Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @zeynep34 aynı zamana / saate bulduysanız gerçekten iyi denk gelmiş. normalde tek bir AIS hesabı üzerinden grup randevusu almanız gerekiyordu en başta. maalesef ayrı ayrı aldığınız için değiştirme imkanı yok. yani en azından randevuyu iptal etmeden bu işlem yapılamaz, ödeme dekontları da ayrı hesaplarda olduğu için nasıl aktarılır bilmiyorum.

    saatleriniz yakın ise, görüşmeye beraber girmek istediğinizi görevliye iletirseniz yardımcı olabilir. (ds-160 form onay sayfası ve pasaportları ilettiğiniz kişiye)


  • Değerli dostlarım 2 gün önce usa ya B2 ile giriş yaptım. Havalimanında vize kontrolü sırasında 10 larca kişinin vize gorusmesini uzaktan izledim, herkesin dönüş biletini kontrol ettiklerini gördüm. Benim bilet çıktısınada 2,3 defa baktılar. Bilginiz olsun.


  • @tufank çok teşekkür ederim bilgilendirme için, İlk başvurduğum Nisan 2023'te sistem randevu için Ağustos 2024 vermişti ama her an her dakika kontrol ederek süper hızlı bir şekilde her iki başvuruyu da Kasım 2023'e çekebildim. Görüşmeden sonra mülakat deneyimimi yazacağım ben de. Umarım olumlu geçer.

  • ⭐⭐

    @zeynep34 bol şans, umarım vizelerinizi sorunsuz şekilde alırsınız.


  • Herkese Merhaba,

    Öncelikle bu başlık ve b1/b2 turist vizesi başlığında okuduklarım form, randevu ve mülakat aşamasında bana çok değerli şeyler kattı. Bu sebepten ötürü benden sonra başvuracak arkadaşlara bir nebze olsun yol göstermesi adına kendi deneyimimi sizlere aktarmak isterim. Mülakata İstanbul ABD Başkonsolosluğu'nda girdim.

    Benim sürecim 23 Temmuz günü başladı, her sene yapmış olduğum az buçuk birikimle yurtdışı seyahatine çıkan bir insanım. Geçen sene mart ayındaki Londra maceramdan sonra Amerika'ya turistik seyahat amaçlı planlama yapmaya karar verdim.

    DS-160 formumu doldurdum paramı yatırdım ve öncelikle sistemin bana gösterdiği randevuyla beraber ufak çaplı bir şok geçirdim :D. En erken Ağustos 2024'e alabilmiştim. Daha sonraları günlerce takiple önce mart 2024, sonra ocak 2024, aralık 2023, ekim 2023 derken yanlış hatırlamıyorsam Ağustos'un 24'ünde öylesine bakarken 11 Eylül 2023'ün boş olduğunu görüp tabiri caizse balıklama atlayarak randevumu çekmeyi başardım.

    Mülakat aşamasına geçmeden önce kendi profilimden bahsedeyim,

    27 yaşındayım, erkeğim, bekarım, Amerika'da herhangi bir tanıdığım vs. yok. Şu an mevcutta 3 senelik özel bir hastanede çalışma geçmişim bundan önce de 7 senelik çalışma geçmişim mevcut. Babamın memur olması sebebiyle yeşil pasaporta sahiptim ve çok sayıda giriş çıkışım mevcuttu. Onu da 25 yaşımdan sonra emekli edip bordo pasaporta geçiş yaptım.

    Mülakata gitmeden önce yanıma aldığım destekleyici belgelerim:
    Maaş bordrosu, vergi levhası, sgk dökümü, banka hesap dökümü ile beraber daha önceki seyahatlerimi kanıtlamak amacıyla göstereceğim 2 adet yeşil pasaportumdu.

    Sabah saat 7'yi 10 geçe konsolosluğun kapısına gelmiştim. Yaklaşık 10 dk sonra 07:30 randevuluları kapıya çağırdılar 35 geçe de kademe kademe 45 geçe randevuluları almaya başlamışlardı. Mülakat alanına girmeden önce 3 aşamalı bir kontrolden geçiyorsunuz.

    İlk kontrolde klasik dedektör ile üst araması yapılıyor. Ondan sonra Konsolosluğa gireceğiniz diğer sıraya giriyorsunuz. Sırada beklerken elinize beyaz kağıtla bir şeyler sürüyorlar(ne olduğunu anlayamadım) ve bu aşamada ilk kez pasaportunuz ve fotoğrafınızla beraber ds formunuz kontrol edilip pasaportunuzun arka tarafına barkod yapıştırılıyor. Kontrolün ardından x-ray sırasına devam ediyorsunuz ve metal kurşun geçirmez kapıyı geçtikten sonra konsolosluğa giriş yapıyorsunuz. L şeklindeki koridorun sonundaki asansöre binip "VA" düğmesine basarak mülakat alanına doğru devam ediyorsunuz.

    Asansörden inince sizi nüfus müdürlüğü düzeninde koltukları bulunan bir alan karşılıyor. Benim gittiğim saat aralığında çok fazla yoğunluk olmadığı için burada en fazla 5 dk bekledim. Daha sonrası görevli yavaş yavaş herkesi çağırıp mülakat alanına doğru çağırıyor. İşte burası tam bir keşmekeş. Tabiri caizse butik bir banka şubesi gibi.

    Kapıdan girdiğiniz gibi sağ tarafınızdaki bankoda vesikalık fotoğrafınızla ds formuna kaydettiğiniz fotoğrafın aynı olup olmadığı soruluyor. Eğer sizde benim gibi çektirmiş olduğunuz fotoğrafçıdan hem vesika hem png talep ederseniz ve fotoğrafınız gerçekten 5x5 ise ekstradan fotoğraf talep etmiyorlar.

    Buradaki işlemlerin bitmesinin ardından pasaport kontrol gişesine yönlendiriliyorsunuz. Burası parmak izi kontrolü öncesi pasaportunuz ve DS formunuzun kontrol edilip olası hataların kontrol edildiği bölüm, buradaki işlemler tamamlandığında parmak izi gişesi ve ardından nihayet mülakat sırasına giriyorsunuz.

    Çeşitli platformda okuduklarım ve gördüklerime dayanarak verebileceğim en önemli tavsiyelerin birincisi konsolosluğa girişten itibaren pozitif bir görünüm ve yaklaşıma sahip olmak. Çünkü 1-5 dk arasında sürecek olan bir görüşmeye giriyorsunuz ve karşınızdaki insanda olumlu bir izlenim bırakmak zorundasınız. Bunun başlangıcı bu şekilde başlıyor.

    İkinci olarak da heyecanınız var ise bunu mülakat esnasında mümkün mertebe belli etmemek. Mülakatlardaki görüşmelere ve insanlarla olan ikili diyaloglara psikolojimin etkilenmemesi adına mümkün mertebe dahil olmamaya çalıştım.

    3 tane vize memuru vardı, en soldaki orta yaşlı 30'larında bir kadın, ortadaki takribi 55-60'larında olan bir erkek, en sağda 40-45 yaşında olan top sakallı bir erkek. Sıraya sol taraftan dahil olduğunuz için ilk iki gişedeki konuşmalar daha çok duyuluyordu.

    Benim için piyango en sağdaki top sakallı memura çıktı. Aslında bir nebze de iyi oldu benim için. Sıfır ön yargı ile girecektim görüşmeye. Ufak bir günaydın ve merhabalaşma sekansından sonra sorular başladı.

    Ne amaçla gidiyorsun ?
    -Turistik seyahat amaçlı olarak gidiyorum.

    Nereye gidiyorsun ?
    -DS'de işaretlediğim gibi cevap verdim.

    Ne zaman gidiyorsun ve kaç gün kalacaksın ?
    -Gene aynı şekilde DS'de belirttiğim gibi cevap verdim.

    Ne iş yapıyorsun ?
    -Yukarıda da yazdığım gibi 3 senedir özel bir hastanede ilgili pozisyonda çalıştığımı belirttim.

    Bu sorudan sonra görüşme başlangıcında ilettiğim pasaportumu incelemeye başladı. Bende o anda acaba 7 senelik geçmişimden bahsetse miydim diye bir ikileme düştüm ve pasaportu kontrol ederken söyledim.

    You are kidding !! dedi ve ufak çaplı bir gülüşme yaşandı :D.

    Daha önce yurtdışı seyahatlerimin olup olmadığını sordu bende ds formunda son 5 sene dediği için son 5 sene içerisinde gittiğim ülkeleri söyledim ve 5 sene öncesinde de gitmiş olduğum ülkelerin var olduğunu belirttim. Elimdeki pasaportta bu girişler bulunmadığından ötürü bana bunları kanıtlayabilecek bir belge gösterebilir misin dedi. Ben de yanımda getirmiş olduğum pasaportlarımı uzattım.

    Pasaportları görünce yeşil pasaporta nasıl sahip olduğumu sordu, açıkladım. Hemen ardından evli olup olmadığımı, Amerika'da yakınımın olup olmadığını, çocuğumun olup olmadığını sordu. Hepsine cevap verdikten, şöyle bir pasaporttaki geçmiş giriş çıkışlarıma baktıktan sonra vizeniz onaylanmıştır dedi. Teşekkür ederek ayrıldım. Görüşmem içeri girmem ve çıkmam dahil 1 saat sürdü.

    Okuduklarım ve mülakatta yaşadığım tecrübeye dayanarak özellikle bekar ve tek seyahat edecekseniz ülkeye olan bağlılığınızı çok az parametrelerle kanıtlayabiliyorsunuz. Bunların biri seyahat geçmişi, diğeri de çalışma geçmişi. Ben kendi durumumda bu iki durumun destekleyicinin yüksek olmasından dolayı ekstra sorulara maruz kalmadım(x yerde hangi yerleri göreceksin, neden Amerika'ya gitmek istiyorsun gibi). Maalesef yanınızda getireceğiniz banka dökümü, sgk dökümü vs. en azından turist vizesi için bir anlam ifade etmiyor. Eğer bu iki aşamada mevcut durumunuzun altını dolduramazsınız çok büyük ihtimalde ret veriyorlar.

    Basım süreci ise:

    Pazartesi mülakat günü, mülakat ardından ceac'dan durum kontrolü yaptığımda approved yazısını gördüm.
    Çarşamba günü öğleden sonra Issued oldu ve akşam 19:00 civarı PTT'den takip no ulaştı.
    Perşembe günü dağıtım merkezinden Levent şubeye geldi ve pasaportumu aldım.

    Umarım isteyen herkes vize alabilir, sevgiler,

  • ⭐⭐

    @esencer tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @esencer Tebrikler, hayırlı olsun. Nadir olarak vize alabilen bekar erkek olarak önceki yurtdışı seyahatlerin önemini göstermiş oldunuz. İyi seyahatlar dilerim.


  • @esencer görüşme detayı için teşekkürler akıcı bir mülakat olmuş vizeniz hayırlı olsun.


  • @esencer Vize görüşmesi için verdiğiniz tüyo ve detaylı bilgilendirme için size teşekkür ederim.
    Amerika geziniz keyifli geçsin.


  • Merhaba,

    Mülakata girmeden önce buradaki tecrübe paylaşımlarından epeyce istifade ettik. O yüzden biz de sıcağı sıcağına kendi tecrübemizi paylaşmak istedik.

    Öncelikle durumu özetleyeyim. Benim turist vizem var. Eşim için de 2 hafta önce başvurmuştuk, bugün girdi mülakata. Özel sektörde düşük gelirli bir işi var. 35 yaşında, iki çocuğumuz var.

    Öncesinde gerek buradaki diyaloglardan gerekse YouTube deneyimlerinden sorulabilecek bütün sorulara eşimi çalıştırdım. Gerçek mülakat 1 dk sürmüş ama benim eşime yaptığım son mülakat 30 dk sürmüştü, o derece ayrıntılı çalıştık. O yüzden gelen tüm sorulara teklemeden, ııılamadan, düşünmeden seri ama kısa olmayan; doyurucu, ayrıntılı ama çerçeve dışına taşmayan cevaplar verebilmiş. Bana aktardığı bilgilere göre görüşme şöyle gerçekleşmiş.

    Görevli: Merhaba, niçin başvurdunuz?
    Eşim: Eşim ve çocuklarla, güzel bir tatil yapmak yapmak istiyoruz şu şehirde.
    G: Ne kadar sürecek tatiliniz?
    E: Çocukların okulları var, aksamasın diye 20 Ocak 3 Şubat arasındaki dönem arası tatilinde 2 hafta olarak planladık.
    G: Eşiniz ve çocukların vizesi var mı?
    E: Eşimin var, çocuklara ise eşim kendi hesabı üzerinden posta yoluyla başvurdu, onların süreci de devam ediyor.
    G: Bu (yeşil) pasaportu nasıl aldınız?
    E: Eşim öğretim üyesi, onun üzerinden benim ve çocukların da yeşil pasaportu var.
    G: Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
    E: Evet. En son şu ülkeye gitmiştim 2 yıl önce. Dilerseniz geçmiş pasaportlarımı vereyim? (En güvendiğimiz kısım buydu. Çünkü 7 adet eski pasaportta çoğu Avrupa ülkeleri olmak üzere 20'den fazla ülkeye giriş çıkış vardı. DS formunda son 5 yılı sorduğu için yalnızca 1 ülke yazmıştık. Ama "Ne elimdeki pasaportlara baktı ne de diğer ülkeleri saymama müsaade etti." dedi.)
    G: Gerek yok. (Bir süre sessizlik...) Vizenizi onaylıyorum, iyi tatiller...

    Eşim, beklerken dinlediği kişilerden yarısından fazlasının ret aldığını ve kendisinin bile onların reddedileceğini çok kolay tahmin ettiğini söyledi. İnsanlar muhtemelen hiç hazırlık yapmadan geliyorlar. Benim oldukça detaylı çalışmadan çıkardığım sonuçlar şunlar:
    *Kesinlikle sıkı bir çalışma, prova (role playing) gerekiyor.
    *DS forma girilen bilgiler üzerinden kendi temel ve oradan türeyecek yan sorularınıza hazırlanmanız gerekiyor. Bu sebeple kesinlikle formları kendinizin doldurmanızı öneririm.
    *Gerçekten her şeyiyle kusursuz ve makul bir tatil planı koymak lazım.
    *Kendimce bulduğum bir taktiği sizinle de paylaşayım: Aynı cevapta birden fazla bilgi vermek...
    Süre zaten çok kısıtlı, söylemek isteyeceğiniz, hazırlandığınız ve sonucu olumlu kılacak pek çok şey varken onları söyleyemeden ret alabilirsiniz. Bu duruma düşmek istemiyorsanız soru sorulmadan görevlinin merak ettiği, işine yarayacağı, sorduğu sorunun çerçevesi dışına çıkmadan üç beş bilgiyi bir arada onlara vermek bence çok işe yarayacaktır. Ne demek istediğimi anlamak için eşimln ilk iki soruya verdiği cevapları tekrar okuyunuz.
    *Aksi durum illaki vardır ama yeşil pasaportun da görevliyi oldukça ikna ettiğini düşünüyorum. Uzun süreli devlet çalışanına verilen bu pasaport, aynı zamanda sahibi olduğu kişinin kolay kolay iltica vs etmeyeceğinin de göstergesi oluyor. Memurluk yapıp bu pasaportu almaya yakın olanların önce yeşillerini cebine koyup onsan sonra vizeye başvurmasını öneriyorum.
    *Yurtdışı tecrübesi... gerçekten olmadığında şansınızı inanılmaz düşüren bir etken. Tayland, Sırbistan, Azerbaycan vb gibi vizesiz veya kapıda vizeyle girilen ülkelere gitmiş olmanız da bence güven skorunuzu pek yükseltmiyor. Pasaportta mutlaka bir/birkaç Avrupa ülkesi veya İngiltere/Kanada kaşesi olacak ki ABD yetkilileri de nispeten zor alınan bu vizelere sahip olmuş, kaçıp göçmeden bu ülkelere gitmiş gelmiş olan size güvenebilsin.

    Umarım birilerine yararı dokunur yukarıdaki yazının.

    Not: Ben de sizlerden yardım isteyeyim. Aiste otomatik ptt şubesini seçmiştik. Ev adresi falan girmedik ayrıca. Öğrendim ki doğrudan o şubeden almamız gerekiyormuş. Ankara'da değiliz. Pasaportu şu saatten sonra eve yönlendirmenin hiç mi yolu yok?


  • @suylap detaylı anlatım ve tavsiyeler için çok teşekkürler eşinizin vizesi hayırlı olsun. İyi tatiller dilerim.

  • ⭐⭐

    @suylap tebrikler, eşinizin vizesi hayırlı olsun.

    AIS üzerinde “teslimat adresini değiştir” seçeneği yok ise maalesef seçtiğiniz PTT şubesi artık değiştirilemez ve gönderi başka şubeye yönlendirilemez.


  • @tufank Sanırım kendimi nazarladım, randevuları hızlıca değiştireyim derken bu sefer eşimle oğlumu başka tarihe kendimi farklı tarihe atayabildim 🙂 Bu şekilde mülakata giren oldu mu acaba? Daha önceki postları kurcaladım ama denk gelemedim. Umarım olumsuz bir etkisi olmaz 😕

  • ⭐⭐

    @zeynep34 ais te grup oluşturup herkesi tek tek ekleyip yapmadınız mı? Aceleniz yoksa iptal edip öyle yapıp sonra geriye çekmeyi deneyin.

  • ⭐⭐

    @zeynep34 geçmiş olsun, bu şekilde ayrı ayrı görüşmeye girenler vardı sanırım ama sonucu ne oldu bilmiyorum. tabi ki aynı anda girmek daha avantajlı olacaktı. şimdi görüşmede bunu ayrıca belirtmeniz gerekecek, randevu almakla ilgili sıkıntı yaşadığınızı.


  • @selamibasaran Ben ilk önce kendi formumu doldurarak başlamıştım, ardından eşim ve oğluma yaptım ama onları da grup olarak seçtim. Bu noktada dosya numarası olarak ayrıldık 😞 Bozarım diye de tekrar ellemeye korktum açıkçası.


  • @tufank Teşekkür ederim yanıtınız için, ben yine aynı güne denk gelecek şekilde takip etmeye devam edeyim en iyisi 🙏

  • ⭐⭐

    @zeynep34 eğer aynı AIS hesabı üzerinde farklı başvurular altındaysanız bu başvurulardaki kişileri silerek veya randevuları iptal ederek yeniden bir grup randevusu oluşturabilirsiniz. Ben AIS hesaplarınızın tamamen farklı olduğunu düşünmüştüm. Eğer tek bir AIS hesabı var ise dediğim yöntemi yapmanızda bir sakınca yok.

  • ⭐⭐

    Son 5 sene içerisindeki seyahatleriniz ve eski vizeleriniz önemli. Bunları DS-160 formunda mutlaka belirtin. 5 seneyi biraz geçmiş vizeler olsa da belirtebilirsiniz ben 5.5, 6 yıl önceki vizelerimi dahil etmiştim. Seyahat geçmişi ne kadar dolu olursa o kadar faydanıza. Bu arada bu başlık mülakat deneyimleri ve görüşme detayları için. Sorularınızı aşağıdaki başlık altında sormanız daha sağlıklı olacaktır:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/10258

    @zeynep34, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @tufank çok rahatladım gerçekten, sağolun 🙂
    Sizin aisle ilgili yazdiginiz postları da okudum ama hazır siz cevap vermişken buradan da sorayım; DS-160'ı doldurduğumda Yunanistan gezimiz olmamıştı ama yakın zamanda gittik geldik. Bunun için güncellemeye değer mi sizce? Bir sürü eski vizeler de mevcut ama burada o kadar olumsuz deneyim okudum ki korktum ve yine de sorayım istedim.


  • Bu pazartesi ablam ve eniştem ankaradan vizelerini sorunsuz aldılar darısı sırasını bekleyenlere inşallah 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum