Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Herkese merhabalar,
    Bugün ABD vizesi için gerekli olan sağlık raporu işlemleri maksadıyla Çankaya da Kuğulu parkın yanındaki meşhur Unganlar kliniğine geldik. Randevumuz 1030'daydı. Arabayı Tunus caddesinde bir otoparka bıraktık biraz burada park yeri problem ancak otopark fazla.. Biz biraz heyecan biraz da geç kalırız korkusu ile sanki etrafta başka otopark yokmuş gibi ilk gördüğümüz otoparka girdik. Biraz yürümek zorunda kaldık (15 dk. Koştur koştur 😊) neyseki tam 1030'da Unganlar'ın 4.katındaki bankodaydık ve işlemleri yapan Esra Hanım pasaport, randevu mektubu, DS-260 onay sayfası ve aşı kartlarımızı aldı. Webcam ile fotograf çekti. Aşı kartı olarak bizim kovid aşı kartımız vardı (e-nabız dan pdf olarak indirip çıktısını aldık) diğer aşılar ile ilgili kartımızın olup olmadığı soruldu (bizim yoktu) daha sonra kan alınması için bizi 5.kata yönlendirdi. Bu arada pasaport ve arasına işlemlerde imza atmak üzere bir kağıt verildi. (Bunlar ile 5. Kat ile 3.kat arası dolaşılıyor.) 5. Kattaki bankoda evraklarımız alınıp kan ve röntgen ücreti olarak 2 kişi için 95$ alındı. Kredi kartı ile ödenebiliyor. Kan alma işleminden sonra 3.kata röntgen çektirmek için indik yaklaşık 3-4 dk bekledikten sonra çağırıldık ve röntgenlerimiz çekildi. Tekrar 4. Kata gitmemiz söylendi. Orada Esra hanım yukarı da bahsetmiş olduğum pasaport ve kağıtları aldı. Fiziksel muayene için 1215'te tekrardan çağırdı. 1315'e kadar bekledikten sonra odaya alındık. Dr. Mehmet Bey Tansiyon ölçümü birkaç sorudan sonra 2 iğne yaptı. Muayene 5 dk. ya sürdü ya sürmedi muayenelerin akabinde kişi başı 340$ toplam (680$) da oraya ödeme yaptık. Kredi kartı burda da kabul ediliyor. Biz kredi kartı ile ödemelerimizi yaptık. Yarında gidip sağlık raporlarımızı sarı kapalı zarfta alacağız ve 4 Ekim'deki randevumuzu heyecanla bekelemeye devam edeceğiz. Umurım faydalı olmuştur. 🙏🏻🙏🏻

• @Eren-Özpar Hadi hayırlı olsun. Sürecimiz sağlık muayenesiyle ve yakında olacak mülakatlarla başladı :)

• ⭐⭐

@Eren-Özpar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhabalar,
    Bugün ABD vizesi için gerekli olan sağlık raporu işlemleri maksadıyla Çankaya da Kuğulu parkın yanındaki meşhur Unganlar kliniğine geldik. Randevumuz 1030'daydı. Arabayı Tunus caddesinde bir otoparka bıraktık biraz burada park yeri problem ancak otopark fazla.. Biz biraz heyecan biraz da geç kalırız korkusu ile sanki etrafta başka otopark yokmuş gibi ilk gördüğümüz otoparka girdik. Biraz yürümek zorunda kaldık (15 dk. Koştur koştur 😊) neyseki tam 1030'da Unganlar'ın 4.katındaki bankodaydık ve işlemleri yapan Esra Hanım pasaport, randevu mektubu, DS-260 onay sayfası ve aşı kartlarımızı aldı. Webcam ile fotograf çekti. Aşı kartı olarak bizim kovid aşı kartımız vardı (e-nabız dan pdf olarak indirip çıktısını aldık) diğer aşılar ile ilgili kartımızın olup olmadığı soruldu (bizim yoktu) daha sonra kan alınması için bizi 5.kata yönlendirdi. Bu arada pasaport ve arasına işlemlerde imza atmak üzere bir kağıt verildi. (Bunlar ile 5. Kat ile 3.kat arası dolaşılıyor.) 5. Kattaki bankoda evraklarımız alınıp kan ve röntgen ücreti olarak 2 kişi için 95$ alındı. Kredi kartı ile ödenebiliyor. Kan alma işleminden sonra 3.kata röntgen çektirmek için indik yaklaşık 3-4 dk bekledikten sonra çağırıldık ve röntgenlerimiz çekildi. Tekrar 4. Kata gitmemiz söylendi. Orada Esra hanım yukarı da bahsetmiş olduğum pasaport ve kağıtları aldı. Fiziksel muayene için 1215'te tekrardan çağırdı. 1315'e kadar bekledikten sonra odaya alındık. Dr. Mehmet Bey Tansiyon ölçümü birkaç sorudan sonra 2 iğne yaptı. Muayene 5 dk. ya sürdü ya sürmedi muayenelerin akabinde kişi başı 340$ toplam (680$) da oraya ödeme yaptık. Kredi kartı burda da kabul ediliyor. Biz kredi kartı ile ödemelerimizi yaptık. Yarında gidip sağlık raporlarımızı sarı kapalı zarfta alacağız ve 4 Ekim'deki randevumuzu heyecanla bekelemeye devam edeceğiz. Umurım faydalı olmuştur. 🙏🏻🙏🏻

Hadi hayırlısı olsun. Darısı tüm isteyenlerin ve hakkında hayırlı olanların başına.

Vira bismillah diyip başladık. bolbol randevu verildiği günlerin gelmesi dileğiyle.

• @yusufalak amin inşallah 🙏🏻🙏🏻 herkesin gönlüne göre olur.

• @Eren-Özpar Hayırlı olsun. İnşallah Alırsınız onayınızı. Bol bol Mülakatlı bir sene olsun.

• Eşimle benim SGK ve borcumuzdan dolayı banka hesaplarınızı kullanamiyoruz. 9 yaşındaki kızımızin hesabından para transferi yapıyoruz. Mülakatta kızımızın hesabını gostersek sorun olur mu lütfen biri yardımcı olsun

• @Eren-Özpar Hayirli olsun👍, bunlari da okumaya basladikya 😊😊😊

• @Eren-Özpar 2024 ün ilk deneyimi hayırlı olsun inşallah herkes için hayırlı bol mülakatlı bi donem olur. mülaktınızda başarılar inş çok kolay geçer

• @Eren-Özpar 4 Ekim için biz bile heyecanlıyız. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

• @ridetowild çok sağolun 😊 darısı herkesin başına 🙏🏻🙏🏻

• @mrsgrsy sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• @ibrahimhalılll, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@hjk000 Merhaba Kazanma belgenizde en alt kısımda yazar. Eğer kazanma belgeniz elinizde yok ise https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx sitesinden gerekli belgeri doldurup kazanma belgenizi görebilirsiniz.

hocam yardımınız için teşekkürler elimde sadece d260 dan sonra aldığım onay pdf i var şuan baya uğraştım her şeyi buldum sıralamamı bulumadım

• Yaptım ama oldumu ? Şimdi cevap alabilir miyim

• @Eren-Özpar Hadi hayırlı olsun, birinci adım bitmiş. Darısı DV 2024 lerin başına.

• @Eren-Özpar Hayırlı olsun. Bilgilendirme için teşekkürler. Umarım biz de bilgilendirme yapabilir duruma geliriz. Sıkıntı çıkmadan serüveninizi tamamlamanız dileği ile.

• @avc 3 part şeklinde deneyimimi paylaştım. Mülakat deneyimimi de bir kaç gün içinde paylaşacağım. Aklınıza takılan her şeyi sayfamda bulabilirsiniz. Ek olarak aklınıza takılan soru olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Hayırlı olsun size de bol şans diliyorum.

• @avc Umman için çoklu vize alıp 30 gün içerisinde ülkeye giriş yapmayan çocuklu bir aile vardı. Onlar mülakat maili almadan ülkeye giriş yapmak istemediler sebebi ise hem kesinliği olmaması, çocukları olması ve maddi yükün ağır olmasıydı. Sonra Umman vizeleri yandı sonra mülakat maili aldıktan sonra tekrardan çoklu vize aldılar. Tabi bu bir riskti Umman 2. kez vize de vermeyebilirdi.

• @karaloyunlar1 Merhaba ben outlook kullanıyorum. İşlemlerimi buradan gerçekleştirdim.

• @avc Evet cn numaram current olduktan sonra direkt konsolosluk ile iletişime geçtim. Umman konsolosluğu dosyamı Ankara'da ki konsolosluktan taşıma işlemini yaptı.

• @ATS16 Bir kaç gün içerisinde tüm detaylarıyla paylaşmış olacağım.

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k