Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @patron3535 yani gecici vizeye de gerek yok, stabil bir sekilde EAD ve AP verecek, f2a kategorisini alsin baslarina calsinlar.. gerekirse es vatandaş olunca versinler.. greencardli olmak umrumuzda degil, EAD ve AP olsa 3-4 yıl beklenir. ne olacak..


  • su an aciklanan november 2023 istatistiklerine gore 3800 vize verilmis.. aylik verilmesi gereken 7250 nin cok altinda fakat ekim ayinda verilen 2000 den cok daha yuksek, acikcasi tarih degismedi. ne yapmak nereye varmak istemekteler anlamiyorum..


  • @acgx bülten bu durumda kaldığı sürece aylık verdikleri vize sayisinin yedi binlere ulasabilecegini sanmıyorum. Bu kapasiteye ulasabilmeleri için bizler gibi daha ileri tarihli ulkeride bülteni ilerletip dahil etmek zorundalar bence. Şuan 2019 dan hala vize verilen kaç ülke var ve bunların konsolosluk kapasitesi bekleyen sayısı önemli bu verilen vize sayısında.
    İki ihtimal var ya kota bitmesin diye bülteni böyle tutup bunlara verebildikleri kadar verecekler ve yıl sonu verilmeyen vizeleri artık diğer vize türlerine mi akrarirlar çöp mü yaparlar bilemeyiz. Yada bunlar kotadan yeterince faydalanip bu ülkelerde ki iş yükü hafiflediginde birden bülteni ilerletip tüm kotayı 3-5 ayda bitirebilirler.Çünkü hızlı randevu verilen ülkeler işin içine girince kota zaten hızlıca erir ve yine bülten durur. Mantiksizliklar içinde benim düşünebildiğim en mantıklı senaryo bu


  • Arkadaşlar selamlar, 4 ay önce greenkartimi teslim aldım. Şu an İstanbul'dayim. Kız arkadaşıma turist vizesi başvurusu yapacağız. Vizeyi aldıktan sonra da evleneceğiz. Pasaportunu yeniletmesi gerekiyor mu soyadı değişikliği olunca ilk sorum bu. İkinci sorum ise ben ABD vatandaşı olana kadar 5 ay abd' de bir ay Türkiye'de yaşayarak ayrı kalmadan bu süreyi tamamlamak istiyoruz. Giriş çıkışlarda sıkıntı yaşar miyiz ? Ayrı uçuşlarda mı seyahat etmemiz sağlıklı olur ? Teşekkürler.


  • Aslinda ellerinde cok daha fazla DQ olmus case var, 2020 novemberdan once tarihi olan ve bekleyenlerin sayisi 150 bin ustu, 2020 martina gelmeden bu sene kotalar dolacak diye dusunuyorum. ancak cok geride kalan buyukelcilikler yuzunden vizeler cope gitmeisn diye ilerletebilirler. keske oyle yapsalar buyuk ihtimal biz alabiliriz.

    @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @acgx bülten bu durumda kaldığı sürece aylık verdikleri vize sayisinin yedi binlere ulasabilecegini sanmıyorum. Bu kapasiteye ulasabilmeleri için bizler gibi daha ileri tarihli ulkeride bülteni ilerletip dahil etmek zorundalar bence. Şuan 2019 dan hala vize verilen kaç ülke var ve bunların konsolosluk kapasitesi bekleyen sayısı önemli bu verilen vize sayısında.
    İki ihtimal var ya kota bitmesin diye bülteni böyle tutup bunlara verebildikleri kadar verecekler ve yıl sonu verilmeyen vizeleri artık diğer vize türlerine mi akrarirlar çöp mü yaparlar bilemeyiz. Yada bunlar kotadan yeterince faydalanip bu ülkelerde ki iş yükü hafiflediginde birden bülteni ilerletip tüm kotayı 3-5 ayda bitirebilirler.Çünkü hızlı randevu verilen ülkeler işin içine girince kota zaten hızlıca erir ve yine bülten durur. Mantiksizliklar içinde benim düşünebildiğim en mantıklı senaryo bu


  • Merhabalar aile birleşimi bekliyoruz 1 yıldan fazladır babam grencard aldı evrakları takip edebildiğimiz bir sistem dosya numarası va var mı ? Neredeyse 1 yıldan fazladır konsolosluktan haber bekliyoruz yani süreci takip edebilirmiyiz ne yapmamız gerek ?


  • @Şehriban-Tut Sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen. Bu şekilde konunun ne olduğu anlaşılmıyor.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • @kıvanç bende red edileceğimi bilerek başvurucam turist vizesine bir umut belki onaylanırsa diye. En azından 6 ayda bir gider gelirim süreç tamamlanana kadar


  • i130 onayi almis ve bekleyen sayisi 380 bin olmus.

    yani bugun i130 onayi alirsaniz 87900 kotayla 380 bin kisiyi eritmek icin yillarca beklemek gerekecek..


  • @acgx bugün i130 onayi alanı düşünmek şu tabloda oldukça lüks zaten. Bizler hızla dördüncü yilimiza koşuyoruz bakalım Allah sonumuzu hayretsin.


  • bizim icin de durum pek iyi durmuyor, gecen sene haziran ayi icerisinde bu raporun mart versiyonunu yayinlamislar onda hic bekleme yok gorunuyor cunku durum current idi..

    daha sonra gecen haziran sonu datasini yayinlamislar ve gecen sene haziranda visa bullettin 8 eylul 2020 tarihindedyi ve bu sayi 129 bin civarindaydi. bu demek oluyor ki 8 eylul 2020 den sonra PD si olan 129 bin kisi vardi o tarihte.

    bu ay yayinlanana gore 380 bin kisi bekliyor cunku bu tarih eylul 2023 tarihindeki bulettine gore bu da ocak 2018, bu da demek oluyor ki ocak 2018 den eylul 2023 e kadar toplam 380 bin kisi bekliyor, 130 bin kisi eylul 2020 sonrasi bekliyor,
    380 bin kisi = [ ocak 2018 - eylul 2020 ] + eylul 2020 sonrasi 130 bin kisi + [hazirandan eylule kadar i130 formu kabul olan kisi sayisi]
    benim tahminim 30-40 bin kisinin i130 u onaylanmistir..
    ocak 2018 - eylul 2020 arasinda beklemekte olan yaklasik 200-220 bin kisi var.. benim vatandaslik upgrade'i harici bu vizeyi alma ihtimalin olmadigima emin olmama yetiyor malesef.


  • Süreci tam anlamıyla analiz etmek zor gerçekten. Birçok I-130 AOS var PD ile DQ arasında uzun süren bekleyişte olanlar var NVC de bekleyenler var Ankara için bekleyen kaç kişi var esas o bize lağzım. Tek bildiğimiz Ağustos 2020 de kaldığı buda bize umut veriyor aslında bülten de her ay belli bir miktar ilerleme olursa ki beklenti öyle diye düşünüyorum bu sene o sene olabilir birçoğumuz için


  • Bu arada güney sınırından aralık 2023 de 302bin kişi kaçak giriş ile rekor kırılmış helal olsun gerçekten ülkeye yasal yollardan gelinemezken güneyden kaçak giriş serbest


  • Arkadaslar bende ailem icin i130 ile beraber bazı belgeleri yüklemiştim ve simdi USCIS den Turkiyeden vukuatlı nüfus ornegi certifed ceviri istendi ve onu da nüfus müdürlüğünden apostil li aldık sizce kabul olur mu bu sekilde göndermek mantıklı mi yoksa memur kağıda certified ceviri gönderin ve çeviren kisinin yetki belgesi, sertifikası vb. evrakında ekine ekleyin diye belirtmis. Bunu okuyunca da her ufak seyde bile dosyaya 1- 2 yıl eklendiği icin size fikir danışmak istedim.


  • @kratos uscis yüklediğiniz tüm türkçe belgeleri ingilizce yeminli tercumana cevirtip yuklemenizi istiyor. Yeminli tercuman zaten cevirilen tüm belgelere kasesini basıp yetkili olduğunu ispatladigi için sorun çıkmıyor.
    Cevrilen tüm belgeleri turkce asillari ile birlikte okunaklı şekilde yuklemeniz gerekiyor. Apostile gerek yok.


  • @ecom Tesekkur ederim. nüfus müdürlüğü opstilli vermis ben yinede çevirmene ceviri yaptirip yukliyeym sisteme


  • @crazycells Bülteni nereden takip edecem? Ve I485 formunu online mı? Yoksa posta yolu ile mi gonderecem? "Priority date" NOA2 dediğiniz mektup mu?


  • @crazycells Durumumuzu biraz daha ozetleyeyim.Biz ailece abd deyiz. 23 yaşında universitede master yapan kızıma F2B online I-130 basvusu yaptık. Simdi AOS yapmayi düşünüyoruz. AOS başvurusunu ne zaman yapabiliyoruz? Süreç ne kadar sürüyor? Umarım fazla değildir. Ayrıca kız kardeşi de us army de. Ancak Agustos 2024 te vatandaslik alacak. Onun süreçte bir etkisi olur mu? Onun üzerinden yürüsek daha erken olur mu? Degerli bilgileriniz icin simdiden tesekkurler.


  • @Ali-Yüksel merhaba Google da visa bulletin diye aratırsanız bülteni görebilirsiniz. Sizin üzerinden F2B de bekleyiş uzun bülten 2015 de vatandaş kardeş F4 oluyor sanırım oda bülten 2007 de. Devletin asker için ek bir olayı varmı bunu göçmenlik avukatları bilebilir. Benim bildiğim AOS sonradan abd ye gelenler için siz I-130 doldururken kızınızınız bulunduğu yeri ABD olarak seçtiyseniz zaten ABD de işlem görecektir konsolosluktan mülakat beklemeyeceksiniz.


  • @patron3535 Evet ABD de olduğunu belirttik. Ama yine de AOS için başvuru yapmak gerekecek mi bilmiyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum