Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Merhaba Greencard 2019 talihlisiyim Mayıs ayı gibi randevu tarihinin geleceğini tahmin ediyorum bekleyiş süreci devam ederken AGH Projesi ile İtalya'ya gideceğim mülakat tarihinde döneceğim. Bu durum Ap'ye kalmama neden olur mu? Teşekkürler.
@suleyman bir sorun olcağını tahmin etmiyorum yinede konsolosluğun insiyatifinde
İyi akşamlar, 27 aralıkta vize başvurusu yaptım. Ap ye kaldım. Ceac.state.gov internet adresinden baktığımda son güncelleme tarihim vize görüşme tarihim (27 kasım2018) olarak çıkıyordu. Bugün(17aralık218) de yine siteden baktım ama son güncelleme tarihine odaklanmadım, sonra telefonla konsolosluğu aradım, biraz bekledikten sonra halkla ilişkiler biriminden bir beywfendi ile konuştum, sadece ap durumunu sordum, şahsi herhangi bir bilgi vermedim. Aldığım cevap belli zaten(bilgimiz yok diyorlar). Telefonu kapattım bir müddet sonra ceac state gov dan girdiğimde güncelleme tarihi olarak bugün(17 aralık 2018 ) gözüküyordu.
Tel ile soru sordum diye güncelleme olmaz değil mi?
Bu durumda 15 gün içinde sonuçlanır mı?
@roccorocco FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@luna evet AP durumunu beklemek daha zor bir süreç. Belirsiz bir bekleyiş. Bekleyen herkese bol sabırlar. Ceac.state.gov Ocak ayından sonra aktif oluyor diyorlardı. İşin ilginç tarafı, AP durum kontrolü için hep ceac.state.gov adresini veriyorlar, ancak site yılbaşına kadar da çalışmıyor. Bununda farkındalardır umarım.
6-8 haftadan önce bir cevap beklemeyin, hele ki Christmas'ın araya girdiği bu tip tatil dönemlerinde Amerika'da AP'i gerçekleştiren tüm büroların da oldukça yavaş çalıştığı bir dönemde 
@suleyman FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Merhaba Greencard 2019 talihlisiyim Mayıs ayı gibi randevu tarihinin geleceğini tahmin ediyorum bekleyiş süreci devam ederken AGH Projesi ile İtalya'ya gideceğim mülakat tarihinde döneceğim. Bu durum Ap'ye kalmama neden olur mu? Teşekkürler.
Hayır çok büyük ihtimalle olmaz. Bu seyahatiniz AP için belirleyici bir sebep değildir.
@mehmetg FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
İyi akşamlar, 27 aralıkta vize başvurusu yaptım. Ap ye kaldım. Ceac.state.gov internet adresinden baktığımda son güncelleme tarihim vize görüşme tarihim (27 kasım2018) olarak çıkıyordu. Bugün(17aralık218) de yine siteden baktım ama son güncelleme tarihine odaklanmadım, sonra telefonla konsolosluğu aradım, biraz bekledikten sonra halkla ilişkiler biriminden bir beywfendi ile konuştum, sadece ap durumunu sordum, şahsi herhangi bir bilgi vermedim. Aldığım cevap belli zaten(bilgimiz yok diyorlar). Telefonu kapattım bir müddet sonra ceac state gov dan girdiğimde güncelleme tarihi olarak bugün(17 aralık 2018 ) gözüküyordu.
1- Hayır olmaz
2- Hayır yüksek ihtimal sonuçlanmaz, minimum 4 hafta sonuçlanması malesef.
@mehmetg FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Genelde email ile durumunuzu sordugunuzda sistemden kontrol ediyorlar ve guncelleme yapilmis gibi gorunuyor, buna benzer bir durum olabilir.
Neden idari isleme kaldiginiza bagli, eger belge kontrolu yapiyorlarsa kisa suruyor, eger dosyaniz NVC'ye gittiyse uzun suruyor.
Bugün Ap sürecimin tamamlandığı maili aldım. Güzel oldu. Darısı herkesin başına.
merhaba arkadaşlar. öncelikle bu forumda bilgi ve tecrübelerini paylaşıp bize yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. ben de fikir vermesi açısından bu süreçteki tecrübemi paylaşmak istedim. dv2019 talihlisiyiz ben ve eşim, asıl talihli benim.8 kasımdaki mülakatta bana vize verildi eşim apye kaldı. 13 kasımda ds5535 formunu doldurup yolladık. 4 aralıkta sürecimizin tamamlandığı ilettiler ve pasaportu istediler. 6 aralıkta pasaportu yolladık, 10 aralıkta ellerine ulaştığına dair mail aldık. 12 aralıkta da vizenin onaylandığını belirten bir mail aldık. ve 17 aralık itibariyle de vizenin basılı olduğu pasaportu pttden almış bulunuyoruz. inşallah bekleyen arkadaşlardan da güzel haberler alırız. herkese bol şans diliyorum. bundan sonraki amerika sürecimizde bize verebileceğiniz tavsiyeleri de bekliyoruz 
@MEHMETG ve @pedodontik hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerde bol şanslar.
@MEHMETG @pedodontik gozunuz aydin arkadaslar. hayirli ugurlu olsun.
Arkadaşlar merhaba bugün konsolosluğa son durumumuzu kontrol edemiyoruz ne yapabiliriz diye mail attım akabinde 1 saat içinde süreciniz tamamlanmıştır,pasaportlarınızı gönderebilirsiniz maili aldım
şimdi bir sorum olacak:5 kasımdaki mülakattan önce ptt kaydı oluşturmuştum tekrar kayıt oluşturacak mıyım yoksa önceden belirlediğim şifreyle girip işlemlerimi tamamlayabilir miyim?Mülakattan önceki ptt çıktısını daha önce almıştım onu göndermeme gerek var mı ya da güncel çıktı mı almalıyım?şimdiden teşekkürler herkese umarım pasaportlarımız vize basılı şekilde gelir ondan bile emin değilim artık 
Ali Cihan bey ve arkadaşlar şimdi ais’e gitince mülakat için oluşturduğun kayıt geliyor ve mevcut durum randevu diyor değiştiremiyorum sadece randevumu kaçırdım,konsolosluktan eksik belge istendi gibi secenekler var benim durumum hiç birine uymadı neyi sececeğim nasıl yapacağım bilemedim yanlış yapmak da istemiyorum 
@pedodontik @MEHMETG tebrikler hayırlı olsun
@filiz-nazlıcan-kaya tebrikler hayırlı olsun, darısı bizlere
5535 formunu ne zaman gondermistiniz bu inceleme ne kadar sürüyor acaba ?
@roccorocco kardeşim çok sevindim . Sonunda büyük bekleyiş bitti.
@pedodontik Bilgilendirme için teşekkürler..Gözünüz aydın yeni hayatınızda başarılar dilerim . Her zamanki sloganım DARISI BAŞIMIZA 
@redsat2000 teşekkürler ama ben yeniden AP sürecine takıldım :))) Pasaportumu istedikten sonra 3 hafta konsoloslukte beklettiler. Sonra parmak izi için yeniden çağırdılar ve pasaportu tekrar bana iade ederek işleminiz biraz daha devam edecek diye AP ye bıraktılar.
@filiz-nazlıcan-kaya gözünüz aydın.
Yeniden ptt kaydı oluşturacaksınız diye biliyorum. AİS e kullanıcı adı ve şifrenizle girerek, Konsolosluk ek bilgi ve belge talep etti diye bir bölüm vardı oraya girerek yeniden barkod oluşturmanız gerekiyor diye biliyorum.
iv status check sayfasındaki hata giderilmis,
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/