Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @tufank çok teşekkür ederim tekrar. Umarım tüm bekleyenler hızlı bir şekilde sonuca ulaşır.
    Bakalım daha ne kadar bekleyeceğiz. Biraz daha sabır gerekiyor sanırım.
    Ama mail geldiğinde mutlaka buradan paylaşım yapacağım ve bilgilendireceğim.
    Bu süreç çok uzun ve belli bir mantığa ya da parametreye uygun gitmiyor gibi algılıyorum.
    Kendinize iyi bakın, tüm cevaplar için çok teşekkür ederim .
    Selamlar Sevgiler

• ⭐⭐⭐⭐

@Procedure rica ederim, umarım çabuk sonuçlanır ve kızınız vizesini alır.

Son alarak şu bilgiyi ekleyeyim. Resmi sayfada NVC "current" durumuna bakar diyor ama ne zaman bakar bunu belirtmiyor. DQ olduğu tarih değil de konsolosluğun müsait tarihlerine göre bakıyorsa işte o zaman saçma bayağı. DQ olduğumuz tarihteki bülten önemli ise artık bültenle bir işimiz kalmamış olması gerekiyor.

Screenshot 2023-10-14 at 18.12.19.png

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition/step-2-begin-nvc-processing/helpful-hints-iv-processing.html

• @Procedure Rica ederim 😊 Vize mulakatiniz verilene kadar her 60 gunde bir bu mailden almaya devam edeceksiniz. 1,5 yil boyunca her 60 gunde bir bu mailden bize de geldi. Umarim, en kisa surede sonuclanir. Ancak sizin kategoride de PD tarihi cok geriye gitti ne yazik ki.

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir bu arada biraz daha araştırdım ve sizin gibi sürecin içerisinde olan diğer kişilerin yorumlarını da okudum. Aynen sizin söylediğiniz gibi DQ olduktan sonra A tablosundaki duruma NVC dilediği zaman bakabiliyormuş. ( konsolosluğun durumuna göre) Yani A tablosunda bir kez current olmak vizemizin hazır olduğu anlamına gelmiyormuş. Vizemiz basılana kadar bültenindeki retrogression dan etkilenebiliyormuş işlemler. Daha hızlı işlem yapan konsolosluklarda bundan etkilenme durumu daha az oluyormuş. Ankara nın durumu belli tabi..

Aktardığınız bilgiler için teşekkürler, bugün de yeni bir şeyler öğrenmiş oldum.

• @tufank Rica ederim. Ben de sizin bilgi paylasimlarinizdan cok sey ogrendim. Kendi adima ben de size cok tesekkur ederim. Siz de surecinizde deneyimleyeceksiniz bu adimlari. Teori ile pratigin uyusmadigi bircok durumla karsilasiyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir rica ederim, hep beraber doğru bilgiyi bulmaya gayret ediyoruz. Ben de hep yazılı bilgiden hareket etmeye alışkın olduğum için resmi kaynaktaki bilgileri doğru kabul ediyorum ama çoğu zaman beni yanıltıyor. dediğiniz gibi resmi sitede yazılan ile işleyiş çok farklı özellikle Covid dönemi ile oluşan backlog tüm süreci alt üst etmiş durumda. Bir de Ankara’nın performansı işin içerisine girince süreç saçma bir hale geliyor. Resmen pamuk ipliğine bağlı. İmkanı olan herkes riskleri de göze alarak AOS seçeneğini düşünmeli. En azından konsolosluğun insafına kalmıyor işlemler. Süreç içerisinde olan herkese de kolaylıklar diliyorum.

• @yasmin982 Bende de ispanyolca gözüküyor.

• @tufank evet arkadaşımızın söylediği gibi vizeyi alana kadar malesef bültenle işimiz bitmiyor. Örneğin ben yabancı bir forumda bülten ilk gerilediginde şöyle bir deneyim okumuştum.
    Arkadaş randevusuna gidiyor her şey tamam ama memur üzgünüm vizenizi şuan basamiyoruz sistem musade etmiyor diyor. Bırakın randevu almayı randevuya gidip her şey tamam bile olsa eğer bültende pd tarihiniz current değil ise vizenizin basilmasina sistem yani onundeki bilgisayar bile musade etmiyor.
    Mantıken zaten bultenin geriye gitmesiyle dq tarihine göre randevu almak mümkün değil herkes pd tarihinin current olmasını bekleyecek.
    Tekrar tüm pd ler current duruma gelirse ancak dq tarihleri önem kazanır. Yani dq olmak,randevu maili almak, hatta randevuya gitmek bile malesef bültende current olmayanın işine yaramıyor.
    Ayrıca beyefendi kızı için bekliyor ve pd tarihi biz 2020 bekleyenlerinden sonra ve hatta dq tarihi bile sanırım,,
    sizce mantıklı bakarsak eş olarak bizlerin mi önce randevu alması gerekir beyefendinin kızının mi? 3 yıllık pd tarihimiz neredeyse 1 yıl olacak dq tarihlerimiz var. Ve bekliyoruz bultenin geriye gitmesinden en çok mağdur olan biziz çünkü kiyisindan döndük bizden iki ay önce başvuru yapmış insanlar gideli bir yılı geçti hala sabırla bekliyoruz aile düzeni diye bir şeye hasret kaldık yıllardır.
    Sizleri çok iyi anlıyorum insan bir teselli ve boşluk ariyor umut olacak ama bu süreçte her an her şey olabiliyor. Allah korusun daha önce yaşandı salgını var konsolosluk kapanabiliyor. Daha büyük hayal kırıklığı yaşamamak adına biraz realist olmak zorundayız. Şuan hepimizin bultenin ilerlemesini beklemekten ve biran önce olmasini umut etmekten başka çaremiz yok. Bu bugün başvurmuş kişiler için bile geçerli çünkü bu iş konsoloslukta biter ve orası ilerlemeden arkadan gelen kimseye sıra gelmesi mümkün değil. Hepimize bol sabirlar diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@ecom Evet haklısınız. Ben NVC'nin yazdığı "NVC fills these appointments in a first-in, first-out manner. " cümlesini şöyle yorumlamıştım." DQ olan başvurular bültende A tablosunda cut off içerisindeyse veya bülten "C - all current" ise vize kuyruğuna giriyor ve artık bültenle bağı kalmıyor." Bu durumda yine bu kuyruğa girmek için önce PD dikkate alınacak ( all current olmadığı durumda ) sonrasında asıl kuyruğa girmek için de DQ olmamız gerekecek. Sizin durumunuzda dosyanız içeri önce girdiği ve DQ olduğu için sırada daha önde olacaksınız. Ama yanlış biliyormuşum. Gördüğüm kadarıyla NVC vize kuyruğunu bu şekilde yönetmiyor, konsolosluğun verdiği boş slotlara ve bültene göre randevu kuyruğunu tekrar tekrar oluşturuyorlar. Bu da dediğiniz gibi randevu alana hatta vize basılana kadar bültenin bizi etkilemesine neden oluyor. Bazı yabancı örneklerde dosya AP'ye kalmamasına rağmen vize onayı ile vize basım süresi arasındaki ciddi bir fark görünüyordu sanırım nedeni buymuş. Aktardığınız bilgiler için teşekkürler, sürecenizde sabırlar diliyorum.

• @tufank interview alabilmeniz icin, daha dogrusu vizeyi alabilmeniz icin bulundugunuz ayin visa bulletin'inin sizin icin current durumda olmasi gerekiyor.

redditte r/nvc basliginda okumustum, misirda birinden interview sirasinda ek belge istenmis, belge gonderilmis ve kabul edilmis fakat kabul edilene kadar gecen surede 3 yil retrogressed ettigi icin ve artik bu kisinin PD'si current olmadigi icin vize alamadi ve hala bekliyor.

bizde de durum benzer oldu, 15 Kasimda DQ geldi, sonrasinda 2 kere her 60. gunde nvc'den interview'imiz schedule edilmedigine ancak edilecegine dair mail aldik, fakat tarihimiz current durumdan current olmayan duruma gecince bir daha bu maili almadik. su an bizim tarihimiz current duruma gelmedigi surece vize veremiyorlar.

ve su an tarih 2019 subat ve anladigim kadariyla backloglari sebebiyle ( 2018'den caseler goruyorum) sadece 4-5 ulke tamamen kalan kotayi somuruyor. bu ay hareket bile etmedi ancak bu ulkelerdeki family based vize verilme hizi ile kota dolmayacagi anlasilinca hizli bir ilerleme bekliyorum ancak bu cok kucuk bir ihtimal, bugune kadar da hicbir tahminim tutmadi. Her seferinde sasirtmayi basardilar.

• ⭐⭐⭐⭐

@acgx çok adaletsiz bir sistem gerçekten. ben bu vize kategorisinde vize bekleyenlerden değilim, her kategori başvuran kişi için önem taşıyordur mutlaka, ama aile söz konusu olduğu için daha adaletli ve hızlı ilerleyen bir süreç olmasını umuyor insan.

umarım dediğiniz gibi kotaların dolmayacağını göz önüne alarak bülteni hızlı bir şekilde ilerletirler, siz ve sizin gibi bekleyen kişiler vizesine en kısa zamanda kavuşur.

• Merhabalar, bir sorum olacak. Greencard sahibi birisi Türkiye’ye döner ve evliliği Türkiye’de yapıp Türkiye’de yaşamaya başlarsa senede 1 greencardının yanmaması için Amerika’ya giriş çıkış yaptığı takdirde eşi de greencard alabilir mi? Bilgisi olan var mı?

• @ilker92 alabilir, eşin Abd'de adresi olduğu müddetçe.

• @ICu greencard sahibi benim ve Türkiye’ye dönüp yaşayacağım için eşim Türkiye’de greencardını alana kadar ABD’de nasıl adres gösterebilirim? Tanıdık birilerinin adresini göstersem yeterli olur mu ABD içinde?

• @ilker92 evet yeterli olur zannediyorum. Çok kişi o şekilde yapmıştır. Eşinizin GC alabilmesinin şartlarında sizin için Abd'de yerleşik olmak var. Şartları yeniden bir gözden geçirin isterseniz

• Peki affidavit of support nasıl olacak?

• @ICu Bu sayfa mıydı hatırlamıyorum ama birisi eşimin ABD’de ikamet etmediğinden şüpheleniyorlar. Sürekli adres kaydı için RFE istiyorlar demişti. Bu kısım sorun yaratmaz mı? Sonuçta 6 ayda bir gir çık yapılsa bile ABD’de çok az zaman geçiriliyor olacak.

• @ilker92, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@ICu greencard sahibi benim ve Türkiye’ye dönüp yaşayacağım için eşim Türkiye’de greencardını alana kadar ABD’de nasıl adres gösterebilirim? Tanıdık birilerinin adresini göstersem yeterli olur mu ABD içinde?

Merhaba aslında bu çok riskli çünkü 6 ayda bir giriş çıkış yapan bile bazen sorun yasabiliyorken sizin yılda bir girisinize en fazla bir kez izin verirler onuda girişte iyi bir nedenle aciklamalisiniz covid donemi bittigi için iyi bir mazeretle belki ikna edersiniz. Başvuru yapıp izin almadiysaniz tabi.
    Sürekli giriş çıkış yapmak ayrıca maliyetli ve buda green cardi turist vizesi gibi kullandiginiz algısı yaratip sizi sikintiya sokabilir. Bu konuda bir kaç istisna olması kuralları değiştirmiyor malesef.
    Vatandaslar için daha esnek bazi şeyler onların ülke dışında kalma sinirlari yok ama onlar bile uzun zaman burada kalınca sponsor bulmakta bu kez zorluk yaşıyorlar. Çünkü nvc asamasinda sizin esinize geliriniz yetsede yetmesede ana sponsor olmanız gerekecek ama geliriniz yetmiyorsa ki bunun için orada çalışıp vergi beyaninda bulunmalisiniz, o zaman ek sponsor bulmaniz gerekecek oda buradan zor olabilir çünkü geliri yeterli olmalı ve en önemlisi ikna etmelisiniz herkes yanaşmıyor. Ve sizin burada kaldığınız her ay vatandaşlik almanızı geciktiriyor. Bunun sikintisida şu f2a o kadar uzun ve belirsiz ki belki yarın bir gün başkan değişse politik nedenlerle iyice etkisiz duruma gelecek o sebeple biran önce vatandaşlik alıp f2a dan ır1 e geçmek en mantıklısı. Tabi ki bunlar kendi bilgi ve görüşlerim karar sizin ama dediğim gibi bir kaç istisna size garanti vermez malesef.

• @lavita
    Bahsettiğiniz olay özelinde bir şey diyemem tabi. Adres beyanında kişinin ülkeye giriş çıkışlarına baktıklarını pek sanmıyorum ama elimizde net bir veri yok. Ama Tr'de bekleyerek eşine GC alanları gördüm. Belli aralıklarla gir-çık yaparak GC'ı muhafaza edenler ise pek çok fazla gördüm. Ha girişte sıkıntı yapıyorlar mı? Evet. Ama adamlar senelerdir bu şekilde devam ediyor :man_shrugging_light_skin_tone:

• @acgx birini bulması lazım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k