Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika


  • Artik havalimaarinda US'e giriste Abd vatandaslariyla ayni taraftan giremiyormus green card sahipleri. Turist vizesi sahipleriyle ayni kisimdan aliniyormus iceri. Yakin zamanda US'e giris yapip, deneyimleyen oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar Geçen ay giriş yaptık. Girişte aliens, permanent residents ve US citizens olarak üçe ayrılıyor. Yani göçmen olmayan vizeler ile gelenlerden ayrı bir bölümden, önce kiosk ile giriş yaptık, daha sonra bankoda görevli tarafından kontrol edildi.

  • ⭐⭐

    sayfasından iki küçük çocuk ve bir eş bilgisi ve 2019 yılı için tahmini bir gelir ($36000) girerek bir Texas posta kodu ile hesaplama yaptığımda aşağıdaki sonucu aldım:

    Based on the information you provided, it looks like your household qualifies for a premium tax credit of $732 per month
    A premium tax credit is how much you can save on your premium each month. It's not the amount of your premium itself. When you view plans, the premiums will be reduced by this amount.
    The amount above is an estimate. You'll know your exact premium tax credit when you complete an application.

    Bu hesaba göre, Silver plan bir sağlık sigortası aldığımda örneğin şöyle bir teklif görüyorum:

    Estimated monthly premium: $96.77 (Was: $828.92)
    Deductible: $1,350 (Family Total)
    Out-of-pocket maximum: $1,350 (Family Total)

    Şimdi ben bu poliçeyi, ayda $732 "tax credit" kullanmak suretiyle sadece aylık $96.77 ödeyerek alırsam, proposed rule bağlamında "kamuya yük olmuş" (public charge) oluyor muyum, ne dersiniz?

    Genelleştirirsek "tax credit" ile sağlık sigortası primini düşürmek bir "kamuya yük olma" (public charge) sayılır mı?

    --

    Ek: Bana yukarıda verilen teklif büyük olasılıkla CHIP'i (Children's Health Insurance Program) de içeriyor, çünkü iki küçük çocuk söz konusu. CHIP ile ilgili olarak Proposed Rule'da şu ifadeler yer alıyor (özetle, "CHIP" de "kamuya yük" sayılmak isteniyor):

    DHS is nonetheless considering including this program in a final rule, because the total Federal expenditure for the program remains significant, and because it does provide for basic living needs (i.e., medical care), similar to Medicaid (elements of which are included on the proposed list of public benefits). DHS specifically requests public comments on whether to include CHIP in the final rule.

    Ek-2: Washington Post'tan konuyla ilgili can sıkıcı bir makale (Mart 2018 tarihli).

  • ⭐⭐

    Bu arada, bu başlıkta tartıştığmız, "Inadmissibility on Public Charge Grounds" adındaki "proposed rule" görüşe açılmıştı.

    Anladığım kadarıyla 216 bin'den fazla yorum yapılmış... Büyük bir tepki var gibi...

    Halen yürürlüğe girmemiş gibi ama sırada görünüyor. Son durum şuradan takip edilebilir.

    Sizce son seçim sonuçları bu tasarının kaderini etkiler mi?

    En son 16 Kasım 2018'de yayınlanan "Sonbahar 2018" ajandasında bu düzenlemenin sırada olduğundan söz edilmiş. Verilen bilgiler özetle şöyle:

    Proposed Rule Stage
    62. Inadmissibility on Public Charge Grounds
    Priority: Economically Significant. Major under 5 U.S.C. 801.
    E.O. 13771 Designation: Other.
    Legal Authority: 8 U.S.C. 1101 to 1103; 8 U.S.C. 1182 and 1183; . . .
    CFR Citation: 8 CFR 103; 8 CFR 212 to 214; 8 CFR 248.
    Legal Deadline: None.
    Abstract: The Department of Homeland Security (DHS) will propose regulatory provisions guiding the inadmissibility determination on whether an alien is likely at any time to become a public charge under section 212(a)(4) of the Immigration and Nationality Act (INA), 8 U.S.C. 1182(a)(4). DHS proposes to add a regulatory provision, which would define the term public charge and would outline DHS's public charge considerations.
    Statement of Need: To ensure that foreign nationals coming to the United Start Printed Page 57875States or adjusting status to permanent residence, either temporarily or permanently, have adequate means of support while in the United States, and that foreign nationals do not become dependent on public benefits for support.
    Summary of Legal Basis: INA 212(a)(4).
    Alternatives:
    Anticipated Cost and Benefits: DHS is currently considering the specific cost and benefit impacts of the proposed provisions. In general, DHS anticipates that by clarifying the meaning of public charge some stakeholders would incur costs in terms of potentially not being able to adjust status. Other anticipated costs to individuals requesting immigration benefits are associated with the opportunity cost of time to complete and file required forms and documentation, possible costs associated with any additional background checks, and unintended and indirect costs associated with the loss of public assistance due to disenrollment or foregone enrollment in public benefits programs for those who are otherwise eligible. DHS anticipates there will be benefits associated with ensuring that foreign nationals coming to the United States have adequate means of support and do not become dependent on public assistance.
    Risks:
    Timetable:
    Action Date FR Cite
    NPRM 05/26/99 64 FR 28676
    NPRM Comment Period End 07/26/99
    NPRM 10/10/18 83 FR 51114
    NPRM Comment Period End 12/10/18
    Regulatory Flexibility Analysis Required: Undetermined.
    Government Levels Affected: Federal, Local, State, Tribal.
    Additional Information: CIS No. 2499-10, Transferred from RIN 1115-AF45.
    URL For More Information: www.regulations.gov.
    URL For Public Comments: www.regulations.gov.
    Agency Contact: Mark Phillips, Chief, Residence and Naturalization Division, Department of Homeland Security, U.S. Citizenship and Immigration Services, Office of Policy and Strategy, 20 Massachusetts Avenue NW, Washington, DC 20529, Phone: 202 272-8377, Email: [email protected].
    RIN: 1615-AA22

  • ⭐⭐

    Bu düzenleme önerisi için hala tepki yağmuru sürüyor. Sırf dün bir sürü yeni yorum geldi. Bazı yorumları okudum. Yazanlar Amerikalılar, doktorlar var, yaşlılar var, Beyaz Amerikalı olduklarını belirtmiş bazıları, ve okuduklarımın hepsi de bu düzenlemeyi ağır eleştiriyorlar, bazıları utanç duyuyoruz diyorlar... Yönetim umarım bu tepki seline kayıtsız kalmaz.


  • sayın @saulgoodman Paylaşım için teşekkürler

  • ⭐⭐

    @barış Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    sayın @saulgoodman Paylaşım için teşekkürler ne kadar beni mutlu etmese de haber :)) Bana nabız yoklaması gibi geliyor Türkiye'de de böyle işliyor sanki süreçler bazen bazı şeyler çıktı çıkacak şeklinde kamu oyu yoklaması yapılıp eğer çok fazla kendine oy veren insanlardan çatlak sesler çıkıyorsa sesiz sedasız geri çekiliyor. Sanki Trump yönetimi de aynı mantıkla ilerliyor çatlak seslerin serzenişlerin ne boyutta olduğu ölçülüyor gibi. Hayatımda ilk defa çekilişe katıldım bari çekiliş sonucu öğrenmek nasip olsaydı :))))

    Amerikalılardan böyle tepki geldiğini görmek insana iyi hissettiriyor. Değerlerine sahip çıkıyorlar. Tepki vermekten çekinmiyorlar. Adlarıyla sanlarıyla çalıştıkları yere kadar yazarak açıkça eleştiride bulunuyorlar. Türkiye'den, buradaki şartlardan bunları okuyunca bunların bana biraz "inanılmaz" geldiğini itiraf edeyim.

    Ayrıca, her ne kadar Amerika'daki mevcut yönetimin göçmen karşıtı politikaları olsa da, aslolanın Amerikan toplumu tarafından sahip çıkılan yerleşik "Amerikan değerleri" olduğunu düşününce, "hukuk devleti" ilkesinin Amerika'da ne kadar güçlü olduğunu hatırlayınca, bu yorumları okumak Amerika'daki geleceğe dair umutlarımı arttırıyor...

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar, sadece dün tam 597 tane yeni yorum geldi bu düzenlemeye.... 🙂

    Bazı Amerikan vatandaşlarının tepki dolu mailleri öyle ustaca bir dille kaleme alınmış ki, mahir bir köşe yazarının eleştirel bir köşe yazısını okuyor gibi hissediyorum. Bizdeki çoğu "gazete" diye satılan şeyde böyle bir kalite göremezsiniz. 🙂


  • Hakikaten yapılan yorumlar, çok enteresan gelse de takdire değer yorumlar, bize yıllarca farklı bir Amerikan profili çizilmeye çalışılsa da son günlerde biraz araştırınca, gördüm ki Amerikan halkının düşünce yapısının aslında bize anlatılan gibi olmadığını görmek gerçekten çok takdir edilesi. Bu paylaşımda bilgileri pekiştirmeme sebep oldu. Yeni vatandaş olmuş birinin sanki doğma büyüme Amerikalıymış gibi fikrini beyan etmesi, ve daha niceleri, çok şık bir hareket olmuş. Fırsat buldukça tüm yorumları okumaya çalışacağım. Teşekkür ederim paylaşım için @saulgoodman


  • güzel payalşım teşekkürler...


  • 12.09.2019 Tarihinde Bir haber
    ABD'den Yeşil Kart ve oturum hakkı için yeni kriterler
    ABD'de Trump yönetimi, Green Card (Yeşil Kart) ve oturum hakkı elde edilebilmesi için 'sosyal yardım almama' şartının yanına eğitim ve gelir durumu gibi yeni kriterler getirdi.

    Donald Trump yönetimi,yeşil kart ve vize başvurularını reddetmeyi kolaylaştıran bir düzenleme yayınladı.
    Yeni düzenlemeye göre, yeterli geliri ya da eğitim seviyesinde olmayanların başvuruları reddedilebilecek. Sağlık, gıda veya lojman yardımı gibi devletin sosyal imkanlarından faydalanan kişilere Yeşil Kart veya oturum vizesi verilmeyecek.

    Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Direktörü Ken Cuccinelli değişikliğin Trump’ın mesajlarını yansıttığını belirterek "Bu ülkeye gelen insanların kendilerine yettiklerini görmek istiyoruz. Bu, Amrikan Rüyası’nın en temel prensibi" dedi.

    Hali hazırda yürürlükte olan kanunlar, sadece doğrudan para yardımı alan kişilerin Yeşil Kart almasını yasaklıyordu. Ekim ortasında uygulamaya başlanacak olan sistemin yasal göçmen sayısını ciddi oranda azaltması bekleniyor. Özellikle birçok düşük gelirli göçmen aile olumsuz sonuçlarla karşılaşabilir.

    ABD’de her sene ortalama 544 bin kişi yeşil karta başvuruyor. Bunlardan 382 bininin yeni yönetmelikten etkilenmesi bekleniyor.

  • Yasaklı


  • Herkese Merhabalar,
    Bu post ve Facebook mesajlarından sonra biraz araştırma yaptım. Genel olarak Amerikan basınında bu olayın çok da tutmayacağı şeklinde bir hava sezinledim. Hatta New York Başsavcısının Trump yönetimini dava edeceğine dair bir haber de var (Kaynak: https://edition.cnn.com/2019/08/12/politics/legal-immigration-public-charge/index.html). Başka bir kaynakta da (Kaynak: https://www.theguardian.com/us-news/2019/jul/15/trump-administration-immigration-rules-asylum-protections), bunun genel olarak belirli bölgelerden gelen MÜLTECİLERİ ilgilendirdiği yönünde.

    Açıkçası, ben Green Card başvurularını etkileyeceğini çok da düşünmüyorum ki zaten Demokratların bu konuda savaştığını da hemen herkes biliyor. Şahsen, tamamıyla göçmenlerden oluşan, özellikle bazı sektörleri göçmen bağımlı olan bir ülkenin, göçmenliği sıkıntıya sokması kendileri için de oldukça riskli. Ama bu çalışmayla hedeflenen "YARDIM ALMADAN, KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURABİLEN" göçmenlerse, ilk bakışta "adam haklı" diyesi geliyor insanın. Tabii ki insanlar kendi ayakları üzerinde durabilsin ki bu harika bir şey olurdu. Ancak, çok güçlü bir ekonomik gücü olmayan, başta çocuklarına olmak üzere kendilerine bir gelecek, saygın bir hayat standardı isteyen ve Amerika’da yaşam hayali kuran birçok (ben de dahil) insan için şu anda da geçerli olan bazı sağlık yardımlarının olması gerektiğine inanıyorum. Şahsen ben bu yardımları almayı düşünmüyorum ama oraya vardıktan sonra neler olur bilmiyorum. Atasözünde de söylediği gibi: “Davulun sesi, uzaktan farklı gelebiliyor!”. Bence umutsuzluğa kapılmaktansa, bu forumu takipte kalıp, olayları gözlemlemek ve bu arada da hem Green Card başvurusu hem de Vatandaşlık Başvurusu yapacakların, yasal olarak istenenleri yapmak için efor sarf etmeleri gerekmekte.

    Teşekkürler….

  • Yasaklı

    @TheTigon niyeti iyi olan kimse bu konuda endişelenmemeli. Şimdi diyelim bu çıktı uygulamaya girdi. Siz de greencardlı geldiniz. 6 ay bir yardımdan faydalandınız misal sonra bitti o iş. 5 sene geçti. Ev aldınız araba aldınız işiniz kredi skorunuz var, suça karışmadınız. Kimse sizi kaybetmek istemez.


  • @mhepekiz, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

    @TheTigon niyeti iyi olan kimse bu konuda endişelenmemeli. Şimdi diyelim bu çıktı uygulamaya girdi. Siz de greencardlı geldiniz. 6 ay bir yardımdan faydalandınız misal sonra bitti o iş. 5 sene geçti. Ev aldınız araba aldınız işiniz kredi skorunuz var, suça karışmadınız. Kimse sizi kaybetmek istemez.

    Sevgili @mhepekiz size katiliyorum ama bu "wishful thinking". Bu sizin kanaatiniz ve "fact"lere dayanmiyor. Bu konuyla ilgili somut gerceklere dayandirdigim mesajimi asagida yolluyorum. Selamlar.


  • Pek cok yeni uye eklendi, tanimayanlar vardir. Ben forumun eskilerindenim. Son zamanlarda yazma istegi uyandiran konular ile karsilasmadigim icin pek yazmiyorum. Bu mesaji yazdigim an itibariyle 2,5 yildir ABD’deyim. Tek seferde geldim. Daha da hic geri gitmedim.

    Yakin takip ettigim bir konu olmasi sebebiyle forumdaki bu konu basligini acan benim. Basligi acali ve ilk mesaji yollayali tam 1 sene olmus. Baskan efendi gecen sen ortaya attigi kanunu sonunda cikardi. Pratikte belli kitlelere bazi yaptirimlari olsa da esas faydasi Amerikan toplumuna, vergi mukelleflerine degil. Baskanin secim yatirimi. Zira Amerika gocmenlere ne kadar iyi davranirsa o kadar basarili olur. Bugunlere gelmesini de buna borclu. Bugune kadar en sagci baskanlar bile (Reagan dahil-bir video var tekrar bulursam paylasayim) gocmenlere karsi her zaman olumlu bir yaklasim icerisinde olmus. Andrew Yang diye Asya kokenli bir demokrat baskan aday adayi var 2020 secimleri icin, birinci kusak gocmen ve phd sahibi olan babasinin 69 tane patenti var. Bu baskanin yaptiklari akil alir gibi degil, ayni TR’deki gibi akil tutulmasi yasaniyor. Yine ayni TR’deki gibi, gecmiste benim yaptigim gibi bazi Amerikali arkadaslar kahrindan haber izlemeyi biraktiklarini soyluyorlar.

    Bu kanun hali hazirda greenkart sahibi olanlara degil; calisma, yatirimci vb vizeler ile burada olanlara yonelik. Evet bu statudekiler de benefitlerden yararlanabiliyormus. Facebook grubunda biri yazmis: ben yine de greenkart piyangosuyla gelenlerin de greenkart yenileme zamani geldiginde bu kanundan olumsuz etkilenecegine inaniyorum diyor. Iyi de bizim kartlari 10 senelik verdiler. 5 seneyi doldurunca vatandasliga basvuracagiz zaten. Vatandaslik basvurumuzda da bu yeni tasari ile getirilenlerden etkilenmeyecegiz. Gerekcelerim bu mesajin devaminda mevcut. Eger burayi da o zamana kadar TR gibi muz cumhuriyetine cevirmezlerse tabi.

    Nedir bu kanun tasarisina konu olan yardimlar?

    1. Markette bakkalda bozdurulabilen yiyecek kuponlari. Bunlar gercekten cok kotu durumda olan kisilerin basvuracagi seyler. Bizim gibilerin (greenkartla gelen) bunlarla zaten isi olmamali, tenezzul ettigine degmez. Turkuz biz, tasi siksak suyunu cikaririz.

    2. Barinma-kira yardimi. Uzak durmak lazim. Bizim burada dusuk gelirlilere dusuk bir ucretten kiraya verilen dairelerin oldugu bir site var. Gelir kriterine uygun kisiler siraya giriyor. Zaten yillarca beklemek lazim diyorlar. Gelir gelmez bunlara basvurmak icin ayiracagin zaman ve caba ile is bulur calisirsin. Gec.

    3. Saglik sigortasi. Orada dur. Bu konu ince. Gelir gelmez saglik sigortasi yaptirin. Sigortasiz bir gun bile gecirmeyin. Iki yuksek ogretim kurumunda ders veriyor olmama ragmen yari zamanli oldugum icin ikisinden de saglik sigortam yok. Ayrica evden yaptigim bir danismanlik isim var ve nihayetinde self employed statudeyim. Hanim calismiyor. Yani kendi saglik sigortami kendim yaptirmak zorundayim. Federal yasa mi yoksa MA eyaletinin kriteri mi emin degilim ama yillik 61K (fakirlik seviyesinin 4 kati) gelirin altinda kalan herkes bizim burada marketplace’ten indirimli ve vergi iadesi kredisi karsiliginda saglik sigortasi alabiliyor. Vergi oncesi net gelirim 35-40K bandinda olmasina ve gecen sene toplam yaklasik 8K vergi odememe ragmen 3 kisilik bir aile icin dusuk gelirli kabul ediyor sistem bizi ve saglik sisteminden indirim/destek/vergi iadesi kredisi karsiliginda saglik sigortasi alma imkani veriyor. Hayir dersem aylik $1000, tum ailem icin. Evet dedigim icin esim ve benim icin fiyat ayda $570 oluyor bizden $170 aliyor $400 dolarini sana pesin olarak verdigim vergi iadesi diyor. Ayrica ben aylik $70 dolara dis sigortasi da yaptiribiliyorum ayni sistemden, o ayri. Cocuga ayri muamele yapiyor. Onu tamamen MassHealth’ten (MA’deki Medicaid) yararlandiriyor. Hic ucret almiyor.

    Bu yeni tasariyi cikarmalari vesilesiyle yine iskillendim ve 2 yil sonra, dun degil evvelsi gun tekrar https://www.hcfama.org ‘u aradim. Ilk geldikten 3-4 ay sonra da yine ayni mevzuyu danismak icin aramistim. Bizim eyalette saglik alaninda faaliyet gosteren aktivist bir sivil toplum kurulusu. Health Care For All. Hukuki destek vb veriyorlar galiba. En iyisi telefon hatti var, anonim olarak arayabiliyorsun. Dedim ki durum bu ne yapayim. Tum bu sigortalari iptal mi edeyim. Bilgilerimi, telefon numarami ve ilk adimi aldi, ertesi gun telefonla bilgi vermek icin geri donecegini soyledi, saat kararlastirdik kapadik. Bu sabah belittigi saatte aradi. Bu tasariya gore 21 yasinin altinda hic kimse “public charge” (topluma yuk olan kisi) statusunde degerlendirilemiyor dedi, cocugun konusu kapandi. Esin ve sen market placeten tax credit ile sigorta aliyorsunuz bu zaten public charge yapmaz seni dedi. Biliyorduk zaten ama bir kez daha teyit etmis olduk. Bakin surada yaziyor: https://www.healthcare.gov/immigrants/lawfully-present-immigrants/
    Sayfanin en altinda. Bu devletin kendi healthcare.gov sitesi. Devletin resmi beyani. Son tasariyla sitedeki beyan degisirse haber veririm, zira belli aralikla kontrol ediyorum. Zaman damgali ekran goruntusu sakliyorum, ilerde mahkeme konusu olursa devletin internet sitesindeki resmi beyanina uygun davrandik zamaninda diye. Soyle diyor:
    Medicaid, CHIP, and “public charge” status
    Applying for Medicaid or CHIP, or getting savings for health insurance costs in the Marketplace, doesn’t make someone a "public charge." This means it won’t affect their chances of becoming a Lawful Permanent Resident or U.S. citizen.
    Daha once bunu foruma yazmistim ve cevirmistim. Bir kez daha ceviriyorum.
    Medicaid vb programlara basvurmak, saglik sigortasi masraflarindan tasarruf etmek amaciyla Marketplace’ten yararlanmak kisiyi public charge statusune sokmaz. Bu demektir ki ilerde yasal oturum sahibi ya da Amerikan vatandasi olma sansini azaltmaz.

    Selametle.

  • ⭐⭐

    @sadriabi, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

    Pek cok yeni uye eklendi, tanimayanlar vardir. Ben forumun eskilerindenim. Son zamanlarda yazma istegi uyandiran konular ile karsilasmadigim icin pek yazmiyorum. Bu mesaji yazdigim an itibariyle 2,5 yildir ABD’deyim. Tek seferde geldim. Daha da hic geri gitmedim.

    Sn. @sadriabi 'ye benden bir alkış... 👏🏻
    Açtığı başlığa gösterdiği özen, meseleyi takip edişi, kayıt altına alışı ve bu istikrarından dolayı...


  • @sadriabi

    Bu aciklama cok iyi olmus. Tesekkurler zamaniniz icin.

    Peki soyle bir durumda ne oluyor?

    • Esim Amerikan vatandasi. Isyeri saglik sigortasini yapti, oduyor. Herhangi bir sey odemiyor aylik.
    • Ben calistigim yerden sigortaliyim su an; fakat seneye isim de sigortam da olmayacak.
    • Esimin calistigi yer, eger esini de sigortana eklersen, yuzde 25'ini onun odemesinin biz yapariz diyor. Yuzde 75'i biz yapacagiz.
    • Fakat bu health.gov'dan bakinca, benim issiz oldugum ve hane gelirimizin sadece esimin maasi oldugu durumda federal tax credit ve cost sharing reduction icin eligible oluyoruz. Kisaca aylik odeme benim icin 208 dolardan, 32 dolar gibi bir paraya dusuyor. Esimin planina dahil olsam ayda nereden baksak 200 dolar odememiz gerekecek onun isyeri yuzde 25 odese bile.

    Dolayisiyla benim sigortayi 32 dolar odeme ile yapsak bu federal tax credit mevzusundan yararlansak, ileride vatandaslik basvurusu icin vs. sorun cikiyor mu? Yani bu durum zaten bir sure surecek ben is bulana kadar ama iste sorun cikacaksa o topa girmemek lazim. Anladigim, oyle bir durum olmadigi yonunde ama o zaman kim bu public charge olan permanent residentlar? Hic mi odeme yapmayanlar?

    Bir de, bu federal tax credit dedigi tam olarak nedir? Yani bizim vergi iadesinden mi kesecek o odemedigimiz farki ve az mi iade alacagiz?

    Tesekkurler


  • @xyz esinizin sigortasindan yararlanma imkaniniz olmasina ragmen tax credit ile marketplace'den sigorta almak kurallara uygun mu bunu didiklemek lazim. Ben bu tur sorunlar oldugunda en temizi telefon acip soruyorum.

    Ben olsam $200'lik tutari oder esimin sigortasindan yararlanirdim, Zira atla deve degil. Yaklasik bir yil sonra part-time ders verdigim universite full time benefitlerinden yararlandirmaya baslayacak beni. Ve derhal ailemi de bu sigortaya gecirecegim.

    Hey yil vergi bildirimi yaptiktan sonra toplam hane halki gelirine, bakmakla yukumlu oldugunuz aile fertlerinin sayisina gore bir hesaplama yapiliyor ve yil icerisinde odediginiz vergi odemeniz gerekenden fazla ise vergi iadesi alirsiniz, az ise vergi borcu cikar. Ben ilk sene $2000 civari iade almistim, ikinci yil yaklasik $4000 borc cikti yil icinde odediklerime ek olarak. 3. yil bunu dusunerek gelirimi yuksek ongordum ve yil basinda boyle bildirim yaptim. Bu yil iade ya da en azindan kafaya kafaya gelmesini umuyorum.

    Dusuk gelirli oldugunuz icin saglik sigortasi odemesinde kolaylik arayisi icinde oldugunuz icin marketplace'e basvuruyorsaniz ve sistem kabul ediyorsa yil sonunda zaten vergi iadesi alacaksiniz demektir. Federal hukumet diyorki ben sana bu vergi iadesini pesin pesin vereyim ama senin saglik sigortandan mahsup edelim diyor.

    Benim yuksek kabiliyetli kisi (ya da tam olarak her ne deniyorsa) vizesiyle gelmis sanatci ya da isadami tanidiklarim var. Ya da esinin yatirimci vizesiyle oturma calisma izni olan lise arkadasim var. Simdi bu kisiler yiyecek yardimi. kira yardimi ve benzeri desteklerden yararlanirlarsa bal gibi public charge olurlar ve vatandasliklari riske girer. Benim gorusum bu.

    Gelismeleri yazarsaniz bilgi dagarcigi olusur forumda. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @xyz, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

    @sadriabi

    Bu aciklama cok iyi olmus. Tesekkurler zamaniniz icin.

    Peki soyle bir durumda ne oluyor?

    • Esim Amerikan vatandasi. Isyeri saglik sigortasini yapti, oduyor. Herhangi bir sey odemiyor aylik.
    • Ben calistigim yerden sigortaliyim su an; fakat seneye isim de sigortam da olmayacak.
    • Esimin calistigi yer, eger esini de sigortana eklersen, yuzde 25'ini onun odemesinin biz yapariz diyor. Yuzde 75'i biz yapacagiz.
    • Fakat bu health.gov'dan bakinca, benim issiz oldugum ve hane gelirimizin sadece esimin maasi oldugu durumda federal tax credit ve cost sharing reduction icin eligible oluyoruz. Kisaca aylik odeme benim icin 208 dolardan, 32 dolar gibi bir paraya dusuyor. Esimin planina dahil olsam ayda nereden baksak 200 dolar odememiz gerekecek onun isyeri yuzde 25 odese bile.

    Dolayisiyla benim sigortayi 32 dolar odeme ile yapsak bu federal tax credit mevzusundan yararlansak, ileride vatandaslik basvurusu icin vs. sorun cikiyor mu? Yani bu durum zaten bir sure surecek ben is bulana kadar ama iste sorun cikacaksa o topa girmemek lazim. Anladigim, oyle bir durum olmadigi yonunde ama o zaman kim bu public charge olan permanent residentlar? Hic mi odeme yapmayanlar?

    Bir de, bu federal tax credit dedigi tam olarak nedir? Yani bizim vergi iadesinden mi kesecek o odemedigimiz farki ve az mi iade alacagiz?

    Tesekkurler

    Burada ilk olarak suna bakmalisiniz. Esinizin gelirini girmeden marketplace den saglik sigortasi alabiliyor musunuz bence alamazsiniz. Cunku sigortalar household olarak hesaplaniyir. Esinizin kagitli geliri yillik 30000 bin ve uzeriyse rakamlari tam hatirlamiyorum. Zaten market place den dogru duzgun sigorta cikmaz. Federal tax credit devletin sizin saglik sigortaniz icin odedigi rakam oluyor. Ornegin saglik sigortaniz $900 degerinde. Federal tax credit ise $700 ciktiysa $200 odemeniz cikiyor. Eger yil sonunda basta belirttiginiz gelirden geliriniz fazla cikarsa devlet fazla cikan rakama gore sizden bu tax credit i geri aliyor. Benim tavsiyem kesinlikle boyle bir ise kalkismayin uzun vadede maddi yada manevi karsiniza cikar. Bu konularda malesef avantaj elde edilemiyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum