Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @HüseyinBurcu Merhabalar. Oraya girilmesi gereken confirmation number, ds-260'ı doldurduğunuzda çıkan barkodlu conf. number değil. kasım ayında green card çekilişine ilk başvurduğumuzda ekran görüntüsünü aldığımız ekranda yazan confirmation number'ı girmeniz gerek. çekilişi kazanıp kazanmadığımızı öğrenmek için kullandığımız numara yani.

• @gucarslan Cevabınız için teşekkür ederim. Siz sorun yok diyorsanız sorun yoktur. :)

• @asper Merhaba, evet o numarayı girdim ve confirmation number hatası vermedi. "The case information you entered does not match our records." diyor. Oysaki case numberım doğru. 0 ekleyerek ve eklemeyerek denedim, ısrarla hata veriyor.

• @asper Şimdi hallettim, çok teşekkür ederim.

• @MuratA-0 4000-6200 arası 250 dosya oldugunu mu soyluyorsunuz ankarada?

• @gucarslan bey merhabalar. Dosyam henüz cutt off içinde değil. Dosya numaram 17000 civarında. KCC ye dosyamın başka bir ülkede bulunan elçiliğe transfer etmek istediğimi ve bunun mümkün olup olmadığını sordum. Asla ama asla herhangi bir elçilik ismi ya da ülke ismi beyan etmedim. KCC nin cevap olarak bana atmış olduğu mail şu şekilde ;

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected]. You will need to include information that explains why you need the interview location changed. Unless they are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions. If you need to change your interview location because your residency has changed, you will need to include the new address in your email along with your case number, Principal Applicant’s name, and complete date of birth in the following format (MMDDYYYY).  Also, you will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address.  (Please note that Post Office Boxes, general addresses without a fixed residence, and mailing addresses in care of another person are generally insufficient for purposes of this request, and that visiting family members, tourism, or vacationing do not justify a change of interview location.) These steps are not necessary if you are requesting a reassignment because your case is currently assigned to Embassy Kabul.

Ben hiçbir zaman Kabil elçiliğine mail atmadım. İletişime geçmedim. Ama dosyamın Kabilde olduğunu söylüyorlar. Bir yanlışlık olabilir mi ?

Kıymetli cevabınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

Not: Gelen mail üzerine Check Visa Status kısmından dosyamı sorguladım. Dosyam hala NVC'de olarak gözüküyor. Ceac sitesinden de kontrol ettim. Dosyam KCC de gözüküyor.

• @Ümit-Karabayır merhaba. Geçen yıl Ekim.2022-Mart.2023 döneminde Ankara CN: 6100'e kadar mülakat randevusu vermişti (aslında o 6 ayın 2 ayında mülakat randevusu dağıtmamışlardı). Yılın ikinci 6 ayında (Nisan.2023-Eylül.2023 döneminde) CN:15000'e kadar mülakat randevusu vermişti ama 06.Eylül.2023'ten itibaren mülakata girecek şanssız bir kısım kota dolduğu için maalesef mülakat alamadı. Buradan izah etmek istediğim şu ki; geçen yıl, yılın ilk yarısında mülakat tarihi alan CN numarasının %50 fazlası, yılın ikinci yarısında mülakat tarihi aldı. Bu yıla aynı mantığı uygularsak bu yılın tamamına CN: 4.000+6.000=10.000'e kadar randevu verilebilir. Bunlarında da hepsi kota dolmadan mülakata girip vize alabilir mi? O belli olmaz. Tabii ki her yılın dinamiği ayrıdır ama Sayın Güçarslan'ın dediği gibi Ankara'ya güvenmeyin, AOS yapmaya çalışın veya dosyanızı bir şekilde taşımaya bakın. Not: Burada yazdıklarım tamamen benim görüşümdür. Tabii ki herkesin hayat şartları farklıdır. Ne yapacağınıza kendiniz karar verin. Bu forumda, bu konularda yeterince kaynak vardır, bol bol okuyun.

• @jtcarlos bazılarını yazdım
    detaylı bakmak isterseniz : https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html

2023 Ankara
    Semptember DV: 240
    August DV: 268
    July DV: 239
    June DV: 72

• @Ümit-Karabayır gecen seneyi ocak sonrasi inceledim, buradaki sayilar case sayisi degil kisi sayisi degil mi?

• ⭐⭐

@Pamuk-0

Merhaba excel de baktığımda RET görünüyor sunuz neden RET aldınız?

• Bu ileti silindi!

• Arkadaslar merhaba,CAEC ' de statunun NVC den Transite gecmesinin bir suresi var mi acaba?

• @eray26 Mulakat maili aldiginizda “in Transit” oluyor.

• ⭐⭐

Mülakata giren arkadaşlara öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Dilerimki mülakatları çok güzel ve olumlu oluşmuştur. Birde rica etsem excel tablosunu güncelleye bilirlerse sırada bekleyen diğer arkadaşar için daha bilgilendirici olacaktır.
    Teşekkürler

• @yusufalak hocam ben yoldayım güncellemedim vize onayı aldık benim yerime güncellersiniz çok sevinirim insanlar merak ediyor çünkü haklı olarak en yakın zamandada deneyimi mi paylaşacağım iyi forumlar

• @dpdemir peki dosya konsolosluga ne kadar surede ulasiyor

• @eray26 Ceac’de Ready olmasi genelde 2-3 gun icinde oluyor. Bizim tecrubemiz gecen yil bu sekilde oldu.

• Arkadaşlar merhaba,

Gc alıp ABD'ye gittikten sonra Türkiyeden biriyle evlenmek istememiz durumunda süreç nasıl işliyor bununla ilgili ayrı bir başlık var mıdır? Yani eşimi ABD'ye yanıma nasıl alabilirim?

• @jtcarlos evet basilan vize sayısı

• @horizon59 Forumda F2A vizesi olarak aratırsanız sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Ancak min 5 yıl gibi bir bekleme süresi olduğunu unutmayın. En mantıklı seçenek, vizeyi aile olarak almanız olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k