Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler


  • Herkese selamlar, başlıkta da yazdığı gibi vize süresi bittikten sonra cos yapmış biri,
    amerikadan Türkiye ye nasıl geri dönebilir,
    hangi ülkelerden aktarma yapabilir merak ediyorum.
    Internette birçok bilgi var, az buçuk araştırmış bulunmaktayım ama tam olarak nereye bakacagimi ve nasıl emin olacağımı anlamış değilim mazur görün. Forumda da sadece tr den us e yönelik bilgiler bulunduğu için us den tr ye dönüş sürecinde olan herkese cevaplarınız ve kaynaklarınız katkı sağlayacaktır.


  • @lykophron hiç bir problem yaşamazsınız. Us çıkışı zaten giriş gibi kontrol olmuyor . Pasaportunuza bakılıyor sadece gümrük görevlisi tarafından. Türkiye ye zaten girişiniz rahat olacak. Ama ola ki tekrar us a geri dönecekseniz vizeniz varsa sınırda tutulma ihtimaliniz %99 . Bizzat deneyimledim


  • @Seda-Uysal-Avcı cevap için tesekkur ederim lakin yalnizca us den çıkmaktan bahsetmiyordum, Almanya, İngiltere vs gibi aktarma ülkelerinden bilet alınca aktarma vizesi gibi engeller oluyor diye okumuştum pasaporttaki amerika vizesi bitmiş olduğu için.


  • @lykophron evet o konu hakkında fikrim yok. Risk almaya değmez çünkü geçici vize şartı yazıyor genelde sitelerinde . Ama sizin durum araflık olmuş.


  • Yalnız tek benlik bir durum değil, cos yaptığı için pasaportdaki vize süresi biten birçok insan var. Bunlardan elbet birçoğu da geri dönmüştür.. işte onlar nasil hangi ülkeden döndüklerini yazarlarsa herkese makbule geçer..


  • ABD pasaportu ile Turkiye'ye giris cikis (TC kimligim de var)

    Turk pasaportum yenilendigi icin hala konsoloslukta. Bu yuzden Turkiye'ye ABD pasaportu ile girip cikmam lazim. Turkiye kimlik kartim da var. ABD Pasaportum ile giris icin onceden vize almam ya da bir dokuman doldurmam lazim mi? TC Kimliginin isleri kolaylastirmasi icin bir faydasi olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fourroses Türkiye'ye giriş yaparken/Türkiye'den çıkış yaparken Türkiye sınır kapısındaki polis memuruna ABD pasaportunuz ile TC kimlik kartını ibraz etmeniz yeterli, ilave bir doküman hazırlamanıza gerek bulunmamakta.


  • turkiyede sehirler arasi yollarda devamli vasitalar,otobusler durdurulup,polis veya jandarma ekipleri tarafindan kimlik kontrolu yapiliyor,uzerinizde baska bir ulkenin pasaportu dahi olsa turk vatandasi iseniz,her dakika turk kimligini yaninizda tasimaya mecbursunuzdur...


  • Merhaba,

    Neresi uygundur bilemedim sormak icin. Benim esim Amerikan vatandasi, kizimin henuz Turkiye kimligi/pasaportu cikmadi (Turkiye'de cikarmak daha hizli olur diye dusunuyorum ama gorecegiz), benim de Turk pasaportunun gunu gecmis durumda.

    Bu durumda biz hepimiz yabancilar girisinden Amerikan pasaportlariyla girmeliyiz degil mi? Ben kimligi de veririm Amerikan pasaportu ile beraber ama artik esime ve cocuga da vize geregi yok galiba artik? Turkiye vatandaslari girisine yeltenmeyelim bile?

    Bir de, bu ek soru :), diyelim ki benim ve cocugun Turk pasaportu cikti, ama esimin yok. Onu da alip esim yabanci ama beraberiz deyip Turk vatandasi girisinden hep beraber girebilir miyiz? Yoksa benim de kizin da yabanci ulke vatandasi tarafina mi gitmemiz gerekiyor esimle? Bu durumda olanlar varsa ne yapiyorlar?


  • @xyz, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler

    Merhaba,

    Neresi uygundur bilemedim sormak icin. Benim esim Amerikan vatandasi, kizimin henuz Turkiye kimligi/pasaportu cikmadi (Turkiye'de cikarmak daha hizli olur diye dusunuyorum ama gorecegiz), benim de Turk pasaportunun gunu gecmis durumda.

    Bu durumda biz hepimiz yabancilar girisinden Amerikan pasaportlariyla girmeliyiz degil mi? Ben kimligi de veririm Amerikan pasaportu ile beraber ama artik esime ve cocuga da vize geregi yok galiba artik? Turkiye vatandaslari girisine yeltenmeyelim bile?

    Bir de, bu ek soru :), diyelim ki benim ve cocugun Turk pasaportu cikti, ama esimin yok. Onu da alip esim yabanci ama beraberiz deyip Turk vatandasi girisinden hep beraber girebilir miyiz? Yoksa benim de kizin da yabanci ulke vatandasi tarafina mi gitmemiz gerekiyor esimle? Bu durumda olanlar varsa ne yapiyorlar?

    ..istanbuldan giris yapacaksaniz yabancilar pasaport bolumunde uzun kuyruk olusabiliyor,turksunuz turkce konusuyorsunuz, turk pasaportu sirasina girerseniz ,niye buraya girdiniz diye soran olmaz,istanbulun yeni havalaninda bulunmadim bundan sonrada turkiyeye gidecegimi dusunmuyorum,yeni hava alani hakkinda hic bilgim yok.turk vbeya yabanci pasaport kafaniza takmayiniz.....en son hawaii ye gittigimizde gumrukcu bayan memur o kulubeye git dfiye isaret etti bende gittim ama bir sonraki kulubeye gitmisim,bayhan pasaport memuru,bu kiosk hostesler ve pilotlar icin ama geldiniz hadi verin pasaportunuzu deyip giris yapti..


  • Merhabalar,

    Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı?


  • @ali-atasoy Bildigim kadariyla, ayni havaalani icinde aktarma yapacaksaniz, gerek yok.


  • @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler

    Merhabalar,

    Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı?

    Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.


Benzer Başlıklar

  • Amerika'daki Gelirin Türkiye'de Vergilendirilmesi

    Türkiye Cumhuriyeti
    2
    0 Oy
    2 İleti
    195 Bakış
    cgokhanC
    @us_dream_12 Garanti bankasi ve diger bankalar surekli bana mail atiyor Fatca formu doldur diye. Bi bakayim dedim SSN gibi bilgiler istiyor. Pek guvenemedigim icin ve zaten gemileri coktan yaktigim icin doldurmadim 😂 Eger boyle birsey doldurduysan verilerine erisebilirler. FATCA Nedir? Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası (FATCA), ABD kişilerinin (ABD vatandaşı ya da ABD vergi mukimi) vergiye tabi kazançlarının adil olarak vergilendirilmesi için ABD dışındaki Yabancı Finansal Kuruluşlara ve diğer finansal aracı kuruluşlara çeşitli yükümlülükler getiren ülkeler arası bir anlaşmadır.
  • Türkiye’de üniversiteye girmek

    Türkiye Cumhuriyeti
    3
    1 Oy
    3 İleti
    165 Bakış
    NilorhanN
    @hasanKaraca YOS yabanci uyruklu ogrenci sinavi diye bir sinav var ve her fakultede yabanci ogrencilere ayrilmis bir kontenjan var. Bu sinava girerek universite okuyan bir suru arkadasim ve ogrencim oldu. Ancak bir kaynakta bu sinavin sarti olarak TC vatandasi olmamak belirtilmis. "Sınava sadece yabancı uyruklu öğrenciler başvurabilir. KKTC uyruklu olanlar veya çifte uyruğundan biri T.C veya KKTC olanlar Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına başvuruda bulunamazlar." https://www.atakurumsal.com/yabanci-uyruklu-ogrenci-sinavi-yos-nedir/ Baska bir kaynakta ise celiskili bir ifade var:'' 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine” b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine..." https://www.globalacademia.com/yos-sinavi/yos-nedir/ 2010 yilindan once OSYM yapiyormus sinavi ama sonra merkesi bir sinav olmaktan cikmis, universiteler kendileri yapiyormus. Bence iyi arastirin hakkiniz var gibi gozukuyor.
  • Brooklyn/NewYork- E2 Vizesine Uygun Satilik Restaurant-$149K

    İlan ve Duyuru e2 vizesi nyc vize
    6
    2 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    Z
    87654321
  • Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    72
    2 Oy
    72 İleti
    8k Bakış
    deebeeD
    @ipek1907, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek Arkadaslar merhaba 22 mayista 3 ayligina chicago dan turkiye ye gidecegim. Kedimi de goturmek istiyorum ama gerekli belgeler nelerdir bilemedim.her yerde farkli yaziyor kuduz titre isteniyor mu? Isteniyorsa 1,5 ayda yetisir mi 🥹simdiden cok tesekkurler Merhaba, sadece tarım bakanlığının sitesinde yer alan yönergeleri takip etmenizi öneririm. Ekli evrakta detaylar yer alıyor, ne yazık ki ABD’ye evcil hayvan getirmek, Türkiye’ye götürmekten daha kolay. İlgili dokümanı paylaşıyorum, 3. evrak için USDA onaylı veteriner hekimleri tercih etmelisiniz, 1,5 ayda yetişebilir ancak bunu veteriner hekimle görüşerek netleştirebilirsiniz. Bol şanslar! https://vskn.tarimorman.gov.tr/antalya/Belgeler/YOLCU%2520BERABERİ%2520KEDİ%2520KÖPEK%2520VE%2520GELİNCİKLERİN%2520HAREKETİNDE%2520UYULMASI%2520GEREKEN%2520ŞARTLAR.pdf
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum