Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @bernat bence olabildiğince dürüst olmak en doğrusu. Sizin vizenizin onaylandığını zaten göreceklerdir. Eşinizin de AP'ye kaldığı için vizesini alamadığı bilgisi onlarda mevcut. ABD'yi ziyaret edip ülkeye geri döneceği yönünde bir açıklama yapması yeterli. Bu kadar fazla detay veya gerekçe sunmanız işleri daha da karmaşık hale getirecektir.


  • @tufank haklısınız. Devam eden bir iş ve master var umarım yeterli olur. Şansımızı denedik en azından düzgün de bir dosya ve gerekçe sunduk diye düşünüyorum. En azından elimizden geleni yaptık diyebiliyorum. Çok sağolun tüm yardımlarınız için.


  • @bernat Eger 17 Ekim onaylanirsa, o sabah annemin vize gorusmesi var. Ben goturecegim onu. Tanisma sansimiz olur. Insallah o gune kabul edilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bernat DS160'da nasıl belirttiyseniz o şekilde ilerlemelisiniz, aksini kesinlikle yapmayın.
    ap ve green card konusu açılırsa da net ve kesin şekilde bunu doğru belirtmelisiniz.


  • Mülakatsız vize yenilemesi için sabah e-mail geldi.
    Talimatları tam anlayadım. aşağıdakiler yazıyor ama benim anladığım kadarı ile pasaport, resim, ds-160 formu dışında bir şey gerekmiyor. Doğru mu anlamışım?

    Banka dökümanı, işyerinden belgeler, sabıka kaydı...vs gibi belgeler istenmiyor galiba. Onları yüz yüze görüşme için istemişler diye anladım ben ama. Daha önce posta ile gönderen arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.


    Belgelerinizi ABD Konsolosluk Bölümüne göndermelisiniz. Lütfen talep edilen belgeleri toplayın ve aşağıdaki "Kurye girişini görüntüle" düğmesini tıklayarak bir "Kurye Yetki Belgesi" oluşturun. Konsolosluk Bölümü'ne göndereceğiniz belgeler listesine bu talimatların bir kopyasını ekleyin.
    Sadece istenen belgeleri ekleyin.
    EĞER ÖNCEKİ VİZENİZ ÇALINDIYSA, LÜTFEN POLİS TUTANAĞI YOLLAYIN. EĞER ÖNCEKİ VİZENİZ KAYBOLDU İSE, NASIL KAYBOLDUĞUNU AÇIKLAYAN BİR YAZI EKLEYİNİZ.
    Konsolosluk Görevlisinin, vize başvurusunu inceledikten sonra başvuru sahibinin görüşmeye bizzat gelmesini isteme hakkını saklı tuttuğunu unutmayın.
    Genel Başvuru Belgeleri – Tüm Vize Türleri İçin
    Tüm vize türlerinde aşağıdaki belgeler gereklidir:

    1. ABD seyahatine uygun geçerli pasaport. Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir (ülkeye özgü anlaşmalarla muaf olmadığı sürece).
    2. En son verilen ABD vizesinin işlenmiş olduğu pasaport (mevcut ise).
    3. DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun onay sayfası.
    4. Bu web sitesinden alınarak yazdırılan Onay ve Talimatlar sayfası.
    5. Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet 5 x 5 cm (2 x 2 inç) renkli vesikalık fotoğraf. Dışişleri Bakanlığı fotoğraf kurallarıyla ilgili ilave ayrıntıları şu adresten inceleyebilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html.
    6. Amerika Birleşik Devletleri'ne başka bir amaçla girmedikçe eşlik eden aile üyeleri duruma göre bir evlilik cüzdanı (eş için) ve/veya nüfus cüzdanı (21 yaş altındaki evli olmayan çocuklar için) sunmalıdır.
      Bir randevuya bizzat kendiniz giriyorsanız, orijinal belgeleri yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Belgelerinizi kurye yoluyla gönderme hakkınız varsa, halen geçerli olan pasaportunuzu ve en son verilen ABD Vizesinin verildiği önceki pasaportunuzu (varsa), DS-160 onay sayfasını ve diğer destekleyici belgelerin birer kopyasını göndermeniz gerekmektedir. Aşağıda her vize türü için gereken destekleyici belgelerin bir listesini bulabilirsiniz.
      (B) ZİYARETÇİ: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
      • Eğer tıbbi tedavi için seyahat ediyorsanız, aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekecektir:
      o Hastalığın niteliğini ve ABD'de tedavinin neden gerektiğini anlatan, yerel bir doktor tarafınca sağlanmış tıbbi teşhis raporu.
      o ABD'de bir hekim veya tıp kurumundan verilmiş ve teşhis konan hastalığı tedavi etme isteğini belirten, tedavinin öngörülen süresini ve maliyetini (hekimlik ücretleri, hastane ücretleri ve tüm tıbbi masraflar dahil olmak üzere) ayrıntılarıyla sunan bir belge.
      o Hastanın ABD'deki ulaşım, yaşam ve tıbbi masraflarının karşılanacağına dair kanıt. Bu kanıt, banka hesap dökümü veya benzer gelir/tasarruf beyanı ya da vergi beyannamesinin tasdikli sureti (hastaya ya da tedavi masraflarını karşılayan kişiye veya kuruma ait) şeklinde olabilir.
      • ABD'de sınırlı durumlarda geçici olarak kişisel veya evde çalışan işçi sıfatıyla çalışmak için B-1 ziyaretçi vizesine başvurabilirsiniz. Siz ve işvereninizin, istihdam ilişkisinin ABD'nin maaş ve çalışma koşullarına uygun olduğunu kanıtlamanız gerekecektir. Nasıl başvuru yapılacağı ile ilgili daha detaylı bilgi için, bölgenizdeki ABD Büyükelçiliğinin internet sitesini ve https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visitor.html adresini ziyaret edebilirsiniz.
      Yüz yüze konsolosluk görüşmesine katılırken, vizeye uygun olup olmadığınızı belirlemek için ek belgeler istenebilir. Yüz yüze konsolosluk görüşmesine katılmanız GEREKMİYORSA, sadece talimat sayfasında özellikle belirtilen gerekli belgeleri sunun.
      Yüz yüze görüşme için istenebilecek ek bölge örnekleri aşağıdakilerle ilgili kanıtları içerebilir:
      • Seyahatinizin amacı
      • Seyahatin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılma niyetiniz ve/veya
      • Seyahatinizin tüm masraflarını karşılayabilmeniz.
      • Seyahatinizin amacını ve ülkenize dönme niyetinizi göstermeye yeterli olacak iş ve/veya aile bağları kanıtı.
      • Seyahatinizin tüm masraflarını karşılayamıyorsanız, başka bir kişinin seyahatinizin masraflarının tamamını veya bir kısmını karşılayacağının kanıtını gösterebilirsiniz.

  • @dpdemir maalesef onaylanmadı erken randevu talebimiz geceleri boş yer açılır belki diye kolluyorum ama bakalım. Su an elimizdeki tarih 29 şubat maalesef.


  • @gucarslan yardımlarınız için çok teşekkürler Uğur bey. Erken randevu talebimiz onaylanmadı. 29 subat için elimizde bir tarih var ve ben o tarihte abd de olacagım. Eşimin Mülakatını riske sokmamak adına (abd de bulunan bir yakınınız var mı sorusana hayır demiştik) mülakatının olduğu tarihte istanbula dönmeyi planlıyorum. Aklımıza baska bir şey gelmiyor. Çok sağolun.


  • @nyclover eski vizenizin olduğu pasaport ve yeni vizenin basılacagı pasaport, onay ve talimatlar sayfasının cıktısı, ds160 confirmation sayfanızın cıktısı, 1 adet fotograf, size gönderilen kurye belgesinin 2. Sayfası ve evliyseniz evlilik cüzdanınızın ilk 3 sayfasını bir zarfa koyup gönderin. Kurye için gelen belgenin ilk sayfasını ptt ye vereceksiniz.


  • @bernat teşekkürler. doğru anlamışım o zaman.


  • Selam. 1 Ekim günü oluşturduğum mülakatsız vize yenileme başvurum 17 ekim itibarıyla “issued” oldu. Aynı gün pttye verildiği mesajı geldi. Mevcuttaki mülakatlı randevular 15-16 ay sonrasına verilirken mülakat stresi olmadan 2 haftada vize almak gerçekten çok büyük bir lüks ve konfor. Şu uygulama bile bu ülkenin diğerlerinden anlayış farkını ortaya koymaya yetiyor.


  • @Alper-Bayram bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. ben de posta ile başvurumu gönderdim. Dün teslim alındı konsolosluk tarafından. Bundan sonrasında nasıl takip edebilirim başvurumun durumumu? Aşağıdakileri denedim ama başvurunuz alındı, inceleniyor...vs gibi bir bilgi göremeyince merak ettim.

    bu sitede hale belgeleri gönderin olarak gözüküyor durum. Normal mi? ben herhalde burada teslim alındı...vs gibi aşama aşama yazar diye düşündüm.

    ais.usvisa siteside kontrol için bu websitesine yönlendiriyor ama bilgilerimi girince your search did not return any data gibi bir uyarı çıkıyor. Henüz işlem yapılmadığı için mi bu çıkıyor?

  • ⭐⭐

    @nyclover birkaç iş günü sonra, belgeleriniz sisteme girildiğinde, CEAC sorgulamasında "application received" yazısı görünecektir.


  • @nyclover selam. hafta sonu araya girdiği için güncelleme olmaz.
    pazartesi, salı gibi ''received'' i görürsünüz. çarşamba, perşembe gibi approved'u cuma, pazartesi gibi issued'ü görürsünüz. her şey yolunda giderse... salı gibi ptt'ye vizeli pasaportunuz teslim edilir.


  • vizemi aldım teşekkürler usa - gitmeden adamlar vizem yeniledi - avrupa amerikadan ders alsın - lütfen 🙂

    thsk

    @serkanist, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    BUGUN MAİL GELDİ

    İKİ PASAPORT
    1 FOTO
    1 DS 160 ÇIKTISI
    TALİMATLAR ÇIKTISI
    KURYE ZARFI

    GONDERDİM PTT İLE

    AMA ÖDEME ÇIKMADI 77 TL ÜCRETİ VARDI ODEME YOK DEDİ PTT GÖREVLİSİ

    AMA İSTANBULA GONDERME ÇITI

    BEN İSE ANKARAYA BAŞVURMUŞTUM

    PASAPORTUN GELMESİ İÇİM EVİME 186 TL PARA ODEDİM

    DURUM BU ARKADAŞLAR BAKALIM.

    @serkanist, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Valla ben biraz endişelendim vizemin bitmesine - 2024 martta bitiyor - ama ben yinede şimdiden başvurmak istedim yaptım - ama neredeyse 1.5 ay oldu geçen mail attım 2 hafta dediler.

    : // aklıma deli sorular memur olmam ve yeşil pasaport sahibi olmam acaba bir sorun yaratırım die düşünüyorum malum -bizim millet vize alıp başka ülkelere iltica etme yasa dışı kalma HASTALIĞI OLDUĞU için Amerikayıda anlıyorum vermememek ve bekletmek konusunda onlarda haklı - işalllah vizemi alırım-

    Ama Bu türk vatandaşlarına hakkım helal olmasın NEDENİ başka ülkere iltica edip kaçak kalıp - bizim gibi normal yasal yollardan vize almak isteğenlere bir çok sıkıntı çıktı bu kesinnn...

    😕

    Ne diyeceğim bilmiyorum.


  • @Alper-Bayram çok teşekkür ediyorum bilgi için.


  • @tufank teşekkür ediyorum.


  • 20 ekim cuma levent ptt ye evrak pasaport teslim ettim. 25 ekim Application Received da kaldı hergün bakıyorum değişiklik yok. 2 gün içersinde sonuçlanır ibaresi var. Bu aralar yoğunlar sanırım.


  • @İlker-Mert benim başvuruda 30 ekimde teslim alındı. Aynı şekilde her gün bakıyorum ilerleme yok. Umarım sadece yoğunluktan dolayıdır.


  • Tekrardan merhaba,
    vizem: Issued statüsüne geçti çok şükür....
    8 kasım: onaylandı
    13 Kasım: verildi şeklinde ilerledim. Muhtemelen bu aralar savaş olduğu için geçiktiriyorlar. 20 ekim de posta ileti bugün onaylandı neredeyse 1 ay. Bunada şükür tekrar 10 yıllık vizemin gelmesi çok iyi oldu. Bu arada 1 ablam amerika vatandası 13 yıldır nyc yaşamakta. 2. ablamda 4 yıl önce gitti vatandaşlık bekliyor. benim çalışma izni almam gerekiyor. Bu konuda destek olabilecek arkadaşlar irtibata geçebilirmi. Kalın sağlıcakla..


  • @İlker-Mert merhaba, vizeniz hayırlı olsun. DS 160 formunda ablalarınızın ABD de olduğunu belirtmiştiniz değil mi? Ziyaret amacınıza nasıl bir açıklama yapmıştınız genel olarak? Ben de abd deyim eşimin formunu yeniden güncellememiz gerekecek o nedenle sormak istedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum