Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @endyilmaz size de bol şans..Umarım güzel haberler alırsınız yakında..


  • @endyilmaz geçmiş olsun. Telefonla cevap vermiyorlar malesef. Ek bilgi belge talebi olduğunda arayabiliyorlar ama mülakat tarzı bir görüşme olmuyor. Örneğin dün bana görüşmede, bir bilgi talebi veya sorumuz olduğunda sizleri arayabiliriz demişti.

  • ⭐⭐

    Sn @roccorocco öncelikle geçmiş olsun. Ben kısa süre sonra yada en geç 30.09 dan önce vizenizi alacağınıza inanıyorum. Ama size nacizane tavsiyem, Immigrant vize ile ABD ye giriş yapmadan hiç bir plan yapmayın. Ben Ağustos 6 da vizeyi aldım, ilk girişi 19 Ekim de yaptım. O aradaki 2 ay bir hayli stres oldum. Pasaportunuzun başına bir şey gelse ve tarih 30 Eylülü geçmişse hakkınız kayboluyor.


  • @endyilmaz @roccorocco Her ne kadar beklemek zor bir süreç olsa da FY2019'un tamamlanmasına daha uzun süre var. Her şeyi akışına bırakarak günlük yaşantınıza devam ederseniz, stresten kısmen de olsa kurtulursunuz. Bol şanslar.


  • @arnblt @entelman tesekkürler. Sitemim konsolosluk veya bu sistemin acemice ilerleyip Ap nin bittiği ve pasaportu isteyipte sonrasında pardon deyip yeniden beklemeye almaları. Evet resmi dairede işlemler maalesef ağır ilerliyor ama acemice davranıp parmak izinizi almayı unutmuşuz deyip 3 hafta pasaportumu alıkoymaları sonrasındada sorry işleminiz bitmemiş diyerek geri vermeleri şanssızlık. Artık dalga geçiyolar sanıyordum. Bendeki bu şanssızlıkla 29 eylüle kadar bekleyip, 30 eylülde red olduğunu öğrenirim :)) Tabi o zamana kadar ben ruh hastası olmazsam... Yaşattıkları sinir bozucu ve gerici hareketler


  • @roccorocco gerçekten çok stresli bir süreç yaşıyorsunuz, bol sabırlar dilerim.

    Konsolosluktaki görevliler için son 1 ayda yaşadığınız süreç büyük ihtimalle sıkça yaşadıkları operasyonel bir hata/düzeltme, sıradan bir işlem. Karşılarındaki insanın hayatını şekillendirecek bir süreç olduğu düşünmüyorlar herhalde. Yoksa böyle davranmazlardı..


  • sayın @roccorocco gerçekten sinir bozucu bir hal almış olaylar. Anladığım kadarıyla hazırlıklarınızı bitirdiniz. Sizi en çok yıpratan şeyde sanırım bu ama Çok yakında güzel haberler almanızı temenni ediyorum


  • Sonunda status check değişti. Daha önce Interview Scheduled yazıyordu. Şimdi Under Review yazıyor. Sanırım dosyaya sıra geldi, inceleniyor demek oluyor değil mi? Daha önce bu statüde olan oldu mu?


  • @endyilmaz acıklamadan konsolos görevlisinin dosyanızı incelediği ve karar aşamasında olduğu anlaşılıyor. Iv check status bölümünde durumların detaylı acıklamaları var. Kısa sürede sonuclanır bence.


  • @endyilmaz merhaba.Bizim ilk Ap ye kalma sürecimizde yazan durum buydu.Under Review di.Daha sonra 4 hafta bu şekilde kaldı.Dosyadaki teknik bir durumdan ötürü email attık.email den sonra hem benden hem de eşimden Ds5535 istendi.2 gün sonra Prosessing Pending yazısı ile değişti.Yaklaşık 2 haftadır da durum böyle.Sabırla beklemeye devam...Dosyanız ile ilgili bir ilerleme sürecinde olduğu varsayılabilir.Ama net bişey söylemek oldukça zor..Bol sanş..Güzel haber almanız dileğiyle.


  • merhaba herkese, iv status check sayfası yaklasık 5 gundur calısmıyordu, bizde durumu ankara konsolosluguna yazdık ap duruumunu sorgulamak istiyoruz sitede problem oldugunu vs. gelen mailde acilen ds5535 formunu doldurmamız dosyamızın formu gonderdikten sonra tekrar isleme alınacagı yazılmıs. acilen dedigi icin biraz telaslandık iyi-kötü bir işaret mi bilemiyorum.
    ds5535 formunu sadece talihli kisi mi doldurmalı yoksa her aile bireyi icin doldurulmalı mı? birde eger basvuru formunuzda ds260 belirtmediyseniz yazın diyor adres, egitim bilgileri icin, gecmiste dolduranlar nasıl ilerledi?
    Teşekkürler


  • @luna merhaba,Aynı durum bizde yaşadık.Gönderdikleri email de hem kendim hemde eşim need info yazdığı için biz iki forum doldurduk.Çocuklardan istenmedi.Not:İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir.Türkçe gönderdik ingilizce olarak tekrar istendi.Bol şans.☘️Bol Sabır..dilerim..


  • @luna , @Filiz-Nazlıcan-Kaya Bilgilendirme için teşekkürler...


  • @luna evet birkaç gündür iv check status çalışmıyor. Bende konsolosluğa sormaktan çekiniyordum. Şimdide sormaya korkuyorum. Benden bugüne kadar DS5535 formu istenmedi. İstendiği zaman mail ile bilgilendiriyorlar diye biliyordum. Durumumu sorsam bende de bu formu isterler mi acaba? Son zamanlarda sistemleri çok kötü ve anti profesyonel ilerliyorlar. Mesela şu anki iş yapış şekillerine göre yorumlamak gerekirse; benden bu formu istemeyip istemeyip, örneğin AP bitimine dair bildirim geldikten 3-4 ay sonrasında, kusura bakmayın bu formu sizden almayı unutmuşuz deyip epey bir zaman geçtikten sonra bu formu isteme ihtimalleri yüksek gibi duruyor.


  • @filiz-nazlıcan-kaya Tesekkur ederim siz onceden de belirtmissiniz İngilizce doldurulması gerektigini, tecrübe paylasımı olması cok guzel tekrardan tesekkur ederim.


  • @roccorocco evet 5 gundur calısmadıgı icin yazmak istedik, biz sayfa calısmıyor durumumuzu görüntüleyemiyoruz yazmıstık iyiki yazmısız acilen ds 5535 formunu doldurup gönderin dediler. Yazmasak bizden ne zaman isterlerdi emin değilim. Bence yarın sabah sizde sayfa calısmıyor durumum nedir seklinde bir sansınızı deneyebilirsiniz. Hem belki dikkate alınır ve sayfadaki hata giderilir. bu arada bizim dosya durumumuz ceac.state.gov da da kontrol edilemiyor, invalid case number hatası alıyor. Ap durumu mulakat tarihini beklemekten cok daha sıkıntılı bir sürecmis hepimize bol şans


  • @luna evet AP durumunu beklemek daha zor bir süreç. Belirsiz bir bekleyiş. Bekleyen herkese bol sabırlar. Ceac.state.gov Ocak ayından sonra aktif oluyor diyorlardı. İşin ilginç tarafı, AP durum kontrolü için hep ceac.state.gov adresini veriyorlar, ancak site yılbaşına kadar da çalışmıyor. Bununda farkındalardır umarım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @luna Eger belirtmemislerse sadece talihli kisi icin doldurmaniz yeterli. Bol sanslar ve sabirli beklemeler.


  • @barış rica ederim..


  • @roccorocco dedğinizde haksız da değilsiniz.
    Ds5535 formunun (detaylı ek bilgi)Ap sürecine kaldıktan sonra konsolosluğa her ne sebepten ötürü email attıktan sonra istenmesi düşündürücü.ve tesadüf olması da şaşırtıcı..
    Aslında şuan elçilik sitesinin açılmaması
    bahanesiyle sizde email atabailirsiniz..Son aylara
    yakın böyle bir forum istenmesi büyük bi talihsizlik olur..Bol şans ve sabır...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum