Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @Sini-sini
    Merhaba,
    evet ben bostoni ozellikle seçtim. Birçok eyaleti değerlendirdim bir önceki sene kart alanlari arastirdim intrnetten , ayrıca buradaki mülakat deneyimlerini en bastan en sona kadar 1 sene boyunca, iki uc kez okudum eski tabloları anlik duruma gore analiz ettim, başka başka yabancı kaynaklara vs baktım , Amerika icinde aos yapan bir suru yabanci var ve bostondan mulakatsiz hizli bir sekilde aldiklarini tespit ettim diyebiliriz. Tabi bu garanti degildi, farkli bir sonuçta alabilirdim mülakat olabilirdi de, ama olmadı.

    Ek olarak Bostonda yaşayan ve 2021 de is sponsorlugu ile green kart alan arkadaşımda mülakatsız green kart almişti, bu da ek bir destek oldu düşünceme.
    Olumsuz bulduğum şeylerde oldu, googleden field office yildizina yorumlarina bakincada arada kaldim dusuktu yildizi.
    Yinede boston denemek istedim. A tabi birde toplu tasima onemliydi benim icin araba almak istemedim.
    3 ay beklemedim bekleme lüksüm yoktu kart bitme olasılığı daha yüksekti hemde sürecin yetişmemesi, onuda sürekli takip ediyordum. Gelince 1 ay sonra dosyami gonderdik, Gönderdikten 2 ay gibi kisa bir sure icinde green kartimi mulakatsiz aldim. Eşime alamadım malesef, o Amerikada değildi, uğraştım ama kart bitti :) , şimdi aile birleşimiye uğraşıyorum uzun bir süreç…
    Bu aos süreci masraflı ( özellikle Boston için) ve stresli ama sonu güzel oldu.

    Boston’a girişte de çok stresliydim ama bir sıkıntı yaşamadım sanırım sebebi en son Amerika’ya 2016da girişi Texasdan yapıp, Newyorktan çıkmıştım. Ondan sonrada hiç gelmemiştim bu bir artı olabilir.
    Boston dan giriş yaparken en başta arkadaşımın adresini vermiştim nereye geldin diye sorunca yine aynı adresi söyledim 10k $ altında para taşıyıp taşımadığımı sordu taşımıyorum dedim ve geliş sebebini sordu vacation dedim 5dk bile sürmedi.
    Bunu söylüyorum çünkü normalde boston sıkı bir yer, yanlış bir şey söylerseniz bir anda kenara çekip aranabilirsiniz telefonunuz incelenebilir. Bunu yaşayıp yaz sonu vizesi iptal olan arkadaşım oldu. Niçin geldin sorusuna Business yerine Work diyince telefonu vs kurcalanıyor ve ilk uçakla turist vizesi iptal edilip geri yollanıyor.


  • @aystun1 Keske ben de sizin gibi kendim arastirsaydim, danismanima guvendim New York - Brooklyn sectim “nasilsa biliyordur bu isi parasiyla yapiyor sonucta” dedim, hüsrana ugradim.

    Bu yüzden herkesin kendi arastirmasini kendi yapmasi cok onemli, ne danisman, ne avukat sizin kadar umursamiyor. En nihayetinde aldigi paraya bakiyor.


  • Merhaba Herkese,
    I-485 formunun 61. Sorusuna mutlaka "YES" olarak yanıt vermek, arkasından gelen sorular buna göre tabii bağlantılı oluyor. Onları da ona göre düzeltmek gerekiyor. Zamanında sağolsun @koray2000 uyarmış bizi ama ben atlamışım. Başka bir arkadaşın tecrübesini okurken bende tetiklendim. Benim forum doldurulurken "NO" diye işaretlenmiş. "No" diyenlerden kimisi hiç problem yaşamadan GC'yi almış, kimisi ise söz konusu cevapların daha sonra dan düzeltilmesi istenmiş. (Yabancı bir forum sitesinde okudum. Çoğu insan "No" demiş aslında sorunun mantığı bazı göçmen türlerini etkiliyormuş. DV lottery ile alakası yok yani) Özetle Koray Bey ve farklı arkadaşların tecrübesinden de anlaşılacağı üzere "YES" cevabı verilmesi gerekiyor. Ben henüz göndermediğim için düzeltilip gönderilmesi için avukatıma bilgi verdim. Sonuçta henüz göndermeyen arkadaşlar olabilir mantığı ile tekrar yazmak istedim. Bu vesile ile Koray Bey ve adını hatırlamadığım arkadaşa yada önceden de yazan kim var varsa, yazan değerli insanların uyarıları için teşekkür ediyorum.

    https://www.yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/2372?_=1704690443208

    Saygılarımla...


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba. Geçen sene eşim için evlilik yoluyla GC almak için mart ayında I-130 belgesini gönderdim. I-130dan approval belgesi Agustosta geldi. Approval belgesinde 485 için gerekli belgeleri hazırlayıp göndermemiz isteniyordu. Hemen hazırlayıp onları da gönderdik. Eşim parmak izi randevusuna gitmiş olmasına rağmen bugün 485 denied belgesini sistemde gördük. Sebebi de 485 basvurusunun F1 öğrenci statüsü bittikten sonra yapmış olması? Mayıs ayında öğrenci statüsü bitmişti lakin GC sürecini zaten statüsü bitmeden Mart ayında başlatmıştık. Bu aşamada ne yapmam lazım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • Bu ileti silindi!

  • @gorgias @gorgias I-485’i statü bittikten sonra mı file ettiniz? Eğer evlilik yolu ile green kart başvurusunda sponsor eş vatandaş değil de green kartlı ise, green kart başvurusu yaparken başvuru yapılan eşin out of status olmaması gerekiyor. I-485’i file ederken eş eğer out of status ise başvuru reddedilir. Benim merak ettiğim şey, neden I-485’i file etmek için I-130 onayını beklediniz? Priority date’iniz current olduğu sürece I-485’i de file edebilirdiniz paralelde. Hatta sizin case’inizde eğer tarihleri yanlış anlamamış isem concurrent filing yaparak iki dosyayı birden birlikte gönderebilirdiniz.


  • @lavita Priority date daha bu ay aktif oldu beklememizin sebebi araştırdığımızda bazı insanların aynı anda gönderdiğinde sorun yaşamış olmaları bu yüzden I-130 approved olmadan göndermek istemedik. Haliyle gönderdiğimizde statüsü bitmişti. Çok fazla araştırma yapıp bu sonuca varmıştık. Sonuç olarak denied oldu. Başka yapabileceğimiz ne var?


  • @gorgias I-130’u Mart’ta gönderdiyseniz ve USCIS o tarihte işleme aldıysa priority date’iniz Mart 2023’tür. Tarih siz I-130’a başvurduktan sonra hep aktifti ve hala aktif başvurmak için aslında. Daha erken de başvurabilirdiniz. Ama şu an out of status durumu olduğu için başvuramazsınız. Statüyü geçerli bir statüye çekip tekrar deneyebilirsiniz belki, ancak bir kez ret alınca sorun oluyor mu onu bilmiyorum. Bir avukata danışmak iyi olabilir.


  • @lavita Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. I-130 dan approval almak için beklemek bizim hatamız olmuş demek ki.


  • @gorgias Siz anladigim kadariyla green card'lisiniz? Sanirim en basindan beri esinize bu yolla green card almak pek mumkun degilmis cunku eger green card'liysaniz dediginiz gibi pd hemen aktif olmuyor (Amerika vatandaslari esleri icin pd basvurduklari tarih, sizin icin degil). O yuzden pd aktif olmasini beklemeniz dogru olmus benim anladigim kadariyla.

    Fakat green card sahibi esler icin baska bir sikinti, esinizin immigration statusunun basvuru sureci boyunca aktif olmasi gerekmesi. Bu iki zaman kisitlamasi yuzunden esinizin green card almasi Amerika'dayken pek mumkun degilmis cunku F1'i erken bitmis. Su siteden Amerika ve green cardli esler arasindaki farki gorebilirsiniz. https://www.uscis.gov/family/bring-spouse-to-live-in-US

    Ama I-485 red almaniz bildigim kadariyla bir dahaki basvurunuzu etkilemiyor, merak etmeyin. Sadece iki kere basvuru parasi vermis olucaksiniz. Onunuzde bir kac secenek var:

    1. Esinizin F1'i uzatip ya da yeni bir F1 aldiktan sonra basvuruyu tekrar gondermeniz. Yine pd aktif olmasini beklemeniz gerekicek ve yine I-485'u sonradan gondericeksiniz. O yuzden F1 suresinin en az 1.5-2 yil hatta daha fazla olmasina dikkat edin cunku green card almak uzun zaman alabiliyor (sadece bazi sansli basvuranlar 6 aydan kisa bir sure icinde aliyorlar).
    2. Esinizin Turkiye'ye donmesi ve sureci oradan yurutmeniz. Bu durumda yine 1.5-2 yil gibi bir sure sizi bekliyor ve bu sirada ayri kalicaksiniz.
    3. Denied I-485'a karsi cikmaniz ama bu step cok mumkun gorunmuyor cunku kurallar dahilinde esiniz green card almaya hak kazanmis degil.

    Yine de bir avukata danismakta yarar var cunku avukat belki 3. secenek icin bir yol gosterebilir ya da baska bir secenek sunabilir size.


  • @researchescholar PD eğer 1 eylül 2023’ten önce ise (şu anki bültende dates for filing tarihi bu, sonraki bültenlerde değişebilir tabii) AOS’a başvurabilirler. 1,5-2 yıl bekleme bilgisi hatalı.


  • @Redbeard umarım hersey dilediğiniz gibi olur. bol şanslar. sürecinizi ilgiyle takip ediyorum. new Orleans da kaç field ofis var bakabildiniz mi?

  • ⭐⭐

    Kayinvalidemin AOS surecindeyiz. Esim uzerinden family based green card alacak. Tum belgeleri yolladim. Bir tek kayinvalidemin dogum belgesi yok. E devletten olmuyor. Esimin dogum belgesini yolladim. Orada kayinvalide ile bilgiler var. Kayinvalidemin dogum belgesini almak icin Miami’ye gitmek gerekiyor. Acaba yollamasam surec sorunsuz ilerler mi?


  • Merhaba, Rica etsem ofislerin performanslarini kiyaslama yaptiginiz linki paylasabilir misiniz?


  • @Sini-sini Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. 1 tane ofis görünüyor.. Sanırım süreç orada ilerleyecek diye düşünüyorum... Bakalım zaten mecbur bir kaç ay bekleyeceğiz gibi...


  • @ack böyle bir link kimse de yok diye biliyorum. Böyle bir istatistiği normal AOS yapan kişilerin tuttuğunu düşünmüyorum. "AOS" tecrübesini yaşayan ve buraya başkaları faydalansın diye yazan arkadaşların durumundan ofislerin genel çalışma durumlarını görebiliyoruz. Dolayısıyla geçmiş iletileri okumanızı öneririm. Ayrıca bu başlık altında bir ara bir arkadaşımız "Figen Hanım" 'dan böyle bir istatistik rica etmişti. Oda paylaşmadı diye biliyorum.
    Saygılarımla...

    Not: Zan altında bırakmak için yazmıyorum. Bir arkadaşımız ondan rica etmişti sanırım, ancak onda böyle bir liste var mı yok mu bilmiyorum.


  • @ack Boyle bir link yok. Ancak gecmis yillardaki AOS yapanlarin bilgilerini bir excel’de toplayip kendiniz cikartabilirsiniz. Bizim forumda AOS icin yeterli bilgi yok, yabanci forumlardan derlemeniz lazim.


  • @researchescholar Hocam kusura bakmayın daha yeni görüyorum mesajınızı. Biz bir avukatla çalışmadık ancak her şeyi yönergelere uygun yürütmeye çalıştık. Bir avukat ile bu konuyu konuştuk ve bize 130 ve 485 i neden aynı anda göndermediğimizi sordu. Uscis ise tam tersi bize gönderdiği yönergelerde 130 dan onay aldıktan sonra onay formuyla birlikte 485 e başvurmamız gerektiğini söylüyordu bu yüzden uscisin dediği şekilde göndermemize rağmen sonuç red oldu. Avukat en iyi ihtimalin benim vatandaşlık alana kadar eşimin ülkede kalması gerektiğini söylüyor. Başka bir avukatla daha görüşeceğiz en kötü itiraz dilekçesi göndereceğiz. 485 reddedildiği için F1 statüsüne tekrar dönüşümüzün olmayacağını söyledi avukat bilmiyorum doğru mu değil mi.


  • @gorgias USCIS’ın o yönergesi default. Biz iki dosyayı da birlikte file ettik, I-485 sürecim devam etmesine rağmen I-130 onay mailinde o default yönerge yer alıyordu. Biz dikkate almadık, çünkü zaten I-485’i çoktan file etmiştik ve sonucu bekliyoruz. Bence de başka avukatlara danışıp görüş almakta fayda var.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    3 İleti
    244 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 9 Oy
    608 İleti
    60k Bakış
    yigit mert celikY
    @EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum