Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Erik bu vize ortalama 13-15 ay suruyor tamami, benim uscis 10 ay, nvc ile 12 ayi buldu, processing time surekli degisti, ona cok dikkat etmemek lazim. basvuru temmuz da ise, uscis in onaylamasi mayis 24 u bulur.


  • @Davut-Korkmaz uscis murteri temsilcisi ni ara, 1-800-375-5283, priority date i aralik 12/22 olanlar 10/23 itibari ile case leri nvc ye transfer oldu, benim case halen nvc ye transfer olmadi , bir sorun mu var diye


  • @Busra-Akdag ds260 i doldururken daha onceki f1 basvurularindan bahsetmen dogru aksi halde, yalan soylemis gibi olunur,
    f1 a basvurman (2) ve akabinde cr1 e basvurman amerikaya bir sekilde kendini atmak gibi bir goruntu olusturuyor, buda kaygiya sebep olmasi normal, lakin burada dikkat edilecek konu, evliligin gercekligi, buna odaklanman lazim,
    evlilik belgesi, kina, nikah resimleri, ailecek birlikte cekilmis resimler, disarda zaman gecirirken cekilmis resimler, birlikte yapilmis cocuk, sabah, ogle, aksam yemegi yemeler, dogal ev ortaminda cekilmis resimler, pijamali vs yatakta cekilmis resimler, opusurken, dogal ortamdaki cekilmis resimler, evlendikten sonra ortak harcama fatura beraber alinanlar vs, gibi seyler bu evliligin dogru ve aile kurmak amaci ile sorgusuz bir basvuru oldugunu bana gore kanitlar,


  • @cufer Merhaba, Bende sizle aynı yaştayım ve sürecimin sonlanmasını bekliyorum. Size bir sorum olacak ben ayrıca tansiyon hastasıyım. Bununla ilgili bir işlem yapılıyor mu acaba bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.


  • @daphne herhangi bir hastaligin varsa bence bunu en dogru sorman gereken yer, unganlara soracaksin, onlar soylerler ne yapman gerektigine, ayrica hastaligin diger insanlara bulasicimi degilmi ona bakarlar, mesela veremsindir, amerikada verem asisi yok, tasiyicimisin diye tukuruk testi yaparlar,bunu sureci var gibi, tansiyonun seni baglar, bulasici degil, lakin amerikada saglik sistemi bedava degil, ilaclar ve hastane cok pahali, bunun bilinci ile amerikaya git.


  • @daphne Merhaba Daphne; Doktor, kişisel sağlığınızla ilgili bir çok soru soruyor. Sürekli kullandığınız ilaçlar, ya da devam eden tedaviniz veya rahatsızlıklarınızla ilgili olarak. Benim böyle bir sorunum olmadığı için, herhangi bir kontrol veya gerekli bir işlem yapılmasını istemedi. Siz bu rahatsızlığınızı belirtirseniz, isteme ihtimali olabilir. Açıkçası net bir cevap vermem mümkün değil.


  • @Kevin-Kingston Teşekkür ederim yarın arayıp bilgiyi burada paylaşacağım👋


  • @Busra-Akdag Başvurunuzda vize redlerinizden mutlaka bahsedin. Mülakat sırasında o konu hakkında soru gelebilir de gelmeyebilir de. İlla sorarlar, sıkıntı çıkarırlar diye düşünmeyin. Evliliğinizle alakalı olabildiğince kanıt götürüp sakin bir şekilde sorulara cevap verdiğiniz sürece herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.


  • @Davut-Korkmaz Siz ararsanız size cevap vermezler.. ben her görüştüğümde “eşin sorsun” deyip bana asla cevap vermediler. İsterseniz direk eşiniz arasın ya da USCIS sitesinden “Ask Emma” kısmından yazışabilir. Telefonla bağlanmak yazışarak bağlanmaktan daha zor oluyor.


  • @cufer Abi merhaba tekrardan. Ufak bir sorum olacak, Pasaport ve e-devletten aldığın covid aşı belgesi dışında hiç bir şey götürmedin mi unganlara?


  • Bu ileti silindi!

  • @yenibasladim Konsolosluktan gelen mülakat davetiye mailinin ve muayene onay sayfasının çıktılarını da götürdüm ancak istemediler. Siz yine de yanınızda bulundurun.


  • @emredemirelgeo Girip bakmadığıma nereden kanaat getirdiniz? Burada bu cümleleri yazıp zamanınızı boşa harcamak yerine sizi ilgilendiren şeylere kafanızı yormanız daha doğru olmaz mı?


  • Bu ileti silindi!

  • @Kevin-Kingston Az önce görüşmeyi yaptık, işlemin normal seyrinde devam ettiği hakkında bilgi verdiler, eşimin her sorduğu soruyu cevapladılar ve verdiğin numaradan kolay bir şekilde bağlandık, bir personel dosyayı aktif bir şekilde incelediğini bildirdiler, tekrar teşekkürler.


  • @Naerys Teşekkürler, bunu düşünerek eşim görüşmeyi yaptı ve kısaca her şey normal bir şekilde ilerlediği hakkında bilgi aldık


  • @Kevin-Kingston Merhaba, daha önceden 3 yıl Amerika'da yaşadım. Tabii o zaman tansiyon hastalığım yoktu ve sağlık sigortam yeterli geliyordu. Şimdi ilacımı sürekli kullanmam gerektiğinden dolayı sordum. Ungan kısmını merak ediyorum. Yoksa Amerika'daki sistemi biliyorum.


  • @Davut-Korkmaz benim başvuru senden tam 1 ay once(ekim23 2022) ,bende hala bekliyorum, o yuzden hiç moralini bozma:)


  • @Kevin-Kingston, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @daphne herhangi bir hastaligin varsa bence bunu en dogru sorman gereken yer, unganlara soracaksin, onlar soylerler ne yapman gerektigine, ayrica hastaligin diger insanlara bulasicimi degilmi ona bakarlar, mesela veremsindir, amerikada verem asisi yok, tasiyicimisin diye tukuruk testi yaparlar,bunu sureci var gibi, tansiyonun seni baglar, bulasici degil, lakin amerikada saglik sistemi bedava degil, ilaclar ve hastane cok pahali, bunun bilinci ile amerikaya git.

    Sevgili Kevin, arkadaşımız yorumunda tansiyon hastası olduğunu zaten belirtmiş ve ona istinaden de soru soruyor. Sırf cevap vermek için neden cevap veriyorsunuz da boşuna insanları geriyorsunuz acaba? Lütfen yorumlarımıza dikkat edelim. Teşekkür ederim. Umarım kısa zamanda işlemleriniz sonuçlanır. @crazycells @gucarslan @ecom @cufer


  • Merhabalar ben bugün mülakata gırdım ve onay aldım bana ama içerde green kart ıcın bısey soylemedıler sımdı ben green kart ucretını burdan mı oduyecegım nasıl yapacagım bılgı verırsenız sevınırım


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    761 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum