[Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
-
Sonunda status check değişti. Daha önce Interview Scheduled yazıyordu. Şimdi Under Review yazıyor. Sanırım dosyaya sıra geldi, inceleniyor demek oluyor değil mi? Daha önce bu statüde olan oldu mu?
-
@endyilmaz acıklamadan konsolos görevlisinin dosyanızı incelediği ve karar aşamasında olduğu anlaşılıyor. Iv check status bölümünde durumların detaylı acıklamaları var. Kısa sürede sonuclanır bence.
-
@endyilmaz merhaba.Bizim ilk Ap ye kalma sürecimizde yazan durum buydu.Under Review di.Daha sonra 4 hafta bu şekilde kaldı.Dosyadaki teknik bir durumdan ötürü email attık.email den sonra hem benden hem de eşimden Ds5535 istendi.2 gün sonra Prosessing Pending yazısı ile değişti.Yaklaşık 2 haftadır da durum böyle.Sabırla beklemeye devam...Dosyanız ile ilgili bir ilerleme sürecinde olduğu varsayılabilir.Ama net bişey söylemek oldukça zor..Bol sanş..Güzel haber almanız dileğiyle.
-
merhaba herkese, iv status check sayfası yaklasık 5 gundur calısmıyordu, bizde durumu ankara konsolosluguna yazdık ap duruumunu sorgulamak istiyoruz sitede problem oldugunu vs. gelen mailde acilen ds5535 formunu doldurmamız dosyamızın formu gonderdikten sonra tekrar isleme alınacagı yazılmıs. acilen dedigi icin biraz telaslandık iyi-kötü bir işaret mi bilemiyorum.
ds5535 formunu sadece talihli kisi mi doldurmalı yoksa her aile bireyi icin doldurulmalı mı? birde eger basvuru formunuzda ds260 belirtmediyseniz yazın diyor adres, egitim bilgileri icin, gecmiste dolduranlar nasıl ilerledi?
Teşekkürler -
@luna merhaba,Aynı durum bizde yaşadık.Gönderdikleri email de hem kendim hemde eşim need info yazdığı için biz iki forum doldurduk.Çocuklardan istenmedi.Not:İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir.Türkçe gönderdik ingilizce olarak tekrar istendi.Bol şans.☘️Bol Sabır..dilerim..
-
@luna , @Filiz-Nazlıcan-Kaya Bilgilendirme için teşekkürler...
-
@luna evet birkaç gündür iv check status çalışmıyor. Bende konsolosluğa sormaktan çekiniyordum. Şimdide sormaya korkuyorum. Benden bugüne kadar DS5535 formu istenmedi. İstendiği zaman mail ile bilgilendiriyorlar diye biliyordum. Durumumu sorsam bende de bu formu isterler mi acaba? Son zamanlarda sistemleri çok kötü ve anti profesyonel ilerliyorlar. Mesela şu anki iş yapış şekillerine göre yorumlamak gerekirse; benden bu formu istemeyip istemeyip, örneğin AP bitimine dair bildirim geldikten 3-4 ay sonrasında, kusura bakmayın bu formu sizden almayı unutmuşuz deyip epey bir zaman geçtikten sonra bu formu isteme ihtimalleri yüksek gibi duruyor.
-
@filiz-nazlıcan-kaya Tesekkur ederim siz onceden de belirtmissiniz İngilizce doldurulması gerektigini, tecrübe paylasımı olması cok guzel tekrardan tesekkur ederim.
-
@roccorocco evet 5 gundur calısmadıgı icin yazmak istedik, biz sayfa calısmıyor durumumuzu görüntüleyemiyoruz yazmıstık iyiki yazmısız acilen ds 5535 formunu doldurup gönderin dediler. Yazmasak bizden ne zaman isterlerdi emin değilim. Bence yarın sabah sizde sayfa calısmıyor durumum nedir seklinde bir sansınızı deneyebilirsiniz. Hem belki dikkate alınır ve sayfadaki hata giderilir. bu arada bizim dosya durumumuz ceac.state.gov da da kontrol edilemiyor, invalid case number hatası alıyor. Ap durumu mulakat tarihini beklemekten cok daha sıkıntılı bir sürecmis hepimize bol şans
-
@luna evet AP durumunu beklemek daha zor bir süreç. Belirsiz bir bekleyiş. Bekleyen herkese bol sabırlar. Ceac.state.gov Ocak ayından sonra aktif oluyor diyorlardı. İşin ilginç tarafı, AP durum kontrolü için hep ceac.state.gov adresini veriyorlar, ancak site yılbaşına kadar da çalışmıyor. Bununda farkındalardır umarım.
-
@luna Eger belirtmemislerse sadece talihli kisi icin doldurmaniz yeterli. Bol sanslar ve sabirli beklemeler.
-
@barış rica ederim..
-
@roccorocco dedğinizde haksız da değilsiniz.
Ds5535 formunun (detaylı ek bilgi)Ap sürecine kaldıktan sonra konsolosluğa her ne sebepten ötürü email attıktan sonra istenmesi düşündürücü.ve tesadüf olması da şaşırtıcı..
Aslında şuan elçilik sitesinin açılmaması
bahanesiyle sizde email atabailirsiniz..Son aylara
yakın böyle bir forum istenmesi büyük bi talihsizlik olur..Bol şans ve sabır... -
Merhaba Greencard 2019 talihlisiyim Mayıs ayı gibi randevu tarihinin geleceğini tahmin ediyorum bekleyiş süreci devam ederken AGH Projesi ile İtalya'ya gideceğim mülakat tarihinde döneceğim. Bu durum Ap'ye kalmama neden olur mu? Teşekkürler.
-
@suleyman bir sorun olcağını tahmin etmiyorum yinede konsolosluğun insiyatifinde
-
İyi akşamlar, 27 aralıkta vize başvurusu yaptım. Ap ye kaldım. Ceac.state.gov internet adresinden baktığımda son güncelleme tarihim vize görüşme tarihim (27 kasım2018) olarak çıkıyordu. Bugün(17aralık218) de yine siteden baktım ama son güncelleme tarihine odaklanmadım, sonra telefonla konsolosluğu aradım, biraz bekledikten sonra halkla ilişkiler biriminden bir beywfendi ile konuştum, sadece ap durumunu sordum, şahsi herhangi bir bilgi vermedim. Aldığım cevap belli zaten(bilgimiz yok diyorlar). Telefonu kapattım bir müddet sonra ceac state gov dan girdiğimde güncelleme tarihi olarak bugün(17 aralık 2018 ) gözüküyordu.
Tel ile soru sordum diye güncelleme olmaz değil mi?
Bu durumda 15 gün içinde sonuçlanır mı? -
@roccorocco FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@luna evet AP durumunu beklemek daha zor bir süreç. Belirsiz bir bekleyiş. Bekleyen herkese bol sabırlar. Ceac.state.gov Ocak ayından sonra aktif oluyor diyorlardı. İşin ilginç tarafı, AP durum kontrolü için hep ceac.state.gov adresini veriyorlar, ancak site yılbaşına kadar da çalışmıyor. Bununda farkındalardır umarım.
6-8 haftadan önce bir cevap beklemeyin, hele ki Christmas'ın araya girdiği bu tip tatil dönemlerinde Amerika'da AP'i gerçekleştiren tüm büroların da oldukça yavaş çalıştığı bir dönemde :)
-
@suleyman FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Merhaba Greencard 2019 talihlisiyim Mayıs ayı gibi randevu tarihinin geleceğini tahmin ediyorum bekleyiş süreci devam ederken AGH Projesi ile İtalya'ya gideceğim mülakat tarihinde döneceğim. Bu durum Ap'ye kalmama neden olur mu? Teşekkürler.
Hayır çok büyük ihtimalle olmaz. Bu seyahatiniz AP için belirleyici bir sebep değildir.
-
@mehmetg FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
İyi akşamlar, 27 aralıkta vize başvurusu yaptım. Ap ye kaldım. Ceac.state.gov internet adresinden baktığımda son güncelleme tarihim vize görüşme tarihim (27 kasım2018) olarak çıkıyordu. Bugün(17aralık218) de yine siteden baktım ama son güncelleme tarihine odaklanmadım, sonra telefonla konsolosluğu aradım, biraz bekledikten sonra halkla ilişkiler biriminden bir beywfendi ile konuştum, sadece ap durumunu sordum, şahsi herhangi bir bilgi vermedim. Aldığım cevap belli zaten(bilgimiz yok diyorlar). Telefonu kapattım bir müddet sonra ceac state gov dan girdiğimde güncelleme tarihi olarak bugün(17 aralık 2018 ) gözüküyordu.
Bu durumda 15 gün içinde sonuçlanır mı?1- Hayır olmaz
2- Hayır yüksek ihtimal sonuçlanmaz, minimum 4 hafta sonuçlanması malesef. -
@mehmetg FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Bu durumda 15 gün içinde sonuçlanır mı?Genelde email ile durumunuzu sordugunuzda sistemden kontrol ediyorlar ve guncelleme yapilmis gibi gorunuyor, buna benzer bir durum olabilir.
Neden idari isleme kaldiginiza bagli, eger belge kontrolu yapiyorlarsa kisa suruyor, eger dosyaniz NVC'ye gittiyse uzun suruyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum