Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @patron3535, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Eski konuşmalardan duyduğumuz en son Ağustos 2020 PD olan Türk birinin Ankara’da göçmen vizesi aldigi. Bulten ilerlerse o noktadan itibaren bekleyenler 2020 sonları 2021 başları bu sene yaz aylarında vize alabilir diye düşünüyorum böylece ortalama tahmini bekleme süreside 3.5-4 yıl arası gerçekleşmiş olur.

    Ocak ayinda randevu vermeye başlayacakları 1 Kasım 2019'u takip eden 1 yıl icinde 164bin yeni F2A başvurusu yapildi. Yıllık kota 89bin olduguna gore, bülteni bir yil ilerletmeleri, yani Kasım 2020 PDlere sıra gelmesi ülke bagimsiz 2 yıl alacaktır (2026 başı oluyor). Ondan sonra yogunluk azalıyor (1 yılda sadece 50bin artis). Benim gibi 2021 ortası PDsi olanların daha en az 3 yılı var, politika değiştirmezlerse. Isimiz yas.


  • Başvuran sayısı fazla olabilir onu bilmiyorum ama önemli kaç kişini NVC den evrak onaylı olarak konsolosluk randevusu beklediği diye düşünüyorum. NVC aylık 30-40 bin bandında konsolosluklara randevu atıyor. Evrak onaylı 300bin randevu bekleyen var ortalama tüm kategoriler için 9-10 ay gibi bir süre ortaya çıkıyor bülten bu kadar geri gitmeseydi daha rahat konuşabiliyor olabilirdik. PD -DQ arasında sıkışmış çok kişi olabilir bu süre bende 2 sene yani 2 senede PD den DQ ye geçtim.


  • Şuan f2A’nın bekleme sürelerine şok oldum. 2020 öncesi max 2 yilda herkes cogu isini hallediyordu☹


  • @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @patron3535, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Eski konuşmalardan duyduğumuz en son Ağustos 2020 PD olan Türk birinin Ankara’da göçmen vizesi aldigi. Bulten ilerlerse o noktadan itibaren bekleyenler 2020 sonları 2021 başları bu sene yaz aylarında vize alabilir diye düşünüyorum böylece ortalama tahmini bekleme süreside 3.5-4 yıl arası gerçekleşmiş olur.

    Ocak ayinda randevu vermeye başlayacakları 1 Kasım 2019'u takip eden 1 yıl icinde 164bin yeni F2A başvurusu yapildi. Yıllık kota 89bin olduguna gore, bülteni bir yil ilerletmeleri, yani Kasım 2020 PDlere sıra gelmesi ülke bagimsiz 2 yıl alacaktır (2026 başı oluyor). Ondan sonra yogunluk azalıyor (1 yılda sadece 50bin artis). Benim gibi 2021 ortası PDsi olanların daha en az 3 yılı var, politika değiştirmezlerse. Isimiz yas.

    Öyleyse bu bölgeden yani Türkiye ve Avrupadan yillarca kimseye tek bir vize basilmayacak ve tüm kota diğer geride kalmış ulkere harcanacak. Çünkü daha öncede söylediğim gibi bizim konsolosluk 2020 ağustosta kaldı avrupa 2021 yılına geçmişti bile. Belkide bilemediğim başka ulkelerde bu durumda cunku sadece forumlardan gördüğüm bu, başka istatistiklere bakmadım. Yok yani 2019 2020 başları ne olacak o zaman halimiz. Buda haksızlık sonuçta 2017 yilindan bekleyen olması tabiki absürt, olmasın ama aşırı yoğun başvuru yapılıyor diye bazı ulkelerden ve konsolosluk başa çıkamıyor diye yıllarca tüm kotayı onlara harcayıp buradaki insanlari 3 yıl randevu bekletmekte saçma hintliler bu kadar beklemiyor. Şimdi o yoğun ülkeleri hemen hemen bizlerin beklediği tarihlere getirdiler ama yine eninde sonunda çok geride kakacaklar çünkü çok başvuru var.
    Yani kısacası bence bulteni ilerletip kotadan azda olsa bu bölgede faydalansin diye sonra durdurabilirler tekrar. Aksi halde ben iki yıl daha bekleyeceksem ki en eski benim gibi bir kaç arkadaş hali hazırda 1 yildirda bekliyoruz toplam 3 yıl bunlar bu topraklarda tek bir f2a vermeyecekler demektir işte tam bu noktada kafam çok karışıyor.


  • @ecom sizin vizeyi normalde bu sene almanız gerekiyordu. 11/2022 de DQ NVC appointment sırasına girdiğinizde 410bin kişi randevu beklemedeydi tabi bu tüm vize kategorileri ve tüm konsolosluklar ortalama bir hesapla o günden bugüne 450bin randevu ataması yapıldı first in first out tabiki öncelikli kategoride daha hizli olmuştur IR-1 gibi ancak bülten geri gitmeseydi bu sene alırdınız diye düşünüyorum. Yoksa bu NVC nin backlog raporu bir anlam vermez. Eskiden bu randevu alma süresi 3 aymış DQ sonrası.


  • @patron3535 benden bir iki ay önce başvuru yapan arkadaşlar gideli bir yıl oldu, bizi dört beş ay bekletip malesef bulteni gerilettiler duble şansızlık yaşadık. Ama gerçekten aklıma yatmayan tek tarafı bu işin önümüzdeki üç mali yılın kotasindan bize hiç vize verilmeyecek olması. Eğer bir kota varsa adil dagitilmali sadece bir bolgedekiler sırf o yıl fazlaca başvuru yaptı diye kotanin tümünü yillarca bülteni kullanarak bunlara harcamak çok adaletsiz ve mantıksız olur. Olur mu olur tabiki ama saçma olur.


  • @ecom bültende ilerleme olursa ben 2024 de vize alacağımızı düşünüyorum. Dediğiniz gibi current durumdan dan bir anda 2017 ye çektiler sonra 3-4 ay Eylül 2020 sizden birkaç ay önce başvuranlar vizelerini aldılar. Buda demek oluyorki Ankara’da f2A bu civardan başlayacak. Bülten ilerlesin kademeli olarak daha rahat analiz yapabiliriz diye düşünüyorum. Sizinle aramızda 1 ay var belki yakın zamanda birlikte alırız vizeyi hayırlısıyla.


  • @patron3535 inşallah hep birlikte yüzümüz güler artık🙏.Herkes çok yorgun ve yılgın.


  • Her ne mazeret olursa olsun tum dunya kotasinin yarisi sadece bir kaç ülkeye verilmemeli. Kendi FAD'i olan ülkeler listesine bu ülkeleri de ekleyip ve dünyanın geri kalanını current yapmaları bu isi çözer. Bu arada, farklı zamanlarda uc avukattan danismanlik alıp sordum: 1) Dava konusu edecek bir durumumuz yok. 2) Baska bir göçmen kategorisi ya da employment olmadıkça alternatif yollar çok düşük ihtimal, master dahil. Ornegin, göçmenlik basvurusunu geri çekip masterla götürelim mi? diye sorduğumda, "bir kez göçmenlik başvuru yaptınız, kayitlarda gorunuyor. o nedenle ihtimal yine az. risk almaya değmez, bekleyin." cevabini aldım.


  • @gembruce bizim avukatimizda aynı şeyi söyledi hemen hemen. Elimiz mahkum bekleyeceğiz. Ama ben bülteni ilerleteceklerini düşünüyorum. Çünkü hadi bize vermeyecekler ama yakın dostlari olan avrupalilari 2021 yılına gelene kadar bülten, 3-4 yıl bekleteceklerine ihtimal vermiyorum.
    Siz çok mantıklı ve istatistiklere göre hakli argümanlar geliştiriyorsunuz ama dune kadar bunların 2017 yilindan beri bekleyen adam umurlarında bile degildi,dolayısıyla yarin ne olacak bilemiyoruz ne tekrar gerilemeyecegini nede birden 2 yil ilerlemeyecegini. Sonraki yillarda başvuru oranının düşmüş olmasına güvenip ilerletebilirlerde. Umarım 2024 hepimizin yılı olur ailelerimize kavuşuruz artık🙏


  • "The above petition has been approved. As the petitioner requests, we have sent the petition to the U.S. Department of State National Visa Center (NVC),"

    Dostlar, F2A başvuruma böyle bir update geldi.
    Başvurduğumda 20 yaşındaydım ve şu an 22 yaşındayım.
    Yani bu bana F2B yerine, F2A olarak sınıflandırılmaya devam edeceğimi söyleyebilme şansı verir mi?


  • @calido PD 7-7-2021 F2A için current olduğunda sizde otomatik olarak F2A dan F2B ye geçiş yapmış olacaksınız ve F2B için Şuan tarihler 2015 kaç senede 2021 e gelir meçhul.


  • @gembruce

    Dava edebilmek için şartlar neler? Ailelerin mantıksız uzun süre beklemelerini bir dava sebebi olarak saymıyorlar mı? Veya bizce mantıksız olan şey onlarca mantıklı mı aslında?


  • PD date 3 yıllık oldumu geçici vize verip aileleri birleştirmeleri gerek. 2000 yılında böyle bir yasa çıkmış 3 yıldır bekleyenler V vizesi ile beklemeden kurtulmuş. Yine böyle bir yasa lağzım koviden dolayı uzun beklemeler var.


  • @patron3535 Nasıl bu kadar emin konuştunuz ki?
    Ben şimdi CSPA'dsn faydalanamıyor muyum? 😃


  • @patron3535, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    PD date 3 yıllık oldumu geçici vize verip aileleri birleştirmeleri gerek. 2000 yılında böyle bir yasa çıkmış 3 yıldır bekleyenler V vizesi ile beklemeden kurtulmuş. Yine böyle bir yasa lağzım koviden dolayı uzun beklemeler var.

    Cikarirlarsa ona da tarih siniri ve yıllık kota koyarlar bu kafayla.


  • @calido umarım faydalanırsın ben genel prosedürü yazdım yaş limitini geçtiğin için F2b ye dönme durumun var.


  • @yasmin982 bu belge evemi geliyor yoksa ödeme yaptıktan sonra mail olarak gönderiliyor mu


  • Bu politika tamamen demokratların “Reform” adı altında oy için son çırpınışlarının bir göstergesi.
    Bence kimse 2024 yılındaki seçim sonuçlarına kadar hiç bir konuda ilerleme beklememeli.
    Verilen vize istatistiklerine ülke bazında baktığınızda aslında ne demek istediğimi net olarak anlayacaksınız.
    Kısaca vize dağıtımında adaletli bir yaklaşım beklemek bence imkansız.
    Herkese bol sabırlar ve şanslar diliyorum.


  • @Procedure katılıyorum, 4 yıllık süreçlerinde bir vizeyi alamadik..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum