Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• @Murat-Bice vizeniz hayırlı olsun ABD'de başarılar

• @ismail-kansız hayırlı olsun

• @lucky06 ABD'deki hayatınızda başarılar vizeniz hayırlı olsun

• @Cengodisco ABD'de bol şans

• @canym dosya taşımanın önemi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kendini belli edecek sanırım. vizeniz hayırlı olsun

• 6 aralık vize mülakatı deneyimimi paylaşmak isterim.

8:45'te olan randevum için konsolosluğa 8:40'ta ulaştım. DV lottery talihlileri olarak aklaşık 45 dakika bahçede sıra bekledik. Daha sonra pasaportumuzu görevliye verip güvenlik kontrolünden geçtik. 200 metre yürüyüp mülakatın gerçekleşeceği binaya girdik. Danışmaya pasaportumuzu verip kayıt açtırdık. 330 dolarlık ödemenin yapılacağı veznede sıraya girdik. Yaklaşık 30 kişi vardı ve sıra biraz yavaş ilerledi. Ödememi nakit türk lirası ile yaptım. Ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası aldım ve sıra beklemeye başladım. Yaklaşık 45 dakika bekledikten sonra belgelerimi teslim edeceğim vezneden çağırıldım. Beklerken önümüzde yapılan mülakatları izledim. İzlerken gerginliğim azaldı çünkü hiçbir mülakatın başarısız geçtiğine tanık olmadım. Yalnızca eksik evrakla gelen başvuranlardan daha sonra eksik belgeleri göndermeleri istendi. Görüşülen memurlar oldukça sıcak kanlıydı. Yalnızca yeni evli ve yurt dışında sabıka kaydı olan bir kaç başvurana ekstra detay öğrenmek için soru sordular ancak yine de kimseye zorluk çıkarmadılar. Ben ve çoğu kişi için sorulan sorular standarttı. "Nerede yaşamak istiyorsun?, Orada bir tanıdığın var mı? Ne iş yapacaksın? Birikimin ne kadar?" soruları soruldu. Yabancı dil bilmeyen adaylar tercümanlı gişede görüşmelerini gerçekleştirdi. Belgelerimi teslim ettikten sonra tekrar beklemeye koyuldum. Yaklaşık 40 dakika da son aşama olan mülakatı bekledim. En son çağırılan kişi ben oldum. Görüşmem yaklaşık 5 dakika sürdü. Görüşmenin sonunda görevli kişi "vizeniz onaylandı haftaya PTT'den teslim alabilirsiniz" dedi. Süreç boyu sorduğum sayısız sorulara yanıt veren ve yol gösteren tüm yeşilkartforum üyelerine teşekkür ediyorum ve iyi şanslar diliyorum.

• @tapsix hayirli uğurlu olsun yolunuz açik olsun

• @tapsix hayırlı olsun vizeniz

• @tapsix vizeniz hayirli olsun

• @tapsix vizeniz hayırlı olsun ABD deki hayatınızda başarılar 🇺🇸

• @tapsix vizeniz hayırlı olsun

• @gucarslan DETAYLI AIS KAYDINI ANLATIR MISINIZ LÜTFEN

• @subasi oncelikle bilgilerinizi imzaniza tasiyin, sonrasinda ise ais kaydi aramasi yaptirip okuyabilirsiniz. Keza ben oyle yaptim. Gercekten detayli anlatim mevcut forumda.

• ⭐⭐

@subasi detaylı anlatıldı.Arama butonunu kullanınız.

• ⭐⭐⭐

@subasi Lütfen büyük harflerle yazmayın!

• Bu ileti silindi!
  • deebeeD deebee bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar
    Bugün 8.15 te vize mülakatımız vardı. Sabah 7.30 da konsolosluğun önündeydik. Mülakat saatine göre tek tek çağırıp pasaportlarımızı aldılar. Güvenlikten geçtik. Pasaportlarımızı teslim aldık. Sonra görüşmenin yapılacağı binaya doğru bahçeden 2-3 dakika yürüdük. İçeri girince soldaki masa pasaportunuzu gösteriyorsunuz. Beklemenizi söylüyorlar. Sonra ismimizi söylediklerinde 330 dolar ödeme yaptik. Bize bir sıra numarası verdiler. Çok bekletmeden belgelerimizi istediler. Tek tek verdik. Hangi belgeleri goturecegimiz mülakattan 1 hafta önce bize mail yoluyla iletilmişti. Eşimle birlikte gittik görüşmeye. Mailde isim isim hangimizin ne belgesini getireceği yazıyordu. Biz son hafta hallettik her şeyi. Belge teslim ederken ingilizce mi Türkçe mi görüşme yapacağımızı sordular. Farketmez ingilizce de olur dedik. 2 dakika bekledikten sonra numaramız ekranda göründü ve bankoya gittik. Bizimle ilgilenen Amerikalı gözlüklü bir beydi. Sağ elimizi kaldirmamizi ve doğruları söyleyeceğimize yemin etmemizi istedi. Yeminlerimizi ettik ve parmak izlerimiz alındı. Asıl talihli ben olduğum için neredeyse tüm soruları bana sordular. Kaç yıldir evli olduğumuzu sordular. Hangi üniversite de okuduğumu, ne zaman okuduğumu ve bolumumu sordu. Amerika'da nereye gideceğimizi ve orada akrabamizin olup olmadığını sordu. Ben de arkadaşımızin olduğunu söyledim. Önceki görüşen kişilere hep Ne kadar bütçeniz var diye sorulmuştu. Bize sormadılar ama iki kişi için yaklaşık 22.000 dolar gösterdik. Forumda daha önce bahsetmiştim. Eşim mülakata sağlık raporu olmadan girdi. Çünkü unganlar eşimin cigerinde bir leke gördükleri için balgam testi istediler. Bu testin sonuçlanması 8 hafta sürüyor. Genelde test negatif çıkıyormus. Bu nedenle bankodaki görevli pasaportumu alıp Benim vizemi onaylandi 1 hafta sonra pasaportu PTT den alabilirsin dedi. Eşime ise sarı Bir kağıt verdi. Kağıtta pasaport ve sağlık raporu eksik olarak işaretliydi. Sonucun çıkınca bu kağıtla birlikte bize pasaportunu ve sağlık raporunu gönder vizenizi basalım dedi. Görüsme gerçekten çok hızlı ve kısa sürdü. Bu kadarını beklemiyorduk. Umuyoruz ki eşimde sorunsuz bir şekilde vizesini alır. Bu süreçte sorularımıza yanit bulabildiğimiz bu forumun bize çok katkısı oldu. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Bekleyen tüm arkadaşlar da umarım sorunsuzca vizelerini alırlar.

• @Şeyma-Yaren-Aytekin geçmiş olsun hayırlı olsun vizeniz inş eşinizde sorunsuz alır vizesini

• @ahmetyorulmaz teşekkür ederiz Ahmet bey

• @Şeyma-Yaren-Aytekin Hayırlı olsun, forumdaki arkadaşların söylediği gibi olmuş, testler tamamlanınca eşinizin de vizesini alırsınız.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k