Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@dkagan55 Schengen bolgesi daha az maliyetli degil ki, bir tek daha yakin oldugu icin ucus maaliyeti az, fizibiliteyi genellemek guc ama dosya tasimak tasidiginiz yerde yasamiyorsaniz gercekten maaliyetli. Mesela biz Viyana'a onay aldigimizin ertesi gunu Viyana'daki klinik %80 zam yapti ucretlerine, oyle ki maillerine bile gec yansidi bu durum, ki canlari sag olsun, helali hos olsun deriz geceriz. Sunu kesin soyleyebilirim ki, mulalakat aldiginiz bir yer diger her yerden iyidir, mulakat alamamanin maaliyeti daha cok cunku, ozetle maliyetler assagi yukari benzer oluyor gunun sonunda. Bilerek ve isteyerek kimseyo Schengen surecine motive de etmem onu da soyleyeyim, ama gel diyene de hayir demeyin sakin bu sebeple. Hatta bir ipucu, mulakat alidiktan sonra yine baska bir post'a tasima yapmak daha da mumkun...

Bir not, cok onemli degil ama bir Bey degilim :grinning_face_with_sweat: .

• @lumos Teşekkürler yazınız için. AOS dosya numarası yüksek olanlar için en az riskli yol diyebilir miyiz? Tabii onun da kendi içinde bazı riskleri vardır illaki (örneğin field office'in düşük performansı yada sonraki aşamada olumsuz sonuçlanması durumunda ülkeye tekrar turist olarak girişlerde yaşanabilecek potansiyel sıkıntılar gibi..). Genel olarak düşüncenizi merak ettim sadece. Teşekkürler.

• Ekim ayında açıklanacak olan cut off yine ayın 15'inden sonra olacak diye bir şey var mıdır yoksa ilk hafta itibariyle de acıklanabilir mi?

• @ibrahimhalılll forumdaki ilgili başlığa bakmayı denediniz mi?

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5354/sayılarla-dv2023/

• ⭐⭐⭐

@avc Diyebiliriz, AOS candir, yapmaya calisin. Tabii Dosya Numarasi eger aktif olmazsa bunun icin yapilabilecek bir sey yok, o nedenle sureci siki takip onemli.

• @misha90 bülten her ayın 15'i sonrası açıklanır.

• @lumos hocam AOS yapabilmek için halihazırda bir amerikan vizen olması lazım dimi,biz şuan başvuramayız turist vizesine amerikadan diye biliyorum doğru mudur

• @gucarslan
    bunu gördüğümü hatırlıyordum nerde olduğunu bulamamıştım. Teşekkürler

• @lumos Schengen'den dolayı mülakat alamamaktan ziyade, vize ve dosya taşıma talebi olumlu karşılandığı halde konsolosluk yoğunluğundan kaynaklı, mali yıl sonuna kadar mülakat alamayan demek istemiştim. Ufak düzeltme ile birlikte söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Cevabınız için teşekkürler... :)

• ⭐⭐⭐

@ozkan-akbulut Evet, ABD vizenizin olmasi lazim (Turistik degil sadece, baska tip de olur), basvurabilirsiniz ama olumlu sonuclanma ihtimali dusuk sadece.

• @lumos Teşekkürler. Açıkcası AOS oldukça aklıma yatıyor ancak biraz değişik bir durumla karşı karşıyayım. Şuan çalıştığım iş yeri Türkiye'de ve uzaktan çalışıyorum, şirketin merkezi Amerikada. Ancak yaptığım işin neredeyse tamamı da amerikadaki ofis için ve kendileriyle görüştüğümde B1/B2 vizesiyle Amerikaya girip oradan çalışmaya devam edemeyeceğimi söylediler. Biraz araştırdım ve çoğulukla danışmanlık şirketlerinin de bu konudaki tasarrufu şirketin dediğiyle paralel. Bunu herhangi bir yetkilinin anlaması bence çok zor ancak genel görüş, bu şekilde bir ihlalin beni ve şirketi riske atabileceği yönünde. Sadece Amerikada olduğum sürede izinde olursam bir sorun olmayacağını aktardılar. Case numberıma bakarak tahmini Ocak gibi girip 3 ay sonra I-485 göndersem ve sonuçlanmasını beklesem ne kadar sürede GC alabileceğim meçhul (ki olumsuz sonuçlanma ihtimalini de her zaman düşünüyorum). Olacaklara göre bu süre Eylül'ü bile bulabilir. Tabii ki bu kadar uzun süre izinli kalamam. Şirketin de yapma dediği bir şeyi yapıp onları da karşıma almak istemem keza eğer GC alırsam oradaki ofise geçmeyi denemek istiyorum, nihayetinde hazır bildiğim iş. Eğer olmazsa ve geri dönmek zorunda kalırsam da işimi kaybetmek istemiyorum. O yüzden biraz arada kaldım açıkcası AOS konusunda. Tabii ki bu süreç herkes için risklerle dolu, sadece içinde bulunduğum durumu yazıya dökmek istedim. :) Biraz uzun oldu ancak okuduysanız değerli zamanınız için teşekkür ederim.

• @avc bana ulasin lutfen .

• ⭐⭐⭐

@avc Dogru kisi, sevgili @Figen Hanim yetismis bile! Bol sans dilerim, kolayliklar.

• ⭐⭐

@lumos oğlum 22 yaşında üniverste son sınıfta 2024 talihlisi benim kısmet olurda vize alırsam oğlum için turistik vize başvurusunu vizeden öncemi sonramı yapalım 2025 ,için çekilişe katılacak şansına çıkarsa kısmet olurda amerikadayken mülakata gelebilsin bizim talihli olmamız onun vize başvurusunda red sebebimi saygılar

• @salih-atilla Sizin talihli olmaniz ,oglunuzun turistik vize basvurusunu olumlu ya da olumsuz etkilemez. Erkenden basvurmakta fayda var.

• @salih-atilla Sizin sureciniz ve oglunuzun sureci birbirinden bagimsiz sekilde ilerleyecektir kendi formunuzda oglunuzun bilgilerini girdiniz fakat sizinle gocmen statusunde amerika'ya gidemeyecek. Malum randevu sureleri bir hayli uzun , cok gec kalmadan randevu olusturmak faydaniza olacaktir.

• merhaba size bir şey danışmak istiyorum geçen sene mülakat cok yavaş aktı gördüğüm kadarıyla bu sene işin nasıl akacağını nerden takip edebiliriz ve türkiyede işlerin yavaşlığını itiraz edebileceğimiz yer ve durrum varmı teşekür ederim

• @gucarslan Uğur bey merhabalar. Greencard çekilişi açıklanmadan önce başlattığım almanya ulusal vizesini ne olur ne olmaz diye rafa kaldırmayıp devam ettirmiştim. Yakın bir tarihte vizemi bekliyorum ve açıkçası cut off olmadan kcc üzerinden taşımayı denemeyi planlıyordum. Eğer ki boşa çaba olduğunu düşünüyorsanız bir an önce amerikaya gidip aos yapmayı planlamak istiyorum. Görüşleriniz değerli, paylaşırsanız sevinirim. İyi günler, çalışmalar dilerim.

• Merhabalar, Ankaradan ekim ayı içerisinde mülakata girecek kişilerin sıra numarası belli oldu mu, excell de Kasım olarak girişim yapılmış ama bu kasımda mülakata gireceğim mi demek olmaktadır.

• @Hope-Breaker Alternatifler her zaman iyidir A,B ve C plani yapabilirsiniz bu sayede. Almanya icin islemlerinizi devam ettirin bu faydaniza olacaktir fakat Almanya Frankfurt konsoloslugu sadece alman vatandaslarina bakmiyor bu sebeple son bir kac yildir yogunlar. Bulten ilerleyisi , konsolosluklarin performanslari gibi istatistikleri gozlemlemek icin biraz sureniz olacaktir 10k CN olmaniz sebebiyle. En kotu ihtimalle AOS sansiniz var , cok geciktirmeden islemlere baslamaniz faydaniza olacaktir. AOS secenegi cok buyuk bir nimet bunu unutmayin.

Benzer Başlıklar

• green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k