IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Bu ileti silindi! -
@yenibasladim Konsolosluktan gelen mülakat davetiye mailinin ve muayene onay sayfasının çıktılarını da götürdüm ancak istemediler. Siz yine de yanınızda bulundurun.
-
@emredemirelgeo Girip bakmadığıma nereden kanaat getirdiniz? Burada bu cümleleri yazıp zamanınızı boşa harcamak yerine sizi ilgilendiren şeylere kafanızı yormanız daha doğru olmaz mı?
-
Bu ileti silindi! -
@Kevin-Kingston Az önce görüşmeyi yaptık, işlemin normal seyrinde devam ettiği hakkında bilgi verdiler, eşimin her sorduğu soruyu cevapladılar ve verdiğin numaradan kolay bir şekilde bağlandık, bir personel dosyayı aktif bir şekilde incelediğini bildirdiler, tekrar teşekkürler.
-
@Naerys Teşekkürler, bunu düşünerek eşim görüşmeyi yaptı ve kısaca her şey normal bir şekilde ilerlediği hakkında bilgi aldık
-
@Kevin-Kingston Merhaba, daha önceden 3 yıl Amerika'da yaşadım. Tabii o zaman tansiyon hastalığım yoktu ve sağlık sigortam yeterli geliyordu. Şimdi ilacımı sürekli kullanmam gerektiğinden dolayı sordum. Ungan kısmını merak ediyorum. Yoksa Amerika'daki sistemi biliyorum.
-
@Davut-Korkmaz benim başvuru senden tam 1 ay once(ekim23 2022) ,bende hala bekliyorum, o yuzden hiç moralini bozma:)
-
@Kevin-Kingston, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@daphne herhangi bir hastaligin varsa bence bunu en dogru sorman gereken yer, unganlara soracaksin, onlar soylerler ne yapman gerektigine, ayrica hastaligin diger insanlara bulasicimi degilmi ona bakarlar, mesela veremsindir, amerikada verem asisi yok, tasiyicimisin diye tukuruk testi yaparlar,bunu sureci var gibi, tansiyonun seni baglar, bulasici degil, lakin amerikada saglik sistemi bedava degil, ilaclar ve hastane cok pahali, bunun bilinci ile amerikaya git.
Sevgili Kevin, arkadaşımız yorumunda tansiyon hastası olduğunu zaten belirtmiş ve ona istinaden de soru soruyor. Sırf cevap vermek için neden cevap veriyorsunuz da boşuna insanları geriyorsunuz acaba? Lütfen yorumlarımıza dikkat edelim. Teşekkür ederim. Umarım kısa zamanda işlemleriniz sonuçlanır. @crazycells @gucarslan @ecom @cufer
-
Merhabalar ben bugün mülakata gırdım ve onay aldım bana ama içerde green kart ıcın bısey soylemedıler sımdı ben green kart ucretını burdan mı oduyecegım nasıl yapacagım bılgı verırsenız sevınırım
-
Bugun mulakati olan birkac arkadas vardi yanlis hatirlamiyorsam. Tecrubelerinizi paylasmanizi sabirsizlikla bekliyorum.
-
@kadargo ben bugün mülakata gırdım ve 2 3soru sordular ne zaman tanıştınız dedi esımın adını sordu esımın amerıkadakı en yakın arkadaşını ve esımın ne ıs yaptığını sordu ve vızen onaylandı pasaportun belırttıgın adrese gelecek dedı
-
Arkadaşlar mülakat çok kolay yeterki tüm evraklarınız hazır olsun.
Bankada yeterli nakit 💴 olsa bile bizden sponsor istendi.Şaşırdığım nokta bana aile içi şiddet konusunda bilgi fişi verdi ama vize için çok basit bir evrağımın orjinalini NVC’ye yüklememi ve pasaportum ile birlikte PTT ile konsolosluğa göndermemi istedi. sarı bir listeli kağıda işaretleyip ,teşekkür edip beni gönderdi. Enteresan bir deneyim yaşadım.
Merhabalar, Benden istenilen tüm evraklar ve pasaportumu 30 aralıkta Ankaraya PTT ile gönderdim. 2 Şubat'ta elçiliğe teslim edildi. Bugün 10 gün oldu her gün kontrol ediyorum ve her gün durumum Refused oluyor. Stresli bekleyişim devam ediyor.
-
@Yesim-nisa-Kilic öncelikle hayırlı olsun süreciniz nezaman başladı kaç ay oldu
-
@ksmdgn 2021de hazıran ayında başladı
-
@uguran Teşekkür ederim, moral bozmadan hedefe kitlendik, ama insan ister istemez ara sıra düşüyor aslında en büyük sorun iki arada kalmak burada iş hayatımı durdurmak zorunda kaldım şirket sözleşme istiyor zaman belirsizliği sebebi ile imza atamıyorum, imza atayım diyorum pat diye sonuç gelir ve tazminat ödemek zorunda kalmak bunaltıyor ve buda ekonomi olarak sarsıyor inşallah senin içinde diğer arkadaşlarımız içinde her şeyin en güzeli olur.
-
@Yesim-nisa-Kilic, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhabalar ben bugün mülakata gırdım ve onay aldım bana ama içerde green kart ıcın bısey soylemedıler sımdı ben green kart ucretını burdan mı oduyecegım nasıl yapacagım bılgı verırsenız sevınırım
Green Card ödemesini vizeniz basılı pasaportunuz geldikten sonra ister Amerika’ya giriş yapmadan önce isterseniz de giriş yaptıktan sonra USCIS sitesi üzerinden yapıyorsunuz. Tavsiyemiz, Amerika’ya giriş yapmadan ödemenizi yapmanız. Ödeme yaptıktan sonra çıkacak olan ekranda IOE ile başlayan numaranızı kaydedin. O numarayla başvurunuzun aşamalarını yine “USCIS Case Status” sitesinden takip edebilirsiniz.
-
@D-K Merhaba. Hangi evrağınız eksikti acaba?
-
@Naerys teşekkür ederim
-
@Naerys Amerikan vatandasi ile TURKIYE den evlenip Aile yolu ile gocmenlige basvuranlar, Uscis e basvururken $535 Family Sponsorship Form fee ve $220 USCIS Immigrant Fee veriyorlar diye biliyorum (Bu green kartin hazirlanmasi icin odenen Uscis Immigration fee ile green kart hazirlanip uscis de belirttigin adrese ucretsiz yollaniyor diye biliyorum) , yine case NVC ye gecince $325 State Department Processing fee ve $120 Financial Support Form fee (i864) oduyor diye biliyorum. toplam $1200. ptt kismi. Unganlar, saglik vs masrafi haric.
Amerikan vatandasi ile evlenip, Turkiyeden vizeye basvuranlar, vizeleri onaylaninca vize yerine gececek I 531 kasesi vurulur konsolosluklarda pasaportlarina ve bu kase vurulmus vizeleri ile birlikte amerikaya goc ederler, max 6 ay icinde, amerikaya giris yaptiklari zaman, gocmenlik gorevlisine burda adreslerini guncelleme firsati bulurlar ve green kartlari adreslerine 1-2 ay icinde ucretsiz gelir diye biliyorum. (Not: herhangi bir sekilde green kart postada kaybolursa, yada gonderen kuruma geri donmezse, tekrar sil bastan basvuru yapilmasi lazim aksi halde, green karti alamazsiniz! )
ben turkiyeden basvuranlarin green kart icin para odemediginiz dusunuyordum. benim bilmedigim bu green kart odeme bilgisinin bir linki varmi bunu teyit edebilecegimiz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum