(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhaba,
cevabına biraz acil ihtiyacım var, okudum ama bulamadım.
konsolosluğa evrak çantası ya da içinde sadece evrak olan laptop çantası gibi bir şeyle giriş yapabiliyor muyuz?
istanbulda görüşmem.teşekkürler.
-
@Ahmet-Ahmet-1, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba,
cevabına biraz acil ihtiyacım var, okudum ama bulamadım.
konsolosluğa evrak çantası ya da içinde sadece evrak olan laptop çantası gibi bir şeyle giriş yapabiliyor muyuz?
istanbulda görüşmem.teşekkürler.
İçeriye şeffaf dosya dışında hiçbir şey almıyorlar.
-
@kutay-özçilingir Geçmiş olsun. Ben her seferinde oturumdan çıkıp bir daha şifre giriyorum, aşağı yukarı 15 saniye kadar sürüyor; ama üşnemiyorum desem yalan olur :) Bu şekilde annemle babamın randevusunu ağustostan şubat ayına kadar çektim.
-
@Mehmet-Can-0, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Vize hakkında fazla forum sosyal medya v.s. okumayın bence. sonra benim gibi olmusuz deneyimlerden etkilenip vize randevunuza gitmezsiniz.
Evet bile bile vize randevusun kaçırdım, şimdi ilk tarih 2025e veriyor. :(
halbu ki sonradan öğrendiğim kadarıyla ds-160 tekrar doldurup sistemde güncellemden bile mülakat sırasında beyan verebiliyormuşsun.Selamlar,
kendim için güncelleme yapayım.
mülakat detaylarını ayrıca başlığa yazarım ama bugün sabah itibari ile turist vizesine approve aldık.Aslında tam da tahmin ettiğim gibi oldu, sosyal medyadan etkilenmeyin fazla okuyup kafanızı karıştırmayın tekrar etmiş olayım.
ben 10 ay kalmış eski pasaportla, herhangi detaylı bir seyahat planı olmadan sadece neyworkta bir otel ismi yazarak. yaklaşık 1 dakikalı mülakatla onay aldım.
dediğim gibi önemli olan profil ve geçmişiniz.
herkese kolay gelsin.
deneyimleri forumda paylaşacağım, şimdilik hızlıca aklıma gelenleri yazdım. -
Herhangi detaylı bir seyahat planı olmadan vize aldığınız için tebrikler ancak ben kimseye plansız olarak vize görüşmesine girmelerini tavsiye etmezdim. Siz plansız şekilde vize onayı alınca "seyahat planı yapmak" önemsiz olmuyor. Ya da birileri sadece "çok güzel ve detaylı seyahat planı yaptı" diye vize onayı almıyor. Her biri ayrı değerlendirme kriteri. Herkesin geçmişi ve profili sizinki kadar avantajlı olmayabilir bu durumda "detaylı seyahat planı" önemli bir kriter olabilir.
Ayrıca Ekim ayı başında paylaştığınız iletide 10 ay kalmış pasaportunuz vardı şimdi 8 ay kalmış olması lazım. Bundan sonra hem yeni çıkaracağınız pasaportu hem de eski pasaportunuzu yanınızda taşıyarak seyahat etmeniz gerekecek. Görüşmeye girmeden önce süresi bitmeye yaklaşan pasaportları olan kişilerin bunları güncellemesini tavsiye ediyorum. Böylece vize yeni pasaporta basılmış olacak, boş yere yanımızda eski pasaport taşıma derdimiz olmayacak. Tabi ki herkesin kendi bileceği / tercih edeceği bir şey bu.
Sosyal medyayı bilmem ama burada paylaşılan deneyimler çok kıymetli. Paylaşılan olumlu / olumsuz tüm deneyimler dikkatle okunmalı bence.
@Mehmet-Can-0, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Aslında tam da tahmin ettiğim gibi oldu, sosyal medyadan etkilenmeyin fazla okuyup kafanızı karıştırmayın tekrar etmiş olayım.
ben 10 ay kalmış eski pasaportla, herhangi detaylı bir seyahat planı olmadan sadece neyworkta bir otel ismi yazarak. yaklaşık 1 dakikalı mülakatla onay aldım. -
Niye taktınız pasaport süresine bu kadar, kabaca yazıyorum buraya.
geçen sefer 11 ay vardı, şimdi 9 ay kalmış. gün olarak küsüratı da var :)Benim eski pasaportla gitme amacım özellikle içindeki eski uk ve schengen vizelerinin gözükmesiydi, ki görevli memur uk vizesine uzun uzun baktı.
Zaten ABD çok sıkı gidebileceğimiz bi yer değil, iki tane pasaportu yanımıza alırız ;)Buradan çok bilgi edindim, ama kafamı karıştıran noktalar da oldu, sadece burası değil genel olarak internette kafa karıştırıcı ve demotive yazılar çok fazla.
Mesela internete bakarsak çoğunluk red alıyor ama ABD resmi vize red oranları %30 civarı idi (kaynağı bulursam paylaşırım.)Teşekkürler.
-
@Mehmet-Can-0 eski pasaportlarınızı yanınıza alarak görevliye gösterebiliyorsunuz. Geçmiş ziyaretlerinizi / vizelerinizi görevliye göstermek için mutlaka süresi devam eden bir pasaport olması gerekmiyor. Biz yanımıza 4 adet eski pasaport aldık, bunlardan en güncel olanlardaki vizeleri görmek istedi görevli.
-
Vize sırasında dışarıda avuç içine ve dışına sürülen ıslak mendil benzeri şey nedir? bilen var mı?
-
@tufank Pasaport harçlarına yüksek oranda zam gelecek olması nedeniyle yeni pasaport çıkartmak ve mevcut vizeleri göstermek için eski pasaportu vize görüşmesine götürmek en doğru olanı. Çok haklısınız. Yönlendirmeleriniz bir çok kişiye ışık tutuyor. Emeğinize sağlık.
-
@Serapp teşekkürler 🙏 evet haklısınız bir de zam konusu var onu atlamışım. Maalesef ülkede her şeyr zam geldiği için pasaport yenilemekte bir nevi yatırım :)
-
@Mehmet-Can-0 barut testi diye biliyorum
-
@Mehmet-Can-0 Dün görevliye sordum, vücutta herhangi bir kimyasal olup olmadığına bakıyoruz dediler.
-
@Mehmet-Can-0 Uyuşturucular dahil olmak üzere kimyasal madde, barut gibi yanıcı maddelerin kalıntılarının olup olmadığını anlayabilmek için o mendili kullanıyorlar. Havaalanlarında da bazen küçük bir kağıt parçasıyla ya da fırçayla benzer yöntemin kullanıldığını görebilirsiniz.
-
benim aklıma barut veya uyuşturucu kontrolu ihtimali gelmişti fakat oraya kadar gelen "kötü niyetli" birisi zaten elini dezenfekte edip gelmez mi diye düşünmeden edemedim :)
Cevaplarınız için teşekkür ederim, -
Selam vizem onaylandı. Burdan yardım eden herkese çok teşekkür ederim. En çok @tufank çok sağolun
-
@stella tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@stella Vizeniz hayırlı olsun.Uygun bir anınızda mülakat deneyiminizi ilgili sayfasında (B1/B2 Mülakat Deneyimleri) paylaşır mısınız.
-
@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@stella tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
Teşekkür ederim
-
@selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@stella Vizeniz hayırlı olsun.Uygun bir anınızda mülakat deneyiminizi ilgili sayfasında (B1/B2 Mülakat Deneyimleri) paylaşır mısınız.
İstanbulda girdim annemle torun görmeye gidiyoruz dedim. Eski vizelerime baktı çok soru sormadı tatlı güleryüzlü bi kadındı
-
@stella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
İstanbulda girdim annemle torun görmeye gidiyoruz dedim. Eski vizelerime baktı çok soru sormadı tatlı güleryüzlü bi kadındı
Çok sağolun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum