Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@ecom Evet haklısınız. Ben NVC'nin yazdığı "NVC fills these appointments in a first-in, first-out manner. " cümlesini şöyle yorumlamıştım." DQ olan başvurular bültende A tablosunda cut off içerisindeyse veya bülten "C - all current" ise vize kuyruğuna giriyor ve artık bültenle bağı kalmıyor." Bu durumda yine bu kuyruğa girmek için önce PD dikkate alınacak ( all current olmadığı durumda ) sonrasında asıl kuyruğa girmek için de DQ olmamız gerekecek. Sizin durumunuzda dosyanız içeri önce girdiği ve DQ olduğu için sırada daha önde olacaksınız. Ama yanlış biliyormuşum. Gördüğüm kadarıyla NVC vize kuyruğunu bu şekilde yönetmiyor, konsolosluğun verdiği boş slotlara ve bültene göre randevu kuyruğunu tekrar tekrar oluşturuyorlar. Bu da dediğiniz gibi randevu alana hatta vize basılana kadar bültenin bizi etkilemesine neden oluyor. Bazı yabancı örneklerde dosya AP'ye kalmamasına rağmen vize onayı ile vize basım süresi arasındaki ciddi bir fark görünüyordu sanırım nedeni buymuş. Aktardığınız bilgiler için teşekkürler, sürecenizde sabırlar diliyorum.
-
@tufank interview alabilmeniz icin, daha dogrusu vizeyi alabilmeniz icin bulundugunuz ayin visa bulletin'inin sizin icin current durumda olmasi gerekiyor.
redditte r/nvc basliginda okumustum, misirda birinden interview sirasinda ek belge istenmis, belge gonderilmis ve kabul edilmis fakat kabul edilene kadar gecen surede 3 yil retrogressed ettigi icin ve artik bu kisinin PD'si current olmadigi icin vize alamadi ve hala bekliyor.
bizde de durum benzer oldu, 15 Kasimda DQ geldi, sonrasinda 2 kere her 60. gunde nvc'den interview'imiz schedule edilmedigine ancak edilecegine dair mail aldik, fakat tarihimiz current durumdan current olmayan duruma gecince bir daha bu maili almadik. su an bizim tarihimiz current duruma gelmedigi surece vize veremiyorlar.
ve su an tarih 2019 subat ve anladigim kadariyla backloglari sebebiyle ( 2018'den caseler goruyorum) sadece 4-5 ulke tamamen kalan kotayi somuruyor. bu ay hareket bile etmedi ancak bu ulkelerdeki family based vize verilme hizi ile kota dolmayacagi anlasilinca hizli bir ilerleme bekliyorum ancak bu cok kucuk bir ihtimal, bugune kadar da hicbir tahminim tutmadi. Her seferinde sasirtmayi basardilar.
-
@acgx çok adaletsiz bir sistem gerçekten. ben bu vize kategorisinde vize bekleyenlerden değilim, her kategori başvuran kişi için önem taşıyordur mutlaka, ama aile söz konusu olduğu için daha adaletli ve hızlı ilerleyen bir süreç olmasını umuyor insan.
umarım dediğiniz gibi kotaların dolmayacağını göz önüne alarak bülteni hızlı bir şekilde ilerletirler, siz ve sizin gibi bekleyen kişiler vizesine en kısa zamanda kavuşur.
-
Merhabalar, bir sorum olacak. Greencard sahibi birisi Türkiye’ye döner ve evliliği Türkiye’de yapıp Türkiye’de yaşamaya başlarsa senede 1 greencardının yanmaması için Amerika’ya giriş çıkış yaptığı takdirde eşi de greencard alabilir mi? Bilgisi olan var mı?
-
@ilker92 alabilir, eşin Abd'de adresi olduğu müddetçe.
-
@ICu greencard sahibi benim ve Türkiye’ye dönüp yaşayacağım için eşim Türkiye’de greencardını alana kadar ABD’de nasıl adres gösterebilirim? Tanıdık birilerinin adresini göstersem yeterli olur mu ABD içinde?
-
@ilker92 evet yeterli olur zannediyorum. Çok kişi o şekilde yapmıştır. Eşinizin GC alabilmesinin şartlarında sizin için Abd'de yerleşik olmak var. Şartları yeniden bir gözden geçirin isterseniz
-
Peki affidavit of support nasıl olacak?
-
@ICu Bu sayfa mıydı hatırlamıyorum ama birisi eşimin ABD’de ikamet etmediğinden şüpheleniyorlar. Sürekli adres kaydı için RFE istiyorlar demişti. Bu kısım sorun yaratmaz mı? Sonuçta 6 ayda bir gir çık yapılsa bile ABD’de çok az zaman geçiriliyor olacak.
-
@ilker92, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@ICu greencard sahibi benim ve Türkiye’ye dönüp yaşayacağım için eşim Türkiye’de greencardını alana kadar ABD’de nasıl adres gösterebilirim? Tanıdık birilerinin adresini göstersem yeterli olur mu ABD içinde?
Merhaba aslında bu çok riskli çünkü 6 ayda bir giriş çıkış yapan bile bazen sorun yasabiliyorken sizin yılda bir girisinize en fazla bir kez izin verirler onuda girişte iyi bir nedenle aciklamalisiniz covid donemi bittigi için iyi bir mazeretle belki ikna edersiniz. Başvuru yapıp izin almadiysaniz tabi.
Sürekli giriş çıkış yapmak ayrıca maliyetli ve buda green cardi turist vizesi gibi kullandiginiz algısı yaratip sizi sikintiya sokabilir. Bu konuda bir kaç istisna olması kuralları değiştirmiyor malesef.
Vatandaslar için daha esnek bazi şeyler onların ülke dışında kalma sinirlari yok ama onlar bile uzun zaman burada kalınca sponsor bulmakta bu kez zorluk yaşıyorlar. Çünkü nvc asamasinda sizin esinize geliriniz yetsede yetmesede ana sponsor olmanız gerekecek ama geliriniz yetmiyorsa ki bunun için orada çalışıp vergi beyaninda bulunmalisiniz, o zaman ek sponsor bulmaniz gerekecek oda buradan zor olabilir çünkü geliri yeterli olmalı ve en önemlisi ikna etmelisiniz herkes yanaşmıyor. Ve sizin burada kaldığınız her ay vatandaşlik almanızı geciktiriyor. Bunun sikintisida şu f2a o kadar uzun ve belirsiz ki belki yarın bir gün başkan değişse politik nedenlerle iyice etkisiz duruma gelecek o sebeple biran önce vatandaşlik alıp f2a dan ır1 e geçmek en mantıklısı. Tabi ki bunlar kendi bilgi ve görüşlerim karar sizin ama dediğim gibi bir kaç istisna size garanti vermez malesef. -
@lavita
Bahsettiğiniz olay özelinde bir şey diyemem tabi. Adres beyanında kişinin ülkeye giriş çıkışlarına baktıklarını pek sanmıyorum ama elimizde net bir veri yok. Ama Tr'de bekleyerek eşine GC alanları gördüm. Belli aralıklarla gir-çık yaparak GC'ı muhafaza edenler ise pek çok fazla gördüm. Ha girişte sıkıntı yapıyorlar mı? Evet. Ama adamlar senelerdir bu şekilde devam ediyor
-
@acgx birini bulması lazım
-
@ICu Green kartlının adına kira sözleşmesi gibi bir belge bekliyorlardı anladığım. Türkiye’de yerleşik birisinin böyle bir belge sağlaması zor. Bu şekilde evlilik nedeniyle eş için green kart başvurusu olmasa gir-çıklar bir şekilde halledilir zaten. Ama eşe green card başvurusu yapılacaksa bu gibi durumları bir araştırmak iyi olabilir.
-
@lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@ICu Green kartlının adına kira sözleşmesi gibi bir belge bekliyorlardı anladığım. Türkiye’de yerleşik birisinin böyle bir belge sağlaması zor.
Evet bu mantıklı. Bunu yazılı şartlarda görmedim ben ama yazılı olmayan kurallarından biri olabilir. Yazılı olmayan bir sürü kuralları var zaten
Bu arada Tr'de bekleyerek eşine GC alan kişinin üzerinde kira sözleşmesi yoktu
-
ABD'ye hiç giriş yapmadan gecen 14 yılin ardından expire olmuş bir GC ile ülkeye giriş yapmayı deneyen biri olarak, 1 yılı asan ülke disinda kalma surelerinde, sinir polisine o sure zarfında ABD'de yasama isteginizi ve ülke ile baginizi koruduğunuzu ispatlamanız gerektiğini söyleyebilirim. Satın alinmis ya da kiralanmış bir ev (satın alındıysa hala ödenen borcunun olması daha iyi), otomobil (kredi ile alindiysa ve hala ödeniyorsa daha iyi), devam eden ABD'de bir is (calisan ya da ortak) isinizi fazlasıyla kolaylastirir. Bir de para kazanmasanız dahi her yıl tax return file etmek onemli. Ama en iyisi disarida gecen surenin 6 ayi asmamasini saglamak. Masraflı ama kafanız rahat olur. 2 yıldır; 3-5 ay TR, 1 ay ABD seklinde yaşıyorum ve diğer saydiklarimin hepsini de yapıyorum. Sınırda hiç başım agrimadi.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
gucarslan
-
Bu arada aşağıda her ay kategorilere göre verilen vize sayılarını paylaşıyorum.
Bu verilere göre F2A ile ilgili bizim gibi bekleyenlerin işi çok ama çok zor maalesef.
July 2023 7 vize verilmiş Ağustos 2023 11 kişi tahmin edin durumu.. Maalesef Visa Bulletin vs tarihler bence hikaye gerçek bu listelerde açık açık görülüyor.
Hatta bazı aylar F2A ya hiç vize bile verilmemiş.
Herkese bol şanslar..
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
lumos
-
@Procedure FXleri de dahil etmeniz lazım. Ülke limitinden exempt olanları gösteriyor. Rakam toplamda az yine de tabii. Ankara ve tüm dünya rakamlarını paylaşıyorum. Dunya çapındaki aile birleştirme rakamlarına baktigimizda, Nisan sonrası donemin oncesine Gore Mart ayi hariç bir pek gerilemedigini goruyoruz. Ağustos ayındaki düşüş backlogun ermesi nedeni ile sanırım. Eylül aciklaninca teyit edilir. Ekim icin 13 aylık ilerleme umit vericiydi ama Kasim'da 1 gün dahi ilerlememesi beni bitirdi.
VIZE TURU BAZINDA ANKARA

VIZE KATEGORISI BAZINDA ANKARA

VIZE TURU BAZINDA TUM DUNYA

VIZE KATEGORISI BAZINDA TUM DUNYA

VIZE TURLERININ ACIKLAMALARI VE KATEGORILERI

-

Arkadaşlar hepinize merhaba , Avukat Remzi Kulen böyle bir post paylaşmış. Bu ay ki mülakatlarda tüm kategoriler için Dates For Filing chart tablosunun kullanacağını belirtmiş.
-
@gizemaö Mülakat için sadece ve sadece A . Final Action Dates tablosu baz alınır. Burada bahsedilen her ay bülten açıklamasında yer alan AOS, I-485 formunu doldurmak için hangi tablonun baz alınması gerektiği. Kasım ayı için B. Date for filing tablosu baz alınıyor. ( B tablosu aynı zamanda Consular Processing yapanlar için DS-260 formunu doldurabilmek anlamına geliyor )
-
@Procedure Ağustos 2023'te sadece F2B kategorisinde 1 vize verilmiş o da TR vatandaşı değil.
Temmuz 2023'te 7 adet verilen F2A vizesinden sadece 1 tanesi TR vatandaşı. Bir de böyle durumlar var maalesef..
Temmuz 2023 doğum ülkesine göre verilen vize sayıları:
Benzer Başlıklar
147
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Monthly Immigrant Visa Issuance Statistics