DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@akincetin merhaba, hayir hicbir sorun yasamazsiniz, yeni ve eski pasaportla gidersiniz mulakata. Hatta nacizane tavsiyem eger elcilik olan bir yere tasinmayi planlamiyorsaniz, mulakata pasaportunuzu yeniletip gitmeniz olur. Cunku resmi islem icin elcilige gitmek, elcilik eger uzaksa sehrinize baya gozunuzde buyuyor. Ek olarak ulkeye giriste bastiklari muhur, GC’nizi almadan ulkeden cikarsaniz, 1 sene ulkeye girisinize musade ediyor. Muhrun eski pasaportta kalmasini ben tercih etmem. Karar sizin, bol sans!
-
@Hope-Breaker son iki senede benim de 7 farklı ülkeye 15-16 çıkışım vardır hatta seyehatlerim devam ediyor yoğun bir şekilde bakalım umarım olur beni tek korkutan nokta içerde göçmenlik formumun bulunması yoksa her türlü alırdım diye düşünüyorum.
ama tabii ki şansımı deneyeceğim bu konuda da artık çok umutsuz değilim.
-
Merhabalar. Benim iki sorum olacaktı. 1. CN. numarası current olmadan Amerika’dan aos yapma şansı olabilir mi. 2. Eğer numaran çok yüksek ise current olmama ihtimali olabilir (2023 oldu) 2025 DV Lottery tekrar form doldurmakta sorun olur mu (eğer 2024 mülakatına çağırılırsak)
-
@Gulbahar-Demirci öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
1- hayır
2- elbette
3- hayır -
Merhaba,
eşimin pasaportunu green card vizesi geldikten sonra yeniletmemiz sorun yaratır mı?
mart ayına kadar mülakat gelirse(dosya numaram 21xx) ocak ayı gibi çağırdıklarında sorun olmuyor -
@akincetin sorun olmuyordan kastınız, ne kadar var pasaport süresinin bitmesine?
-
@asilolcu Merhaba konsolosluk listesini bir onceki iletimde paylasmistim bu listeden kendinize gore vize isteyen ve istemeyen , direkt ucus var veya yok, bu senenin kazanan sayilari vs gibi bir tablo olusturabilirsiniz ben oyle yapmistim. Sonrasinda kendinize gore bir mail icerik sablonu olusturup ankara konsoloslugundan ..... konsolosluguna tasirnmasi. seklinde yazip ..... kismi degistirerek ilgili konsolosluklara belirli periyotlarla mail atabilirsiniz.
-
@gucarslan Kusura bakmayın farketmediğim bir durumdu. Gerekli düzeltmeyi yaptım.
-
Merhabalar
Dosya transferi düşünenler mutlaka bir excel tablo yapmalılar.
Mesajla soranlar oluyor. Özelden cevap verirsek bir kişi faydalanmış olur, oysa forumun amacı gereği tüm bilgileri buradan paylaşırsak herkes faydalanmış olur.
Bu nedenle, bizim geçen yıl hazırladığımız tabloyu buradan paylaşmak istiyorum.
Tablo hakkında bilgi vermem gerek:
Tabloda tüm ülkeler var.
Kazanan sayısı ve vize alanların sayısını girdiğiniz zaman yüzde hanesi otomatik olarak hesap yapacak. Tabi kazanan sayılarını şimdi girebilirsiniz ama vize alanların sayısını 1 Ocak'tan sonra girmeye başlarsınız.
Vize durumu hanesindeki bilgilere güvenmeyip teyit edin lütfen.
Mail adresi sütununda bütün ülkelerin adresleri mevcut değil. Siz olmayanları ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin. -
@Serapp Teşekkürler elinize sağlık

-
merhaba,
ben 2024 talihlisiyim - türk vatandaşıyım, dubai'de yaşıyorum, mülakat yerim abu dhabi.
sıra numaram 24K civarında, paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim ancak bir kaç sorum olacak.
Abu dhabi'den dolayı benim territory'im Asia anladığım kadarıyla.
Geçen sene Ağustos 2023'de Asia için cut-off number 21,000 diye gözüküyor, ancak 2023 talihlerinin excel listesine bakarken numarası 21K'nın üzerinden alanların da randevu aldığını gördüm - bu nasıl olabiliyor, anlamadığım kısım nedir? -
Merhabalar 2024 çekiliş talihlisiyim. Şimdi 2025 çekilişi var. 2024 çıkmış olmasına rağmen 2025 e de baş vuru yapabilir miyim. Bu başvuru benim şimdiki durumumu etkileyebilir mi? Yeşekkür ederim.
-
vize bulteni onumuzdeki hafta ici gelebilir mi acaba?
-
@eray26 önümüzdeki hafta içi biraz erken gibi ama kimse bilemez tabii ne zaman geleceğini
-
merhaba , şu anki kasım ayının cut off sırası nedir acaba? 10 bininci sıraya yaklaşık olarak hangi aylarda cut off veya mulakat tarihi gelir. bir bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim
-
@achillesoag merhaba. Bu yıl kırmızı pasaportlu hiçbir Türk vatandaşı Türkmenistan'a dosya taşımak istemesin, sordurdum, 10 günlük vizeye adambaşı 5.000,00 USD rüşvet istiyorlar + vize resmi ücreti + otel parası + yemek parası + taksi paraları + sağlık muayene ücreti + vize ücreti + belki orada da evrak tercüme vs. ücreti var. Bu maliyetlere hiç yanaşılacak gibi değil. Gelelim benim neden Aşkabat'a dosya taşımak istemediğime. Covid-19 problemi dolayısıyla Türkmenistan kendi cumhurbaşkanlığı tarafından çağrılanlar haricinde hiç kimseye 2020-2022 arasında vize vermedi. Ben daha önce orada çalıştığım için benim orada önceden yaptığım işi ve tahsilimi biliyorlar. Bu yüzden benden 2023 başında 1 yıllık vize rüşveti 20.000 USD istediler, ben de bu miktar düşer dedim, 2 ay sonra tekrar sordum, senin önceki vizen reddolmuş bu sefer 50.000 USD vermen lazım dediler, yoksa 1 yıl başka vize alamazsın dediler, ben de o parayı vermedim. Gerçi Türkmenistan'daki inşaat sektöründeki yönetici ve mühendis ücretleri tüm Orta Asya ülkelerindekilerden yüksektir, hatta ABD'deki aylıklardan yüksektir, gelir vergisi yok denecek kadar azdır, doğalgaz, elektrik, su, benzin paraları Türkiye'ye göre neredeyse bedavadır ama vize (çalışma izni) rüşvetleri çok yüksektir. Türkiye'nin büyük inşaat şirketleri bunu kendileri öder ama her şirket aynı değildir. Şantiyeden sorumlu bir Türk inşaat mühendisi maaşı en az 10.000 USD gibidir. Bu aylık 15.000-20.000 USD'a kadar çıkabilir. Çünkü orada herkes çalışamaz. Ölümlü bir iş kazası 250.000 USD rüşvete mal olabilir, çünkü sorumlu sizsinizdir, her ne kadar lokal iş güvenlikçiniz olsa da, şirketiniz bu parayı ödemezse siz ödeyene ya da birine ödetene kadar içeride yatarsınız. Bu arada yerli halk karaborsa kurundan aylık ortalama 50-100 USD paraya çalışır. Böyle olunca da tüm devlet kurumlarının çalısanları yakaladıkları Türkleri bir şekilde yolmaya bakar. Biz de vize rüşveti sorunca böyle uçuk fiyat istiyorlar. Sonuç olarak yeşil pasaportunuz varsa ve asıl talihli sizseniz bir derece gitmeyi düşünebilirsiniz. Aile fertlerinizse sizin vizeniz onaylandıktan sonra Ankara'dan vizelerini bastırabilirler. DV2022 talihlilerinden biri mülakata Barbados'tan girmiş, ailesi ise Ankara'dan vizelerini bastırtmıştı, bu forumdaki bir yerden okumuştum diye hatırlıyorum. Ama yine de yeşil pasaportla bile olsa Türkmenistan'a gitmeden önce Türkiye'deki bir Türkmenistan Konsoloslugu'na sormak lazım, yine de buradan gitmeden ek bir evrak, davetiye, vs. isteyebilirler. Canlarının istediği şekilde kanunları değişebiliyor.
-
@Beykentli, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@achillesoag merhaba. Bu yıl kırmızı pasaportlu hiçbir Türk vatandaşı Türkmenistan'a dosya taşımak istemesin, sordurdum, 10 günlük vizeye adambaşı 5.000,00 USD rüşvet istiyorlar + vize resmi ücreti + otel parası + yemek parası + taksi paraları + sağlık muayene ücreti + vize ücreti + belki orada da evrak tercüme vs. ücreti var. Bu maliyetlere hiç yanaşılacak gibi değil. Gelelim benim neden Aşkabat'a dosya taşımak istemediğime. Covid-19 problemi dolayısıyla Türkmenistan kendi cumhurbaşkanlığı tarafından çağrılanlar haricinde hiç kimseye 2020-2022 arasında vize vermedi. Ben daha önce orada çalıştığım için benim orada önceden yaptığım işi ve tahsilimi biliyorlar. Bu yüzden benden 2023 başında 1 yıllık vize rüşveti 20.000 USD istediler, ben de bu miktar düşer dedim, 2 ay sonra tekrar sordum, senin önceki vizen reddolmuş bu sefer 50.000 USD vermen lazım dediler, yoksa 1 yıl başka vize alamazsın dediler, ben de o parayı vermedim. Gerçi Türkmenistan'daki inşaat sektöründeki yönetici ve mühendis ücretleri tüm Orta Asya ülkelerindekilerden yüksektir, hatta ABD'deki aylıklardan yüksektir, gelir vergisi yok denecek kadar azdır, doğalgaz, elektrik, su, benzin paraları Türkiye'ye göre neredeyse bedavadır ama vize (çalışma izni) rüşvetleri çok yüksektir. Türkiye'nin büyük inşaat şirketleri bunu kendileri öder ama her şirket aynı değildir. Şantiyeden sorumlu bir Türk inşaat mühendisi maaşı en az 10.000 USD gibidir. Bu aylık 15.000-20.000 USD'a kadar çıkabilir. Çünkü orada herkes çalışamaz. Ölümlü bir iş kazası 250.000 USD rüşvete mal olabilir, çünkü sorumlu sizsinizdir, her ne kadar lokal iş güvenlikçiniz olsa da, şirketiniz bu parayı ödemezse siz ödeyene ya da birine ödetene kadar içeride yatarsınız. Bu arada yerli halk karaborsa kurundan aylık ortalama 50-100 USD paraya çalışır. Böyle olunca da tüm devlet kurumlarının çalısanları yakaladıkları Türkleri bir şekilde yolmaya bakar. Biz de vize rüşveti sorunca böyle uçuk fiyat istiyorlar. Sonuç olarak yeşil pasaportunuz varsa ve asıl talihli sizseniz bir derece gitmeyi düşünebilirsiniz. Aile fertlerinizse sizin vizeniz onaylandıktan sonra Ankara'dan vizelerini bastırabilirler. DV2022 talihlilerinden biri mülakata Barbados'tan girmiş, ailesi ise Ankara'dan vizelerini bastırtmıştı, bu forumdaki bir yerden okumuştum diye hatırlıyorum. Ama yine de yeşil pasaportla bile olsa Türkmenistan'a gitmeden önce Türkiye'deki bir Türkmenistan Konsoloslugu'na sormak lazım, yine de buradan gitmeden ek bir evrak, davetiye, vs. isteyebilirler. Canlarının istediği şekilde kanunları değişebiliyor.
Tüm aile bireylerinin aynı anda vize görüşmesine girmesi gerekmiyor mu? İlk defa duyuyorum bunu
-
@sonokege Merhabalar, başvuru yapabilirsiniz, başvurunuz şuan mevcut olan sürecinize etki etmez.
-
@Kerem-Turgut Hayır siz eğer türkiye doğumluysanız EU bölgesinin kotasına dahil oluyorsunuz. O kotayı takip edeceksiniz.
-
@hsn-kartal Merhabalar hocam. Bu ileti içerisinde dediğiniz konuyla alakalı örnek bulunmakta.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.