[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@sash DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@sash DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Bir sorum olacaktı,
vize onaylı pasaportlarla beraber gonderilen sağlık raporlarının yanında gogus rontgeni CD si yok , gonderilmemiş sanırım , sizlerde de oyle mi ?saglik raporunu konsolosluktan degil hastaneden aliyorsunuz, rontgen CD'sini de oradan size vermis olmalari lazim.
Konsolosluktan pasaportlarla gonderilen paket, gocmenlik paketi.
Saglık dosyası zarfını konsolosluga verirken CD ler ile vermiştik, gelen dosyada cdler yok ondan sordum.
O CD'leri konsolosluga vermeniz gerekiyor muydu? Onlarin mulakat icin oldugunu sanmiyorum. Bu sekilde mi yonlendirdiler Ungan'lar?
CD'leri pakete koymamislarsa kaybolmus olabilir, eger konsoloslukta bulurlarsa size geri gonderirler.
-
@aynur-alizadeh Merhaba,
Benim numarada o civarda. Mail adresiniz sistemdi dogru ise yakinda sizede gelir die tahmin ediyorum. -
@sash O CD yi girişte istemiyorlar merak etmeyin. Özellikle sordum memura, gerek yok dedi.
-
@crazycells Beli. Mailim aktiv durumda
-
@gkhn-clkkn Anladim. Cok saolun sualimi cevaplandiriniz icin
-
Merhaba benim sıram 9.2XX.Ve bana evrak doldurma maili geldi.Evrakları gönderdim geçen hafta ''Records indicate'' maili de geldi.Ama henüz görüşme tarihim açıklanmadı.Acaba acele mi ediyorum tarih beklemek için.
-
@onuracar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba benim sıram 9.2XX.Ve bana evrak doldurma maili geldi.Evrakları gönderdim geçen hafta ''Records indicate'' maili de geldi.Ama henüz görüşme tarihim açıklanmadı.Acaba acele mi ediyorum tarih beklemek için.
Evet, Subat'ta mulakat tarihi verildiyse onumuzdeki iki hafta icinde email alirsiniz.
-
@aynur-alizadeh DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells Beli. Mailim aktiv durumda
o durumda biraz daha beklemenizi tavsiye ederim. Ulkeden ulkeye mulakat tarihi bildirimlerinde fark olabilir.
-
@crazycells 19 kasimda evraklarını aldık teyit ettik diye mail almıştım. ancak halen mülakat tarihi maili gelmedi. benim numara 68XX. Numara aralığımda ocak için current olmuştu.
Bazı arkadaşlarınki de benim gibi. mail atmıştık standart cevaplar veriyorlar. Acaba Ankaraya sorsak mı? veya ne yapsak. 20 Aralık oldu halen mülakat tarihimiz belli olmadı.
-
@gunesdogdu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells 19 kasimda evraklarını aldık teyit ettik diye mail almıştım. ancak halen mülakat tarihi maili gelmedi. benim numara 68XX. Numara aralığımda ocak için current olmuştu.
Bazı arkadaşlarınki de benim gibi. mail atmıştık standart cevaplar veriyorlar. Acaba Ankaraya sorsak mı? veya ne yapsak. 20 Aralık oldu halen mülakat tarihimiz belli olmadı.
KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemelisiniz. Maalesef mulakat tarihi almadan Ankara size yardimci olamaz.
-
KCC'ye göndereceğimiz arşiv kayıtlı adli sicil kaydının 'arşiv kayıtlı' olduğunu nasıl anlayacayacağız veya 'arşiv kayıtlı ' almak için ne yapmalıyız?
ör; kurum türüne 'kamu-özel' seçmek gibi.
vukuatlı nüfus kayıt örneğine sadece kendimi mi yoksa aile(anne,baba) ile birlikte olanı mı almalıyım?
pasaport fotoğrafında sadece bilgilerimizin olduğu sayfa tek başına yeterli mi? -
@bekird e devlette girip Adli Sicil Kaydı Sorgulama girin arama bölgesine orada kurum türüne yabancı ülke, hemen aşağısında belgenin neden verileceği kısmı var oraya arşiv arşiv kaydı içeren girin. altta uyarı veriyor zaten ABD ve bir kaç ülke arşiv kaydı içeren belge istemektedir diye...
-
@lordbolton teşekkürler hocam. Peki nüfus kayıt örneği ne şekilde olmalı.ör; nüfus kayıt örneği tipine 'kişi-aile-nüfus aile ' hangisini seçmeliyim?
neden verileceğine kurum talebi mi, yoksa kurum ibrazını mı seçmeliyim? -
@bekird onu ben bilemiyorum.. biraz bekle yazarlar bilen birileri mutlaka...
-
Sn @bekird ben aile ve kurum talebi şeklinde seçip yolladım.
-
Belgeyi indirdiğinde açıklama bölümünün 2.paragrafında şöyle yazar
...Has no Archival criminal record...
Eger bekarsan vukuatlı nüfus kayıt örneğini "kişisel" alabilirsin evliysen "aile"yi seçebilirsin -
@crazycells ,
CD ve aşıbelgelerini zarfa zımbalayıp uzerinde bir metin yazan kağıtla veriyorlar , o metinde Cd ve aşı belgelerini ayırp muhafa etmemiz gerektiği sadece zarfın mulakatta teslim edileceği yazıyormuş tabi ben okumadan oylece teslim ettim (eşim bana ne yazıyor dosyalarda bi okuyayım demişti boşver elleme kalsın diye kestirip atmıştım :) ) . Mulakat bittiğinde bize fazladan gelen aşı kağıtlarını ve cd yi teslim eden omadı aynı şekilde pasaportlarla da gelmedi . cuma gunku kızımın goruşmesinde unganlarda aşıkağıtlarının birer kopyasını verdiler tekrar ama duzen lab. cd kopyalamadı, o gun konsoloslukta vermedi . Aslında cok bir ehemmiyeti de yok sanıyorum CD deki rontgen mevzusunun , aşı belgeleri daha buyuk onem taşıyor, onlar da elimizde mevcut. -
1 senedir yurtdışında yaşayan lise 2 ye giden kızım 4 aralık randevumuza katılamamıştı , DS260 ta kendisini bizimle green kard almayacak , ama daha green card alacak seceneği ile kayıt etmiştim , ve ais kaydımıza onu dahil etmemiştim. 4 aralık randevusunda da durumu anlatmış ona nasıl bir cozum uretebilineceğini sormuştum , gorusmedeki Turk bayan bir yetkili ile konuştu dosyasının yaşadığı avrupa ulkesine gonderilebileceğini mulakattan sonra konu ile alakalı mail atmamı soylemişti.
Neyse kızım noel tatilinde turkiyeye gelmeden 1 hafta once konsolosluğa mesaj atarak durumu anlattım tatil programı tarihlerini de bildidirerek bu sırada Turkiyede mi yada daha sonra yaşadığı ulkede mi mulakatın uygun olacağını sordum. ertesi gun cevap geldi 21 aralıkta mulakata gelmesi soylendi , yanında girebilirmiyim diye sordum hayır gerekli değil dendi. Kızım 19u gece Turkiyeye geldi , 20si ankaraya unganlara gittik , ertesi gun sağlıkraporu mulakata yetişmiyordu. Neyse ertesi gun mulakata gittik ve kapıda benim refakatci mi oldugum soruldu evet dedim ve benide içeri kabul ettiler ki , iyi ki de alınmışım cunku içerideki diyaloğu kızımın yapması mumkun değildi sanıyorum , sonra içeride numara sırasında randevular kontrol edilirken ismi duyan diğer arkadaş bizimle ilgileneni uyardı , onların bilgisi verildi diye. numaramızı aldık , beklemeye koyulduk. Evrakları teslim ederken sağlık raporunun eksikliği cok onemsenmedi , yaş hesabı yaptı 15 dedi adli sicil kaydı gerekli değil ama getirdiniz mi, getiren oluyor da diye soruldu. Sorum uzerine doğum belgesinin gerekli olmadığı ısrarla vurgulandı bizim için nufuskaydı doğum belgesidir dendi.
Sonra vize ucretine sıra geldi ve odedik ve ilk mulakatta bizimle ilgilenen bayan arkadaş denk geldi . Konuyu hatırlattım Hollandaya transfer olmadı mı dosyanız diye sordu , yok buraya geliyor diye sordum ve burada randevu aldık diye cevapladım , sonra kızıma orda ne yapacaksın hangi okula gidiyorsun soruları soruldu kızım cevapladı . Tamamdır vizeniz onaylandı cevabını aldık , sağlık raporu tamamlanması konusuna geldik , bize o rapor elektronik olarak geliyor dendi once :) , 3 unde geri donecek pasaportumuz ulaşırmı bze diye sordum , bir sure sessizlik oldu , yanındaki bayanla goruştu , aslında hukumetin kapanması durumu var gercekleşirse evrak gonderimi gecikebilir programınız bozulur diye cevapladı bayan. Dedim o zaman biz pasaportu alalım o hollandaya geri donunce bana kargolasın bende sağlık raporu ile size kargolar sonra gelen pasaportu hollandaya geri gonderirim diye bildirdim , Ais kaydı açmıştınız değilmi diye sordu ve sonradan ayrıca açtım ddiye yanıtladım. Peki oyle yapalım dedi bana bir evrak verdi bununla birlikte saplık raporu ve pasaportu gonderirsiniz dendi ve kızımın vizesi de onaylandı dışarı çıktık. Yani gelen maile uymayıp içeri girerek belkide kızımın ifade edemeyeceği bir diyalogu yapmış oldum. Benzer durumu yaşayacak olanlara ornek teşkil edeceğini ve faydalı olacağını umid ediyorum. -
@tolga-demir Teşekkür ederim, dikkat etmemişim bakıyorum hemen :)
-
@sash kızın için mülakat başvurunu Ankaraya mı yaptın bende eşim için yapacağım. Oda aynı durumda
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum