DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@feedermann zamanınız olan başka aktiviteler yapmanız için sizi forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.
-
@bendedimsize forumda kullandığınız ifadelere ve tutumunuza dikkat etmelisiniz.
bunu başarabileceğiniz inanana kadar sizi forumdan uzaklaştırıyorum. -
ufak bir hatırlatma..
forum; dünya üzerindeki bir çok ortak kullanım alanı gibi belirli kurallara ve kaidelere uymanız gereken; insanı kurallara göre cem olmuş bir platformdur.
eğer ortak kullanıma sahip ve toplum içinde nasıl yaşamanız gerektiği bilgisine sahip değil ve bu kurallara uymak konusunda sıkıntı yaşıyorsanız; hatta ve hatta bunu yapamayacağınıza inanıyorsanız sizi aramızda görmemekten mutluluk duyarız.
bunu nasıl başarabileceğinizi bilmiyorsanız eğer bana özelden ulaşmanızı salık veririm.
kim bilir belki kurallara uymaktaki çabanız, size o hep hayalini kurduğunuz green card'a ulaştıracaktır.
olamaz mı?
olabilir.. -
@Yıldıray81 bu şekilde yapabilrisiniz;

-
@gucarslan Teşekkür ederim, süper oldu.
-
@gucarslan Uğur Bey merhaba ,
Bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var .
Ben özel bir firma personeliyim ve firmanın Almanya da da bir bölümü var oradan çalışma izni isteyip dosyamı oraya taşıma şansım olur mu?
Almanya bu tarz bir süreci kabul ediyor mu acaba bilginiz var mı ?
-
@Seda-Taşdan almanya avrupadaki ne yazık ki en sıkıntılı konsolosluklardan biri.
çünkü aynı zamanda ukrayna kazananlarına da bakan yoğun bir konsolosluk.
eğer yasal olarak almanya'da oturumunuz var ve orada yaşıyorsanız elbette deneyebilrisiniz.acank; sadece formalite icabı bunu yapmayı planlıyorsanız tavsiye etmem.
başka seçeneklere yönelmeniz daha mantıklı -
Bu ileti silindi! -
@gucarslan hangi konsolosluğu tavsiye edersin ?
-
@Yıldıray81 sağda 3 nokta var oraya tıklayıp yer imlerine kaydet diyebilirsiniz.
-
@gucarslan Hocam dosya taşıma yaygınlaştıkça konsolosluk seçme konusunda problemler yaşanabilir gibi geliyor bana. Şuanda Ankara performansından dolayı planlama aşamasında olan çoğunluk (ben gibi) önce vizesiz yerlere, sonra schengen alabilme umudu ile Avrupa ülkelerindeki bütün konsolosluklara mail atmayı düşünüyor. Kabul görme durumunda, schengen alamama veya alsan bile bunca uğraşa rağmen dosya taşıdığın konsolosluktan mülakat alamama gibi bir durum olabilir mi? Tecrübeleri okuyunca henüz böyle bir durumla karşılaşanı (bu yılki vize kotası engeli harici) görmedim. Taşıma talebinde bulunurken; konsolosluk seçiminde dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir bir öngörünüz veya öneriniz var mıdır?
-
@Hanhun merhaba ,
Abd konsolosluğundan kabul alıp schengen alamayan kişiler vardı deneyimlerde. Özellikle Viyana 'ya . -
@Hanhun görmediniz çünkü yazmadılar :)
kabul alıp schegen almayan çok fazla arkadaşımız oldu. sonra ankara mülakat vermeyince de öylece kaldı dosyaları..bu riskin her zaman olabileceği riskini gözününde bulundurun mail atarken.
sonra pişman olmayın..çünkü bir de ankara mülakat verirse geri çekemezsiniz dosyanızı ankara'ya..
-
@Hanhun Aslinda deneyimlerde de aktarildigi uzere, dosya tasiyip hatta mulakat gunu bile alip Schengen alamayan da, Schengen'i oldugu ve dosyasi tasindigi halde mulakat alamayan, baska ulkede oturumu alip oraya dosyasini atsiyamayan da ve hatta hatta dosyasinin tasinacagina yesil isik alip daha sonra dosyasinin tasinmadigini ogrenen arkadaslarimiz bile var. Bu surecin kisa bir yolu, tabiri caizse 'crack ' i yok. Konsolsoluk 'secimi' konususnda en onemli etken performans degerlendirmesi, bunun da bahsi cok gecildi. Vize basim Sayisi / Kazanan sayisi = X, X ne kadar buyukse, performans o kadar iyidir... fakat bu sadece cebir, gercek hayat daha kuantum mekanigi uzerine. Unutmayin, kalici oturum/vatandaslik vs olmadan dosya tasimak aslinda rutin degildir, o nedenle daha guvenli yollar icin ( ilk olarak AOS ve mumkunse is, egitim gibi yolarla kalici oturum sahibi olmak) hedef koymakta fayda var.
Unutmadan;
@Hanhun, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Tecrübeleri okuyunca henüz böyle bir durumla karşılaşanı (bu yılki vize kotası engeli harici) görmedim.
Bence bu cumleyi tekrar elden gecirirn, yukarida saydiklarimin hepsi var cunku ve bir cok arkadasimiz da paylasti ya da vekaleten baska arkadaslar aktardilar bu durumlari. Mesela HK'a dosya tasiyan ilk arkadaslar Viyana'dan mulakat alip Schengen alamayan arkadaslardi.
-
@Hanhun Bende @gucarslan Bey ve @lumos Bey'in belirttiklerine ek olarak, 2023 te Umman'a dosya taşıyan bir arkadaşımız, 2 kişi yaklaşık 200K/TL maliyet yaşadığından bahsetti. Sürecin diğer masrafları hariç. Yani tek atımlık mermimiz var bu mermiyi ve motisvasyonumuzu schengen peşinde koşarak mı harcamalıyız yoksa vize almanın nispeten daha kolay ve kısa sürdüğü Uzak doğu ülkeleri de dahil Schengen dışında mı kovalamalıyız? İşin açıkçası benim tercihim Schengen'e bulaşmamak yönünde olacak. Eğer dosya taşıma sürecinden olumlu sonuç alamaz isem, Schengen mi AOS mu kesinlikle AOS sürecini değerlendireceğim. Çok çok iyi bir planlama yapmak gerekiyor. Hem olası süreçleri ve alternatifleri hem de bütçeyi. Bütün bu planlama sürecinde aynı zamanda Ankara'nında performansını görmüş oluruz ama ne der üstadlar Ankara'ya Güven Olmaz.... Umarım DV2024 te gerçekten isteyen peşinde koşanlar için mutlu bir şekilde sonlanır.
-
Merhaba, Geçen sene (DV2023) Ankaradan kaç kişiye vize verildi bununla ilgili bir açıklama yapıldı mı acaba
-
@ibrahimhalılll, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Abd'nin yeni Covid kapsamında tam kapanma durumuyla alakalı yarın bir açıklama yapacağına dair bir haber duydum. Gerçekliği var mıdır bilmiyorum ama böyle bir durumda bilgisi olan var mıdır ?
Bahsettiğiniz konu sanırım bu. Seyrettiğim birkaç videodan anladığım kadarıyla kapanmanın nedeni Covid'den ziyade yeni mali yıl öncesi bütçe harcamaları ile ilgili.
Aşağıdaki videoda da göçmenlik dairesi çalışanlarının işlerine devam edileceği belirtiliyor ama umarım bizi olumsuz etkilemez.https://youtu.be/USdbuE958-s?feature=shared&t=50
Bu videodan da daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
https://youtu.be/ipJ9B8Ms12g?feature=shared -
@dkagan55 Schengen bolgesi daha az maliyetli degil ki, bir tek daha yakin oldugu icin ucus maaliyeti az, fizibiliteyi genellemek guc ama dosya tasimak tasidiginiz yerde yasamiyorsaniz gercekten maaliyetli. Mesela biz Viyana'a onay aldigimizin ertesi gunu Viyana'daki klinik %80 zam yapti ucretlerine, oyle ki maillerine bile gec yansidi bu durum, ki canlari sag olsun, helali hos olsun deriz geceriz. Sunu kesin soyleyebilirim ki, mulalakat aldiginiz bir yer diger her yerden iyidir, mulakat alamamanin maaliyeti daha cok cunku, ozetle maliyetler assagi yukari benzer oluyor gunun sonunda. Bilerek ve isteyerek kimseyo Schengen surecine motive de etmem onu da soyleyeyim, ama gel diyene de hayir demeyin sakin bu sebeple. Hatta bir ipucu, mulakat alidiktan sonra yine baska bir post'a tasima yapmak daha da mumkun...
Bir not, cok onemli degil ama bir Bey degilim :grinning_face_with_sweat: .
-
@lumos Teşekkürler yazınız için. AOS dosya numarası yüksek olanlar için en az riskli yol diyebilir miyiz? Tabii onun da kendi içinde bazı riskleri vardır illaki (örneğin field office'in düşük performansı yada sonraki aşamada olumsuz sonuçlanması durumunda ülkeye tekrar turist olarak girişlerde yaşanabilecek potansiyel sıkıntılar gibi..). Genel olarak düşüncenizi merak ettim sadece. Teşekkürler.
-
Ekim ayında açıklanacak olan cut off yine ayın 15'inden sonra olacak diye bir şey var mıdır yoksa ilk hafta itibariyle de acıklanabilir mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum