Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @batubayrak hocam ben de ds260dan sonra vize aldım. Benim görüşmemdeki en büyük detay yurtdışı seyahatlerimdi. Son 1 sene içinde amerika dahil 5 ülkeye gittiğim için vize verdiler. Sizin de yakın zamanda bir çıkışınız varsa alma ihtimaliniz var.

  • ⭐⭐

    @madeby Sizin tasimayi planlamaniz degil burada asil mevzu dosyanizi tasimayi kabul edecek konsolosluk bulabilmeniz. Gecen sene kabul etti diye bu sene ayni sekilde viyana , muscat ve hongkong kabul edecek diye bir durum soz konusu degil. Yesilpasaportunuzun olmasi schengen sorununuz olmadigi anlamina gelir ki bu durumu sorgulama yaparken yazabilirsiniz mail iceriginizde. Dosya tasima icin nereye mail atacaginiz ve hangi konsolosluklara tasiyabileceginiz ile ilgili Buraya Link birakiyorum , listeden inceleyerek mail adreslerine sorgulama yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @Asumanm Merhaba alternatiflerinizin olmasi gayet guzel bir sey ve surekli bunu hatirlatiyorum burada. Ben ret orani bazinda soylemedim sadece orasinin da yogun bir konsolosluk oldugunu soyledim ki bunu daha onceki yazimda gecen sene turkmen vatandasi olup oraya dosyalarini geri almak isteyen talihlilerden ve ceac verilerinden biliyorum. Ankara cok buyuk bir konsolosluk haliyle aslinda cok daha fazla dosya bakabilir ama bakmiyorlar... Dosyanizi tasidiginiz ulke ve o ulkedeki ABD konsoloslugu tamamen ayri bakin bu ayirimi yapmak onemli her seyden once. Gidilecek ulke bazinda hic bir yorumum yok buna siz karar vereceksiniz ve burada daha oncede yazdim gidebileceginiz her konsolosluga mail sorgusu yapin lutfen diyerek. Turkmenistan hakkindaki yazim sadece DV23 surecinde bizzat gorustugum turkmen talihliler ve verilere dayali ulkede yasayanlar yorumlarini yaziyor ama tekrar soyluyorum ben konsolosluk bazinda konusuyorum. Dosyanizi tasidiginiz konsolosluk bazen bir ds260 formunuzda yaptiginiz bir harf hatasi icin bile sizi ret edebilirken turkmenistan gibi , bazilari TC vatandaslari icin e-Devlet sistemini bile bilip oradan alinacak dokumanlarin yeterli olacagini ve DS260 formunda yapilacak degisiklikleri mulakat aninda konsoloslukta duzeltebileceginizi soyluyor viyana gibi.

  • ⭐⭐

    @Beykentli merhaba bakin israrla konuyu anlamiyorsunuz. Burada Turkmenistan baska , Turmenistan USA konsoloslugu baska bunu ayirt etmeliyiz oncelikle. Sizin bahsettiginiz konular hep turkmenistan ile ilgili ki bu sizin yasadiginiz tecrubeler , benim bahsettigim konu Turkmenistan USA konsoloslugu ve bizzat talihlilerden bildigim ve tecrube ettigim bir konu. Bildigim kadari ile siz mulakatiniza ankara!da girdiniz ve Ashgabat konsoloslugunda bir vize gorusmeniz olmadi.


  • @batubayrak B1/B2 başvurusu deneyerek bir şey kaybetmezsiniz veya olası DV mülakatınızın başına bir şey gelmez. Bol şans 🍀


  • @achillesoag merhaba, ben Covid-19'da tarihi bitmiş ABD turist vizemi Aşkabat'tan almıştım. Yine Covid-19 zamanı biten ve ondan önceki birer yıllık 8 tane Schengen vizemi Aşkabat'taki Almanya ve Fransa Konsolosluklarından aldım. Türk ve yabancı vatandaşlar vize randevusu için oradaki konsolosluklarda maksimum 1 hafta mülakat sırası bekliyorlar. Türkmen vatandaşları ayrı, onlar kendi ülkelerinden de ülke dışına çıkmak için izin almalılar (pasaportları olduğu halde), başka ülkelerdeyken aldıkları vizeleri, oturum izinleri olsa da farketmez. Onlara orasının devlet memurları karar verir ya da rüşvet isterler, öyle izin verirler. Benim sözlerime inanın lütfen, ben orada sıradan biri olarak görev yapmadım. Benim anlatmak istediğim şey Türkmenistan'daki Türkmen vatandaşlarının oradaki ABD Konsolosluğu'ndan vize alamaması Türk ve diğer ülke vatandaşlarını ilgilendirmez, çünkü Türkmenistan devleti eğer oradaki ABD Konsolosluğunun bir Türkmen vatandaşına vize vermesini istemiyorsa, o ABD Konsolosluğu da o Türkmenistan vatandaşına vize vermez, çünkü onun o ülkeden çıkartılmayacağını ya da o Türkmene GC verilmemesi gerektiğini bilir. Adamlar zamanında ABD Konsolosunu sınırdışı ettiler. Türk Konsolosu'nun şoförünü sınırdışi ettiler. Orası sadece Rus Konsolosu'na dokunmaz.


  • @achillesoag Detaylı açıklamanız için çok teşekkürler 🙂 Viyana ilk tercihimiz olacak ,bizi kabul ederse oynaya oynaya gideriz. ☺


  • @ozkan-akbulut Umuyorum zaman içinde birkaç elçilik daha çıkacaktır.


  • @achillesoag Çok teşekkür ederim, avrupa sınırları içerisinde çoğu yere denemeyi planlıyorum. Dediğiniz gibi geçen sene kabul eden bir yer bu sene etmeyebilir. (Verdiğiniz link için ayrıca teşekkür ederim.)


  • Herkese yaksamlar,
    Eşimin pasaportu 28 kasım 2024 tarihinde doluyor.
    Ds-260 formuna eşimin bu pasaportunu girmiştik.
    Olur da mülakat tarihi geç gelirse ne yapmalıyız?
    Pasaportu yeniletmek sorun yaşatır mı?
    Marta kadar mülakat gelir diye düşünüyoruz.


  • @achillesoag hocam selamlar, sizin mail atarken kullandığınız bir tablo oldu mu? varsa bizlerle paylaşabilir misiniz?


  • @akincetin merhaba, hayir hicbir sorun yasamazsiniz, yeni ve eski pasaportla gidersiniz mulakata. Hatta nacizane tavsiyem eger elcilik olan bir yere tasinmayi planlamiyorsaniz, mulakata pasaportunuzu yeniletip gitmeniz olur. Cunku resmi islem icin elcilige gitmek, elcilik eger uzaksa sehrinize baya gozunuzde buyuyor. Ek olarak ulkeye giriste bastiklari muhur, GC’nizi almadan ulkeden cikarsaniz, 1 sene ulkeye girisinize musade ediyor. Muhrun eski pasaportta kalmasini ben tercih etmem. Karar sizin, bol sans!


  • @Hope-Breaker son iki senede benim de 7 farklı ülkeye 15-16 çıkışım vardır hatta seyehatlerim devam ediyor yoğun bir şekilde bakalım umarım olur beni tek korkutan nokta içerde göçmenlik formumun bulunması yoksa her türlü alırdım diye düşünüyorum.

    ama tabii ki şansımı deneyeceğim bu konuda da artık çok umutsuz değilim.


  • Merhabalar. Benim iki sorum olacaktı. 1. CN. numarası current olmadan Amerika’dan aos yapma şansı olabilir mi. 2. Eğer numaran çok yüksek ise current olmama ihtimali olabilir (2023 oldu) 2025 DV Lottery tekrar form doldurmakta sorun olur mu (eğer 2024 mülakatına çağırılırsak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gulbahar-Demirci öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    1- hayır
    2- elbette
    3- hayır


  • Merhaba,
    eşimin pasaportunu green card vizesi geldikten sonra yeniletmemiz sorun yaratır mı?
    mart ayına kadar mülakat gelirse(dosya numaram 21xx) ocak ayı gibi çağırdıklarında sorun olmuyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akincetin sorun olmuyordan kastınız, ne kadar var pasaport süresinin bitmesine?

  • ⭐⭐

    @asilolcu Merhaba konsolosluk listesini bir onceki iletimde paylasmistim bu listeden kendinize gore vize isteyen ve istemeyen , direkt ucus var veya yok, bu senenin kazanan sayilari vs gibi bir tablo olusturabilirsiniz ben oyle yapmistim. Sonrasinda kendinize gore bir mail icerik sablonu olusturup ankara konsoloslugundan ..... konsolosluguna tasirnmasi. seklinde yazip ..... kismi degistirerek ilgili konsolosluklara belirli periyotlarla mail atabilirsiniz.


  • @gucarslan Kusura bakmayın farketmediğim bir durumdu. Gerekli düzeltmeyi yaptım.

  • ⭐⭐

    Merhabalar
    Dosya transferi düşünenler mutlaka bir excel tablo yapmalılar.
    Mesajla soranlar oluyor. Özelden cevap verirsek bir kişi faydalanmış olur, oysa forumun amacı gereği tüm bilgileri buradan paylaşırsak herkes faydalanmış olur.
    Bu nedenle, bizim geçen yıl hazırladığımız tabloyu buradan paylaşmak istiyorum.
    Tablo hakkında bilgi vermem gerek:
    Tabloda tüm ülkeler var.
    Kazanan sayısı ve vize alanların sayısını girdiğiniz zaman yüzde hanesi otomatik olarak hesap yapacak. Tabi kazanan sayılarını şimdi girebilirsiniz ama vize alanların sayısını 1 Ocak'tan sonra girmeye başlarsınız.
    Vize durumu hanesindeki bilgilere güvenmeyip teyit edin lütfen.
    Mail adresi sütununda bütün ülkelerin adresleri mevcut değil. Siz olmayanları ekleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin.

    👉 Transfer takip listesi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum