@smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
-
@johnlennon bende üniversite öğrenciyim ve mülakat öncesi mail atıp dedim ki kurum belgemi veremiyor ne yapabilirim? Tarzında mail atmıştım bana viyananın dönüşü kurumdan resmi belge al lise diplomanın onların elinde olduğuna dair demişti ve bende dekanlıkla konuşup resmi belge almıştım kaşeli imzalı + aslı gibidir+ edevletteki çıktısını götürdüm kabul ettiler böylelikle.
-
-
@özlem-GÜZEL iletinizi büyük harflerle yazdığınız için sürekli eksi alacaksınız 😊haberiniz olsun
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
Detaylı bir yazı paylaşımı yapıcam eve geçince vizem onaylandı çok kısa sürdü şimdiden bugün için tüm herkese hayırlı olmasını dilerim
-
@symbi0te hayırlı olsun olcam
-
@symbi0te hayırlı olsun tebrikler
-
@symbi0te hayırlı olsun Amerika'da ki hayatınızda başarılar

-
Dostlar selam,
Vizelerimiz onaylandı çok basit bir süreç önemli olan mülakat randevusu alabilmek isteyen herkese allah nasip etsin istanbula geçince detaylı bir deneyim yazacağım İyi Forumlar


-
@Prm-oguzhan hayırlı olsun:)
-
Bu ileti silindi! -
@sevdesarp vizeniz hayırlı olsun sevde hanım.
ama lütfen müsait olunca uzun uzun yazın. yazın ki aynı olsa dahi insanlar okuyup faydalansın.forum, "diğer arkadaşların paylaşımlarıyla birebir aynı" şeklinde yorumlarla ayakta kalamıyor

-
Merhaba sevgili yeşil kart forum ailesi. Öncelikle tüm süreçte yanımda olan sevgili @gucarslan ve herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Unganlar ve Mülakat deneyimimi aktarıyorum.
UNGANLAR
12 Ocak 2024 saat 10 civarında Kuğulu Parktaydım.Unganlar sağlık randevusu saatim 11:30'du. 11:20'de Unganlar'ın bulunduğu binaya girdim.4.kata çıktım ismim güleryüzlü bir hanımefendi tarafından söylendi. Pasaportum alındı ve üçüncü kata kan ve idrar tahlili için yönlendirildim.Düzen laboratuvarına 117.5 $ ödeme yaptıktan sonra kan ve idrar tahlilim yapıldı ve elimde ödeme kağıdıyla beşinci kata yönlendirildim ve akciğer film çekildi.Burada bir ödeme yapmadım.Tüm testler için en başta ödemeyi alıyorlar.Tüm süreçte aslında bütün orada çalışanlar sizi yönlendiriyor ve eliniz ayağınıza dolanmıyor her şey çok güzel ilerliyor. En son yaklaşık 20 dakikada akciğer filmini bekledim ve tekrar Unganlar ofisine indim. Testleri ödediğime dair belgeyi orada bulunan hanımefendiye teslim ettim ve benim beklememi söyledi. Daha sonra ismim okundu ve ardından ilaç kullanıyor musun dendi. Kullandığım ilacı kutusuyla beraber verdikten sonra içerideki odaya yönlendirildim. Hanımefendi üzerimde sadece iççamaşırı kalacak şekilde beklememi ve giymem gereken siyah önlüğü arkadan sanki bir ceket giyer gibi giymem gerektiğini söyledi. Yaklaşık 1 dakika bekledikten sonra sevgili doktor Mehmet Ungan geldi.Sedyeye uzanmamı istedi ve bazı sorular sordu; okuyor musun, sigara, alkol kullanıyor musun, daha önce psikolojik bir şey yaşadın mı daha önce madde kullandın mı gibi sorular yöneltti. Bu süreçte bana toplam beş aşı yapmış fakat eli o kadar hafif ki sanki bir tane yapmış gibi hissettim. Bira kullanıyorum ama bazen dediğimde yani sosyal içicisin diyip gülüştük. Daha sonra geçmiş olsun diyerek odadan çıktı. Ben gittiğim gün cumaydı ve bana cumartesi günü saat 11:00'de raporunu alabilirsin dendi. Unganlar sürecim böyleydi.5 aşı ve sağlık muayenesine 340 dolar ödeme yaptım.Tüm bu klasik sürece eklemeler yapmam gerekirse vücudumda fazla sayıda dövme var ve hiçbir şekilde dövmelerime bakmadı.2023'te Mide kanaması geçirdiğimi ve mide koruyucu ilacı bu yüzden getirdiğimi söyledim. Ayrıca bana psikolojik bir rahatsızlık geçirip geçirmediğimi sorduğunda kalp çarpıntısı ve panik atakla psikiyatriye gittiğimi fakat bu ilaçların beni eskisinden daha kötü yaptığını fark ettiğim için bıraktığımı söyledim. bu konuda da herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Toplam süreç sanıyorum ki 1 saat sürdü.
MÜLAKAT
17 Ocak 2024 Çarşamba sabahı saat 7:00'de konsolosluğunun önündeydim. Bir anda kalabalık olmaya başladı ve herkes herkes düzensiz bir şekilde güvenlik kısmının önüne alındı. 7:45 randevuları alındıktan sonra sıra 8:00 randevularına geldiğinde öncelikle pasaportumu sadece İngilizce konuşan güvenlik görevlisinin önündeki Çekmeceye bıraktım.Bana garip gelen şey o çekmecenin oraya kadar güvenlik kontrolü olmayıp sadece asıl talihliler alınması gerekirken tüm aile fertleri kazanan akrabasının eşinin ya da dostunun yanında o pasaportun konulduğu çekmecenin önüne yığılıyor. Tabii insan ister istemez randevu saatim gecikecek mi gecikmeyecek mi beni es geçtiler mi diye düşünmeye başlıyor.Çünkü kuru kalabalık nedeniyle açıklamaları duyamayabiliyorsunuz.Neyse ki her şey yolunda gitti ve güvenlik kontrolünden geçtim. Özellikle kemer anahtar bozuk paranın ve kadınlar için çantanın alınmayacağını belirttiler fakat buna rağmen hala kollarında çantalarla giden bir sürü kadın vardı. Benim yanımda sadece cüzdanım ve belgelerimin bulunduğu dosya vardı bunları havalimanlarındaki türden tek bir kutuya yerleştirmem istendi ve xraye bıraktım.Ben de xrayden geçtikten sonra güvenlik görevlisine iyi günler diledim ve herkesin bahsettiği o meşhur ağır kapıyla ben de karşılaştım gerçekten çok ağırdı. Kapıyı açtıktan sonra güzel bir bahçe yolu karşıladı beni ve yolu takip ettim.Sol tarafa doğru döndüğümde içerideki vezneleri gördüm.İşte o an orada bir heyecan başladı.Buraya girerken yine ağır bir kapı vakası daha vardı. Kapıyı açtım. Sol tarafta danışma gibi kısımda güler yüzlü hanımefendi beyefendiler oturuyordu. Buyrun yardımcı olayım dedikten sonra bana bir kağıt verdi bu kağıdı dikkatlice okumamı ve beklememi söyledi. Kağıtta DS-260 formunda yanlış doldurulan önemli kısımlar örneğin İsim Soyisim,doğum tarihi ve yeri vs varsa ücretin geri ödenmeyeceği ile ilgili bilgiler vardı.Ben oturup bu belgeyi incelerken etrafta akışı çok dikkatli ve atik takip eden güleryüzlü görevli bir beyefendi vardı ismimi okudu. Ödeme yapılan sıraya beni aldı. Önümde 2-3 kişi vardı hemen sıra bana geldi zaten.Ödeme kısmındaki görevli ile selamlaştım.Pasaportumu ve ücreti talep etti camın altında metal bir girinti kısım var iki tarafı da açık bir tarafı size bir tarafı görevliye bakan.Bu kısımdan pasaportumu ve ücreti görevliye iktirdim. Bir numara verdi numarayı takip edin dedi. Yaklaşık 10 dakika sonra verdiği numara yandı.Yine güler yüzlü genç bir hanımefendi ile selamlaştık. İki adet fotoğrafımı, lise diplomamı ve fotokopisini, Banka hesap dökümünü, sağlık raporunu , arşiv kayıtlı adli sicil kaydını, nüfus kayıt örneğini istedi. Nüfus kayıt örneği mi hem aile nüfus hem de kişi olarak almıştım. Sadece sizin bulunduğunuzun olması yeterli dedi. Askerlik belgemi de aldı. İngilizce konuşuyor musun dedi ben de evet fakat Türkçe konuşmak istediğimi belirttim. Amerika'daki adresi güncellemişsin bu adresteki kişinin telefon numarası DS 260 formunda yok sende var mı şu anda dedi ben de hayır dedim. Çünkü o anda ezberimde değildi. Tamam oturabilirsin dedi. Ve ekrandan numaramı takip etmeye başladım. Ardından numaram yandı ve 20 numaralı bankoya yürüdüm. Merhaba diyerek karşımdaki görevliyi selamladım.O da bana merhaba diyerek selam verdi.Elimi kaldırıp yemin ettirdi ve sol 4 sağ 4 parmak ve 2 başparmak izlerimi aldı.Yanında da Türkçe çevirmen vardı.Öncelikle bana Amerika'da nereye gidiyorsun diye sordu. Florida olduğunu belirttim. Orada ne yapacaksın diye sordu öncelikle hizmet sektöründe çalışacağımı ardından kendi bölümüme yöneleceğimi söyledim. Okuyor musun dedi evet okuyorum şu anda 3. sınıfım dedim. O da bu sırada belgelerimi pasaportumu ve gerekli olan her şeyi kontrol ediyordu. Hangi bölümde okuyorsun diye sordu sahne dekor ve kostüm dedim. Çevirmen bunu İngilizce olarak söyleyebilir misin dedi söyledim. Ardından değişik bir açıklama yaptı senin gibi çok kişi var öğrenci Amerikadan uzak kalınca karşımda çok görüyorum diye ben de çevirmene tekrarlamasını istedim çünkü gerçekten anlamadım ne demek istediğini. Çevirmene altı ay içinde gitmemle alakalı bir şey mi söylediğini sordum. Çevirmen de evet dedi fakat konu hala tam çözülemedi çünkü çevirmenin de tam anladığından emin değilim neyse.Türkçe olarak "Viza" onaylandı dedi teşekkür ederim dedim. Yanındaki çevirmene başka bir şey yapmam gerekiyor mu diye sordum.Hayır dedi ve binadan çıktım.Yardımcı olan herkese ve tüm Yeşilkartforum ailesine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. -
Merhabalar, öncelikle süreç boyunca tüm sorularımızı cevaplayan @gucarslan ve herkese çok teşekkür ederiz. Bizim de bugün görüşmemiz vardı ve vizemiz onaylandı. İlk fırsatta detaylı bir şekilde mülakat sürecimizi yazacağım ama randevu maili alabilmek en büyük sıkıntıymış. Onun dışında hazır bir şekilde eksiksiz gidince sıkıntısız halloluyor. Bu süreci de eksiksiz ilerletmemize katkıda bulunan forumdaki herkese tekrardan çok teşekkür ederiz!! Süreci devam eden ve bekleyen herkese de bol bol şanslar dilerim

-
@sevdesarp Merhabalar, tebrik ederim vizeniz için, yolunuz açık olsun. Mülakat deneyiminiz ile ilgili en azından herkes ile aynı olmayan ve çok merak edilen detayları belirtebilirseniz faydalı olur diye düşünüyorum. Mesela ne kadar malvarlığı gösterdiğiniz ve hangi eyalete gideceğinizi söylediğiniz gibi.
-
Merhaba,
Bugün saat 08.45 randevusu için konsolosluktaydık. Bekleme süreleri biraz uzundu. Girişte pasaportlarımızı verdikten sonra sırayla içeri alındık. İçeri geçtiğimizde ücret ödemek için bir sıra numarası aldık. Orada sıramızın gelmesini uzunca bekledik. Ödemeyi yaptıktan sonra evrak teslimi sırasına geçtik. Sıramız nispeten daha hızlı geldi. Evraklarımızı teslim ettikten sonra mülakatımız için sıra beklemeye başladık. İngilizce mülakat tercih etmiştik bu nedenle daha kısa sürede sıramız geldi. Görevli çok güleryüzlü biriydi. Ben ve eşimden parmak izi alındı. Bu sırada oğluma yaşını sordu. 7 diye cevapladı oğlum. Amerikaya gitmek istiyor musun dedi. Oğlum evet anlamında başını salladı. Daha sonra eşime ne iş yapacağını sordu. Eşim makine mühendisi olduğunu orada da aynı şekilde mesleğini yapacağını söyledi. Nereye yerleşmeyi düşündüğümüzü sordu. Mevcut firmasının Amerikada olan fabrikasına geçiş için görüşmede olduğunu olumlu olursa exeter bölgesine gideceğimizi, b planı olarakta texas düşündüğünü söyledi. Ardından eşimin balgam testi sonucu gelmediği için raporunuz geldiğinde Amerikaya gidebilirsiniz deyip pasaportlarımızı geri verdi. Bu cümleden anladığımız kadarıyla olumlu sonuç aldık. Şimdi iş test sonucu beklemeye kaldı. Mülakata giren, girecek olan herkese başarılar ve bol şanslar dilerim. Bu forum sayesinde her şeyi bilerek gittik. Her ne kadar heyecandan mide krampları yaşasam da, oldukça kolay atlattık. Destek veren sorularımızı cevaplayan herkese çok teşekkür ediyorum. -
@toykan17 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun
-
@ssoydan88 Vizeniz hayırlı olsun
-
@misha90 Çok teşekkür ederim.
-
Vizesini alan, mülakat deneyimlerini anlatan herkese teşekkür eder, yeni hayatlarında başarılar dilerim

bütün yazılan deneyimleri okudum heyecanınızı yaşadım resmen.benim gibi mülakat sırası bekleyen herkese bol şans ve sabırlar dilerimm...
-
@toykan17 yeni hayatinda basarilar ve mutluluklar dilerim

-
Merhaba arkadaşlar bugün 08:00da olan randevum için konsolosluğun önüne 7:30’da gittim bir sıra oluştu sıra ne kadar uzun olursa olsun korkmayın çünkü randevu saatine göre çağırıyorlar 7:45’ten başlayarak ona göre pasaportları almaya başlıyorlar daha önce yazan arkadaşların belirttiği gibi kesinlikle telefon akıllı saatler vs almıyolar cüzdan ile girebiliyorsunuz. Girdikten sonra Green kart görüşmesi için olduğunu söyleyince sadece pasaport alıyor ilk görevli bilgilendirme yapıyor adinizi yazıyorlar daha sonrasında ise adım söylendi ve vezneye ödemeye gittim ben nakit 330 $ olarak ödemeyi tercih ettim benim önümde bekleyen kişiler kredi kartları yurtdışına açık olmadığı için ödemesini yapamadılar maalesef ve geri çıkmak zorunda kaldılar. özellikle dikkat edin bence kredi kartı ile ödemek isteyenler kontrol etsinler. Akabinde ödeme sonrası bir numara verip diğer tarafa yönlendirildim orada ödeme fişini de soruyorlar arkadaşlar ben bilmiyordum iyi ki atmamışım görevliye ödeme fişi diplomam pasaportum ikametgah adresi sicil kaydımı verdim ve banka Dökümlerimi. Daha sonra vize görüşmem için ilk girdiğim alana tekrar yönlendirildim. Ilk önce Sağ elimi kaldırıp yemin ettirdiler daha sonra parmak izlerini aldılar ilk olarak hangi bölümü bitirdiğimi sordular ve şu anda ne iş yaptığımı. Ben satış pazarlama dedim çünkü satış yöneticiliği yapıyorum bir firmada. Orada kaliforniya adresi belirttiğim için kaliforniya’ya mı gideceksin dedi ben de evet dedim ailen mi arkadaşın mı var dedi arkadaşım olduğunu söyledim güzel dedi peki orada ne iş yapmayı düşünüyorsun dedi ben de yine aynı şekilde satış pazarlama olarak kendi şirketimle orada devam etme ihtimalim olduğunu söyledim tamam dediler. Hesabımda ne kadar olduğunu sordular 16.125 usd dedim .
Daha önce Unganlar randevu mailde de belirttiğim gibi benim sağlık raporum randevuma yetişmediği için eksik olarak onu işaretlediler sağlık raporunuzu göremedik dediler ben de çünkü yoğunluk sebebiyle bugün öğlen alabileceğimi söylediler dedim peki o zaman her şey tamam Cansu hanım sadece ihtiyacımız olan sağlık raporunuz onu da gönderirsiniz her şey tamam dediler güldüler ve pasaportumla beraber sarı kağıdı verdiler. teşekkür ettim yani bu şekilde olumlu olduğunu düşünüyorum. Akabinde öğlen sağlık raporunu aldım pasaportumu, vermiş oldukları sarı kağıdı, sağlık raporum ve mail de belirtilen yerden kurye yetkilendirme belgesi ile beraber ptt ile kargoya verdim. Belki aynı süreçleri yaşayan arkadaşlar olur diye açıklamak istedim detaylı bir şekilde. Umarım mülakat bekleyen herkesin maili gelir ve görüşmeleri çok güzel geçer.
-
Excel tablosunda bir kişi red aldı yazılmış neden aldı acaba bilen varmı
-
Başta @gucarslan olmak uzere tum adminlerimize ve forumdaslarımıza tesekkur ederek baslamak istiyorum kısaca deneyimimden bahsedeceğim sabah 08.45’te mulakatım vardı Kızılay’daki otelden metroyla geldik Söğütözü durağında indik elçilik bu durağa yürüme mesafesinde.Elçiliğe girince sağ taraftan pasaportunuzu teslim ediyorsunuz sonra sol taraftan randevu saatinize göre çağırıyorlar.Güvenlikten geçtikten sonra bahçede biraz yürüyorsunuz konsolosluk binasına girince sol tarafta danışma tarzı biryer var yine sıraya girip oraya gidiyorsunuz ne için geldiğinizi söylüyorsunuz ben green card diyince vize ücretinizin geri verilmeyeceğine ve yanlış,eksik bilgi vs verildiğinde eleneceğiniz gibi bilgiler yer alan kağıt veriyorlar sonra biraz bekledikten sonra görevli isminizi okuyor vezneye geçip ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası alıyorsunuz.Sıra numarası gelince evraklarınızı teslim ediyorsunuz mülakat dili türkçe seçebiliyorsunuz sonra yine aynı sıra numarasının gelmesini bekliyorsunuz sıranız gelince ilgili bölmeye gidiyorsunuz parmak iziniz alınıyor ve mülakatınız başlıyor, sorular şöyleydi(soruların sırası ve cümlesi birebir aynı olmayabilir ama konu aynı);
-daha önce hiç evlendiniz mi?
-üniversiteye mi gidiyorsunuz?(evet dedim)
-bankanızda ne kadar paranız var?(tek kişi bekar bir erkek ve north carolina eyaleti için ve tanıdığınız var mı sorusuna evet dedim,hesabımdaki para bir bankada 9000$ ve diğer bankada 2000$ ve 1300€ olmak üzere yaklaşık 11.000$ ve 1300€ vardı.(döviz hesaplarından hiç para çıkışı olmadı sadece para yatırmıştım ve 9000$ olan hesap çekilişi kazandığımı öğrendikten sonra açıldı.)
-hangi eyalete gitmek istiyorsunuz?
-tanıdığınız var mı?
-amerikada ne iş yapacaksınız?
Soruları kısa ve dolandırmadan cevapladım ve “Vizeniz onaylandı 1 haftaya ptt” cümlesini duydum ve binadan ayrıldım
Deneyimim kısaca böyleydi inşallah mülakat tarihi alanlar hayırlısıyla vizelerini alır,mülakat tarihi alamayanlar da hayırlısıyla mülakat tarihlerini alıp vizelerini alırlar.
Benzer Başlıklar
116
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum