Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba kendime TEB bankamatik kartı çıkartım ABD'ye giderken paramın bir kısmını dolar olarak hesapta tutup ABD'de BOFA atm.lerinden çekmeyi düşünüyorum.
    Kartımı yurt dışı işlemlere açtım. Kullanabileceğim başka alternatifler var mı tavsiyelerinize açığım.

  • ⭐⭐

    @gknatak97 Dolar hesabınızı favori hesap yapmayı da ihmal etmeyin, yoksa para çekemezsiniz. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐⭐

    Bu girdide ABD'den Turkiye'deki banka hesabina kripto ve kripto borsalarini kullanarak para transferini nasil yaptigimi ekran goruntuleriyle beraber adim adim anlatacagim. Bu islemler Dolar gonderip TL olarak almak icindir. Dolar gonderip dolar olarak almak icin diger yontemleri arastirabilirsiniz.

    Kripto borsalari sayesinde ABD'deki dolarlarinizi Turk bankasindaki TL hesabiniza minimum komisyonla (miktardan bagimsiz olarak sadece 1 dolar komisyonla!) ve yaklasik 20 dakikada transfer etmek mumkun (Sure ve komisyon kullandigimiz kripto, borsalar ve bankaya gore degisiklik gosterebilir). Bunu gostermek amaciyla az once 9 dolari ABD'den Turkiye'deki Denizbank hesabima gonderdim.

    UYARILAR:
    1- Bu tur islemleri daha once yapmadiysaniz, kripto islemleri ve kripto borsalarina asina degilseniz, bu konuda daha once hic deneyiminiz yoksa ilk islemlerinizi kesinlikle buyuk meblaglarla yapmayin! Oncesinde 10-15 dolar gibi bir miktari gondermeyi deneyin. Gonderdiginiz para basarili bicimde Turk bankasindaki TL hesabiniza ulastiktan ve adimlara hakim olduktan sonra buyuk miktarlari deneyebilirsiniz.

    2- Kripto para transferlerinde hataya yer yoktur! Yanlis islem yaparsaniz, yanlis adrese (gecersiz veya yanlis bir adrese) gonderirseniz paraniz sonsuza kadar kaybolour! Kimse bir daha o parayi kurtaramaz.

    3- Her kripto borsasi ABD'de islem yapmaya yetkili degildir. Yasakli veya ABD'de islem yapmaya yetkisi olmayan borsalarda islem yapmamanizi oneririm. Hangi borsalarin ABD'de yetkisi oldugunu arastirarak kendiniz bulabilirsiniz.

    4- Kripto borsalarina para gondermeden once KYC denilen kimlik dogrulama islemlerini tamamlayin, sonra para gonderin. Butun borsalar para almayi kosulsuz kabul eder ama is parayi oradan cekmeye gelince kimlik dogrulama islemlerinin tamamlanmis olmasini sart kosar. Bunu tamamlamamissaniz borsadaki paranizi hic bir yere transfer etmenize veya cekmenize izin vermez. Para gondermeden once o parayi cekmeye yetkili oldugunuza veya gerekli butun sartlari yerine getirdiginize emin olun.

    5- ABD'de bir borsada bir sey sattiginiz zaman eger bir kazanc olusmus ise vergi doneminde bu kazanci bildirmek ve vergisini vermekle yukumlusunuz. Bu konudaki sorumluluk ve yukumlukluklerinizi bilin.

    6- Turkiye'de kripto islemleriyle ilgili herhangi bir yasal duzenleme ya da yasak yok. Ama bankadaki hesabiniza yuklu miktarda para girisleri oldugu zaman veya baska bir nedenle MASAK taramasina takilabilirsiniz. Paranizin kaynagini veya sorulacak diger sorulara cevaplari vermeye her zaman hazirlikli olun.

    Simdi islemlerimizi anlatmaya gecelim.
    Yaptigimz islem Turkiye'ye 9 dolar gonderme.
    Bu para en yuksekten bozulmus olarak ve TL olarak Turk bankasindaki hesabimiza gececek.

    Ben bu islemi 20 dakikada ve sadece 1 dolar komisyonla tamamladim.

    Dikkat: Miktar 10 bin dolar da olsa da, 100K da olsa, 1 dolar da olsa toplam sure ve komisyon yine ayni olacakti, yani 20 dakika ve 1 dolar komisyon. Kripto para transferlerinde para miktari onemli degildir. Komisyonlar islem basina alinir.

    Bir kripto borsasindan (ABD veya baska bir yerde) Turkiye'de faaliyet gosteren bir kripto borsasina USDT (veya baska bir kripto paranin) transferi icin kripto borsalarinda hesaplarimiz ve gonderici hesapta USDT olmali.

    ADIM-1:

    Once Turkiye'deki kripto borsasindaki USDT cuzdan adresini kopyaliyoruz. Gonderecegimiz para bu adrese gececek. Bunun icin Tron agini, yani TRC-20'yi seciyorum. Ethereum agini da (ERC-20) veya kullandiginiz borsaniza gore baska bir ag da secebilirsiniz ama bunlarin komisyon ve transfer sureleri degisken olabilir. Ben eger varsa TRC'yi tercih ediyorum. Yanlis ag secimi paranizin kurtarilmaz sekilde kaybolmasina yol acar!

    d9a8c058-b4ff-463a-bce5-cc38e4471b19-image.png
    .
    .

    ADIM-2: USDT'lerimizin oldugu borsadan cekim talimati verilmesi

    Buraya, Turkiye'deki borsadaki gonderecegimiz USDT cuzdan adresini (yukaridaki adimda kopyalamistik) ve gonderecegimiz miktari ve hangi agi kullanacagimizi yaziyoruz. 10 dolar gondermek istiyorum dedim ve 1 dolarlik komisyonu bu miktardan dusecek ve karsi hesaba 9 dolar olarak gececek. 10001 dolar yazsaydim karsi hesaba 10K olarak gececekti.

    89653cb7-66e2-4488-be83-5c59b18cf62d-image.png
    .
    .

    Transferi onaylamadan once bazi guvenlik kodlarini soracak. Bu kodlar email, SMS ve Google Authenticator'dan elde edilen kodlardir. Bu 3 farkli kanaldan gelecek kodlari size verilen sure icinde, ucunu birden girmediginiz surece herhangi bir transfer gerceklesmez, buna izin vermez. Bu 3 kodu girip onaylayinca asagidaki gibi transfer baslamis olacak:

    131dd5a6-53f0-4cc6-ac37-43b3d548ba21-image.png
    .
    .

    Bu transfer 1 dakika icinde tamamlandi ve gonderdigim 9 dolar Turkiye'de faaliyet gosteren borsa hesabimdaki USDT adresine ulasti.
    Transfer oncesi ve 1 dakika sonra bu hesabin ekran goruntuleri asagida:

    605bc705-9cf0-4a5f-abb4-0389a652ca60-image.png
    .
    .

    ADIM-3: Gondedigimiz USDT'nin TL olarak bozdurulmasi

    9 USDT'yi serbest piyasanin cok ustunde bir fiyattan TL'ye cevirdim. Borsada 28,927 TL'den alici vardi ve bu rakamdan aninda satisi gerceklestirdim!
    Bunu banka uzerinde yapmak isteseydim en fazla 27,5 gibi bir rakamdan bozdurmak zorunda kalacaktim.

    57d83503-e135-448c-a9f3-643b7e91af4b-image.png
    .
    .
    9 USDT'yi 260,32 TL'den satmama ragmen hesabima 259,63 TL olarak gecti. %0.35 komisyon kestigi icin. Zaten piyasanin cok cok ustune bozdurdugumuz icin bu komisyon cok onemli degil. 259,63/9= 28,85'ten bozdurmus gibiyiz hala.

    5bffb8df-5629-45e4-82c5-4e13e13fbe39-image.png
    .
    .

    a3e32127-fedd-4646-b3bc-03940cddbc7e-image.png
    .
    .
    .

    ADIM-4: TL'nin Turk borsasindan banka hesabimiza cekilmesi

    Cekme talimatini veriyorum

    2c528938-857a-4070-a1e5-7e519df70a89-image.png

    .
    .
    0 lira komisyonla parayi Denizbank'taki hesabima gondermek icin talimat veriyorum ve guvenlik kodu onayindan sonra talimat isleme aliniyor.

    1c04b200-780a-4edb-87d0-d5c779d5620f-image.png
    .
    .

    .

    ADIM-5: Paranin Turk bankasindaki hesabima gecmesi

    Islemim onaylaniyor:
    2b1af296-7099-4571-bada-3544410ace1a-image.png
    .

    .
    Ve bankadan paranin hesabima ulastigina dair SMS aliyorum:

    2daa585b-5bb2-4b5b-b9e9-3c86c7883396-image.png
    .
    .
    Mobil subeden kontrol ettigimde 9 dolar karsiligi TL'yi hesabimda goruyorum. Bu para ile dolar almak istesem kambiyo vergisi + islem ucreti dahil yine 9 dolar alabiliyorum. Yani hesabimda dolar olarak tutmak istesem sifir kayip/komisyon ile Turk hesabima Dolar gondermis sayilabilir bir nevi.
    .
    f0d13bd6-cf6e-4dfe-8a40-06a5bc664eb9-image.png
    .
    .
    .
    Adimlari genel bir resim icinde ozetlersek
    1-ABD'de yasal olan bir borsada hesap aciyoruz ve gerekli KYC islemlerini tamamliyoruz. Borsayi secerken ABD'deki bankamizdan bu borsaya USD gonderirken olabilecek en dusuk komisyonla transfer yapilabilecek bir borsa seciyoruz. Yani BofA veya Chase gibi bir bankadaki checking hesabimizdan bu borsaya minumum maliyetle USD transfer imkanlarina bakiyoruz.

    2-Borsada USD'yi USDT'ye veya en dusuk komisyonla transfer yapabilecegimiz baska bir kriptoya ceviriyoruz. USD-to-USDT donusumu genel olarak 1:1'dir. 1000 USD varsa bunu hemen hemen 1000 USDT'ye cevirebiliriz. Belki 3-5 cent eksik kalabilir.

    3-ABD borsasindaki USDT'yi Turk borsasindaki USDT adresine transfer ediyoruz. Bu 1 dakika ve 1 dolar komisyon tutuyor

    4-Turk borsasinda USDT'yi olabilecek en yuksek degerden (serbest piyasa veya banka kurlarindan daha yuksek) TL'ye ceviriyoruz.

    5-Elde ettigimiz TL'yi Turk bankasindaki TL hesabimiza komisyonsuz olarak gonderiyoruz. Bu maksimum 10-15 dk suren bir islem, borsanin transferi onaylama hizina bagli.

    6-TL hesbimiza gelen parayi ister baska birine gonderip veya bir odemeniz varsa onun icin hemen kullanabilirsiniz. Veya isterseniz hemen dolar alip hesabiniza koyabilirsiniz. Serbest piyasa veya banka kuruna dolar aldigimizda, borsada zaten yuksek degerden bozdurdugumuz icin, dolar alis fiyati sattigimiz fiyatla ayni veya dusuk kaldigi icin nerdeyse hic kaybimiz olmuyor. 1000 dolar gonderdiysek tekrar 1000 dolar alip hesabimiza atabiliyoruz. Kayipsiz ve cok hizli transfer.


    SONUC:
    Gonderilen para miktari: Onemi yok
    Transfer Komisyonu: Sabit komisyon, 1 dolar
    Sure: Parayi gondermeye karar verip islemlere basladiktan 20 dakika sonra para hesabima gecti.

    Burada dikkat cekmek istedigim diger nokta komisyon vs masraflarin dusuklugu yanindabu transferlerin haftasonu, doviz islem saatleri vs gibi seylerden etkilenmemesi. Mesai saatleri disinda ve hafta sonlari doviz alim-satimi arasinda devasa makas, kur farki koyuyor bankalar. Kripto piyasasi ve islemleri ise 7/24'tur, makas yok denecek kadar azdir. Her zaman.

    Bir ornek vermek gerekirse gecen ay icinde kardesime acilen 15 bin TL lazim oldu. Turkiye'de Cuma aksami gece 11. En gec yarim saat icinde parayi cekersin dedim. 25 dakika sonra 23:25'de ATM'den parayi cekiyordu. Klasik transfer yontemlerinin hic biriyle bu kadar hizli para ulastirma yolu yok. Araya haftasonu girmesi bir yana mesai saatleri disinda oldugu ve alim-satim makaslarinin acilmasi nedeniyle olur da gondercegim dolar eline gecse bile cok dusuge satacagindan bir de oradan ciddi zarar yasayacaktik.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smartcells smartcells 

  • @smartcells Ag olarak TRC degil AVAX agini kullanmanizi oneririm. TRX sahibi olan Justin Sun nedeniyle pek guven veren ve gercek anlamda bel baglanabilir gorulen bir ekosistem degil. Malum, kripto para piyasasinda ''rug pull''undan, network halt'a kadar bir dunya komik olay eksik olmuyor, her ihtimale karsi temkinli olmakta fayda var, TRC gibi aglari kullanirken.


  • @smartcells türkiyede borsası olarak paribu kullanıyorsunuz sanırım güvenilir bir borsamı acaba ?


  • @smartcells Amerikada hangi borsayı kullanıyorsunuz acaba?


  • Ben herkesin yazdığı mesajlara toplu şekilde cevap vermek istiyorum kendi tecrübelerimle.

    @Haliax doğru söylüyor direkt USDT yada Solana paritesinde göndermek daha güvenli olabilir. (her ne kadar parayı hemen banka hesabına aktaracak olsakta)

    @gknatak97 benim kendi şahsi görüşüm en güvenilir borsa Binance ve türkiyede kullanılabiliyor. (türk borsaları batabiliyor veya maintenance yapıp işlerinizi aksatabiliyorlar)

    @UgurOral Arka plana baktığımda bana mavi beyaz renkler coinbase i andırdı. Coinbase aynı zamanda Amerikada en yaygın ve popüler olan kripto para borsasıdır.


  • @smartcells emeğinize sağlık.. Teşekkürler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Yapı Kredi bankası ile 82 bin dolar swift yaptım. Yapı Kredi 35 dolar masraf aldı. Alıcı bankam Capital One 50 dolar masraf kesti. Parayı Türkiye saatiyle sabah yolladım aynı gün içinde ABD'deki hesaba geçti.
    Deneme amaçlı Wise ile de işlem yaptım. 500 bin TL'yi Wise'daki TL hesabıma aktardım. Buradan ABD'deki hesaba 17400 dolar olarak transfer ettim. Aynı gün içinde geçti.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   K kadargo 

  • @knnrn Kenan bey, Chase 25USD kesiyor. Bofa 15USD . Charles Schwab da 15USD kesiyor bildigim kadari ile. Schwab kullaniyor iseniz, yatirim bankaciligi onlarinki, eger debit kartiniz varsa ABD disi nakit cekimlerde , nakit cekim ucretini size iade ediyorlar. Cunku yatirim bankasi onlar ve subeleri veya ATM leri yok, bu durum sadece ABD disi ATmlerdeki nakit cekimler icin gecerli.


  • İyi Günler, benim sorum temelli olarak USA ye gideceğimizden, buradaki arabalarımızı satıp ve bankadaki birikimlerimiz ile temelli USA yerleşeceğimizden dolayı yüklü bir para ile gideceğiz USA ye. Kişi başı 10,000 usd taşınabiliyor yani eşim ile ben toplamda sadece 20,000 usd yanımızda götürebiliyoruz. Ama biz temelli olarak USA ye dönüş yapacağımızdan götüreceğimiz miktar bu miktarın çok daha üstünde. 200-250 bin USD gibi bir miktar birikimimizi USA ye nasıl götürebiliriz. Yanımızda götürürsek ne kadar vergi keserler yada yanımızda götüremiyorsak, buradaki birikimlerimizi nasıl USA ye transfer edebiliriz. Daha önce birikimlerini USA ye taşıyan biri bize yol gösterip tavsiye verirse sevinirim. Teşekkürlerler 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erik 10k dolar sadece beyansız tutar olarak yer alıyor. bu tutarın üstünde para götürürseniz beyan dolduruyorsunuz. Ondan dolayı yanınızda sadece 10k götürebilirsiniz diye kural yok sadece beyansız tutar bu kadardır. Bu tutarı yanınızda götürecekseniz işi garantiye almak adına satış kağıtların hepsini yanınızda götürürsünüz. Yada bankalar arası 2-3gün de bir swift yaparsın. 2 ileti yukarıda @knnrn iletisi o da yüksek bir miktar swift yaptı siz de 2-3 gün de bu swift yaparsınız.


  • @Erik, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    İyi Günler, benim sorum temelli olarak USA ye gideceğimizden, buradaki arabalarımızı satıp ve bankadaki birikimlerimiz ile temelli USA yerleşeceğimizden dolayı yüklü bir para ile gideceğiz USA ye. Kişi başı 10,000 usd taşınabiliyor yani eşim ile ben toplamda sadece 20,000 usd yanımızda götürebiliyoruz. Ama biz temelli olarak USA ye dönüş yapacağımızdan götüreceğimiz miktar bu miktarın çok daha üstünde. 200-250 bin USD gibi bir miktar birikimimizi USA ye nasıl götürebiliriz. Yanımızda götürürsek ne kadar vergi keserler yada yanımızda götüremiyorsak, buradaki birikimlerimizi nasıl USA ye transfer edebiliriz. Daha önce birikimlerini USA ye taşıyan biri bize yol gösterip tavsiye verirse sevinirim. Teşekkürlerler 🙏🏻

    10k tek girerseniz gecerli rakamdir ama ABDye giriste istediginiz miktarda para getirebilirsiniz, sadece beyan etmeniz gerekir gumrukte o kadar. Bunun vergisi yoktur. 10K uzeri bir giris icin banka ile swift en kolay ve masrafi en az yoldur. Kripto diyenler olacak ama ben swift tercih ederim. Trdeki banka hesabinizdan, ABD de acmis olacaginiz hesaba gonderebilirsiniz, masraflar da cok yuksek olmayacak. Para transferinde vergi olmaz, nakit getirsenizde olmaz sadece kayit altina alinir para, o kadar. Siz TRden 250bin dolar cikarirken valizde , o kisimla ilgili burada hic yazi gormedim ve beyansiz TRden 10bin avro uzeri cikaramazsiniz, beyan kismi nasil oluyor Tr de bilmiyorum


  • @Erik ek olarak, TR de satilan ev araba vs vergi dekontlarini tutun, ileride size bu para nereden geldi denilirse. Cifte vergilendirme anlasmasindan dolayi siz zaten Tr de vergi odediginiz icin burada zaten vergi sormazlar ama elinizde belge olsun. Para transferinden vergi alinmaz.


  • Teşekkür ederim 🙏🏻


  • Herkese selam. Türkiye’deki İş bankası TL hesabımdan US’de Huntington bank $ hesabıma (5Knın biraz altında) SWIFT yaptım geçen hafta. Çok hızlı ve sorunsuz gerçekleşti. İş bankası 200 tl civarı işbankası, 33$ Hunt. kesmiş. Bilgilerinize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erik Arkadaşlar da açıklamış. Bu kadar büyük parayı yanınızda taşımayın bence. Yapı Kredi bankası Swift limiti günlük 100 bin dolar. Diğer bankalarından da bu bilgilere bakabilirsiniz. Vergisi ödenmiş paraya herhangi bir vergi uygulaması olamaz. Beyan edilip kayıt altına alınacak sadece.


  • Merhabalar, Umarım doğru yere yazıyorumdur. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler. TEB üzerinden Chase Bank'a bugün bir miktar para transferi yaptım. Transfer sırasında alıcı hesap no kısmına Chase Bank'ın bana verdiği bilgilerde görünen Chase Routing Number ve Account Number arada bir boşluk doldurarak yazdım. Umarım doğru yapmışımdır. Bu arada bankacının bana verdiği dokümanlar arasında swift kodu "CHASUS33" görünüyordu ilk önce öyle yaptım ama TEB internet bankacılığı hata verdi. Sonrasında Swift Kodu listesinde kendi şubemi bulamadım sanırım Global bir Chase (New York Sanırım) şubesi seçtim. özetle sorum şu; Alıcı hesap numarası kısmında hem routing number hem account number yazarak hata mı yaptım? Sadece 9 numaralı Account Number yeterlimiydi? Yanıt için şimdiden çok teşekkürler.

    Not: Teb 107 TL gibi masraf ücreti aldı, bakalım Chase ne kadar alacak 🙂 Burada okuduklarıma göre aklımda 15-30$ arası bir masraf kesecek diye bir beklentim var. 🙂

    Saygılarımla...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Redbeard selam teb bankası boa bankası ile ortak çalışıyor. Sadece teb havaleleri için boa hesap açsanız daha sonra boa dan chase banka atsanız daha ucuza hem de sorunsuz transfer olur.


  • @ayvalik10 Abi selam, çok sağol. Onu düşünmediğim değil, ama geç kaldık artık. New Orleans'da BOFA yok abi. neyse şimdilik bu şekilde idare edeceğiz..


Benzer Başlıklar

  • 34
  • 17
  • 16
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum