Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Memurluk mu Amerika mı?

Göçmenlik Sohbetleri
490 121 36.4k 116
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

günaydın herkese 2 tane video tam da buraya yapılmış birinci videoda 11:50 sonrasını seyredin ikinci video baştan başlayabilirsin

https://www.youtube.com/watch?v=mBF90u0Ckfo

https://www.youtube.com/watch?v=o4eb8IG59z8&t=935s

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10 Özellikle 2. video bu konuda çok açıklayıcı olmuş. Direkt başlığın tartışma konusunu kapatacak nitelikte.

• ikinci videoda bahsedilen bir konuyu düzelteyim. Health ins yapan şirketler yasa gereği müşterilerinin “preexisting health condition” yani mevcut sağlık durumunu sorgulayamaz. Verdikleri fiyat sadece gelir durumuna ve ödeyecek prim kategorisine göre belirlenir. GC ile yeni gelen yani henüz işi olmayan ya da düşük gelirle çalışan kişiler daha ucuz fiyatlara sigorta bulabilirler. Health ins başvuruları yılın belli döneminde açıktır. Başvurmayanlar o yılı sigortasız geçirirler. NJ ve MA gibi bazı eyaletler health ins olmayanlara tax filing yaparken geldiğinde para cezası uygularlar. Kurumsal firmaların çoğu primin bir kısmı çalışandan kesilmek üzere health ins benefit olarak sağlarlar. Böyle firmalarda çalışanların ayrıca başvuru yapmalarına gerek yok.
    https://www.healthcare.gov/coverage/pre-existing-conditions/#:~:text=substance abuse coverage-,Coverage for pre-existing conditions,had before your coverage started.

• Arkadaşlar ben de Türkiye'de bir Kurumda Mühendis (Memur) olarak çalışmaktayım.19 yıla yakın hizmetim var. DV2024 greencard çekilişini kazandım.2023 yılının Mayıs ayından bu yana forum konularını okuyorum.8,10 ve 12 yaşlarında 3 çocuğum var. Eşim ABD'ye gitme konusunda bana sürekli destek oluyor.Beni motive eden şey çocuklarımın yaşları itibarı ile iyi bir eğitim alma imkanı ve iyi bir geleceğe sahip olma olasılığı. 45 yaşındayım ve "oraya gidip ne yapacaksın bu yaştan sonra" tarzında moral bozan yaklaşımlarla karşılaşıyorum.Genel ormancılık gibi geçerli ve yeterli tecrübe sahibi olduğum bir mesleğim var. Fidan ve fide yetiştiriciliği alanında 7 yıl bir fidanlıkta yönetici olarak çalıştım.B1 seviye ingilizcem var ve şu anda ingilizceyi iletmek dışında başka bir meşguliyetim yok.En azından denemek istiyorum.Benzer alanlarda iş bulabilmiş forum üyelerimiz varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.
    Herkesin dilediği hayata bir an önce kavuşmasını diliyorum.

• Bence Amerika.

• @zaferdemir Bu başlıkta 14, 15 ve 16 sayfalarda 2 tane yorumum var. Onları oku. Kesinlikle aylıksız izin almadan bir yere gitme. Git, dene, gör, geri dönme şansız olsun, devam edip etmeme konusunda son kararı sen ver, SAKIN HA EŞİNİN SENİ DOLDURMASINA İZİN VERME, heleki eşin olaylara duygusal bakıyorsa, ancak ve ancak deneyerek kararını verebilirsin, bunun için aylıksız izin kullanabilirsin, ama asla istifa etme...

• ⭐⭐

@zaferdemir 36 yaşındayım, Türkiye'de bir üst kurulda orta kademe yöneticiydim, uzman kadrom var, Yeşil Kart'ım yok ve ABD'ye geldim.

• @EasternStar ortalama maaşınız neydi türkiyede ? Neden rahatınızı bırakıp amerikayı tercih ettiniz üstelik greencardsız ? İyi forumlar

• ⭐⭐

@Prm-oguzhan Yüzlerce sebebi var, işim çok rahat, çalışma arkadaşlarım ve amirlerim çok iyi ve kaliteliydi ( bu bakımdan çok şanslıydım ); ama kısacası babamın işçi maaşı ile bana sunduklarını ben oğluma sunamıyordum.

• @zaferdemir Biz de memur olarak geldik. 3. Ayımızdayız yani daha yeniyiz. Çok bir tecrübe aktaramam ama biz de memuriyeti bıraktık geldik. İngilizceniz bence iyi gelene kadar daha da iyi olur çünkü intermediate altını kaldırmıyor süreç. Kimseye muhtaç olmadan götürürsünüz işinizi.
    Bir tanıdığınız olsun buralarda mutlaka size gönülden yardımcı olacak olan. Sıfırdan başlamak çok meşakkatli ama üstesinden gelinemeyecek bir durum yok. Çok sağlam psikolojiyle gelinmesi gerek çünkü süreçte gereksiz hayal kırıklıkları inişler çıkışlar çokça yaşanıyor. Burada Türkiye de inşa ettiğiniz her sıfırlanıyor yani eviniz arabanız her şey. Süreci ve bütçenizi gelmeden ayarlarsanız bence çok sıkıntı yaşamazsınız. Forumu insanların tecrübelerini çok okuyun çünkü eşim süreci bu şekilde yönetti.Umarım her şey gönlünüzce olur🙏🏻

• "Yasamak icin bir nedeni olan, her turlu nasilina katlanır." der, Friedrich Nietzsche.

Eğer bir nedenin varsa, Amerika'ya da gidilir, Fizan'a da...

• @zaferdemir Ben de yaklaşık 12 senedir kamuda mühendis olarak görev yapıyordum eşimde ingilizce öğretmeniydi ve ücretsiz izine ayrılarak geldik. Geleli 8 ay oldu ama henüz mühendis olarak iş bulamadım belki de yeterince aramaya odaklanamadım hayat koşturmacası ev geçindirme telaşından. Bilemiyorum ama istifa edip gelmeyin derim. önce ücretsiz izine ayrılıp gelin bir görün neler yapabiliyorsunuz beklentinizi karşılıyor mu ona göre kararınızı veririsiniz. Bol şans.

• @srhnkskn Diploma denkliği işlemlerinizi yaptınız mı?

• @Hamuchera Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.İnsanın kendi ülkesinde başka bir ülkeye gitmeye karar vermesi ciddi bir sorumluluk.Çocuklarımın geleceği 1 . önceliğim şu anda.İlk 1 yılı adaptasyon ve ailece ingilizcemizi geliştirme üzerine planlıyoruz.Bu süreçte barınma, banka hesabı,sürücü belgesi temini ve diploma denklik işlemleri öncelikli olanlar...Diplomalarınızı WES ve ECE gibi kurumlara müracaat ederek değerlendirme raporu temin edebiliyorsunuz.Bu raporlar iş başvurularında veya eğitime devam etme durumunda gerekli olabiliyor.Bu süreçte ben bulabildiğim ve getirisi bize yetebilecek herhangi bir işte çalışmayı düşünüyorum.1 adet ajandam var.Forum tecrübelerini okuyarak notlar alıyorum,öncelik sıralamaları yapıyorum.Ev kiralama işinin en zor olanı olduğunu duymuştum.Büyük şehirlerde şirketlerin kiraya verdiği apartman dairelerinin kiralama işlerinin daha kolay olduğunu forumda okumuştum.Şimdiden Linkedindeki profilimi ABD iş piyasasına göre şekillendirmeye başladım.Top Resume isimli bir site ile iletişime geçtim.Mülakat maili alır almaz bu siteden ücretli danışmanlık almayı düşünüyorum.ABD'de Türkiye'de de ofisi olan bir Hukuk Bürosundan danışmanlık hizmeti alıyorum.ABD'deki adres gösterme işini bu şekilde çözdüm.Greencard ve ssn kartlarının güvenli bir şekilde elimize ulaşması çok önemli.Bu kartların kayıp olması, diline ve kurumlarına yabancı olduğunuz bir ülkede sizin için büyük sorun olacaktır.İlk 1 yıldan sonra sağlıklı bir iş bulamazsam,getirisi iyi olduğu için tır soförlüğü yapmayı düşünüyorum.Zaten bu işin benim yarı özel yarı memur kafama ve bilgisayardan yorgun gözlerime çok daha iyi geleceğini tahmin ediyorum:))En az 3 yıl birikim yaptıktan sonraki amacım ise kendi işimi kurmak.Elinden iyi kötü bir iş gelen gerekli eğitim ve sertifikaları alarak kendi işini kurmak için en az 1 kez girişimde bulunmalı bence.Kendi özel çabalarının parasal karşılığını aldığını görmek insanı bir başka türlü motive ediyor.Korkmamak lazım.Memur olmadan önce 3 ortaklı bir firma kurmuştuk.Deli gibi çalışarak belli bir seviyeye geldiğimizde o zaman kadar olmayan memur ataması oluvermişti.Aile baskısı ile iyi giden işimizi bırakıp memur olduk.Şimdi karşımızda greencard ile ABD'ye yerleşme fırsatı var ve ben hayatımda köklü bir değişiklik yapma aşamasındayım.Benim kısa ve orta vadeli planlarım bunlar.Tüm iyi insanlara önce sağlık,sonra cesaret ve başarılarla dolu bir gelecek diliyorum.

• @sanaldeniz tavsiyelerin ve cevabın için teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@zaferdemir Zafer Bey, öncelikle tekrardan hayırlı olsun. Bu forumdaki bilgiler beni green card olmadan ABD'ye yerleştirmeye yetti. Elbette kendi bilgim ve geçmiş tecrübelerim de vardı; ama bu forumda bilgilerini paylaşan insanlar sayesinde kendimi güvende hissettim. Adım adım gidelim, evvela GC için mülakat aşamanızı sorunsuz, sıkıntısız tamamlayın, akabinde ücretsiz izin, ABD'ye yerleşme, ev bulma vs gibi hususlarda daha aktif bir şekilde araştırabiliriz. Tır şoförlüğünü pek tavsiye etmem, youtuber arkadaşların paylaştığı şeylere pek kanmayın, o iş tam öyle değil, dedikleri paralar yalan değil ama nizami de değil. Siz süreci tamamlayın, bu forumda bilgisinin zekatına sahip olmadığım arkadaşlar size daha rahat yardımcı olacaklardır.

• @zaferdemir umarım hakkınızda hayırlısı olur. Hesaplar kitaplar birbirini tutar ve güzel bir süreç geçirirsiniz. Şimdiden bol şans.

• @zaferdemir
    Diger konular icin senin bilecegin is ama abd egitimi iyi degildir. Beni motive eden şey çocuklarımın yaşları itibarı ile iyi bir eğitim alma imkanı ve iyi bir geleceğe sahip olma olasılıği. Hatta bilgisayar da basit islem yapmayi bilmekten uzak uni mezunu bile vardir. Ama abd pasaportu diyorsan o baska o konuda diyecek birseyim yok. Not bunu kaymak tabaka icin soylemiyorum. Sen burada barely living sartlarinda yasayacaksin. Ama latinolar gibi su yardimi bu yardimi ile belki biraz daha iyi birseyler olabilir.Ben olsam kendim denerim. Cok denemek istiyorsam. Kendim yasayip gordukten sonra karar veririm. Abd eğitimi bostur. Abd zeki eleman ihtiyacini disardan karsilar. Cocugum yok ama birgun olursa Allah amerikali olmayi nasip etmesin(kulturel olarak buyumeyi). https://youtube.com/shorts/KicIbv0L-t0?si=RV6E6y-2T_towp3J

https://www.youtube.com/watch?v=o1aC-I_3Luk

• @Doncarleone Yaa... koca koca adamlar,mahkemeler,kurumlar ülkenin Anayasa Mahkemesini takmiyorlar.Yalan dolan kayirmacilik tavan yapmış.Buna ses çıkarmıyorlar ama bu konularda çok ahkam kesiyor bu hocaefendiler.Bence sen bu adamları çok ciddiye alma.Gelisim sorunlari tanımlayıp onlara doğru ve adil çozümler sunmakla başlar.Önce geliseceğiz sonra konuşacağız.Kötüledigin ülke Dünyanin 1 numaralı ekonomik,askeri ve siyasi gücü.Türkiye'nin şu anda ekonomisini yöneten isimler de oralardan gelme.

• @zaferdemir ben turkiyeyi ovmuyorum zaten. Dediklerim sadece egitim ve kultur konusunda. Devsirmeler ayri bir olay konuyu dagitmamak adina hakkinizda hayirlisi. Ayrica Oktay hoca da Ilber Hoca da uzerine duseni elinden geldigince yapmaya calisdilar. Onlara b.. atmak en son isim. Amerikaya uyum saglamakta sikinti yasamayacaginiza inaniyorum.

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'da dövme sanatçılığı yapan grup üyeleri var mı?

Göçmenlik Sohbetleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    78 Bakış
    mustafaavciM
    Herkese merhabalar, Forum üyelerimiz arasında Amerika'da yaşayıp dövme sanatçılığı yapan veya bu tarz Türk dövme sanatçılarını tanıyan arkadaşlarımız var mı?
  • 2 mühendis olarak greencard a basvurmalı mıyız?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    16
    0 Oy
    16 İleti
    1k Bakış
    CalibraturboC
    Hele cıksın gerisi kolay. İnsaat muh. meslegini arastırmıstım. Bir adet zor sınavı var. Fakat Gidergitmez Rahatlıkla ev tamiri yapıp satabilirsiniz mesela.Yeterki cıksın.Çıksın.çıksın!!!
  • Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

Göçmenlik Sohbetleri
    189
    1 Oy
    189 İleti
    14k Bakış
    I
    @Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? @isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor Erkeğim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k