Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @ecom Evet haklısınız. Ben NVC'nin yazdığı "NVC fills these appointments in a first-in, first-out manner. " cümlesini şöyle yorumlamıştım." DQ olan başvurular bültende A tablosunda cut off içerisindeyse veya bülten "C - all current" ise vize kuyruğuna giriyor ve artık bültenle bağı kalmıyor." Bu durumda yine bu kuyruğa girmek için önce PD dikkate alınacak ( all current olmadığı durumda ) sonrasında asıl kuyruğa girmek için de DQ olmamız gerekecek. Sizin durumunuzda dosyanız içeri önce girdiği ve DQ olduğu için sırada daha önde olacaksınız. Ama yanlış biliyormuşum. Gördüğüm kadarıyla NVC vize kuyruğunu bu şekilde yönetmiyor, konsolosluğun verdiği boş slotlara ve bültene göre randevu kuyruğunu tekrar tekrar oluşturuyorlar. Bu da dediğiniz gibi randevu alana hatta vize basılana kadar bültenin bizi etkilemesine neden oluyor. Bazı yabancı örneklerde dosya AP'ye kalmamasına rağmen vize onayı ile vize basım süresi arasındaki ciddi bir fark görünüyordu sanırım nedeni buymuş. Aktardığınız bilgiler için teşekkürler, sürecenizde sabırlar diliyorum.


  • @tufank interview alabilmeniz icin, daha dogrusu vizeyi alabilmeniz icin bulundugunuz ayin visa bulletin'inin sizin icin current durumda olmasi gerekiyor.

    redditte r/nvc basliginda okumustum, misirda birinden interview sirasinda ek belge istenmis, belge gonderilmis ve kabul edilmis fakat kabul edilene kadar gecen surede 3 yil retrogressed ettigi icin ve artik bu kisinin PD'si current olmadigi icin vize alamadi ve hala bekliyor.

    bizde de durum benzer oldu, 15 Kasimda DQ geldi, sonrasinda 2 kere her 60. gunde nvc'den interview'imiz schedule edilmedigine ancak edilecegine dair mail aldik, fakat tarihimiz current durumdan current olmayan duruma gecince bir daha bu maili almadik. su an bizim tarihimiz current duruma gelmedigi surece vize veremiyorlar.

    ve su an tarih 2019 subat ve anladigim kadariyla backloglari sebebiyle ( 2018'den caseler goruyorum) sadece 4-5 ulke tamamen kalan kotayi somuruyor. bu ay hareket bile etmedi ancak bu ulkelerdeki family based vize verilme hizi ile kota dolmayacagi anlasilinca hizli bir ilerleme bekliyorum ancak bu cok kucuk bir ihtimal, bugune kadar da hicbir tahminim tutmadi. Her seferinde sasirtmayi basardilar.

  • ⭐⭐

    @acgx çok adaletsiz bir sistem gerçekten. ben bu vize kategorisinde vize bekleyenlerden değilim, her kategori başvuran kişi için önem taşıyordur mutlaka, ama aile söz konusu olduğu için daha adaletli ve hızlı ilerleyen bir süreç olmasını umuyor insan.

    umarım dediğiniz gibi kotaların dolmayacağını göz önüne alarak bülteni hızlı bir şekilde ilerletirler, siz ve sizin gibi bekleyen kişiler vizesine en kısa zamanda kavuşur.


  • Merhabalar, bir sorum olacak. Greencard sahibi birisi Türkiye’ye döner ve evliliği Türkiye’de yapıp Türkiye’de yaşamaya başlarsa senede 1 greencardının yanmaması için Amerika’ya giriş çıkış yaptığı takdirde eşi de greencard alabilir mi? Bilgisi olan var mı?


  • @ilker92 alabilir, eşin Abd'de adresi olduğu müddetçe.


  • @ICu greencard sahibi benim ve Türkiye’ye dönüp yaşayacağım için eşim Türkiye’de greencardını alana kadar ABD’de nasıl adres gösterebilirim? Tanıdık birilerinin adresini göstersem yeterli olur mu ABD içinde?


  • @ilker92 evet yeterli olur zannediyorum. Çok kişi o şekilde yapmıştır. Eşinizin GC alabilmesinin şartlarında sizin için Abd'de yerleşik olmak var. Şartları yeniden bir gözden geçirin isterseniz


  • Peki affidavit of support nasıl olacak?


  • @ICu Bu sayfa mıydı hatırlamıyorum ama birisi eşimin ABD’de ikamet etmediğinden şüpheleniyorlar. Sürekli adres kaydı için RFE istiyorlar demişti. Bu kısım sorun yaratmaz mı? Sonuçta 6 ayda bir gir çık yapılsa bile ABD’de çok az zaman geçiriliyor olacak.


  • @ilker92, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @ICu greencard sahibi benim ve Türkiye’ye dönüp yaşayacağım için eşim Türkiye’de greencardını alana kadar ABD’de nasıl adres gösterebilirim? Tanıdık birilerinin adresini göstersem yeterli olur mu ABD içinde?

    Merhaba aslında bu çok riskli çünkü 6 ayda bir giriş çıkış yapan bile bazen sorun yasabiliyorken sizin yılda bir girisinize en fazla bir kez izin verirler onuda girişte iyi bir nedenle aciklamalisiniz covid donemi bittigi için iyi bir mazeretle belki ikna edersiniz. Başvuru yapıp izin almadiysaniz tabi.
    Sürekli giriş çıkış yapmak ayrıca maliyetli ve buda green cardi turist vizesi gibi kullandiginiz algısı yaratip sizi sikintiya sokabilir. Bu konuda bir kaç istisna olması kuralları değiştirmiyor malesef.
    Vatandaslar için daha esnek bazi şeyler onların ülke dışında kalma sinirlari yok ama onlar bile uzun zaman burada kalınca sponsor bulmakta bu kez zorluk yaşıyorlar. Çünkü nvc asamasinda sizin esinize geliriniz yetsede yetmesede ana sponsor olmanız gerekecek ama geliriniz yetmiyorsa ki bunun için orada çalışıp vergi beyaninda bulunmalisiniz, o zaman ek sponsor bulmaniz gerekecek oda buradan zor olabilir çünkü geliri yeterli olmalı ve en önemlisi ikna etmelisiniz herkes yanaşmıyor. Ve sizin burada kaldığınız her ay vatandaşlik almanızı geciktiriyor. Bunun sikintisida şu f2a o kadar uzun ve belirsiz ki belki yarın bir gün başkan değişse politik nedenlerle iyice etkisiz duruma gelecek o sebeple biran önce vatandaşlik alıp f2a dan ır1 e geçmek en mantıklısı. Tabi ki bunlar kendi bilgi ve görüşlerim karar sizin ama dediğim gibi bir kaç istisna size garanti vermez malesef.


  • @lavita
    Bahsettiğiniz olay özelinde bir şey diyemem tabi. Adres beyanında kişinin ülkeye giriş çıkışlarına baktıklarını pek sanmıyorum ama elimizde net bir veri yok. Ama Tr'de bekleyerek eşine GC alanları gördüm. Belli aralıklarla gir-çık yaparak GC'ı muhafaza edenler ise pek çok fazla gördüm. Ha girişte sıkıntı yapıyorlar mı? Evet. Ama adamlar senelerdir bu şekilde devam ediyor 🤷🏻♂


  • @acgx birini bulması lazım


  • @ICu Green kartlının adına kira sözleşmesi gibi bir belge bekliyorlardı anladığım. Türkiye’de yerleşik birisinin böyle bir belge sağlaması zor. Bu şekilde evlilik nedeniyle eş için green kart başvurusu olmasa gir-çıklar bir şekilde halledilir zaten. Ama eşe green card başvurusu yapılacaksa bu gibi durumları bir araştırmak iyi olabilir.


  • @lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @ICu Green kartlının adına kira sözleşmesi gibi bir belge bekliyorlardı anladığım. Türkiye’de yerleşik birisinin böyle bir belge sağlaması zor.

    Evet bu mantıklı. Bunu yazılı şartlarda görmedim ben ama yazılı olmayan kurallarından biri olabilir. Yazılı olmayan bir sürü kuralları var zaten

    Bu arada Tr'de bekleyerek eşine GC alan kişinin üzerinde kira sözleşmesi yoktu


  • ABD'ye hiç giriş yapmadan gecen 14 yılin ardından expire olmuş bir GC ile ülkeye giriş yapmayı deneyen biri olarak, 1 yılı asan ülke disinda kalma surelerinde, sinir polisine o sure zarfında ABD'de yasama isteginizi ve ülke ile baginizi koruduğunuzu ispatlamanız gerektiğini söyleyebilirim. Satın alinmis ya da kiralanmış bir ev (satın alındıysa hala ödenen borcunun olması daha iyi), otomobil (kredi ile alindiysa ve hala ödeniyorsa daha iyi), devam eden ABD'de bir is (calisan ya da ortak) isinizi fazlasıyla kolaylastirir. Bir de para kazanmasanız dahi her yıl tax return file etmek onemli. Ama en iyisi disarida gecen surenin 6 ayi asmamasini saglamak. Masraflı ama kafanız rahat olur. 2 yıldır; 3-5 ay TR, 1 ay ABD seklinde yaşıyorum ve diğer saydiklarimin hepsini de yapıyorum. Sınırda hiç başım agrimadi.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Bu arada aşağıda her ay kategorilere göre verilen vize sayılarını paylaşıyorum.
    Bu verilere göre F2A ile ilgili bizim gibi bekleyenlerin işi çok ama çok zor maalesef.
    July 2023 7 vize verilmiş Ağustos 2023 11 kişi tahmin edin durumu.. Maalesef Visa Bulletin vs tarihler bence hikaye gerçek bu listelerde açık açık görülüyor.
    Hatta bazı aylar F2A ya hiç vize bile verilmemiş.
    Herkese bol şanslar..

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @Procedure FXleri de dahil etmeniz lazım. Ülke limitinden exempt olanları gösteriyor. Rakam toplamda az yine de tabii. Ankara ve tüm dünya rakamlarını paylaşıyorum. Dunya çapındaki aile birleştirme rakamlarına baktigimizda, Nisan sonrası donemin oncesine Gore Mart ayi hariç bir pek gerilemedigini goruyoruz. Ağustos ayındaki düşüş backlogun ermesi nedeni ile sanırım. Eylül aciklaninca teyit edilir. Ekim icin 13 aylık ilerleme umit vericiydi ama Kasim'da 1 gün dahi ilerlememesi beni bitirdi.

    VIZE TURU BAZINDA ANKARA
    086d1ec9-126b-4977-8cd6-f3eeba60d747-image.png

    VIZE KATEGORISI BAZINDA ANKARA
    e85d57fb-4d92-4911-ba03-9841332f4f2b-image.png

    VIZE TURU BAZINDA TUM DUNYA
    f7ea48a3-87ce-4805-a54c-8f6ea8d9a399-Screenshot 2023-10-18 at 00.39.55.png

    VIZE KATEGORISI BAZINDA TUM DUNYA
    7a38e807-b035-4fa5-9ca0-c53705c0ae8d-Screenshot 2023-10-18 at 00.40.12.png

    VIZE TURLERININ ACIKLAMALARI VE KATEGORILERI
    773bd6a9-1b70-460a-b814-58bca522c516-Screenshot 2023-10-18 at 00.48.33.png


  • IMG_1709.jpeg

    Arkadaşlar hepinize merhaba , Avukat Remzi Kulen böyle bir post paylaşmış. Bu ay ki mülakatlarda tüm kategoriler için Dates For Filing chart tablosunun kullanacağını belirtmiş.

  • ⭐⭐

    @gizemaö Mülakat için sadece ve sadece A . Final Action Dates tablosu baz alınır. Burada bahsedilen her ay bülten açıklamasında yer alan AOS, I-485 formunu doldurmak için hangi tablonun baz alınması gerektiği. Kasım ayı için B. Date for filing tablosu baz alınıyor. ( B tablosu aynı zamanda Consular Processing yapanlar için DS-260 formunu doldurabilmek anlamına geliyor )

  • ⭐⭐

    @Procedure Ağustos 2023'te sadece F2B kategorisinde 1 vize verilmiş o da TR vatandaşı değil.

    Temmuz 2023'te 7 adet verilen F2A vizesinden sadece 1 tanesi TR vatandaşı. Bir de böyle durumlar var maalesef..

    Temmuz 2023 doğum ülkesine göre verilen vize sayıları:


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 22
  • 116
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum