DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • kıskanç, haset, çekemeyen insanlardan kurtulmak.


  • @faraza, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    kıskanç, haset, çekemeyen insanlardan kurtulmak.

    Uzulerek uyarmak isterim ki burada da o tur insanlar malesef cok. Yine de yelkenleri indirmek yok. Turkiye’deki kadar cok icice olmuyorsunuz.


  • @MySea Size sadece şu kadar söyleyim. Eminmki bu çekilişi kazanan birçok insan bırakın herhangi birisyle paylaşmayı foruma yazmaya hatta excel tablosuna dahi eklemeye çekiniyordur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    çocuğu olanlar ya da üniversite sınavına girecek gençler yüzbinlerce TL para harcayarak bu üniversitelere girmek için uğraşıyoruz ancak dünya da neredeyiz. Bu arada odtü dekanı bu sıralamaya gelmeyi büyük başarı olarak görüyor haberin linki en alttadır

    Ekran görüntüsü 2023-09-28 143754.png

    nerden nereye geldiler diyenler için 2 tane link koyuyorum


  • Philips eğrisini bilmeyen İktisat mezunları, akışkan mekaniği duymayan makine mühendisleri, şebekeden evlere gelen elektriğin 220V olduğunu zanneden elektrik mühendisleri, 2. Dünya Savaşı'nın Almanya'nın SSCB'ye saldırmasıyla başladığını zanneden uluslararası ilişkiler mezunları ve nihayet faiz düşünce enflasyonun da düşeceğini zanneden ekonomistler ülkede kalitesizliğin, eğitimsizliğin ne kadar yaygın olduğunu gözümüze soktular. Diğer konuları yazmaya gerek yok, kalitesizlik benim gitmemdeki en önemli sebeptir.

    Neden ABD sorusunun herkese göre farklı cevapları vardır; ama benim için en önemli faktör Amerikan diye bir etnik kökenin olmamasıdır.


  • İstanbul'da yaşıyordum ve Maraş-Antakya depremi sonrası müstakbel İstanbul depreminde ortaya çıkacak manzara taşınma kararımdaki tetikleyici etken oldu. Ne Türkiye, ne de İstanbul depreme hazır değil, olmayacak da... Üstüne ABD'de yaşayan kayınvalidemin rahatsızlığı ve destek gereksinimi geldi. Nihayetinde de 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin sonucu tuz biber ekti. Ben Türkiye'nin çok uzun zamandır siyasi ve iktisadi olarak gerilediğini düşünen biriyim ve son seçimde değişim gerçekleşseydi düzelme umudum da vardı. 14 ve 28 Mayıs sonrasında Türkiye'nin içine düştüğü çukurdan çıkma ihtimali kalmadı kanaatimce. Bu sebeplerden dolayı taşınma kararı aldık.


  • Malatya da depremi yaşadıktan sonra bir düzenimizin kalmaması, tayinimizin Hakkari ye çıktığını öğrendikten 1 saat sonra mülakat aldığımızı öğrenmemizle beraber bize sunulan iki seçenekten kendimizce en mantıklı olanı seçtik. 8 aydır olmayan düzenimizi Amerika da kuracak olmanın heyecanıyla çıktık geldik 😊


  • @EasternStar evlere 110 veya 240 gerlir Amerikada, Turkiyede 220 idi galiba


  • @ismailayaz ABD'de 200V Türkiye'de 400V gelir, topraklama ile o değerlere düşer (400 / √3). Bunu sizin veya burada yazan diğer arkadaşlarımızın bilmemesi son derece olağan; ama enerji sistemimizi yönetmeye talip olan mühendislerin (evet hepsinin diplomaso var) bilmemesi büyük eksikliktir.


  • amerikada 110 geliyor ama 2 faz 1 notr ve toprak....faz1 ile faz2 arasi 220 oluyor faz 1 ile notr arasi 110 faz 2 ile notr arasi 110

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ismailayaz 2düz 1 ters nakış işleme gibi anlatmışsın. Ağzına sağlık kısacası 110 volt bilelim dimi 🙂


  • yani 100 ama 220 de olabilir...misal FIRIN , Su isiticisi (hot water heater der gavur). Kurutma makinasi 220 Volt Amerikada


  • Bende kisa bir soru sorsam, Arcelik Turk Kahve makinasi alsam Tr'den Amerika'da convertor fislerle sorunsuz calistirabilir miyim ? Tras makinasi - dis fircasi vs bu tip donusturucu fislerle sorunsuz sarj edebiliyorum, kahve makinasinida benzer sekilde sorunsuz calistirabilirsem gittigimde alip getirmek istiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AE123 Biz kahve makinesi için transformatör almıştık ama bir arkadaşımız sadece priz adaptörü ile kullanıyor. Tek farkı suyun ısınma süresi daha uzun oluyor.


  • @knnrn , cok tesekkurler bende 1 2 ufak alette amazondan aldigim priz adaptorunu sorunsuz kullaniyorum kahve makinasinda da oluyorsa seneye gelirken Arcelikten bir tane turk kahve makinasi alip yanimda getirecegim.


  • @AE123 Biz öyle çalıştırıyoruz, ama bazen ilk seferde pişirmiyor.


  • @AE123 Bence Amerika Amazon’dan Beko almak daha mantıklı. Biraz pahalı ama $134. Arzum Okka iyi pişiriyosa eğer, fiyatı daha uygun $99.


  • Herkese merhaba,

    Ben 10 yıldır Türkiye’de sağlık personeli olarak çalışıyorum. Nöbet usulü çalışıyorum. Aylık çalışma saatimiz normal memurlara göre hesaplanıyor. 160-176 saat arası değişiyor yani. Fazlası genelde olmuyor ama olursa da mesai ücretini alıyorsun. Tabii çoğunluğa göre bu düşük bir ücret. Genel olarak bakacak olursam benim çalışma şartlarım bi nebze iyi. Çünkü 24 saat çalışıyorum sonrasında 2-3-4-5 gün boş kalabiliyorum. Elbette 24 saatin birçok zor yanı var, tehlikeleri de var. 24 saat çalışma biçimi çoğu ülkede yok. Çünkü bir saatten sonra verimin düşüyor ve insanın dinlenme, uyku ihtiyacı ağır basıyor. Vücut buna bağlı olarak stres gösteriyor vs.
    Ülkemizde sağlık personeline verilen değer de ortada. Ve işin içinde olunca dışardan görülmeyen birçok farklı problemi de görüyorsun.
    Maddi kısmına gelecek olursak eşim ve ben aynı işi yapıyoruz. İkimizin toplam geliri ortalamanın üstünde. Belki büyük şehirlerde istediğimiz gibi yaşayamayız ama şu an yaşadığımız şehirde kocaman bahçesi olan ferah bir evde yaşayabiliyoruz. İstediğimizi ‘alsam mı almasam mı diye’ düşünmek zorunda kalsak da alabiliyoruz. Evet çok lüks arabalara binemiyoruz ya da lüks bir hayat yaşayamıyoruz ama kötü bir durumda da değiliz. Evet şu an bir ev bile almak çok zor ama ben yerleşik hayatı pek sevmediğim için o kısmı pek sorun etmiyorum. Buradaki hayatımla orayı karşılaştırarak düşünmeye çalışıyorum. Forumdaki her deneyimi okumaya çalışıyorum ama yine de sanırım Amerika’yı görmeden bazı taşlar yerine oturmayacak.
    Benim gitmek isteme sebebim böyle bir fırsatı denemediğim için pişman olmamak.
    Ama bence bu o kadar zor bir karar ki denediğin için ayrı denemediğin içi ayrı pişman olabilirsin.
    Çok gitmek istiyorum ama diğer tarafımda diyor ki şu an içinde bulunduğun hayatı da çok istiyordun.
    Bir Avrupa ülkesine gidecek olsam daha kolay karar verebilirdim diye düşünüyorum.
    Amerika insanı biraz daha fazla korkutuyor sanki.
    Sonuç olarak, vizemizi alabilirsek buradaki işimizden ücretsiz izin alıp bir süre Amerika’da yaşayıp kalıcı olup olmayacağımıza ona göre karar vermeyi kararlaştırdık.
    Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama biraz stresliyim sanırım içimi dökmek istedim.


  • Merhabalar 1 senedir amerikaya giriş yapmadım tam 1 sene dolmak üzere acaba gidersem herhangi bi sıkınıtı yaşanırmıyım


  • @sinemed Merhaba. Bu yazdıklarınızı yaşamayan çok azdır. Ben de TR de emekli oldum ve öyle geldim. Çocuklar burada okumayı tercih ettiler. Gerçekten burası TR ye göre çok kolay. Ama donanımlı olmak gerekiyor.. İlk önce İngilizce yoksa kendi işinizi yapamazsınız. Herkesin yaptığı gibi hizmet sektöründe çalışmaktan başka bir şansınız kalmıyor. Ingilizceniz iyi değilse hemen bir kursa başlayın. Burada kendi mesleğinizi ilk fırsatta yapamayabilirsiniz. Denklik falan. Ben beden egt spor öğretmeniydim. Tenis hocalığı yapıyordum. 1 yıl gecti. Ancak ingilizce mi sorun yapmayan bir kulüpte tenis antrenmanına giriyorum.Diger arkadaşlarla beraber. Ayrıca Tenis hakemi olmama rağmen burada sıfırdan başladım tüm hakemlik eğitimine. Ve ilgili konuları videoları ve sınavları verdikten sonra hakem olabildim. Simdi artık görev yapamaya baslayacam. Ve itiraf edeyim İngilizcem o kadar akıcı değil. Konuşulanları yeni yeni anlamaya başladım ve o zaman bir şekilde cevap veriyorum. Anlaşmaya çalışıyorum. Hala arabayla yemek dagitiyorum (doordash) taksi şoförlüğü denilen uber veya lyft yapıyorum.
    Ama çocuklar burada mutlular. Gelecek açısından iyi olacak onlar için. Ben tabiki TR deki 57 yıllık alışkanlıklarım dan sonra buraya alışmaya çalışıyorum. Keşke ülkemizde de bir istikrar olsa ekonomik ve sosyal olarak bir düzeyde olsa emeğinin karşılığını alsak, gelecek kaygısı olmasa ...
    TR de yaptığımız çalışmaları burada yapmış olsaydık, çok daha kolay bir emeklilik ve yaşam kurmuş olurduk.


Benzer Başlıklar

  • 141
  • 7
  • 12
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

237
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum