etmedi. Geçerliliğini yitirmiş bir banknot olsa banka almazdı herhalde. Döviz bürosunun Amerika'ya gidince sorun yaşarsın yorumuna da güldüm açıkçası. İnsanların bilgisi yok ama fikri çok maalesef. Para sayma makineleri yeni nesil paralara göre tasarlandığı için eski paralarda sorun yaşıyor olabilirler zaman zaman. Bu sebeple böyle bir bilgiyi uydurmuş olabilirler.

  • ⭐⭐

    @yusufalak Amerika'da halen kullaniliyor hic bir sorun yasamazsiniz birden fazla kez kullandim oyle bir uygulama yok burada gorevli yanlis beyanda bulunmus.

  • ⭐⭐

    @Lifepark-0 Ilk attiginiz maile cevap olarak kullanici adiniz ve sifre gibi bilgiler de gelmis olmali tekrra kontrol eder misiniz ?

  • ⭐⭐

    @achillesoag

    Teşekkür ederim hocam. Beni de acabamı diye kuşkulanma sebebim türkiye şartları örneğin;

    Başka bir ülkedeki biri türkiye ye gelmek istese ve elinde;

    25-30 yıl öncesinde kullanımda olan 100 TL olsun bununla türkiyeye gelse kullanamaz.

    Gibi gibi sonuçta bende de 1970 de basılan dolar yok ama insan olabilir mi acaba diye bir merak etti.


Benzer Başlıklar

  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum