Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @pionerrUsa hangi devler dairesinde tanıdıklarınız böyle bilmiyorum ama ben eczacıydım yıllık izinde akşamları hafta sonları bile iş veriliyor ve evdede çalışmanız bekliyonur hiç öyle yattığım yerden maaş almadım 20 yıl boyunca şimdi herkese diyorum aman sakın tövbe çocuğunuzu memur yapmayın


  • @dsenol ben 11 yılın 9 yılında dediğiniz gibi çalıştım, ekibin %5-10'u bu şekilde çalışır, geri kalan 1-2 saatlik rutinini halleder ve işi biter. Bir de dönemlik çalışan memurlar vardır, beyanname dönemi vergi memurları ya da SGK memurları, düşük faiz dönemi tapu memurları gibi, yaptıkları işin karşılığında aldıkları ücret cidden azdır, iyi kayıt tutmazlarsa ileride vatandaşların durumunu sıkıntıya sokacakları için her işleri 2 kez kontrol edilir, bu da bir nevi mobbing olarak uygulanır. Bu tarz kişilerin yaşamlarını ekonomik olarak gelişmiş bir ülkede geçirmek istemeleri çok anlaşılır.


  • @sedat3459 düşüncelerinizde tabiki haklı ve doğru tespitler var ancak bizde Denver’a geldik ben 26 yıllık öğretmenim eşlim 32 yıllık hemşire ben 52 yaşındayım hiç kimse sizi burada kırmızı halıyla karşılamıyor hele İngilizceniz yoksa daha geriden hayata başlıyorsunuz.Ancak biz eşimle birbirimize destek olarak önce kursa yazıldık bir süre sonra ehliyetimi aldım biraz çevre edindik sosyal hayata karıştık ve şu an Sam’s Club ve Penara Bread’ta işe başladım eşim hemşirelik kursuna gidiyor bir aksilik olmazsa yazın sertifikasını alıp işe başlayacak ama dediğim gibi kolay olmuyor umarım her şey gönlünüzce olur sevgiyle kalın….


  • Arkadaslar burada yazilanlari gozden gecirdim. Bundan 13 yil once green card ciktiginda ben de git-gel ler yasadim. Turkiye de ozel sektorde tv kanallarinda reklamlari da oynayan buyuk bir sirkette uretim muhendisi olarak 9 yildir calisiyordum. Oncesinde baska sirketlerde 4 yil kadar calismisligim vardi. ABD ye geleli bu yil agustosta tam 10 yil oldu. Benim nacizane gorusum su sekilde: Memurluk, ozel sektor farketmez. Insanin kendisinde bitiyor hersey. Kendine guvenen ve motivasyonu yuksek kisi ABD de tutunur. Ancak kendine guven konusunun icini doldurmak lazim. Benim bahsettigim "allah riskimizi verir" diyerek cahil cesareti ile gelmekten bahsetmiyorum. Zaten buraya kacak gelip iltica talebinde bulunan zirzavat takiminin ne sartlarda yasadigi ortada. Kendine guven ile kastettigim bilgili ve/veya donanimli olmakla ilgilidir. Bana gore yabanci bir ulkeye yasamak icin gelip ayakta kalabilmek icin on kosul, en az intermediate duzeyde oranin dilini okuyup yazip konusabilmektir. Kendini ifade edemezsen orada ne adam gibi bir is bulup calisabilir ne de temel ihtiyaclarini karsilayabilirsin. Ilk geldiginde elbette kaydedeger islerde calisamayabilirsin. Bu cok normal. Cunku sen yenisin. Yavas yavas adapte olacaksin. Konusulan lisana alisacaksin. Ama kendine hedefler koyacaksin ve girisken olacaksin. Etrafi taniyip arkadaslar edinip kendine konfor alani ve network olusturmaya cabalayacaksin. Yillarca gas station da calismayacaksin ya da yillarca delivery driver gibi isler yapmayacaksin (ki buraya gelen Turkler in bir kismi malesef boyle yapiyor) Elinde Turkiye de yaptigin bir meslek olacak. O meslegi nasil yapabilirimi arastiracak ve acik pozisyonlara basvuracaksin. Is gorusmeleri yapacaksin. Dedigim gibi lisan olmazsa olmaz. Bir meslekte tecrube sahibi olarak gelmek isinizi cok ama cok kolaylastirir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    günaydın herkese 2 tane video tam da buraya yapılmış birinci videoda 11:50 sonrasını seyredin ikinci video baştan başlayabilirsin

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 Özellikle 2. video bu konuda çok açıklayıcı olmuş. Direkt başlığın tartışma konusunu kapatacak nitelikte.


  • ikinci videoda bahsedilen bir konuyu düzelteyim. Health ins yapan şirketler yasa gereği müşterilerinin “preexisting health condition” yani mevcut sağlık durumunu sorgulayamaz. Verdikleri fiyat sadece gelir durumuna ve ödeyecek prim kategorisine göre belirlenir. GC ile yeni gelen yani henüz işi olmayan ya da düşük gelirle çalışan kişiler daha ucuz fiyatlara sigorta bulabilirler. Health ins başvuruları yılın belli döneminde açıktır. Başvurmayanlar o yılı sigortasız geçirirler. NJ ve MA gibi bazı eyaletler health ins olmayanlara tax filing yaparken geldiğinde para cezası uygularlar. Kurumsal firmaların çoğu primin bir kısmı çalışandan kesilmek üzere health ins benefit olarak sağlarlar. Böyle firmalarda çalışanların ayrıca başvuru yapmalarına gerek yok.
    https://www.healthcare.gov/coverage/pre-existing-conditions/#:~:text=substance abuse coverage-,Coverage for pre-existing conditions,had before your coverage started.


  • Arkadaşlar ben de Türkiye'de bir Kurumda Mühendis (Memur) olarak çalışmaktayım.19 yıla yakın hizmetim var. DV2024 greencard çekilişini kazandım.2023 yılının Mayıs ayından bu yana forum konularını okuyorum.8,10 ve 12 yaşlarında 3 çocuğum var. Eşim ABD'ye gitme konusunda bana sürekli destek oluyor.Beni motive eden şey çocuklarımın yaşları itibarı ile iyi bir eğitim alma imkanı ve iyi bir geleceğe sahip olma olasılığı. 45 yaşındayım ve "oraya gidip ne yapacaksın bu yaştan sonra" tarzında moral bozan yaklaşımlarla karşılaşıyorum.Genel ormancılık gibi geçerli ve yeterli tecrübe sahibi olduğum bir mesleğim var. Fidan ve fide yetiştiriciliği alanında 7 yıl bir fidanlıkta yönetici olarak çalıştım.B1 seviye ingilizcem var ve şu anda ingilizceyi iletmek dışında başka bir meşguliyetim yok.En azından denemek istiyorum.Benzer alanlarda iş bulabilmiş forum üyelerimiz varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.
    Herkesin dilediği hayata bir an önce kavuşmasını diliyorum.


  • Bence Amerika.


  • @zaferdemir Bu başlıkta 14, 15 ve 16 sayfalarda 2 tane yorumum var. Onları oku. Kesinlikle aylıksız izin almadan bir yere gitme. Git, dene, gör, geri dönme şansız olsun, devam edip etmeme konusunda son kararı sen ver, SAKIN HA EŞİNİN SENİ DOLDURMASINA İZİN VERME, heleki eşin olaylara duygusal bakıyorsa, ancak ve ancak deneyerek kararını verebilirsin, bunun için aylıksız izin kullanabilirsin, ama asla istifa etme...


  • @zaferdemir 36 yaşındayım, Türkiye'de bir üst kurulda orta kademe yöneticiydim, uzman kadrom var, Yeşil Kart'ım yok ve ABD'ye geldim.

  • Yasaklı

    @EasternStar ortalama maaşınız neydi türkiyede ? Neden rahatınızı bırakıp amerikayı tercih ettiniz üstelik greencardsız ? İyi forumlar


  • @Prm-oguzhan Yüzlerce sebebi var, işim çok rahat, çalışma arkadaşlarım ve amirlerim çok iyi ve kaliteliydi ( bu bakımdan çok şanslıydım ); ama kısacası babamın işçi maaşı ile bana sunduklarını ben oğluma sunamıyordum.


  • @zaferdemir Biz de memur olarak geldik. 3. Ayımızdayız yani daha yeniyiz. Çok bir tecrübe aktaramam ama biz de memuriyeti bıraktık geldik. İngilizceniz bence iyi gelene kadar daha da iyi olur çünkü intermediate altını kaldırmıyor süreç. Kimseye muhtaç olmadan götürürsünüz işinizi.
    Bir tanıdığınız olsun buralarda mutlaka size gönülden yardımcı olacak olan. Sıfırdan başlamak çok meşakkatli ama üstesinden gelinemeyecek bir durum yok. Çok sağlam psikolojiyle gelinmesi gerek çünkü süreçte gereksiz hayal kırıklıkları inişler çıkışlar çokça yaşanıyor. Burada Türkiye de inşa ettiğiniz her sıfırlanıyor yani eviniz arabanız her şey. Süreci ve bütçenizi gelmeden ayarlarsanız bence çok sıkıntı yaşamazsınız. Forumu insanların tecrübelerini çok okuyun çünkü eşim süreci bu şekilde yönetti.Umarım her şey gönlünüzce olur🙏🏻


  • "Yasamak icin bir nedeni olan, her turlu nasilina katlanır." der, Friedrich Nietzsche.

    Eğer bir nedenin varsa, Amerika'ya da gidilir, Fizan'a da...


  • @zaferdemir Ben de yaklaşık 12 senedir kamuda mühendis olarak görev yapıyordum eşimde ingilizce öğretmeniydi ve ücretsiz izine ayrılarak geldik. Geleli 8 ay oldu ama henüz mühendis olarak iş bulamadım belki de yeterince aramaya odaklanamadım hayat koşturmacası ev geçindirme telaşından. Bilemiyorum ama istifa edip gelmeyin derim. önce ücretsiz izine ayrılıp gelin bir görün neler yapabiliyorsunuz beklentinizi karşılıyor mu ona göre kararınızı veririsiniz. Bol şans.


  • @srhnkskn Diploma denkliği işlemlerinizi yaptınız mı?


  • @Hamuchera Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.İnsanın kendi ülkesinde başka bir ülkeye gitmeye karar vermesi ciddi bir sorumluluk.Çocuklarımın geleceği 1 . önceliğim şu anda.İlk 1 yılı adaptasyon ve ailece ingilizcemizi geliştirme üzerine planlıyoruz.Bu süreçte barınma, banka hesabı,sürücü belgesi temini ve diploma denklik işlemleri öncelikli olanlar...Diplomalarınızı WES ve ECE gibi kurumlara müracaat ederek değerlendirme raporu temin edebiliyorsunuz.Bu raporlar iş başvurularında veya eğitime devam etme durumunda gerekli olabiliyor.Bu süreçte ben bulabildiğim ve getirisi bize yetebilecek herhangi bir işte çalışmayı düşünüyorum.1 adet ajandam var.Forum tecrübelerini okuyarak notlar alıyorum,öncelik sıralamaları yapıyorum.Ev kiralama işinin en zor olanı olduğunu duymuştum.Büyük şehirlerde şirketlerin kiraya verdiği apartman dairelerinin kiralama işlerinin daha kolay olduğunu forumda okumuştum.Şimdiden Linkedindeki profilimi ABD iş piyasasına göre şekillendirmeye başladım.Top Resume isimli bir site ile iletişime geçtim.Mülakat maili alır almaz bu siteden ücretli danışmanlık almayı düşünüyorum.ABD'de Türkiye'de de ofisi olan bir Hukuk Bürosundan danışmanlık hizmeti alıyorum.ABD'deki adres gösterme işini bu şekilde çözdüm.Greencard ve ssn kartlarının güvenli bir şekilde elimize ulaşması çok önemli.Bu kartların kayıp olması, diline ve kurumlarına yabancı olduğunuz bir ülkede sizin için büyük sorun olacaktır.İlk 1 yıldan sonra sağlıklı bir iş bulamazsam,getirisi iyi olduğu için tır soförlüğü yapmayı düşünüyorum.Zaten bu işin benim yarı özel yarı memur kafama ve bilgisayardan yorgun gözlerime çok daha iyi geleceğini tahmin ediyorum:))En az 3 yıl birikim yaptıktan sonraki amacım ise kendi işimi kurmak.Elinden iyi kötü bir iş gelen gerekli eğitim ve sertifikaları alarak kendi işini kurmak için en az 1 kez girişimde bulunmalı bence.Kendi özel çabalarının parasal karşılığını aldığını görmek insanı bir başka türlü motive ediyor.Korkmamak lazım.Memur olmadan önce 3 ortaklı bir firma kurmuştuk.Deli gibi çalışarak belli bir seviyeye geldiğimizde o zaman kadar olmayan memur ataması oluvermişti.Aile baskısı ile iyi giden işimizi bırakıp memur olduk.Şimdi karşımızda greencard ile ABD'ye yerleşme fırsatı var ve ben hayatımda köklü bir değişiklik yapma aşamasındayım.Benim kısa ve orta vadeli planlarım bunlar.Tüm iyi insanlara önce sağlık,sonra cesaret ve başarılarla dolu bir gelecek diliyorum.


  • @sanaldeniz tavsiyelerin ve cevabın için teşekkür ederim.


  • @zaferdemir Zafer Bey, öncelikle tekrardan hayırlı olsun. Bu forumdaki bilgiler beni green card olmadan ABD'ye yerleştirmeye yetti. Elbette kendi bilgim ve geçmiş tecrübelerim de vardı; ama bu forumda bilgilerini paylaşan insanlar sayesinde kendimi güvende hissettim. Adım adım gidelim, evvela GC için mülakat aşamanızı sorunsuz, sıkıntısız tamamlayın, akabinde ücretsiz izin, ABD'ye yerleşme, ev bulma vs gibi hususlarda daha aktif bir şekilde araştırabiliriz. Tır şoförlüğünü pek tavsiye etmem, youtuber arkadaşların paylaştığı şeylere pek kanmayın, o iş tam öyle değil, dedikleri paralar yalan değil ama nizami de değil. Siz süreci tamamlayın, bu forumda bilgisinin zekatına sahip olmadığım arkadaşlar size daha rahat yardımcı olacaklardır.


Benzer Başlıklar

  • 746
  • 39
  • 26
  • 141
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum