Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Okuduğum kadarıyla bahsettiğiniz memurluk masa başı falan sanırım 😄 10 yıldır fen işlerinde inşaat Teknikeri olarak çalışıyorum toplasan var olan masamda 6 ay zor oturmuşumdur. Piyasadaki her türlü çakallığı belediye sayesinde öğrendim 😄 hakkımı aldığımı düşünüyormuyum hayır. Diğer birimler de hiçbir şey yapmayıp mühendis tekniker olan çalışanlarla aynı pozisyondasın. Yatarak maaş alıp sıfır tecrübesi olan adam tabiki de memurluğu bırakmasın. Ama ben çok yoruldum yıprandım. Bugün Türkiye'de bıraktığımda memurluğu yarı maaşı zor alırım aynı işi yaptığım da bile hatta özel sektör de sanki sana hakkının fazlasını vermişler gibi de muamele yapıp %200 performans beklerler. Türkiye de memurluk dediğiniz gibi sayın @pionerrUsa ege Akdeniz tayin olup yan gelip yatmak yada Ankara ya merkez e tayin olup kalabalıktan yararlanıp boş boş gezmek.


  • @teqnoloq. İşte hocam işin kötü yanıda bu. Sizin tecrübeniz olmasına rağmen diyosunuz ki bu işi bıraksam dışarda daha düşüğe daha yoğun çalışırım düz masa başı adam belki iş bile bulamaz. Böyle olunca şayet yaşta ilerleyip çoluk çoçuk dedimmi bu insan o işe mahkum gibi bişey oluyor. Bir meslek yok hocam ben memurluğu bırakıp meslek edinme taraftarıyım. Ha böyle şeyler düşünmeyip garanti iş masa başı bişy yaptıgımızda yok diyip böyle devam eden bi dünya insan vardır sırtını devlete dayadım diyen. O adamlar burada yazmaz zaten. Yani söyledikleriniz doğru ve sırf bunun için bile geç degilse bence bırakılır. Benim söylediklerim dikkat edin memurluğu bırakıp türkiyede başka iş yapmak. Memurluk ve abd kıyaslaması yapmıyorum bile o çok net bana göre.


  • @Lalo-Salamanca meslek edinmek gerçekten önemli. Çok şükür elimden her iş gelir desem yeridir. Mobilya, elektrik, tesisat, inşaat falan baya anlarım. Tanıdığım insanlar var evde birtane vidayı sıkmadan anlamaz. Belediyenin yapmış olduğu bir proje var projenin başında 2 mimar 1 mühendis var ama yine biz gidiyoruz işin başına. Onların diplomasını benim tecrübelerim yeniyor aslında hepsiyle aynı dönemde başladık ama kendilerini tamamen geliştirip geliştirmemekle.alakali. bu insanlar sırtını devlete yaslayanlar maalesef. Amerika çıkması durumunda da ekmeğimi taştan çıkartırım o konuda güveniyorum da kendime. Yeterki çıksın. Çalışanın hakkının verildiği biryer Amerika. Bende gerçek olan hakkımı almak istediğim için gitmek istiyorum. Yaşım 33. 40 a kdr başvurmaya devam


  • @teqnoloq İngilizcede konuşulanı anlıyorsanız, konuşabiliyorsanız veya bir tanıdığıunız varsa ve sizi saydığınız işler için işe alacaksa, söylediklerinizde haklısınız. Ancak aksi halde, bir mesleği yürütebilmek için önce amerikada ingilizce öğrenmeniz gerekecek. Bu da doordash gibi geçici teslimat işlerini yaparak mümkün olmuyor. Çünkü doordash işi ile sadece ayakta kalabilirsiniz. Bu işte eğer para kazanmak istiyorsan saat 10-11 gibi işe başlayıp 22.00-23.00 gibi işi bırakıyorsun. Bu saatler arasında zamanınızın çoğunda araba kullanmak zorunda olduğun için, ingilizce öğrenmeyi unut. İngilizcce olmayıncada meslek icrası olmuyor.


  • Memur arkadaşlar size tavsiyem aylıksız izin alıp Amerika macerasına öyle girin. Vizeniz varsa vizeyle, gözünüz kesiyorsa başka yolla, eğer çok istekliyseniz gidin ve görün. Ama aylıksız izin almadan asla gitmeye kalkmayın. Sonra pişman olursanız, dönecek yeriniz ortamız olsun...


  • @Murat-4 yasal gidenlern emeğinin karsılığı vardı!! Ta ki sınırdan gelenler olana kadar.bakın şu an gc ile bile gelenler şaşkın bilseydik düzeni bozmazdık diyorlar iş yok.neresi için söylüuorum ny nj la gibi.çünkü sınırdan gelenlerde ssn ve çalışma izni aldıkları için bir farkları kalmıyor.hatta onlarda el işi ustalığı fazla olduğu için rakip oluyor. Çoğu doordash uber eats vs gibi işler yapıyor ve bu işler artık tastı.doordash kiralarım diyenler doordash uyandı hesabını kiralayanların hesapları kapatılıyor son 3 haftadır.ıt alanında işşsizlik var._amerikadada enflasyon var.pahalandı bir hayli hersey.40 lı yasların ortasında olup çoluk çocuk sahibi olanevi arabası nakiti yazlığı olan çift maaşlı garantisi olan için gerçekten buraya gelip bu sıkıntıyı çekmek akıl işi değil bence.kaldıki böyle bir tanıdığım var gc çıkalı 4 ay oldu.adamlar şokta .yasadıkları hayat kalitesi sorgulatıyor.çünkü burda çift maaşla yapabildikleri sosyal hayatlarını yapamayacaklarının ve gidişatım iyi olmadığının farkına vardılar.okul derseniz çocukların okulu eğer zaten iyi bir lisede okuyorsa iyi bir sat puanıyla burda unide burs kazanarak okumasıylada yapabilirler.birçok başarılı öğrenci tanıdım burda bu şekilde yasadıklarından sonra hedefleri bitirip avrupada iş bulmakla ilgili.şu an dolar düşsün burdan gidecek birçok insan var tanıdığım.\ben olayın ny tarafından birebir yasanan duyulan taraftan altardım.ki bunlarda gc çıkan felan.ya da gelmiş tanıdığı olanlar.turist vizeyle calışma izni olmadan ne iş olsa yaparım diyenler zaten sürünüyorlar bulaşıkçı işi bile bulmak çok zor.velhasıl kelam hiçbir sey youtıbe palavra sıkıldığı gibi değil!! Kolay kolay birikimlerinizi heba etmeyin özellikle belli bir yas grubu için söylüyorum


  • @burakshop Hocam biraz yazdıklarınızı fazla negatif buldum valla. Tamam herkesin tecrübesi aynı olmuyor herkes aynı mentalite ile gitmiyor söylediğiniz şeyleri de az çok biliyoruz ama bence yine de değer. Evli kurulu düzeni olan az çok malı mülkü olan için belki karar aşaması düşündürür ona lafım yok ama adamın bir şeyi zaten yokken ki memurda olsa bence hiç düşünmeye gerek yok. Artı bu dünya bu hayat için ne biliyim hiçbir şeyin garantisi yok hocam. Ama en azından buraya göre bakınca bir umut var.


  • @Lalo-Salamanca Beyfendinin yazdıklarının haklılık payı vardır, benzer şeyleri ny üzerinden floridaya göçen bir aileden dinlemiştim. Florida'nın da çok farklı olduğunu söyleyemem ama en azından kış mevsiminin neredeyse hiç yaşanmaması, asıl tatil sezonunun Kasım ayında başlaması gibi konular burada iş ihtiyacını artırıyor. Kaçak çalışmak durumunda kalanların vay haline.


  • @EasternStar Doğrudur hocam. Bize şimdi buradan belki de her şey toz pembe gözüküyor ama yine oradaki arkadaşların, sizlerin söylediklerine göre ve kendi araştırmalarımıza göre şekilleniyor kafamızda bir şeyler. Herkesin gönlüne göre versin rabbim ne diyelim.


  • 2018den bu yana başvuru yapıyorum çıkmıyor artık umudum kalmadı çıksada gitme konusunda eskisi gibi emin değilim yaş 40 oldu 15 senelik memurluk var ev araba çocuk var git bulaşık yıka oralarda eskisi gibi cazip gelmemeye başladı açıkçası.


  • @Erdem-AKDEMİR Yaşımız ve memuriyetimiz birbirine yakın, Türkiye'de ayda 1 kutu kullandığım ilaç burada 7.000$. Türkiye'de eviniz ve arabanız varsa neden burada bulaşık yıkayasınız ki? GC çıkmasa bile eğer niyetiniz ciddi ise E-2 ya da EB-3 için ciddi bir sermaye sahibi olabilirsiniz.


  • @Erdem-AKDEMİR Fikrinize aynen katılıyorum hocam biz green cardlı olarak ailecek gittik ve belli bir süre sonra geri döndük çünkü yaş 37 ve belli bir yaş sonrası gerçekte zor türkiyede evimiz arabamız yazlığımız ve belli birikimimiz vardı kendimize ait iş yerimiz var kendim mekanik tamircisiyim yıllardır iş yerimiz devam ediyor bizde green card çıkınca baya sevindik atladık gittik ancak gerçekten iş konularında sıkıntı çektik ki mekanik ustası olmama ragmen bir çok yer saatlik olarak cüzi rakamlar teklif etti oradaki hayat gerçekten kolay değil evet zorluğu göze alarak gittik ancak birebir deneyimledim hele belli bir yaş oturmuş düzen bırakılarak orada sıfırdan başlamak çok zor herkezin kendi fikri tabiki ama amerikada 18 - 25 yaş arası ve bekar olarak başlangıç yapmak için ideal.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @sedat3459 Bizde 2018 talihlisi olarak 40 li yaslarimizin basinda geldik Usa'ya. Esimde mekanik ustasi, Istanbulda dukkan kapatip evi arabayi ne varsa satip geldik 2 cocukla. baslangiclar zor evet ama lutfen pes etmeyin. hangi eyalete gittiniz bilmiyorum ama yasam acisindan daha ucuz olabilecek eyaletlerden baslamak ilk asamada en mantikli olani. Biz Louisiana da yasiyoruz. Esim geldigimiz ay icerisinde hemen is bulup calismaya basladi. Buralarda mekanik cok guzel meslek ve cok da aranan bir meslek. Buyuk firmalarla calismayi deneyin. Esim Bmw de calisiyor. Kurumsal firma her zaman iyidir. Benefitleri duzeni sayginligi hep size arti getirir. Kucuk bebeginizin gelecegini eminim herkesten cok dusunuyorsunuzdur pes etmeyin. Mesleginiz altin niteliginde. Buralarda butun buyuk firmalar deli gibi mekanik ariyor . (Ozellikle alman grup . BMW - Audi- Mercedes-Mini C.). Belki bir motivasyon olur yeniden bir dusunursunuz. Kolayliklar diliyor sevgilerimizi gonderiyoruz...

  • ⭐⭐

    @Sayal Kesinlikle katılıyorum. Zaten 40 yaşında ki insan kendi rahatlığın düşünüp geri dönmek yerine çocukları için orada mücadele veriyor. Hepsi işin ekonomik kısmına bakmış fakat bu ülkede gelecek o kadar belirsiz ki. Yok burada evi varmış yok düzenli işi varmIş. Yok 40 yaşından sonra gelmek akıl işi değilmiş. Aferin sen çok akıllı bir insan olarak dön Türkiye'ye yaşa. Çocuklarında yarın öbür gün bayağı dua eder 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Türkiyeden amerikaya gitmeden sizler kafanızda nasıl düşünceler içinde idiniz nasıl hayaller kurdunuz da gidince zor gelip geri döndünüz. Sizlere gidince çok kolay diyen mi oldu yada hemen iş bulacaksınız mı dediler anlamıyorum ben gittim yapamadım geri dönüyorum kimse rahatını bozmayıp gitmesin. Giderken insanlar zorlukları bilmiyor mu hiç mi araştırmazsın medeniyetten uzakta yaşayıp uçağa mı bindiniz yoksa danışmanlık şirketleri ile çalışıp sizlere uçak - iş - ev - kırmızı halıya mı kandınız. Anlamıyorum eşim 18 yıllık öğretmen burada ne kadar sinir olup sürekli sorumlulara saydırsa da çıkınca gelmeyecek çünkü biliyor ki orada rahat edemicek kendine güvenemiyor bu kadar basit.


  • Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş, kimse gelip geri döneceğim demedi 🙂 Bir beyfendi yaşım 40'a geldi bundan sonra bana yeniden başlamak çok zor gelir dedi. GC sahibi olup memuriyeti bırakmayan ve 6 ayda bir ABD'ye gidip gelen memur tanıyorum, emekliliği kafasına takmış durumda, genç yaşta makam sahibi olup her şeyini bırakıp giden de... Herkesin kendi tercihi ve gerekçesi farklıdır, ABD'ye geldiğinizde bulaşıkçılık yapsanız bile paranızı ödemeyen patronlar var, havaalanından çıkar çıkmaz eşyaları çalınan, trafiğe çıkar çıkmaz ceza yiyen vb. Herkesin tecrübesi farklıdır ve bizim için kıymetlidir. Evet, buraya gelen hiçbir memuru kapıda karşılamayacaklar, her şey memuriyet hayatına göre daha zor olacak. Dayanabilen içen sonrası malum 🙂


  • @Sayal Merhaba eşiniz memur muydu


  • @sanaldeniz Hayır değildi, bir araba tamir servisi vardı. Benzer şeyleri yaşayan beyefendiye aynı şeyleri yaşadığımızı belirtmek ve motivasyonu yüksek tutması açısından yazmıştım.


Benzer Başlıklar

  • 55
  • 14
  • 7
  • 124
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum