Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

• @onrozr DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

sayın @crazycells,721/ 2000 istatistiğini arada boşluklar olduğu ve kazanan kişi sayısına oranlandığında gitmek isteyen sayının az olduğu yorumunu yaptım ve kcc nin avrupa için 20000 vizeye ulaşmak için tüm sayıları current yapması durumu olacağını düşündüm,sizin yorumunuzdan böyle bir zorunluluklarının olmadığını anlıyorum,doğru mudur?

o gidisati oyle dusunemezsiniz maalesef, cunku her ay bir onceki aylardan mulakat tarihi almayanlar da aliyorlar. Onlari da hesaba katmalisiniz :)
    Bunun forumda bariz oldugunu dusunmustum ama emin olmak icin tekrar belirteyim... forumdaki pek cok arkadas numarasi aktif olmasina ragmen henuz mulakat tarihi alamadi, bu arkadaslar gibi bir suru arkadas var tum dunyada yani ilk ay numarasi aktiflesip, sonraki aylarda mulakat tarihi alan kisileri de katmalisiniz hesaba.

KCC, bultendeki sayiyi 8800'den 10.000'e getirdiginde, mulakat tarihini numarasi 8800 ile 10.000 arasindakilere degil, 10.000'den dusuk olan ve onceki aylarda mulakat tarihi almayanlara da veriyor.

ayrica hickimsenin hicbir zorunlulugu yok maalesef :) oyle dusunmeyin, yoksa isin icinden cikamiyorsunuz ve surekli yaniliyorsunuz.

• @crazycells teşekkürler detaylar için,deneyim böyle bir şey,ben konular içinde emeklemeye çalışırken bazı detayları atlıyorum, aslında current olma ihtimalini hayal edebilmek için kendimce hesaplar yapıyorum,sizi bilgi aktarımı konusunda daha çok kez yoracağım bu süreçte,tekrar teşekkürler

• ⭐⭐

arkadaşlar geçen yıl 25 bin de kapandı diye biliyorum yanlış bilmiyorsam bu sene ne olmuş olabilir de 10 bin de kapanma ihtimali konuşuluyor tam olarak anlayamadım bir fikri olan var mıdır acaba bu konuyla ilgili mantıklı bir sebep sunabilecek? acaba düşünüyorum da sayın Trump'ın bu çekilişe olan bakış açısı belli zaten, yani o yavaşlatmış olabilir mi bu şekilde? sizce

• sayın @lordbolton,10000 rakamı benim düz bir hesap yapmamdan kaynaklandı,ilk ayda 2000 talihliden 721 kişi vize alınca her ay aynı oranlarla gittiğini hesaplayarak bu rakam çıktı ortaya,yanlış bir hesaplama olmuş,bilginize

• ⭐⭐

@onrozr anladım teşekkürler

• @crazycells 3- 'Highest Level of Education Completed' kısmına -high school diploma mı işaretlemeliyim yoksa -university, no degree'yimi işaretlemeliyim.

• @bekird DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells 3- 'Highest Level of Education Completed' kısmına -high school diploma mı işaretlemeliyim yoksa -university, no degree'yimi işaretlemeliyim.

en ust ogrenim seviyenizi sormuyor bu soruda, tamamladiginiz en ust ogrenim seviyesini soruyor. Sizin durumunuzda cevap "lise" oluyor.

• @supernovaa size mail geldi mi?
    16 bindekilere geldi. Birde Ds260 i ne zaman gondermistiniz?

• Sayın @redcka mailin 16000 lere ulaştığını yazmışsınız,bu bilgiye nereden ulaştınız?

• KCC'den mail geldi ve istedikleri belgeler bunlar:

1-Copy of passport biodata page (no translation required)
    2-Birth certificate
    3-Military records for any applicant who has served in the military
    4-Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries
    5-If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record

Anladığım kadarıyla;

• Herhangi bir suç kaydımız olmadığı için 5. seçeneği dikkate almıyoruz.
      1. seçenekteki belgeyi sadece askerliğini yapanlar gönderiyor. Yapmayanlar için tecil belgesi vs. göndermeye gerek yok.
      1. seçenekteki belgeyi karakoldan isteyeceğiz.
      1. belgenin Türkiye'de bir karşılığı olmadığı için nüfus kayıt örneğidir diye düşünüyorum.

Doğru mudur? yanıldığım bir nokta var mı?

• Merhaba,KCC ye dökümanları geçen Cumartesi günü Mail attım ancak dökümanları aldıklarına dair herhangi bir mail gelmedi.Tekar göndermem gerekir mi?

• ⭐⭐

@burakdal DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

KCC'den mail geldi ve istedikleri belgeler bunlar:

2-Birth certificate
    4-Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries
    5-If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record

Anladığım kadarıyla;

1. seçenekteki belgeyi sadece askerliğini yapanlar gönderiyor. Yapmayanlar için tecil belgesi vs. göndermeye gerek yok.
      1. belgenin Türkiye'de bir karşılığı olmadığı için nüfus kayıt örneğidir diye düşünüyorum.

1, 3 doğru
    2- nüfus kayıt örneği kaymakamlıktan alınan,
    4- polis sertifikası dediği şey adli sicil kaydı,
    5- adli sicil kaydında gözüken suç varsa bununla ilgili bütün evraklar . tercüme gerekir mi söylememiş. Hükmün açıklanması geri bırakılması kararı varsa o adli sicil de gözükmez onu söylemenize ya da beyan etmenize gerek yok.

• ⭐⭐

@burakdal 4.belge nedir tam olarak ne istiyoruz karakoldan? zaten e-devletten çıkmıyor mu arşivli sicil kaydı?

• @gkhanfeez Teşekkürler.
    @LordBolton E-devletten alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bir arkadaşım bu KCC'den gelen epostayı bana yolladı. Çeviri ile ilgili şöyle bir ifade var:

All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.

Buna göre Türkçe belgeler için çeviri yapılmasına gerek yok. Türkçe veya İngilizce dışındaki belgelerin (Almanca, Rusça, Arapça vb) İngilizce çevirisinin yapılması gerekiyor.

Daha önce paylaşıldıysa kusura bakmayın.

• @burakdal DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

KCC'den mail geldi ve istedikleri belgeler bunlar:

2-Birth certificate

Anladığım kadarıyla;

Su konuda belgelerin aciklamalarini bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri

• @pavel DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Merhaba,KCC ye dökümanları geçen Cumartesi günü Mail attım ancak dökümanları aldıklarına dair herhangi bir mail gelmedi.Tekar göndermem gerekir mi?

Hayir gerek yok, bir kere gondermeniz yeterli. Ayrica devlet daireleri haftasonlari ve resmi tatillerde calismiyorlar o nedenle bu gunlerde gonderseniz bile bir cevap beklentiniz olmamali.

• KCC'den istenen doğum belgesinde herkes için ayrı Kişi kayıt örneği mi almak gerekli yoksa hak sahibi kişi Aile (kendisi, eş, çocuk) veya Nüfus Aile (kendisi, eş, çocuk, anne,baba) kayıt örneği alsa yeterli olur mu?

• Sayin, @onrozr bir arkadas foruma yazmisti. Sanirim sayin @alimanstory

• Sn @redcka @ONROZR doğrudur KCCden mail ulaştı bana, 16 binlerde dosya numaram.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    521k Bakış
    SerappS
    @ReLoad said: @Serapp said: Ustraveldocs sitesinde başka ülkede olup Ankara yapmak isteyenler bir de şunu deneyin: https://ustraveldocs.com sitesine gidin. O saatte mesaide olan bir ülke seçin. Seçtikten sonra sayfanın sonundaki contact us tıklayın. Live Chat’i varsa tıklayın ve yazışmaya başlayın (bazı ülkelerin Live Chat’i yok, olanı bulun). Profilinizdeki ülkeyi değiştirmek istediğinizi söyleyin. Sizden isim, pasaport, CN number gibi bilgiler ister, verin. Hangi ülke olarak değiştirelim diye sorar, siz Ankara deyin. Bir kaç saat sonra profilinizdeki ülke sizin istediğiniz ülke olarak düzelecektir. Live Chat operatörlerinden hiç biri yanıt vermiyor sadece otomatik Merhaba cevabı geliyor. Başka bir yolu var mı? O ülkenin mesai saatlerinde olup olmadığına dikkat edin. Örneğin sabahları Asya, gündüz Avrupa, akşamları Orta veya Güney Amerika'dan bir ülke seçerseniz cevap verirler.
  • 43 Oy
    7k İleti
    561k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • [Arşiv] Sayılar ile DV 2019

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    127
    2 Oy
    127 İleti
    32k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k