Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @aystun1 Keske ben de sizin gibi kendim arastirsaydim, danismanima guvendim New York - Brooklyn sectim “nasilsa biliyordur bu isi parasiyla yapiyor sonucta” dedim, hüsrana ugradim.

    Bu yüzden herkesin kendi arastirmasini kendi yapmasi cok onemli, ne danisman, ne avukat sizin kadar umursamiyor. En nihayetinde aldigi paraya bakiyor.


  • Merhaba Herkese,
    I-485 formunun 61. Sorusuna mutlaka "YES" olarak yanıt vermek, arkasından gelen sorular buna göre tabii bağlantılı oluyor. Onları da ona göre düzeltmek gerekiyor. Zamanında sağolsun @koray2000 uyarmış bizi ama ben atlamışım. Başka bir arkadaşın tecrübesini okurken bende tetiklendim. Benim forum doldurulurken "NO" diye işaretlenmiş. "No" diyenlerden kimisi hiç problem yaşamadan GC'yi almış, kimisi ise söz konusu cevapların daha sonra dan düzeltilmesi istenmiş. (Yabancı bir forum sitesinde okudum. Çoğu insan "No" demiş aslında sorunun mantığı bazı göçmen türlerini etkiliyormuş. DV lottery ile alakası yok yani) Özetle Koray Bey ve farklı arkadaşların tecrübesinden de anlaşılacağı üzere "YES" cevabı verilmesi gerekiyor. Ben henüz göndermediğim için düzeltilip gönderilmesi için avukatıma bilgi verdim. Sonuçta henüz göndermeyen arkadaşlar olabilir mantığı ile tekrar yazmak istedim. Bu vesile ile Koray Bey ve adını hatırlamadığım arkadaşa yada önceden de yazan kim var varsa, yazan değerli insanların uyarıları için teşekkür ediyorum.

    https://www.yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/2372?_=1704690443208

    Saygılarımla...


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba. Geçen sene eşim için evlilik yoluyla GC almak için mart ayında I-130 belgesini gönderdim. I-130dan approval belgesi Agustosta geldi. Approval belgesinde 485 için gerekli belgeleri hazırlayıp göndermemiz isteniyordu. Hemen hazırlayıp onları da gönderdik. Eşim parmak izi randevusuna gitmiş olmasına rağmen bugün 485 denied belgesini sistemde gördük. Sebebi de 485 basvurusunun F1 öğrenci statüsü bittikten sonra yapmış olması? Mayıs ayında öğrenci statüsü bitmişti lakin GC sürecini zaten statüsü bitmeden Mart ayında başlatmıştık. Bu aşamada ne yapmam lazım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • Bu ileti silindi!

  • @gorgias @gorgias I-485’i statü bittikten sonra mı file ettiniz? Eğer evlilik yolu ile green kart başvurusunda sponsor eş vatandaş değil de green kartlı ise, green kart başvurusu yaparken başvuru yapılan eşin out of status olmaması gerekiyor. I-485’i file ederken eş eğer out of status ise başvuru reddedilir. Benim merak ettiğim şey, neden I-485’i file etmek için I-130 onayını beklediniz? Priority date’iniz current olduğu sürece I-485’i de file edebilirdiniz paralelde. Hatta sizin case’inizde eğer tarihleri yanlış anlamamış isem concurrent filing yaparak iki dosyayı birden birlikte gönderebilirdiniz.


  • @lavita Priority date daha bu ay aktif oldu beklememizin sebebi araştırdığımızda bazı insanların aynı anda gönderdiğinde sorun yaşamış olmaları bu yüzden I-130 approved olmadan göndermek istemedik. Haliyle gönderdiğimizde statüsü bitmişti. Çok fazla araştırma yapıp bu sonuca varmıştık. Sonuç olarak denied oldu. Başka yapabileceğimiz ne var?


  • @gorgias I-130’u Mart’ta gönderdiyseniz ve USCIS o tarihte işleme aldıysa priority date’iniz Mart 2023’tür. Tarih siz I-130’a başvurduktan sonra hep aktifti ve hala aktif başvurmak için aslında. Daha erken de başvurabilirdiniz. Ama şu an out of status durumu olduğu için başvuramazsınız. Statüyü geçerli bir statüye çekip tekrar deneyebilirsiniz belki, ancak bir kez ret alınca sorun oluyor mu onu bilmiyorum. Bir avukata danışmak iyi olabilir.


  • @lavita Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. I-130 dan approval almak için beklemek bizim hatamız olmuş demek ki.


  • @gorgias Siz anladigim kadariyla green card'lisiniz? Sanirim en basindan beri esinize bu yolla green card almak pek mumkun degilmis cunku eger green card'liysaniz dediginiz gibi pd hemen aktif olmuyor (Amerika vatandaslari esleri icin pd basvurduklari tarih, sizin icin degil). O yuzden pd aktif olmasini beklemeniz dogru olmus benim anladigim kadariyla.

    Fakat green card sahibi esler icin baska bir sikinti, esinizin immigration statusunun basvuru sureci boyunca aktif olmasi gerekmesi. Bu iki zaman kisitlamasi yuzunden esinizin green card almasi Amerika'dayken pek mumkun degilmis cunku F1'i erken bitmis. Su siteden Amerika ve green cardli esler arasindaki farki gorebilirsiniz. https://www.uscis.gov/family/bring-spouse-to-live-in-US

    Ama I-485 red almaniz bildigim kadariyla bir dahaki basvurunuzu etkilemiyor, merak etmeyin. Sadece iki kere basvuru parasi vermis olucaksiniz. Onunuzde bir kac secenek var:

    1. Esinizin F1'i uzatip ya da yeni bir F1 aldiktan sonra basvuruyu tekrar gondermeniz. Yine pd aktif olmasini beklemeniz gerekicek ve yine I-485'u sonradan gondericeksiniz. O yuzden F1 suresinin en az 1.5-2 yil hatta daha fazla olmasina dikkat edin cunku green card almak uzun zaman alabiliyor (sadece bazi sansli basvuranlar 6 aydan kisa bir sure icinde aliyorlar).
    2. Esinizin Turkiye'ye donmesi ve sureci oradan yurutmeniz. Bu durumda yine 1.5-2 yil gibi bir sure sizi bekliyor ve bu sirada ayri kalicaksiniz.
    3. Denied I-485'a karsi cikmaniz ama bu step cok mumkun gorunmuyor cunku kurallar dahilinde esiniz green card almaya hak kazanmis degil.

    Yine de bir avukata danismakta yarar var cunku avukat belki 3. secenek icin bir yol gosterebilir ya da baska bir secenek sunabilir size.


  • @researchescholar PD eğer 1 eylül 2023’ten önce ise (şu anki bültende dates for filing tarihi bu, sonraki bültenlerde değişebilir tabii) AOS’a başvurabilirler. 1,5-2 yıl bekleme bilgisi hatalı.


  • @Redbeard umarım hersey dilediğiniz gibi olur. bol şanslar. sürecinizi ilgiyle takip ediyorum. new Orleans da kaç field ofis var bakabildiniz mi?

  • ⭐⭐

    Kayinvalidemin AOS surecindeyiz. Esim uzerinden family based green card alacak. Tum belgeleri yolladim. Bir tek kayinvalidemin dogum belgesi yok. E devletten olmuyor. Esimin dogum belgesini yolladim. Orada kayinvalide ile bilgiler var. Kayinvalidemin dogum belgesini almak icin Miami’ye gitmek gerekiyor. Acaba yollamasam surec sorunsuz ilerler mi?


  • Merhaba, Rica etsem ofislerin performanslarini kiyaslama yaptiginiz linki paylasabilir misiniz?


  • @Sini-sini Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. 1 tane ofis görünüyor.. Sanırım süreç orada ilerleyecek diye düşünüyorum... Bakalım zaten mecbur bir kaç ay bekleyeceğiz gibi...


  • @ack böyle bir link kimse de yok diye biliyorum. Böyle bir istatistiği normal AOS yapan kişilerin tuttuğunu düşünmüyorum. "AOS" tecrübesini yaşayan ve buraya başkaları faydalansın diye yazan arkadaşların durumundan ofislerin genel çalışma durumlarını görebiliyoruz. Dolayısıyla geçmiş iletileri okumanızı öneririm. Ayrıca bu başlık altında bir ara bir arkadaşımız "Figen Hanım" 'dan böyle bir istatistik rica etmişti. Oda paylaşmadı diye biliyorum.
    Saygılarımla...

    Not: Zan altında bırakmak için yazmıyorum. Bir arkadaşımız ondan rica etmişti sanırım, ancak onda böyle bir liste var mı yok mu bilmiyorum.


  • @ack Boyle bir link yok. Ancak gecmis yillardaki AOS yapanlarin bilgilerini bir excel’de toplayip kendiniz cikartabilirsiniz. Bizim forumda AOS icin yeterli bilgi yok, yabanci forumlardan derlemeniz lazim.


  • @researchescholar Hocam kusura bakmayın daha yeni görüyorum mesajınızı. Biz bir avukatla çalışmadık ancak her şeyi yönergelere uygun yürütmeye çalıştık. Bir avukat ile bu konuyu konuştuk ve bize 130 ve 485 i neden aynı anda göndermediğimizi sordu. Uscis ise tam tersi bize gönderdiği yönergelerde 130 dan onay aldıktan sonra onay formuyla birlikte 485 e başvurmamız gerektiğini söylüyordu bu yüzden uscisin dediği şekilde göndermemize rağmen sonuç red oldu. Avukat en iyi ihtimalin benim vatandaşlık alana kadar eşimin ülkede kalması gerektiğini söylüyor. Başka bir avukatla daha görüşeceğiz en kötü itiraz dilekçesi göndereceğiz. 485 reddedildiği için F1 statüsüne tekrar dönüşümüzün olmayacağını söyledi avukat bilmiyorum doğru mu değil mi.


  • @gorgias USCIS’ın o yönergesi default. Biz iki dosyayı da birlikte file ettik, I-485 sürecim devam etmesine rağmen I-130 onay mailinde o default yönerge yer alıyordu. Biz dikkate almadık, çünkü zaten I-485’i çoktan file etmiştik ve sonucu bekliyoruz. Bence de başka avukatlara danışıp görüş almakta fayda var.


  • @Redbeard Boston da geçen yıl AOS yaptığını belirtten bi arkadaş mesajlarında çeşitli kaynaklardan ofislerin performansını kontrol ettiğini söylemişti o yüzden şansımı denemek istedim


Benzer Başlıklar

  • 321
  • 3439
  • 1007
  • 52
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum