Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @Redbeard detaylı anlatım için teşekkürler.

    Aslında en kolay hesap açan banka, Bank of America, sırasıyla Wells Fargo ve en zoru Chase Bank. Nerde yaşayacaksanız orada daha popüler bankada hesap açılması daha doğru. Yukarıdaki üç banka da nationwide bankalar ancak işte bazı eyaletlerde şubeleri az ya da hiç olmayabiliyor.

    Mayıs ayında Houston girişimde (9 Mayıs) bildiğiniz üzere 7 Mayıs’ta DV-2024 sonuçları açıklanmıştı, BoA’dan hesabımı, green card kazandığım sonucunu göstererek açabilmiştim. Ancak adres kanıtı istiyorlar, ve en az o adreste 60 gün yaşayacak olmanızı görmek istiyorlar. Houston’da yaşayan DV-2023 talihlisi arkadaşım bana bir Sub-Lease Agreement yazıp imzalayıp verdi, ve banka da bu belgeyi kabul etti.

    Telefon hattı çok önemli, onu gelir gelmez halletmiştim, ancak faturalı almadım. Orda da telefonun internet aplikasyonunda adresinizi güncelleyip çıktı alabilirseniz olabilir aslında diye düşünüyorum, ancak en sağlamı bir kira kontratı. Bende onu ‘göstermelik’ sub lease agreement ile halledebilmiştim.


  • Bu arada aklıma takıldı, I-485 formunu belgelerle beraber yollarken, TC pasaportumuzun orijinalini de mi eklemek gerekiyor, yoksa onaylı kopyası yeterli mi? Ya da hem orijinal hem de onaylı kopyayı mı eklemek gerekiyor?


  • @erenotti pasaportunuzun bio kismi, vizeleri ve damgalarinin oldugu sayfalarinin fotokopisini cekseniz yeterli hocam. Benim bildigim hic bir orjinal belgeyi yollamamaniz gerekiyor. Orjinalleri interviewde goturmeniz lazim


  • @erenotti Ben BOFA'da açacaktım ama New Orleans da doğru dürüst şubesi olmadığı için açmadım. Houston konsolosluğa yakın BOFA şubesi var, yürüme mesafesinde. Orada bir Türk Hanımefendi ile tanıştım. Özlem hanım. Acaip pozitif ve yardım sever birisiydi. Kendisi açacaktı hesabı ama New Orleans problem yaşarsınız isterseniz orada şubesi olan bankalardan açın diyince açtırmadım. Çok şükür ama Chase'de hesabımı açabildim...
    Saygılarımla...


  • @erenotti Hayir, pasaportunuzu yollamayacaksiniz. Surec bitene kadar pasaportunuzu iyi saklayin, koruyun. Mulakata girerken yaninizda olmasi sart.


  • Merhaba, GC 2024 talihlisiyim, ama yüksek CN nedeniyle Ankara'da bize sıra gelmeyecek, eşimin Mart'24 'de Amerika'da iş bulma durumu var. O zamana kadar numaramız da current olur, asıl talihli ben olduğum için AOS başvurusu için benim ve 2 çocuğumuzun da Amerika'da bulunması gerekir mi? Benim işim ve çocukların okulu yarım kalacağı için bizi biraz zorlayacak, bu hareketi yapmadan detayı konusunda bilgiye ihtiyacımız var, yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.


  • @Asumanm Merhaba Asuman Hanim, öncelikle tebrikler. Asil talihlinin Amerika’da bulunmasi sart, surec sizin uzerinizden ilerliyor. Esiniz sizin adiniza Green Card ne yazik ki alamiyor. Opsiyon olarak siz tek basiniza alip daha sonra esinize ve çocuklarınıza aldirabilirsiniz ancak bu surec 1.5-2 seneyi bulabiliyor. En guzeli imkaniniz varsa tek seferde hep birlikte mulakata girip herkes icin almaniz.

    Dosyanizi baska bir konsolosluga tasimayi da ayrica degerlendirmissinizdir sanirim, calisanlar icin AOS’ten daha rahat oluyor. Ancak bu sene konsolosluklar nasil hareket eder tam bilemiyorum. Yogun bir sekilde email aliyorlardir su an muhtemelen.

    Akliniza takilan baska bir konu varsa cekinmeden sorun.


  • @Asumanm Hepinizin b1/b2 vizesi var mı ? Varsa AOS yapmaktan başka seçeneğiniz yok zaten. Eğer yoksa başka ülkeye dosya taşımaya çalışmak haricinde bir seçeneğiniz de yok. Hayatınızı buna göre planlayın derim. Çocukların okulu evet önemli ancak turist vizesiyle Amerika’ya gidince çocukları okula hemen yazdırabiliyorsunuz. Çocukların belki bir sömestr okulları aksayabilir (aksamaya da bilir) ancak hayatlarının kurtulacağını varsayarak bu duruma da razı olacaksınız 🙂


  • detaylı açıklamalar için teşekkürler, benim de orda olmam gerektiğini tahmin ediyordum ama zor karar olduğu için emin olmak istedim. Yeşil pasaportumuz var ama maalesef B1/B2 yok, eşimin işe başlama sürecinin netleşmesini bekliyoruz, hemen ardından tüm aile için vize sürecine başlayacağız, umarım GC talihlisi olduğumuz için red almayız. AOS bizim için zor olabileceği için bir yandan da her gün forumu takip ediyoruz, Current olur olmaz tüm konsolosluklara yazacağız, şu ana kadar diğer arkadaşlara hiç bir konsolosluk olumlu dönüş yapmamış. Yeşil pasaport ile schengene ihtiyaç olmadığı için belki Avrupa da bir nokta kabul eder diye umut ediyoruz. Heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyiz.


  • @Asumanm b1/b2 vizesi alirken buraya gelip AOS surecini yapacaginizi, veya esinizin is bakacagini falan soylemeyin. Bildigim kadariyla en cok red alanlar bu yuzden aliyor. Tamamen turistlik amacli geldiginizi belirtin, kanit vs sunabilirsin otel rezervasyonuyla falan.


  • @Asumanm hali hazırda bir ds-260 formunuz (göçmen statü) olduğu için ds-160 formunu (göçmen olmayan) doldurup turistik vize başvurusu yapmanız sıkıntı yaratabilir, hazırlıklı olunuz. Vize talebinizin tamamen turistik olacağına dair görevliyi ikna etmeniz gerekir. Katılabileceğiniz, size ya da aile tarzınıza uyan bir etkinlik vs bulmanızı öneririm.
    Örnek olması açısından tamamen sallıyorum; moda tasarım ile ilgileniyorsunuzdur, moda fuarı vardır, sevdiğiniz bir sanatçının konseri vardır gibi. Bir arkadaşım Joe Bonamassa konserine gideceğini söyleyerek vize almıştı.

    Randevu alabildiniz mi ?

    Turistik vize başvuru sahipleri, randevuları biliyorsunuz 1-1.5 sene sonrasına alabiliyorlar.


  • @erenotti detaylı açıklamalar için teşekkürler, eşim Vegas 'daki CES fuarına katılım için firmadan davetiye aldı bununla hızlıca vize alabilecek, hızlı vize işlemi gibi bir şey varmış, etkinliği belirtip alınabiliyormuş sanırım, ama AOS için ailecek orada olmamız gerektiği için işimiz biraz zor, dediğiniz gibi DS260 doldurduğumuz için zorlayabilirler. Hiç bu işlere girmeyip CP ile mi ilerlemeliyiz diyoruz ama henüz forumda hiç bir arkadaşa farklı bir konsolosluktan kabul gelmemiş, bu sene Pandemi gibi GC almak çok zor olacak sanırım 😞


  • @Asumanm Yeşil pasaportunuz olduğundan en yakın ABD konsolosluğu'nu (Bükreş, Sofya, Atina, Üsküp vs.) seçin. Fuarı gerekçe gösterin ancak ailecek bir gezi planı dahilinde başvurun. Biletleri ve otelleri vize alana kadar ödemeyin. Olur da vizeyi alırsanız AOS öncesi bir kere giriş çıkış yapmanızda fayda var. O fuara da gerçekten ailecek gidin.

    Bu sene hangi ülkeler dosya taşımaya onay verecek, hangileri vermeyecek henüz bilmiyoruz, bu yıl hiç bir ülke dosya taşımaya izin vermeyedebilir, tam bir kinder sürpriz yumurta.

    Tüm cn'ler current olduktan ve kendi ülkelerindeki talihlilerin dosyalarını bitirdikten sonra belki bazı postlar (geçen sene Umman ve Avusturya'nın yaptığı gibi) insafa gelip, tamam gelin dosyanıza bakalım diyebilir ancak onda da en erken Nisan Mayıs Haziran'a kadar vakit var.

    Şahsi fikrim, yukarıda belirttiğim durumlar oluşana kadar vatandaşlık ya da oturumu olmayan kimseye gel dosyana bakacağız diyeceklerini sanmıyorum. O yüzden boşuna strese girmeye gerek yok. Olacağı varsa olur, eğer vatandaşlık ya da oturum yoksa CP işlemlerine başlamak için bence current olmak beklenmeli.


  • @ksevvalyld Field office neresiydi?


  • @erenotti fikirler çin teşekkürler, Sofya 'da B1/B2 başvurusu hiç aklımıza gelmemişti, yazın yeşil pasaport sonrası gezmeye gitmiştik, İstanbul'a çok yakın, Ankara dan hızlı randevu alamazsak öyle bir deneriz. Umarım turist vizesi için Balkan ülkeleri randevu verir, geçen sene çok dosya taşıyan olduğu için bu sene Viyana vs. son ona kadar gelin yardımcı olalım demeyecekler muhtemelen. Sizce AOS için en geç ne zaman ABD ye girmemiz lazım, 3 ay kuralı kalkmış sanırım, 21K CN ile Current olmamız da Nisan'ı bulacak gibi, Nisan da ABD ye girsek sizce 4 kişilik aile yetişebilir miyiz Ekim'24 de bizim dönem bitmeden.


  • @Asumanm Bildiğiniz üzere 7 Eylül’de DV-2023 kotası doldu. Bu yıl daha da erken dolacak gibi görünüyor, gerçi tam tarihi kimse kestiremez. 3 ay kuralı resmiyette kalktı ancak gider gitmezde turist vizesinden AOS yapılmasını pek tavsiye etmiyorlar. Ne kadar bekleyeceğiniz size kalmış. Tamamen sizin alacağınız bir risk.
    Eğer turist vizenizi alabilip, dosyanızı taşımayı da başaramazsanız, hemen Amerika’ya gitmenizi tavsiye ederim.


  • @Asumanm üç ay kuralının kalktığını nerden okudunuz öğrendiniz?


  • @steward59 Temmuz. 2021 ‘de. Resmi sitede gördüm. Linki bulursam yollarım. Kesin bilgi.


  • @erenotti Merhaba, İnşallah bulursunuz ya, bana saçma geliyor 3 ay kuralı, en azından "AOS" için saçma geliyor. Zaten GC'yi kazanmışız, 3 ay kuralı diğer vize türleri için olabilir. (Hepsine vakıf değilim ama en azından F1 için olabilir.) Umarım bulursunuz linki çok merak ettim. Saygılarımla...


  • @Redbeard

    https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-8

    Updates kısmına tıklayıp ortalarda ilgili güncellemeyi görebilirsiniz.

    Instagram’daki avukatların dahi haberi yok 😃
    Yabancı bir forumda öğrendim.


Benzer Başlıklar

  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum